Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny!
Ja też mam jutro prenatalne i wczoraj cały dzień, chyba przez to, jakaś taka płaczliwa byłam. I dziś to samo, od rana wszystko mi z rąk leci. Jak Wy dałyście radę
Mam też pierwszą oficjalną wizytę w szpitalu i próbuję spisać listę pytań do położnej. Jak tak to miałam pełną głowę a teraz ślęczę nad pustą kartką i nic mi do głowy nie przychodzi, ech..Byle przeżyć do jutra... -
nick nieaktualnyPatutka wrote:Wiesz co ja podobno na 60% mam mieć małą księżniczkę w domu.
A Ty wiesz coś kto się tam kryje?
Ja od dziecka nienawidzę słodyczy i teraz też ich nie dotykam. Co do mięsa od zawsze nie lubilam nic innego niż kurczak. A teraz na myśl kurczaka, wędliny czy coś rzuca mnie na bok.
Ja znów mam agresję na jedzenie owocow, warzyw, serów i mleka.
Ja mialam przeczucie na chlopca i w 11i5 tc było podejrzenie chlopca, a teraz w 13i4tc na 60% dziewczynka.
Nastepne usg 2.02 to będzie 17i4 może dowiemy sie na pewno.
Może to przeczucie na chłopaka bylo po tym, ze bardzo obydwoje chcieliśmy syna.
Patutka, ja jeszcze nie mam pojęcia, może jutro na prenetalnych się czegoś dowiem. Na początku bardziej chciałam chłopca,a teraz to mi właściwie wszystko jedno - co będzie to wezmę
-
Inska wrote:Cześć dziewczyny!
Ja też mam jutro prenatalne i wczoraj cały dzień, chyba przez to, jakaś taka płaczliwa byłam. I dziś to samo, od rana wszystko mi z rąk leci. Jak Wy dałyście radę
Mam też pierwszą oficjalną wizytę w szpitalu i próbuję spisać listę pytań do położnej. Jak tak to miałam pełną głowę a teraz ślęczę nad pustą kartką i nic mi do głowy nie przychodzi, ech..Byle przeżyć do jutra...
Przestań mi sie tu denerwować, bo małemu tym nie pomagasz
Ja nie wiem ale na genetyczne szłam spokojna, jak na zwykłe usg.
Nie dopuszczałam myśli, że cos może być nie tak. Czuję się jakoś dziwnie, że każda z Was tak to przeżywa, a ja po prostu wypięłam cycki i poszłam wiedząc, że będzie dobrzeInska lubi tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
nick nieaktualnyInska wrote:Cześć dziewczyny!
Mam też pierwszą oficjalną wizytę w szpitalu i próbuję spisać listę pytań do położnej. Jak tak to miałam pełną głowę a teraz ślęczę nad pustą kartką i nic mi do głowy nie przychodzi, ech..Byle przeżyć do jutra...
ja dziś od rana nie mogę się skoncentrować na pracy. Też będę się widziała z położną, do niej wlaściwie pytań nie mam - może porozmawiam z nią o chodzeniu na siłownię, bo wczęsniej chodziłam regularnie, teraz tylko basen, ale mojego lekarza prowadzącego chcę zapytać o to, kiedy będę mogła jakoś podróżować, chcemy wyjechać, może gdzieś polecieć, ale to wszystko dopiero po wizycie...
Inska lubi tę wiadomość
-
Dzięki za postawienie do pionu Patutka!
Gagaga, no to na tym samym wózku jedziemy. Ja na razie spisałam takie pytania:
Czy mogę już przestać brać progesteron? Pakuję te czopki od samego początku i wstępnie lekarz powiedział, że mam je brać do 12 tyg włącznie, ale nie powiedział czy mogę je tak nagle odstawić po upływie tych 12 tygodni czy może zmniejszać stopniowo dawkę. Muszę się dowiedzieć.
I też o wakacje chce się jej spytać. W sumie to zabukowaliśmy już bilety na marzec bo wyczytałam w mądrych książkach o ciąży, że najlepiej podróżować właśnie w drugim trymestrze. Ale lepiej się upewnię.
No i o tę krostkę białą chcę się spytać, bo trochę urosła i pobolewa i trochę swędzi. Cholerstwo jedno
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 11:27
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGagaga wrote:W ogóle wiecie co? Myślałam, że nie mam zachcianek ciążowych, ale.... zdałam sobie sprawę, że nie mogę patrzeć na warzywa, owoce i słodycze. To, na co ciągle mam ochotę, to mięso, cebula i czosnek, mogłabym się żywić tostami z ketchupem! Staram się przemycać warzywa i jeść zupy, pić soki warzywne, ale cóż... nie smakują mi... a zawsze się tak zdrowo odżywiałam
Tez tak mam i jest chłopakGagaga lubi tę wiadomość
-
Inska nie stresuj się -wszystko będzie dobrze. A po wizycie proszę o obszerna relacje;p
Ja idę w środę, biorę męża pod pachę, co prawda będzie czekał na korytarzu ale wsparcie duchowe będzie. No i nie chce mi się jechać samej:) a 3d/4d jak tylko będzie się dało to zrobię na pewno.
Co do pappa-mi lekarz powiedział ze w środę USG a w czwartek pappa wiec sądzę że 1 dzień różnicy aż tak wiele nie zmienia. A do lekarza mam zaufanie ogólnie. I się go słucham.
A te pytania to ja też muszę sobie spisać bo mój lekarz dobry ale niemowa, o wszystko musze dopytywaćWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 11:41
Inska lubi tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
nick nieaktualnyja mojego też biorę, mam nadzieję, że wejdzie do gabinetu - bo na razie ciąża nie za bardzo do niego dociera - bo ja normalnie jem, chodzę do pracy, tylko śpię więcej... był ze mną na jednym usg to stwierdził, że to "niesamowita technologia" - no ale mało jeszcze wtedy było widać, zresztą ja też jakoś nie przeżywam uniesień, więc rozumiem, że i facet musi się oswoić
-
nick nieaktualnyPatutka wrote:Dzień dobry, witam Was dziewczyny z dwójką z przodu
Renieczka- dziękuję bardzona 15 będzie mój lekarz, podobno coś wymyślił, jak coś się dowiem, dam znac
Sanna- trzymam kciuki mocno, mocno! Będzie dobrzenie stresuj się
A co do mdłości i wymiotów ja dalej haftuje....
Ona- ja przed ciąża tez nie mogłam zasnąć w dzień. Ale w ciąży usypiam jak małe dziecko.
Gorzej z nocą. Widzę, że męczy Cię to co mnie, tylko ja budzę sie o 5 i koniec...
A co to znaczy z dwójką z przodu? Urodzinki?
Jak tak to wszystkiego dobrego i zdrówka przede wszystkim :* -
nick nieaktualnyEch, tak się napisałam o facetach w mojej rodzinie i podejściu do ciąży i noworodków, no i przez przypadek wyłączyłam stronę i pooooszło
więc to chyba znak, będzie krócej
Tak więc melduję się po badaniach prenatalnych - wszystko ładnie i pięknieryzyko wszystkich trisomii spadło bardzo znacznie w porównaniu do wyjściowego (a byłam przekonana, że przy usg się nie dostaje tego wydruku, którego się tak bałam - jednak dają). Maluch nie jest już taki malutki, bo ma 5,5 cm, dwie rączki i dwie nóżki, wszędzie po 5 paluszków
kość noska jest, tętno w końcu znam - 167 na minutę, wystraszyła mnie tylko przezierność, bo wyszła 0,7 mm i lekarz mierzył dwa razy - byłam pewna, że coś jest nie tak, ale powiedział, że to bardzo dobry wynik. Na wydruku jesteśmy poniżej 5 centyla, ale skoro on się nie martwi, to ja też nie będę - w końcu 5 centyl znaczy tyle, że 5% wyników jest poniżej. Ktoś musi być poniżej
Dzidzior nawet ładnie współpracował z doktorem, ale między nóżki nie dał sobie zajrzeć i nie wiemy nawet orientacyjnie, co by to mogło byćchociaż wydaje mi się, że jak się ruszał, to widziałam coś wystającego, ale nie dam sobie głowy uciąć, lekarz też mówił, że w tej pozycji nie zobaczymy.
Zdjęcia tym razem mam nieco gorszej jakości, bo przez brzuchmąż się aż pytał lekarza, czy to dobry sprzęt, bo ostatnio widzieliśmy lepiej
ostatnio zaczęliśmy od brzusznego, ale dla dokładniejszego pomiaru lekarz zmienił na głowicę dowcipną i dlatego było lepiej - maszyny mają wszystkie takie same.
Najpierw moje ulubione. Lekarz przykłada głowicę, szuka, szuka, w końcu mówi: o, jest dzidziuś. A dzidziuś na to fik! Jak mnie nazwaliście?! Nie będę z wami gadał! Nie patrzcie na mnie!
http://i127.photobucket.com/albums/p158/elrosa/1.jpeg
No, ale złapaliśmy go od jakiejś innej strony i udało się cyknąć więcej fotekta czarna dziura to podobno żołądek. To tłumaczy, czemu jestem ciągle taka głodna, zapełnić czarną dziurę to nie takie łatwe... to coś w czaszce w kształcie fasolki to niby mózg. Jakiś taki duży, chyba po mamusi
http://i127.photobucket.com/albums/p158/elrosa/2.jpegEjrene, aisa, renieczka, mamuśka1, Inska, nowatorka, _analiza, Zuzulka88, Agaax, Wiola90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
renieczka wrote:A co to znaczy z dwójką z przodu? Urodzinki?
Jak tak to wszystkiego dobrego i zdrówka przede wszystkim :*chodziło mi, że dwójka jako 2 trymestr
hahahah. To sie usmialam
Kot bury- swietnie! Ciesze sie, ze dzidzia zdrowa!super zdjęcie kochana.
A jaki Ty masz wiek ciazy?renieczka, Inska lubią tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
nick nieaktualny12 tydzień, albo 12+1, zależy czy liczyć po miesiączce, czy według USG
dla mnie różnica żadna (w końcu pomiar na USG na pewno ma jakiś margines błędu, a i dziecko może być mniejsze albo większe), na wydruku mam wpisane równe 12 tygodni, na suwaczku sobie wpisałam 12+1
-
nick nieaktualnykot_bury wrote:12 tydzień, albo 12+1, zależy czy liczyć po miesiączce, czy według USG
dla mnie różnica żadna (w końcu pomiar na USG na pewno ma jakiś margines błędu, a i dziecko może być mniejsze albo większe), na wydruku mam wpisane równe 12 tygodni, na suwaczku sobie wpisałam 12+1
To duży dzidzus u mnie wyszło od OM 13i4dni na prenatalnych 6,3cm ale maly jest troche mniejszy przez owólke przesunięta.