X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Inska Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Ja też mam jutro prenatalne i wczoraj cały dzień, chyba przez to, jakaś taka płaczliwa byłam. I dziś to samo, od rana wszystko mi z rąk leci. Jak Wy dałyście radę ;)

Mam też pierwszą oficjalną wizytę w szpitalu i próbuję spisać listę pytań do położnej. Jak tak to miałam pełną głowę a teraz ślęczę nad pustą kartką i nic mi do głowy nie przychodzi, ech..Byle przeżyć do jutra...

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 15:00

Rammel lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Wiesz co ja podobno na 60% mam mieć małą księżniczkę w domu. ;-)
    A Ty wiesz coś kto się tam kryje?
    Ja od dziecka nienawidzę słodyczy i teraz też ich nie dotykam. Co do mięsa od zawsze nie lubilam nic innego niż kurczak. A teraz na myśl kurczaka, wędliny czy coś rzuca mnie na bok.
    Ja znów mam agresję na jedzenie owocow, warzyw, serów i mleka.
    Ja mialam przeczucie na chlopca i w 11i5 tc było podejrzenie chlopca, a teraz w 13i4tc na 60% dziewczynka.
    Nastepne usg 2.02 to będzie 17i4 może dowiemy sie na pewno.
    Może to przeczucie na chłopaka bylo po tym, ze bardzo obydwoje chcieliśmy syna.

Patutka, ja jeszcze nie mam pojęcia, może jutro na prenetalnych się czegoś dowiem. Na początku bardziej chciałam chłopca,a teraz to mi właściwie wszystko jedno - co będzie to wezmę ;)

• Patutka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Cześć dziewczyny!

Ja też mam jutro prenatalne i wczoraj cały dzień, chyba przez to, jakaś taka płaczliwa byłam. I dziś to samo, od rana wszystko mi z rąk leci. Jak Wy dałyście radę ;)

Mam też pierwszą oficjalną wizytę w szpitalu i próbuję spisać listę pytań do położnej. Jak tak to miałam pełną głowę a teraz ślęczę nad pustą kartką i nic mi do głowy nie przychodzi, ech..Byle przeżyć do jutra...
    Dzien dobry, jak sie spało? :-)

Przestań mi sie tu denerwować, bo małemu tym nie pomagasz :-P
    Ja nie wiem ale na genetyczne szłam spokojna, jak na zwykłe usg.
    Nie dopuszczałam myśli, że cos może być nie tak. Czuję się jakoś dziwnie, że każda z Was tak to przeżywa, a ja po prostu wypięłam cycki i poszłam wiedząc, że będzie dobrze ;-)

Inska lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Cześć dziewczyny!

ja dziś od rana nie mogę się skoncentrować na pracy. Też będę się widziała z położną, do niej wlaściwie pytań nie mam - może porozmawiam z nią o chodzeniu na siłownię, bo wczęsniej chodziłam regularnie, teraz tylko basen, ale mojego lekarza prowadzącego chcę zapytać o to, kiedy będę mogła jakoś podróżować, chcemy wyjechać, może gdzieś polecieć, ale to wszystko dopiero po wizycie...

Inska lubi tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 15:01

Inska, Gagaga, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• Inska Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za postawienie do pionu Patutka! <3

Gagaga, no to na tym samym wózku jedziemy. Ja na razie spisałam takie pytania:

Czy mogę już przestać brać progesteron? Pakuję te czopki od samego początku i wstępnie lekarz powiedział, że mam je brać do 12 tyg włącznie, ale nie powiedział czy mogę je tak nagle odstawić po upływie tych 12 tygodni czy może zmniejszać stopniowo dawkę. Muszę się dowiedzieć.

I też o wakacje chce się jej spytać. W sumie to zabukowaliśmy już bilety na marzec bo wyczytałam w mądrych książkach o ciąży, że najlepiej podróżować właśnie w drugim trymestrze. Ale lepiej się upewnię.

No i o tę krostkę białą chcę się spytać, bo trochę urosła i pobolewa i trochę swędzi. Cholerstwo jedno :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 11:27

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska to powodzenia i daj znać po wizycie

Inska, nowatorka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga wrote:
    W ogóle wiecie co? Myślałam, że nie mam zachcianek ciążowych, ale.... zdałam sobie sprawę, że nie mogę patrzeć na warzywa, owoce i słodycze. To, na co ciągle mam ochotę, to mięso, cebula i czosnek, mogłabym się żywić tostami z ketchupem! Staram się przemycać warzywa i jeść zupy, pić soki warzywne, ale cóż... nie smakują mi... a zawsze się tak zdrowo odżywiałam ;)

Tez tak mam i jest chłopak

Gagaga lubi tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 15:01

Inska lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• _analiza Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska nie stresuj się -wszystko będzie dobrze. A po wizycie proszę o obszerna relacje;p

Ja idę w środę, biorę męża pod pachę, co prawda będzie czekał na korytarzu ale wsparcie duchowe będzie. No i nie chce mi się jechać samej:) a 3d/4d jak tylko będzie się dało to zrobię na pewno.

Co do pappa-mi lekarz powiedział ze w środę USG a w czwartek pappa wiec sądzę że 1 dzień różnicy aż tak wiele nie zmienia. A do lekarza mam zaufanie ogólnie. I się go słucham.

A te pytania to ja też muszę sobie spisać bo mój lekarz dobry ale niemowa, o wszystko musze dopytywać;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 11:41

Inska lubi tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza, pod pachę nie bierz, bo się przedźwigasz :-P

_analiza lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mojego też biorę, mam nadzieję, że wejdzie do gabinetu - bo na razie ciąża nie za bardzo do niego dociera - bo ja normalnie jem, chodzę do pracy, tylko śpię więcej... był ze mną na jednym usg to stwierdził, że to "niesamowita technologia" - no ale mało jeszcze wtedy było widać, zresztą ja też jakoś nie przeżywam uniesień, więc rozumiem, że i facet musi się oswoić

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Dzień dobry, witam Was dziewczyny z dwójką z przodu :-)

Renieczka- dziękuję bardzo :-) <3 na 15 będzie mój lekarz, podobno coś wymyślił, jak coś się dowiem, dam znac :-)

Sanna- trzymam kciuki mocno, mocno! Będzie dobrze :-) nie stresuj się :-)
    A co do mdłości i wymiotów ja dalej haftuje....

Ona- ja przed ciąża tez nie mogłam zasnąć w dzień. Ale w ciąży usypiam jak małe dziecko.
    Gorzej z nocą. Widzę, że męczy Cię to co mnie, tylko ja budzę sie o 5 i koniec...

A co to znaczy z dwójką z przodu? Urodzinki? :)
    Jak tak to wszystkiego dobrego i zdrówka przede wszystkim :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, tak się napisałam o facetach w mojej rodzinie i podejściu do ciąży i noworodków, no i przez przypadek wyłączyłam stronę i pooooszło :) więc to chyba znak, będzie krócej :)

Tak więc melduję się po badaniach prenatalnych - wszystko ładnie i pięknie :) ryzyko wszystkich trisomii spadło bardzo znacznie w porównaniu do wyjściowego (a byłam przekonana, że przy usg się nie dostaje tego wydruku, którego się tak bałam - jednak dają). Maluch nie jest już taki malutki, bo ma 5,5 cm, dwie rączki i dwie nóżki, wszędzie po 5 paluszków :) kość noska jest, tętno w końcu znam - 167 na minutę, wystraszyła mnie tylko przezierność, bo wyszła 0,7 mm i lekarz mierzył dwa razy - byłam pewna, że coś jest nie tak, ale powiedział, że to bardzo dobry wynik. Na wydruku jesteśmy poniżej 5 centyla, ale skoro on się nie martwi, to ja też nie będę - w końcu 5 centyl znaczy tyle, że 5% wyników jest poniżej. Ktoś musi być poniżej :)

Dzidzior nawet ładnie współpracował z doktorem, ale między nóżki nie dał sobie zajrzeć i nie wiemy nawet orientacyjnie, co by to mogło być :) chociaż wydaje mi się, że jak się ruszał, to widziałam coś wystającego, ale nie dam sobie głowy uciąć, lekarz też mówił, że w tej pozycji nie zobaczymy.

Zdjęcia tym razem mam nieco gorszej jakości, bo przez brzuch :) mąż się aż pytał lekarza, czy to dobry sprzęt, bo ostatnio widzieliśmy lepiej :D ostatnio zaczęliśmy od brzusznego, ale dla dokładniejszego pomiaru lekarz zmienił na głowicę dowcipną i dlatego było lepiej - maszyny mają wszystkie takie same.

Najpierw moje ulubione. Lekarz przykłada głowicę, szuka, szuka, w końcu mówi: o, jest dzidziuś. A dzidziuś na to fik! Jak mnie nazwaliście?! Nie będę z wami gadał! Nie patrzcie na mnie!
    http://i127.photobucket.com/albums/p158/elrosa/1.jpeg

No, ale złapaliśmy go od jakiejś innej strony i udało się cyknąć więcej fotek :) ta czarna dziura to podobno żołądek. To tłumaczy, czemu jestem ciągle taka głodna, zapełnić czarną dziurę to nie takie łatwe... to coś w czaszce w kształcie fasolki to niby mózg. Jakiś taki duży, chyba po mamusi :D
    http://i127.photobucket.com/albums/p158/elrosa/2.jpeg

Ejrene, aisa, renieczka, mamuśka1, Inska, nowatorka, _analiza, Zuzulka88, Agaax, Wiola90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, miało być krócej, no już widzę :D

aisa lubi tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    A co to znaczy z dwójką z przodu? Urodzinki? :)
    Jak tak to wszystkiego dobrego i zdrówka przede wszystkim :*
    Dziekuje kochana ale tą dwójkę z przodu juz mam :-P chodziło mi, że dwójka jako 2 trymestr :-) :-P hahahah. To sie usmialam :-D

Kot bury- swietnie! Ciesze sie, ze dzidzia zdrowa!super zdjęcie kochana.
    A jaki Ty masz wiek ciazy?

renieczka, Inska lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12 tydzień, albo 12+1, zależy czy liczyć po miesiączce, czy według USG :) dla mnie różnica żadna (w końcu pomiar na USG na pewno ma jakiś margines błędu, a i dziecko może być mniejsze albo większe), na wydruku mam wpisane równe 12 tygodni, na suwaczku sobie wpisałam 12+1 :)

• MirelS Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot bury - gratulacje, że z dzidzią wszystko dobrze! szkoda, że zacisnęła nóżki:D Ja mam badania prenatalne jutro o 10.40 i strasznie się już stresuję...
    jeszcze te cholerne mdłości..brrr;/

Inska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot_bury wrote:
    12 tydzień, albo 12+1, zależy czy liczyć po miesiączce, czy według USG :) dla mnie różnica żadna (w końcu pomiar na USG na pewno ma jakiś margines błędu, a i dziecko może być mniejsze albo większe), na wydruku mam wpisane równe 12 tygodni, na suwaczku sobie wpisałam 12+1 :)

To duży dzidzus u mnie wyszło od OM 13i4dni na prenatalnych 6,3cm ale maly jest troche mniejszy przez owólke przesunięta.

‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ