X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda ze w ciąży seks tylko w gumce od 4 miesiaca?

kamenkaa lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    O to pierwsze slysze. A dlaczego ?

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w II trymestrze :)
    I standardowo muszę Was dziewczynki nadrabiać :D ale to sama przyjemność oderwać się trochę i poczytać, bo często można dowiedzieć się ciekawych rzeczy :)

Co do imion jeżeli dziewczynka to zostaniemy przy imieniu Nadia :) na początku myśleliśmy nad imieniem Pola, ale po jakimś czasie doszliśmy do wniosku,że zostaniemy przy Nadii :) zaś, jeżeli chodzi o chłopczyka to nie wiemy do końca :D mój mąż chciałby Leon ,albo Maxymilian, ale to jeszcze nie jest zatwierdzone, więc szukamy dalej :D

Wizytę mam 11.01 w poniedziałek, strasznie się niecierpliwię. Chciałabym już płeć poznać :)

Trochę się martwię, bo od 3 dni pobolewa mnie brzuch,a dzisiaj teraz nawet dosyć mocniej :( mam nadzieję,że to macica się rozciąga ...

Kama005 masz już detektor? :)

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:

Nic mi nie wiadomo na ten temat i pierwszy raz słyszę coś takiego :) Może ktoś inny się wypowie,bo jestem ciekawa :D

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    Mi też nic nie wiadomo na ten temat:) My z mężem uprawiamy seks teraz z taką samą częstotliwością jak przed ciążą:) Nic się w tej kwestii nie zmieniło. Na pewno nic się dziecku nie stanie. Chyba że są jakieś konkretne przeciwwskazania lekarskie, ale o tym już informuje lekarz po badaniu.

atdc3e5erjm386my.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    O to pierwsze slysze. A dlaczego ?

Z tego co wiem sperma zawiera prostaglandyny – hormony, które znajdą się w pobliżu szyjki macicy, powodują jej dojrzewanie, co prowokuje skurcze.

I niby dlatego lekarze mówią że lepiej na początku nie presadzać.

Mi lekarz całkowicie zabronił Sexu.

Ale natomiast w Prezerwatywie by uprawiać sex -też pierwsze słyszę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 20:04

• MartaT Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy przytyłyście już coś? :D

Ja przed ciążą ważyłam 42kg, teraz prawie 46kg, więc 4 kg do przodu :D

Ejrene, kamenkaa lubią tę wiadomość

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:

tez mam 4kg do przodu ..... ciekawe co bedzie dalej :) Ale się tym nie martwie byle dzidzia zdrowa :)

MartaT lubi tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:

Ja kilogram na razie.

O seksie w gumce też nie słyszałam.

atdc15nmjt4tk663.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta dokladnie mam to samo. Od 2,3 dni mnie mocniej pobolewa brzuch, zawsze taki bol jak na @.
    Ps. Mi nic gin o seksie nie mowil, jakby cos bylo niebezpieczne to mysle ze by mnie poinformowal

kamenkaa, MartaT lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Marta dokladnie mam to samo. Od 2,3 dni mnie mocniej pobolewa brzuch, zawsze taki bol jak na @.
    Ps. Mi nic gin o seksie nie mowil, jakby cos bylo niebezpieczne to mysle ze by mnie poinformowal

no ja niestety mam zakaz całkowity z racji tej iż ciąże zagrożoną miałam na poczatku i po tych szpitalach latałam z krwawieniem Wiec wole nie ryzykować ...teraz juz z ciążą ok ale niestety nie mogę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 20:18

Ollaala lubi tę wiadomość

• MartaT Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:

Mam nadzieję,że to macica się rozciąga ... bądźmy dobrej myśli!

nowatorka lubi tę wiadomość

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    tez mam 4kg do przodu ..... ciekawe co bedzie dalej :) Ale się tym nie martwie byle dzidzia zdrowa :)

Pewnie,że tak nie ma co się przejmować :) Najważniejsza jest fasolka w tym momencie :) Ja też się kompletnie nie przejmuję wagą :)

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    ja dziś pierwszy raz użyłam detektora - super wrażenie :) <3
    ale żeby nie było tak kolorowo to trochę stresu zjadłam :D
    szukałam dzidzi za wysoko...i szukam szukam, jeżdżę, w uszach mi bije i jest nagle jakiś dźwięk coś jak bicie serca :D ale patrze na wyświetlacz a tu 75-79 tętno..no to nie możliwe ze to dzidzi, takie niskie?! Weszłam na forum i dziewczyny piszą ze musiałam trafić na żyłę czy na przepływ swojej krwi i jest to moje tętno. Dziwne bo po obu stronach było takie samo - jakby obok jajników.
    Dałam sobie spokój. Mąz mówi ze niepotrzebnie to kupowałam bo teraz będę przeżywać i że może detektor jest wadliwy albo jest po prostu za wcześnie.

Poleżałam 15 min i próba nr 2 :D tym razem na stojąco - dalej to samo ;/
    Położyłam się i zaczęłam szukać niżej. I tak jadę powolutku od lewej strony, na środku...trochę do prawej i jest !!!! czyste bicie serduszka taki dźwięk jak mi lekarz puszczał :D podgłosiłam to na maxa prawie mi uszy rozsadziło :D patrze na wyświetlacz a tu tętno rośnie ;d 147-162. Dzidzia się chyba ruszać musiała bo za chwilkę zgubiło i powróciło. Ale z naszym własnym biciem serca takiego szybkiego raczej nie można pomylić.

Czyli moja córa siedzi po prawej stronie nisko :)

Co do samego detektora. Polecam między wizytami jak coś was niepokoi (mnie mocny kaszel). Stwierdziłam, że zainwestuje w detektor bo jak już będę odchodzić od zmysłów to i tak pójdę do lekarza kontrolnie i zapłacę 100 zł.

Tylko ciekawa jestem czy taki detektor dziecku nie szkodzi..niby ma wszystkie atesty itp ale to ultradźwięki :) ponoć najniższe, ale zawsze jest jakieś 'ale' :)

MartaT, nowatorka, kamenkaa lubią tę wiadomość

2 lipca 2016r. Marcel
  • aleksja Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT moja córcia też będzie Nadia :) to imię najbardziej nam się podoba i już od dłuższego czasu mówiliśmy że jak zajdę w ciążę i będzie córcia to musi być Nadia hehe :)

No cóż, czekam niecierpliwie na wizytę i wtedy będzie wiadomo czy Nadia czy Tomasz :)

MartaT lubi tę wiadomość

czekamy na maleństwo <3

7b75975246.png
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksja i Nadia i Tomasz, slicznie :)
    U mnie chłopczyk mial byc Dorian junior - po męzu ;d

MartaT, kamenkaa lubią tę wiadomość

2 lipca 2016r. Marcel
  • aleksja Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomasz też po narzeczonym :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 21:17

czekamy na maleństwo <3

7b75975246.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexxx jaki masz detektor? :) mam w planach teraz zakupienie i myślę jaki :)

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    ponoc sperma sprzyja robieniu sie rozwarcia tak mi kiedys ginekolog powiedzial ale ile w tym prawdy to nie wiem

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Asit Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:
    Alexxx jaki masz detektor? :) mam w planach teraz zakupienie i myślę jaki :)
    ja teraz sobie tez to cudenko zakupilam mam AngelSounds ponoc wykrywa serduszko od 10 tyg ale producent napisal na opakowaniu miedzy 14-16 no i chyba ma racje ja proboj znalesc od 2 dni i nic a jutro zaczynam 14t, kolezanka jest w 18 i jej znajduje

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ