Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kama005 wrote:Ej dziewczyny Przestańcie. Patutka zostań z nami
przez jedną jakąś kłótnie chcesz nas opuścić?
A jeśli mogę zapytać czemu do szpitala? Sorki ale nadrabiam was tak pomału.
Śliczny brzuszek i widziałam też ładne zdjęcie z Usg super ze na waszych wizytach wszystko ok
Ja mam znowu zle przeczucia nie wiem czemu...
Kama nie martw sie bedzie dobrze
tez czasem mam takie mysli a zwykle przed wizyta jest wtedy cieżko bo cczłowiek mysli Bog wie co.. Ale trzymam kciuki i za CIebie:) -
A wiecie dziewczyny taka ciekawostka. Bylam na prenatalnych w Poznaniu w klinice i nie zrobili mi badan z krwi tylko usg prenatalne bo powiedzieli ze badanie z krwi najbardziej miarodajne jest w 12 tygodniu a ja bylam w 13.
kamenkaa lubi tę wiadomość
-
Witam Was porannie,
Moj maz musialnzostac na kolejna zmiane zaraz mnie rozniesie... Wiec koljny dzien samemu...
Dzisaj juz lepeij katar sie konczy wiec ruszam do gadzin po sniadaniu
Co na obiad dzisiaj dziewczyny ja sie zastanawiam nad pstragiem, ostatnio wzielo mnie na ryby chodziaz nie przepadalam s zesniej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 10:30
Kijanka
-
nowa! wrote:A wiecie dziewczyny taka ciekawostka. Bylam na prenatalnych w Poznaniu w klinice i nie zrobili mi badan z krwi tylko usg prenatalne bo powiedzieli ze badanie z krwi najbardziej miarodajne jest w 12 tygodniu a ja bylam w 13.
oo to nie wiem czemu tak moja znajoma miała w 13tyg i jej zrobili krew nic nie mówiąc ja byłam natomiast tez w 13stym i mi zrobili
Moze maja inne zasady... -
kamenkaa wrote:a to juz otrzymałaś wyniki z krwi?
Ja wczoraj sie dowiedziałam jak zadzwoniłam...
Miłęgo dnia;)
Ja nie robiłam z krwi. Tylko USG- a że wszystko wyszło dobrze to nie widziałam potrzeby rozszerzania badań.kamenkaa lubi tę wiadomość
-
Ja jak byłam na USG prenatalnym to lekarka powiedziała, że test z krwi najlepiej wykonać w ciągu 2 dni od USG:) My jednak sobie darowaliśmy to badanie, bo z USG wyszło bardzo niskie ryzyko urodzenia dziecka z wadą genetyczną.
-
nowa! wrote:A wiecie dziewczyny taka ciekawostka. Bylam na prenatalnych w Poznaniu w klinice i nie zrobili mi badan z krwi tylko usg prenatalne bo powiedzieli ze badanie z krwi najbardziej miarodajne jest w 12 tygodniu a ja bylam w 13.
-
W Szwecji pobierają między 14 a 16tc. Jeśli pobierą przed 15tc to wykrywa się tylko ryzyko wystąpienia syndromu downa.
A usg genetycznego nie robią wcale tym u których nie ma wskazań.
Można tylko zbadać krew jeśli się chce.
Co kraj to obyczaj.kamenkaa, Inska lubią tę wiadomość
-
nowa! wrote:Ja jestem zupełnie zielona z tematów badan bo to moje pierwsze dziecko i tez się bardzo zdziwilam ze z krwi mi nie zrobili ale widocznie maja swoje zasady.
U mnie od wczoraj sie nasilily bole jak na @. Nie sa mocne ale czuje bardziej niz kilka dni temu.
Ps. Zaraz oszaleje. Moja sasiadka zostawila wlaczony wibrujacy telefon i slysze go od jakiejs pol godziny! Co za kretynkaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 11:24
-
nick nieaktualnyO, z tymi badaniami widzę, że co gabinet, to inaczej - w moim badania z krwi trzeba zrobić przed USG i przyjść już z wynikiem, na wizycie lekarz wklepuje wyniki i pomiary z USG w komputer i dostaje się wydruk z prawdopodobieństwem
tak im pewnie wygodniej, bo załatwia się wszystko na jednej wizycie.
-
nowatorka wrote:A mowilas ze chcialas? Bo to nie jest obowiazkowe badanie i dodatkowo jest platne
U mnie od wczoraj sie nasilily bole jak na @. Nie sa mocne ale czuje bardziej niz kilka dni temu.
Ps. Zaraz oszaleje. Moja sasiadka zostawila wlaczony wibrujacy telefon i slysze go od jakiejs pol godziny! Co za kretynka
Tak ale otrzymałam właśnie taka informacje ale mam nadzieje ze jest wszystko dobrze bo na usg maluszek miał bardzo dobre wyniki.
Dzis troche znowu sie martwię ale staram się nie panikować bo znowu plamie ale na brązowo. Kolejna wizyta 23.01 -
Witamy się w II trymestrze:)
U nas leniwy dzień ale niebawem trzeba się ogarnąć bo idziemy do znajomych. W pon w końcu wybrałam się na zakupy, chodziłam ok 2 godz i już czułam się zmęczona. Za ubrankami dla maleństwa jeszcze nie patrzyłam, za to dostałam spodnie ciążowe i 2 sweterki ciążowe od koleżanki:)
Widzę, że dużo z was ma ubranka po kimś, może i nam ktoś coś da:P
Miłego dnia dla wszystkich:)
p.s. Patutka co się stało, że jesteś w szpitalu?
kamenkaa, Inska lubią tę wiadomość
-
Ejrene wrote:Ja nie robiłam z krwi. Tylko USG- a że wszystko wyszło dobrze to nie widziałam potrzeby rozszerzania badań.
O jaa to cudownie że tak miałaś ja musiałam mieć krew i stres był nie powiem ...
to gratuluje !!!
aisa no dokładnie co kraj to obyczajU mej koleżanki tez mieszka zagranica pobieraja w 15tygodniu.
Ejrene, aisa lubią tę wiadomość
-
kot_bury wrote:O, z tymi badaniami widzę, że co gabinet, to inaczej - w moim badania z krwi trzeba zrobić przed USG i przyjść już z wynikiem, na wizycie lekarz wklepuje wyniki i pomiary z USG w komputer i dostaje się wydruk z prawdopodobieństwem
tak im pewnie wygodniej, bo załatwia się wszystko na jednej wizycie.
-
My dzis bylismy na USG genetycznym wszystko jest OK, maluszek zdrowy i prawidlowo sie rozwija przy okazji udalo nam sie dowiedziec ze bedziemy miec kolejnego synka
oldżi, nowatorka, Ejrene, majeczka87, Monika.ch87, aisa, _analiza, kamenkaa, aleksja, kot_bury, Inska, Gagaga, kama005, Wiola90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Tak Wam zazdroszczę, że już znacie płeć! U mnie przed świętami nie było jeszcze widać, teraz muszę czekać do połówkowego. A tak bym już chciała wiedzieć!https://www.maluchy.pl/li-72733.png
Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!