X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Będzie dobrze nie martw się :* ja prenatalne miałam tydzień temu. A wizytę u mojego prowadzącego mam jutro o 12.

a to juz otrzymałaś wyniki z krwi?
    Ja wczoraj sie dowiedziałam jak zadzwoniłam...

Miłęgo dnia;)

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Ej dziewczyny Przestańcie. Patutka zostań z nami :) przez jedną jakąś kłótnie chcesz nas opuścić?

A jeśli mogę zapytać czemu do szpitala? Sorki ale nadrabiam was tak pomału.

Śliczny brzuszek i widziałam też ładne zdjęcie z Usg super ze na waszych wizytach wszystko ok
    Ja mam znowu zle przeczucia nie wiem czemu... :/

Kama nie martw sie bedzie dobrze ;-)
    tez czasem mam takie mysli a zwykle przed wizyta jest wtedy cieżko bo cczłowiek mysli Bog wie co.. Ale trzymam kciuki i za CIebie:)

• nowa! Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie dziewczyny taka ciekawostka. Bylam na prenatalnych w Poznaniu w klinice i nie zrobili mi badan z krwi tylko usg prenatalne bo powiedzieli ze badanie z krwi najbardziej miarodajne jest w 12 tygodniu a ja bylam w 13.

kamenkaa lubi tę wiadomość

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was porannie, :)
    Moj maz musialnzostac na kolejna zmiane zaraz mnie rozniesie... Wiec koljny dzien samemu...

Dzisaj juz lepeij katar sie konczy wiec ruszam do gadzin po sniadaniu :)
    Co na obiad dzisiaj dziewczyny ja sie zastanawiam nad pstragiem, ostatnio wzielo mnie na ryby chodziaz nie przepadalam s zesniej... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 10:30

Kijanka
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    A wiecie dziewczyny taka ciekawostka. Bylam na prenatalnych w Poznaniu w klinice i nie zrobili mi badan z krwi tylko usg prenatalne bo powiedzieli ze badanie z krwi najbardziej miarodajne jest w 12 tygodniu a ja bylam w 13.

oo to nie wiem czemu tak moja znajoma miała w 13tyg i jej zrobili krew nic nie mówiąc ja byłam natomiast tez w 13stym i mi zrobili
    Moze maja inne zasady...

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    a to juz otrzymałaś wyniki z krwi?
    Ja wczoraj sie dowiedziałam jak zadzwoniłam...

Miłęgo dnia;)

Ja nie robiłam z krwi. Tylko USG- a że wszystko wyszło dobrze to nie widziałam potrzeby rozszerzania badań.

atdc15nmjt4tk663.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak byłam na USG prenatalnym to lekarka powiedziała, że test z krwi najlepiej wykonać w ciągu 2 dni od USG:) My jednak sobie darowaliśmy to badanie, bo z USG wyszło bardzo niskie ryzyko urodzenia dziecka z wadą genetyczną.

atdc3e5erjm386my.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    A mi pobral w 9 tyg... Ale nie wiem, moze mi bedzie jeszcze raz pobieral bo ten test krwi to sie z 2 testow sklada. Okaze sie jutro

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zupełnie zielona z tematów badan bo to moje pierwsze dziecko i tez się bardzo zdziwilam ze z krwi mi nie zrobili ale widocznie maja swoje zasady.

• aisa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Szwecji pobierają między 14 a 16tc. Jeśli pobierą przed 15tc to wykrywa się tylko ryzyko wystąpienia syndromu downa.
    A usg genetycznego nie robią wcale tym u których nie ma wskazań.
    Można tylko zbadać krew jeśli się chce.
    Co kraj to obyczaj.

kamenkaa, Inska lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Ja jestem zupełnie zielona z tematów badan bo to moje pierwsze dziecko i tez się bardzo zdziwilam ze z krwi mi nie zrobili ale widocznie maja swoje zasady.
    A mowilas ze chcialas? Bo to nie jest obowiazkowe badanie i dodatkowo jest platne

U mnie od wczoraj sie nasilily bole jak na @. Nie sa mocne ale czuje bardziej niz kilka dni temu.

Ps. Zaraz oszaleje. Moja sasiadka zostawila wlaczony wibrujacy telefon i slysze go od jakiejs pol godziny! Co za kretynka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 11:24

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, z tymi badaniami widzę, że co gabinet, to inaczej - w moim badania z krwi trzeba zrobić przed USG i przyjść już z wynikiem, na wizycie lekarz wklepuje wyniki i pomiary z USG w komputer i dostaje się wydruk z prawdopodobieństwem :) tak im pewnie wygodniej, bo załatwia się wszystko na jednej wizycie.

• nowa! Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    A mowilas ze chcialas? Bo to nie jest obowiazkowe badanie i dodatkowo jest platne

U mnie od wczoraj sie nasilily bole jak na @. Nie sa mocne ale czuje bardziej niz kilka dni temu.

Ps. Zaraz oszaleje. Moja sasiadka zostawila wlaczony wibrujacy telefon i slysze go od jakiejs pol godziny! Co za kretynka

Tak ale otrzymałam właśnie taka informacje ale mam nadzieje ze jest wszystko dobrze bo na usg maluszek miał bardzo dobre wyniki.
    Dzis troche znowu sie martwię ale staram się nie panikować bo znowu plamie ale na brązowo. Kolejna wizyta 23.01

• Smile Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w II trymestrze:)
    U nas leniwy dzień ale niebawem trzeba się ogarnąć bo idziemy do znajomych. W pon w końcu wybrałam się na zakupy, chodziłam ok 2 godz i już czułam się zmęczona. Za ubrankami dla maleństwa jeszcze nie patrzyłam, za to dostałam spodnie ciążowe i 2 sweterki ciążowe od koleżanki:)
    Widzę, że dużo z was ma ubranka po kimś, może i nam ktoś coś da:P

Miłego dnia dla wszystkich:)

p.s. Patutka co się stało, że jesteś w szpitalu?

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Ja nie robiłam z krwi. Tylko USG- a że wszystko wyszło dobrze to nie widziałam potrzeby rozszerzania badań.

O jaa to cudownie że tak miałaś ja musiałam mieć krew i stres był nie powiem ...
    to gratuluje !!!

aisa no dokładnie co kraj to obyczaj :) U mej koleżanki tez mieszka zagranica pobieraja w 15tygodniu.

Ejrene, aisa lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot_bury wrote:
    O, z tymi badaniami widzę, że co gabinet, to inaczej - w moim badania z krwi trzeba zrobić przed USG i przyjść już z wynikiem, na wizycie lekarz wklepuje wyniki i pomiary z USG w komputer i dostaje się wydruk z prawdopodobieństwem :) tak im pewnie wygodniej, bo załatwia się wszystko na jednej wizycie.
    No dokladnie tak samo u mnie. Powiedzial ze mi da wyniki razem z usg juz polaczone

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też witam się w II trymestrze. Czekam na poprawę samopoczucia bo na razie kolorowo nie jest :)

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis bylismy na USG genetycznym wszystko jest OK, maluszek zdrowy i prawidlowo sie rozwija przy okazji udalo nam sie dowiedziec ze bedziemy miec kolejnego synka :)
    8496c9990e193174med.jpg

oldżi, nowatorka, Ejrene, majeczka87, Monika.ch87, aisa, _analiza, kamenkaa, aleksja, kot_bury, Inska, Gagaga, kama005, Wiola90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit super dzidzia, piekne zdjecie.

Truskawka a jak sie czujesz? Mdlosci, slabo?

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Wam zazdroszczę, że już znacie płeć! U mnie przed świętami nie było jeszcze widać, teraz muszę czekać do połówkowego. A tak bym już chciała wiedzieć!

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
‹‹ 278 279 280 281 282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ