X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Słoneczko wrote:
    Nie wiem na ile to ma związek z nieregularnością miesiączek, mój braciszek lekarz w każdym razie twierdzi, że jednak najbardziej wiarygodny wynik (i to dotyczy też terminu porodu) to ten z miesiączki.

Nieregularność miesiączek powoduje przesunięcie sie owulacji . Czasem przesuwa się o 2 tygodnie . Więc wydaje mi się że dwa tygodnie w rozwoju dziecka to jest jakas różnica . Tym bardziej jeśli tak jak ja ma być planowana cesarka około 14 dni wcześniej . Wychodzi że dzidziuś tak na prawdę wyszedł by miesiąc wcześniej . Z córką miałam termin z OM na 7.05 a z usg na 17.05 a urodziła się planowaną cesarką 17.04 czyli miesiąc wcześniej jeśli patrzeć od USG . Była w białej mazi i ważyła 2600 , miała oznaki wcześniactwa . Wiec teraz sie tego boje bo nie chce za szybko by dzidziuś wyszedł , ale z tego co wiem to właśnie liczy się wszędzie od OM .

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli różnica jest do 2 tygodni to bierze się z OM jeśli więcej niż 2 tyg. To koryguje się na podstawie USG.

atdc15nmjt4tk663.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśka1 wrote:
    Witajcie :)

Dziś dzwonili do mnie z Sigmy gdzie mam mieć prenatalne i z 12 przesunęli mi na 9 . Czyli już w sobote . Ostatnio widziałam bąbelka 16.12 i już się nie umiem doczekać .

Dziewczyny które miały nieregularne miesiączki i wasze maluchy wychodzą mniejsze na USG to jak liczycie tydzień ciąży , od okresu czy USG ?

Ja miałam bardzo nieregularne miesiączki i nie wiem kiedy miała owulacje i moje maleństwo jest mniejsze ale nadal liczę od miesiączki tak jak moja Pani ginekolog.
    Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace i czekam na relacje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzięki dziewczyny :) Dokładnie jaka różnica będę wiedziała na prenatalnym ale myślę ze nie powyżej 10 dni więc też będę liczyła od OM :)

• nowa! Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje maleństwo w 13 tyg 3 dni miało 63mm a jak wasze ?

Inska, kamenkaa lubią tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążę zwykle liczy się od pierwszego dnia ostateniej miesiączki ALE z tego, co zauważyłam USG i tak koryguje wiek dzieciaczka na podstawie jego wielkości, tak jest u mnie przynajmniej. Ale termin i tak cały czas mam ten sam, choć przez to, że ja jestem po IVF, termin miesiączki mam umowny, dzień transferu groszka minus 19 dni.

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o te różnice pomiędzy OM,a USG - w 8 tyg. ciąży na wizycie pani gin. stwierdziła, że moja ciąża wygląda na tydzień młodszą. Mam w miarę regularne miesiączki, więc nawet lekarka była zdziwiona(a ja przestraszona, że za wolno może rośnie:( Na ponownej wizycie w 11 tyg. gin. stwierdziła, że różnica między OM, a USG to tylko 1 dzień - czyli chyba maleństwo nadrobiło zaległości:) We wtorek mam prenatalne, więc się to pewnie znowu zweryfikuje.

Inska lubi tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Moje maleństwo w 13 tyg 3 dni miało 63mm a jak wasze ?

Moje dziś 13t4d ma ponad 8,6cm. I z USG wyszło 14t4d

Dziewczyny a jakie bierzecie witaminy ?

atdc15nmjt4tk663.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczesniej bralam kompleks witamin a ostatnio zapytałam Pani doktor co mam brać to powiedziała ze mam dobre wyniki i ze mam brać tylko kwas foliowy.

• Inska Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene ja biorę 5mg kwas foliowego (to ze względu na moją padaczkę wieku dziecięcego) i zestaw witamin z omega 3, tak mi zalecił lekarz. Teraz pewnie po tym zemdleniu, jeśli wyjdzie mi anemia, dodadzą mi extra żelazo.
    Ale marzę już o przestaniu brania czegokolwiek, nadal się faszeruje progesteronem :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 15:39

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inska no wlasnie ja tez juz bym chciala tego progesteronu nie brac. moze mi juz lekarz dzisiaj pozwoli na to. bo puchne troche na twarzy i nie wiem czy to tez nie od tego

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Moje dziś 13t4d ma ponad 8,6cm. I z USG wyszło 14t4d

Dziewczyny a jakie bierzecie witaminy ?

Ja biorę tylko kwas foliowy i jodid. Obawiam się, że niedługo będę brała też żelazo, bo 2 dni temu odebrałam morfologię i hemoglobinę oraz hematokryt mam już poniżej normy, a czerwone krwinki na granicy:/więc wszystko wskazuje na to, że anemia blisko. W poprzedniej ciąży takie wyniki miałam dopiero koło 7 miesiąca, a tutaj już w pierwszym trymestrze.:(

Moja fasolka w 11t5d miałam 5,92 cm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 15:48

atdc3e5erjm386my.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł detektor ;) powiem tak niby coś wyłapalam z lewej strony podbrzusza ale miałam wrażenie że to było jakby moje tętno. Nie chciało mi się liczyć ile na minutę bo nie miałam tel przy sobie. Jak wrócę do domu to może spróbuję jeszcze raz.
    Jutro wizyta. Chyba zejdę że stresu. Muszę pamiętać by polecieć rano na czczo bo zrobię pełna morfologie do tego tsh ft3 ft4 ferrytyne Wit D i test pappa z krwi.

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kompleksu witamin nie przestanę brać bo wiem ze z dieta nie podam sobie takich ilości o jakich mówią normy dla kobiet w ciąży ;) i to powiedziałam mojej gin i powiedziała ok ;)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Wam mamuski :)

co u Was ? jak minoł dzionek u mnie wszystko rewelacyjnie rano na badania podstawowe a jutro lekarz gin :) znowu bede widziec moja dzidzie

Dzis w nocy tak mi w brzuszku rozrabiałą ze az mnie to budzilo:)))

Ollaala lubi tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na wizyte w gabinecie i zaraz tu padne z nerwow

kamenkaa lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Ja czekam na wizyte w gabinecie i zaraz tu padne z nerwow
    trzymam kciuki ! bedzie dobrze

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Przyszedł detektor ;) powiem tak niby coś wyłapalam z lewej strony podbrzusza ale miałam wrażenie że to było jakby moje tętno. Nie chciało mi się liczyć ile na minutę bo nie miałam tel przy sobie. Jak wrócę do domu to może spróbuję jeszcze raz.
    Jutro wizyta. Chyba zejdę że stresu. Muszę pamiętać by polecieć rano na czczo bo zrobię pełna morfologie do tego tsh ft3 ft4 ferrytyne Wit D i test pappa z krwi.

czyli jestes zadowolona z Detektor Tętna Płodu? bo mysle czy kupic.....

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

p. doktor - pulmunolog skierowala mnie na badania na krztusiec bo mowi ze to pewnie to.... dostalam tez augumentin - antybiotyk i syrop pini

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka, jak już czujesz ruchy, to nie kupuj. Ja wiem po sobie z poprzedniej ciąży, że jak tylko poczułam ruchy, tak już nie używałam detektora. Chyba że miałam jakiś dzień zwątpienia, to może z 2-3 razy potem użyłam.

kamenkaa lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ