Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam w II trymestrze
I standardowo muszę Was dziewczynki nadrabiaćale to sama przyjemność oderwać się trochę i poczytać, bo często można dowiedzieć się ciekawych rzeczy
Co do imion jeżeli dziewczynka to zostaniemy przy imieniu Nadiana początku myśleliśmy nad imieniem Pola, ale po jakimś czasie doszliśmy do wniosku,że zostaniemy przy Nadii
zaś, jeżeli chodzi o chłopczyka to nie wiemy do końca
mój mąż chciałby Leon ,albo Maxymilian, ale to jeszcze nie jest zatwierdzone, więc szukamy dalej
Wizytę mam 11.01 w poniedziałek, strasznie się niecierpliwię. Chciałabym już płeć poznać
Trochę się martwię, bo od 3 dni pobolewa mnie brzuch,a dzisiaj teraz nawet dosyć mocniejmam nadzieję,że to macica się rozciąga ...
Kama005 masz już detektor? -
majeczka87 wrote:To prawda ze w ciąży seks tylko w gumce od 4 miesiaca?
Nic się w tej kwestii nie zmieniło. Na pewno nic się dziecku nie stanie. Chyba że są jakieś konkretne przeciwwskazania lekarskie, ale o tym już informuje lekarz po badaniu.
-
nowatorka wrote:O to pierwsze slysze. A dlaczego ?
Z tego co wiem sperma zawiera prostaglandyny – hormony, które znajdą się w pobliżu szyjki macicy, powodują jej dojrzewanie, co prowokuje skurcze.
I niby dlatego lekarze mówią że lepiej na początku nie presadzać.
Mi lekarz całkowicie zabronił Sexu.
Ale natomiast w Prezerwatywie by uprawiać sex -też pierwsze słyszęWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 20:04
-
nowatorka wrote:Marta dokladnie mam to samo. Od 2,3 dni mnie mocniej pobolewa brzuch, zawsze taki bol jak na @.
Ps. Mi nic gin o seksie nie mowil, jakby cos bylo niebezpieczne to mysle ze by mnie poinformowal
no ja niestety mam zakaz całkowity z racji tej iż ciąże zagrożoną miałam na poczatku i po tych szpitalach latałam z krwawieniem Wiec wole nie ryzykować ...teraz juz z ciążą ok ale niestety nie mogę..Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 20:18
Ollaala lubi tę wiadomość
-
nowatorka wrote:Marta dokladnie mam to samo. Od 2,3 dni mnie mocniej pobolewa brzuch, zawsze taki bol jak na @.
Ps. Mi nic gin o seksie nie mowil, jakby cos bylo niebezpieczne to mysle ze by mnie poinformowal
Mam nadzieję,że to macica się rozciąga ... bądźmy dobrej myśli!nowatorka lubi tę wiadomość
-
kamenkaa wrote:tez mam 4kg do przodu ..... ciekawe co bedzie dalej
Ale się tym nie martwie byle dzidzia zdrowa
Pewnie,że tak nie ma co się przejmowaćNajważniejsza jest fasolka w tym momencie
Ja też się kompletnie nie przejmuję wagą
kamenkaa lubi tę wiadomość
-
Hej
ja dziś pierwszy raz użyłam detektora - super wrażenie
ale żeby nie było tak kolorowo to trochę stresu zjadłam
szukałam dzidzi za wysoko...i szukam szukam, jeżdżę, w uszach mi bije i jest nagle jakiś dźwięk coś jak bicie sercaale patrze na wyświetlacz a tu 75-79 tętno..no to nie możliwe ze to dzidzi, takie niskie?! Weszłam na forum i dziewczyny piszą ze musiałam trafić na żyłę czy na przepływ swojej krwi i jest to moje tętno. Dziwne bo po obu stronach było takie samo - jakby obok jajników.
Dałam sobie spokój. Mąz mówi ze niepotrzebnie to kupowałam bo teraz będę przeżywać i że może detektor jest wadliwy albo jest po prostu za wcześnie.
Poleżałam 15 min i próba nr 2tym razem na stojąco - dalej to samo ;/
Położyłam się i zaczęłam szukać niżej. I tak jadę powolutku od lewej strony, na środku...trochę do prawej i jest !!!! czyste bicie serduszka taki dźwięk jak mi lekarz puszczałpodgłosiłam to na maxa prawie mi uszy rozsadziło
patrze na wyświetlacz a tu tętno rośnie ;d 147-162. Dzidzia się chyba ruszać musiała bo za chwilkę zgubiło i powróciło. Ale z naszym własnym biciem serca takiego szybkiego raczej nie można pomylić.
Czyli moja córa siedzi po prawej stronie nisko
Co do samego detektora. Polecam między wizytami jak coś was niepokoi (mnie mocny kaszel). Stwierdziłam, że zainwestuje w detektor bo jak już będę odchodzić od zmysłów to i tak pójdę do lekarza kontrolnie i zapłacę 100 zł.
Tylko ciekawa jestem czy taki detektor dziecku nie szkodzi..niby ma wszystkie atesty itp ale to ultradźwiękiponoć najniższe, ale zawsze jest jakieś 'ale'
MartaT, nowatorka, kamenkaa lubią tę wiadomość
2 lipca 2016r. Marcel -
MartaT moja córcia też będzie Nadia
to imię najbardziej nam się podoba i już od dłuższego czasu mówiliśmy że jak zajdę w ciążę i będzie córcia to musi być Nadia hehe
No cóż, czekam niecierpliwie na wizytę i wtedy będzie wiadomo czy Nadia czy TomaszMartaT lubi tę wiadomość
-
MartaT wrote:Alexxx jaki masz detektor?
mam w planach teraz zakupienie i myślę jaki
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]