Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
aisa wrote:Milcia, ból brzucha przeszedł po kopniakach córci?
Odezwij się!aisa, kijanka_88, kot_bury lubią tę wiadomość
-
nowatorka wrote:U mnie tez otepialy. Wymylam wlosy i wysuszylam i sie tym az zmachalam
Więc zazdroszczę.
Też tak Ci się dzis ciezko oddycha?2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
ja dzis spalam od 12 do 16 a zaraz ide spac tez bo sie oczy zamykaja;) Bogu dzieki ze narazie nie wiem co to bezsennosc;)
bylam dzis na odwietkach heh kolezanka mowi ze jest pod wrazeiem z jaka pewnoscia siebie ją biore i ze bede dobra mama;) oby tak bylo hehhee
a co do tej kobiety... zycie mnie nauczylo - NIE OCENIAĆ. Placi za swoj blad najwyzsza kare i blagam nie potepiajcie jej slowami bo to nie w porzadku.
Patutka wspolczuje ci tylko tego krzyku sluchac bo to az serce moze ze strachu wyskoczyć.aisa, Inska lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny. Witam się w drugim trymestrze
Patutka życzę dużo zdrówka dla ciebie i kruszyny i samych pozytywnych wieści od lekarzy. Najważniejsze, że jesteś pod fachową opieką.
Kciuki również za wizytujace w tym tygodniu
Miłego dniamajeczka87, aisa, Gagaga, _analiza, nowatorka, Agaax lubią tę wiadomość
-
Hej ja również witam w drugim trymestrze. Za tydzień kolejna wizyta:) Przez ostatni tydzień już nie miałam mdłości, a tu wczoraj wieczorem niespodzianka, tak źle się czułam, mało nie wymiotowałam. W dzień chodzę tak zasapana. Nigdy w dzień nie spałam i teraz też niestety nie mogę usnąć. w nocy też męczy mnie bezsenność.
renieczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRenieczka - super!
Sanna - kciuki!
Patutka - to dawaj znać, co lekarz powie i oby to było skuteczne rozwiązanie
ja się witam w 13 tc - jutro z samego rana mam usg i wizytę u prowadzącego, potem o 19.00 pappa - trzymajcie kciuki.
Jak na złość od tygodnia czuję się gorzej - nie mogę spać, a jak zasypiam, to śnią mi się koszmary, w dzień jestem totalnie padnięta - dziś ledwo się do pracy dowlokłam. Ale mam nadzieję, że i tak wszystko ok.
też trzymam kciuki za resztę wizytujących w tym tyg.aisa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW ogóle wiecie co? Myślałam, że nie mam zachcianek ciążowych, ale.... zdałam sobie sprawę, że nie mogę patrzeć na warzywa, owoce i słodycze. To, na co ciągle mam ochotę, to mięso, cebula i czosnek, mogłabym się żywić tostami z ketchupem! Staram się przemycać warzywa i jeść zupy, pić soki warzywne, ale cóż... nie smakują mi... a zawsze się tak zdrowo odżywiałam
-
nick nieaktualnyPatutka wrote:
Jezus, jesteś zupełnie odwrotnością mnie! Ja nie mogę patrzeć na mięso nie jadłam od dawna
a Ty masz chłopca czy dziewczynkę? Nie wierzę w te bajdurzenia, ale moja koleżanka-wegetarianka w ciąży rzucała się na mięso i chłopak, a druga, teraz 6 miesiąc, je słodycze i też chłopak - więc na pewno nie ma reguły, ale z ciekawości pytambo ja i mąż mamy przeczucie, że dziewczynka (bo same chłopaki w moim towarzystwie się ostatnio rodziły, to powinna być jakaś laska
)
-
Dziewczyny mam za tydzień prenatalne i się tak zastanawiam, czy jest sens dopłacać do USG 3D/4D? Podobno w standardzie tego nie ma, tam gdzie będę robiła. I czy na ten test Pappa muszę się zdecydować w ten sam dzień?
Może to głupie pytanie, ale pierwsza ciąża i wszystkiego się nie wieCóreczka 08.2016 -
nick nieaktualnyNie wiem jak to z tym 3D/4D, ja się na razie nie decyduję.
Co do pappa, to u mnie jest w pakiecie usg i od razu badanie z krwi, ale nie wiem, czy jest konieczność, żeby to się działo tego samego dnia. To, co na pewno jest ważne, to lekarz z certyfikatem i dobry sprzęt - dlatego ja zwykłe usg robię w luxmedzie, gdzie mam pakiet (ale tam jest generalnie słaby sprzęt i nie ma certyfikowanych lekarzy), a na cały test pappa idę prywatnie.