X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit CUDOWNE ZDJĘCIE jak wszystko ślicznie widac raćzki buźke Rewelacyjnie Supcio !!!

• _analiza Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit - piękne zdjęcie!

Ja dziś rano na śniadanie zrobiłam tosty francuskie (grzanki na mleku i jajku) i najadłam się za wszystkie czasy. Niby mało dietetyczne, ale taaaakie dobre. Mniam. <3
    Zjadłam obiad i teraz 15 min drzemki, jak cudownie byłoby nie musieć chodzić do pracy... :D

Patutka, pisz o co chodzi z tym szpitalem? Na długo idziesz?

kamenkaa, majeczka87, Inska lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Asit - piękne zdjęcie!

Ja dziś rano na śniadanie zrobiłam tosty francuskie (grzanki na mleku i jajku) i najadłam się za wszystkie czasy. Niby mało dietetyczne, ale taaaakie dobre. Mniam. <3
    Zjadłam obiad i teraz 15 min drzemki, jak cudownie byłoby nie musieć chodzić do pracy... :D

UOTE]

A to dobre śniadanko miałaś :))

a męczy Was jeszcze w ciągu dnia spanie bo mnie czasem strasznie a jak już wstane po 1h to jestem nie do życia hehe :)

• Asit Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Słoneczko wrote:
    Tak Wam zazdroszczę, że już znacie płeć! U mnie przed świętami nie było jeszcze widać, teraz muszę czekać do połówkowego. A tak bym już chciała wiedzieć!

Ja mialam od poczatku jakies przeczucie na dziweczynke no ale to co dzis zobaczylam to nawet slep by zobaczy no i juz nie mielismy zadnych watpliwosci ze to chlpak, ponoc dziewczynke trudniej rozpoznac....

kamenkaa lubi tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • aleksja Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej, świetne maleństwo Asit :)

Ja już się nie mogę doczekać aż poznam płeć ! a wizyta dopiero za 3 tyg :( Ostatnio niestety nie było nic widać bo maleństwo sie rozbrykało :)

Ja też chodzę w dzień zmęczona jak nie wiem, spać się chce cały czas , a przed ciążą nie było nawet opcji żebym zasnęła w dzień :)

czekamy na maleństwo <3

7b75975246.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    Ja mialam od poczatku jakies przeczucie na dziweczynke no ale to co dzis zobaczylam to nawet slep by zobaczy no i juz nie mielismy zadnych watpliwosci ze to chlpak, ponoc dziewczynke trudniej rozpoznac....
    Hehe a ja mam przeczucie na chlopca.

Kamenka no ja tak spie czasem od 1 do 6 i potem sie budze zmeczona :D

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksja wrote:
    jej, świetne maleństwo Asit :)

Ja już się nie mogę doczekać aż poznam płeć ! a wizyta dopiero za 3 tyg :( Ostatnio niestety nie było nic widać bo maleństwo sie rozbrykało :)

Ja też chodzę w dzień zmęczona jak nie wiem, spać się chce cały czas , a przed ciążą nie było nawet opcji żebym zasnęła w dzień :)

moj byl strasznie leniwy dzis chyba zmeczony bo bylo widac jak ziewa i co jakis czas sie przeciagal hehe
    Mi juz etap zmeczenia minol juz nie mam ptrzeby drzemki w cigu dnia , ale za to jak cos robie o sie szybko mecze i musze usiasc co jakis czas za to o 19 to juz bym mogla isc do lozka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 14:17

• *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    Ja mam z kolei silne przeczucie na chłopaczka, zazwyczaj intuicja mnie nie zawodzi, no ale okaże się.

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • Asit Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Słoneczko wrote:
    Ja mam z kolei silne przeczucie na chłopaczka, zazwyczaj intuicja mnie nie zawodzi, no ale okaże się.
    no mnie nie zawiodla dwa razy no ale za trzecim juz sie pomylila.... ale itak sie cieszymy :) najwaziejsze ze zdrowe

*Słoneczko lubi tę wiadomość

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Truskawka a jak sie czujesz? Mdlosci, slabo?
    Dokładnie tak. Taki magiczny krąg: nie zjem - mdłości i okropne ssanie w żołądku, zjem- to albo zostawie w toalecie albo dalej mam mdłości i ssanie. To już trwa od 5 tygodnia ciąży i na prawdę jestem już tym bardzo zmęczona. Wzięłam dziś tą tabletkę przepisaną przez gin i trochę się uspokoiło.

wff2tv73hpz3pa50.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka mogę wiedzieć jakie to tabletki? bo u mnie jest to samo :(

• Inska Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot_bury, u mnie w Dublinie jest tak samo. Wczoraj pobrali mi krew a 12 stycznia mam USG. Wtedy masz od razu pełny wynik.

Asit, ale fajowo już tego Twojego synka widać - gratulacje! Cudowny jest
    flircik.gif

panna_truskawka, MirelS, współczuję Wam Kochane! Ja miałam taki tylko jeden tydzień, choć bez wymiotów, samo ssanie w żołądku i już po tym jednym tygodniu miałam dosyć. Strasznie Wam współczuję jeśli już tak długo Wam to dokucza. Życzę, żebyście za to miały super-lekki poród!

Jejku, jak ja się nie mogę doczekać przyszłego wtorku. Już bardzo chcę zobaczyć swojego niuńka lub niuńkę, liczę, że uda się zobaczyć jaka płeć :)

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:
    Dokładnie tak. Taki magiczny krąg: nie zjem - mdłości i okropne ssanie w żołądku, zjem- to albo zostawie w toalecie albo dalej mam mdłości i ssanie. To już trwa od 5 tygodnia ciąży i na prawdę jestem już tym bardzo zmęczona. Wzięłam dziś tą tabletkę przepisaną przez gin i trochę się uspokoiło.

polecam kup sobie avio opaski ja uzywala sa swietne zero mdlosci i wymiotow no i jesz co chcesz i zapachy cie nie doprowadzaja do mdlosci napewo kupisz w kazdej aptece

• Asit Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska daj znac pozniej co jest :) mi sie ostatnie pare dni do Usg strasznie dluzyly no ale sie doczekalismy :)

Inska lubi tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się służą a niby w piątek Usg ale to tyle czasu.

Współczuję wam tych mdłości nadal.

Ja za bardzo dużego zmęczenia nie mam ale wieczorami są momenty że mogę iść spać o 22

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png

Wysłany: 6 stycznia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    panna truskawka mogę wiedzieć jakie to tabletki? bo u mnie jest to samo :(
    Mam teraz metoclopramidum. Dziś wzięłam i nie czuje aż takiego okropnego ssania i mdłości. Nawet w miarę normalnie mogę coś zjeść. Wcześniej miałam hydroksyzyne ale po niej czułam się jakby mnie ktoś młotkiem strzelił w głowę i spałam cały dzień.

wff2tv73hpz3pa50.png

Wysłany: 6 stycznia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    polecam kup sobie avio opaski ja uzywala sa swietne zero mdlosci i wymiotow no i jesz co chcesz i zapachy cie nie doprowadzaja do mdlosci napewo kupisz w kazdej aptece
    Dzięki Asit :) Słyszałam coś tam o tym ale nie próbowałam. Może to by było odpowiednie rozwiązanie problemu z mdłościami i wymiotami.

wff2tv73hpz3pa50.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mdlosci juz nie mam wcale ale ciagle spie i czesto mi slabo i sie szybko mecze :/

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    A ja mdlosci juz nie mam wcale ale ciagle spie i czesto mi slabo i sie szybko mecze :/
    Ja podobnie. Śpię do południa, ale nie żałuję sobie, bo to ostatnie miesiące, w których mogę się wyspać, a to moja ulubiona czynność.

• *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co bym nie zrobiła to sapię jakbym przebiegła kilometr.
    Nie wiem co to będzie jak urosnę i rzeczywiście będzie ciężko dźwigać brzucha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 18:03

‹‹ 279 280 281 282 283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ