X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kochane. Powiem wam ze ciagle spie. I tez ciagle sie patrze na zdjecie mojego malenstwa. Na ta buzke, malutkie raczku, normalnie mi to rozjasnia dzien :)

_analiza lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 14:47

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Rana nadrabilam was ;)

My byliśmy wczoraj na ślubie i weselu. Trochę potanczylismy ;)

Patutka trzymam mocno kciuki za Was i wierzę w to że będzie wszystko dobrze ;) jesteś na pewno pod opieką super lekarzy i na 100% znajdą rozwiązanie ;) uwierz w to i się jakkolwiek nie poddawaj!!!! Jesteśmy z Tobą!!!!!

Trochę mnie czasami przerażają niektóre matki tak jak Piszesz zero Kontroli i zero jakiejkolwiek czujności że coś może być nie tak! Masakra

My Dzisiaj mamy w planach wypad na miasto popołudniu ;)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja niedzielnie. U nas nudy straszne, dziś siedzę nad papierami firmowymi; potem może skoczymy do kina. W weekend kupiliśmy świetną grę- Activity. Takie ulepszone kalambury, w większym gronie świetna sprawa! :) ubaw po pachy;)

Patutka- teraz tylko trzeba się cieszyć, że trafiliście na dobrego lekarza, trzymam mocno kciuki żeby ten lek o którym wczoraj chyba pisałaś zadziałał i pomógł maleńkiej! Pamietaj, że Twoja wiara musi być teraz niezłomna! Dobrze, że samopoczucie juz troszkę lepiej. :*:* tulę:*

A co do tej historii o której mówisz... brak słów z jednej strony, a z drugiej czasem po prostu na pewne rzeczy nie mamy wpływu. Tu matka zaniedbała sprawę, ale ja znam historie gdzie cała ciążę rodzice chuchali i dmuchali, sprawdzali u lekarza każda wątpliwość, a i tak dzieciątko obumarło w łonie w 37tc. Nie wiem jaka była w końcu ustalona przyczyna ale to jest najtrudniejsza cześć macierzyństwa- na każdym niestety etapie trzeba się przyzwyczaić do myśli ze nic od nas w 100% nie zależy. My możemy tylko próbować pomoc, zapobiec, ale tak czy siak los naszych kruszynek jest zapisany gdzieś poza nami.

Ja wczoraj oglądałam pierwszy raz w TV "moje 600 g szczescia" czy jak to się nazywa. O wczesniakach. Cały odcinek ryczałam, chociaż pokazywali pozytywne historie.

I oczywiście gadałam do brzucha, żeby mi w żadnym wypadku nie fundował orzeszek takich atrakcji, ma być grzeczny i cierpliwy i czekać do tego 37 tc. Ja zdecyduje kiedy może wyjsc (cesarka;D). I koniec, kropka.

Inska lubi tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka ja nie pisałam tego przecież w takim kontekście że Twój tego nie miał, tylko któraś dziewczyna pytała jak to się sprawdza to napisałam że Doplerem. Mi też to na genetycznych sprawdzał, przyłączały na USG i takie kolory było wtedy widać.
    Co do tej kobiety- ciężko mi to pojąć naprawdę.

atdc15nmjt4tk663.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 14:48

2016 🩷

2020 🩵

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mialam tego bad doplerem. Patutka a co z tym nowym lekiem co mieli ci podac?
    Ja znam przypadek kiedy dziecko sie nie ruszalo w brzuchu i tez jeden lekarz to zaniedbal i przypadek trafil ze musieli zrobic kontrole u innego lekarza ktory to zauwazyl i uratowal. Teraz juz maly ma 4 latka :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka to straszne co piszesz. Ja nie wiem, jak można nie reagować, jak się ruchów nie czuje. To jest sygnał, że dzieje się coś złego. I to sama końcówka ciąży. Masakra i współczuję Ci, że musisz być akurat w tym czasie w szpitalu.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

2016 🩷

2020 🩵

• MirelS Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) Mnie dalej tak męczą mdłości wymioty, że już tracę siły:(
    Patutka ja też mocno trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze z malutką:*A co do tej kobiety...brak słów, ale może wcale nie chciała tego dziecka...wyrodnych kobiet też nie brakuje...

• kama005 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Kama- dziekuje z calego serca <3
    Jestescie dla mnie normalnie jak rodzina. ;-)

Jak bylo na weselu? Wytrzymalas do rana?

Ejrene- okej, ja nie wzielam tego do siebie tylko uprzedziłam kochana :-P
    A nie mam zielonego pojęcia jak to sie sprawdza :-\ wiem że przełączył guzikiem i bylo widać jak płynie krew w najmniejszej żyłce. Jedne żyłki byly czerwone drugie zaś niebieskie.
    A w czwartek mialam też takie badanie na sprzęcie szpitalnym czy to po prostu nie wyszla zadna wada z aparatu.

Wiesz mnie obudził w nocy jej krzyk.... i chyba domyślasz się jak sie wtedy poczułam.... no i od 2 nie spalam do 6.30.....

Patutka pobalowaliśmy tak delikatnie bo zaczęło mnie kłuć i pobolewać. Wiec nie chcieliśmy ryzykować. W ogóle towarzystwo było mało imprezowe i to tak trochę głupio wyglądało gdy czasami bawiło się więcej starszych niż młodszych :D Para młoda prawie w ogóle nie była na parkiecie...

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

2016 🩷

2020 🩵

• Dalile Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! zaczęliśmy z Bąblem 13 tydzień... ostatni tydzień I trymestru!

Patutka, cały czas jestem przy Tobie myślami, aż mężowi wczoraj opowiadałam o Twojej walce i też się cieszył, że jesteś pod dobrą opieką... i gadał do naszego małego, żeby był grzeczny i się rozwijał i oszczędził tatusiowi siwych włosów. :)

Wczoraj słuchaliśmy małego na detektorze tętna. Najpiękniejszy dźwięk na świecie.

Ja czuję, że to będzie chłopak.

Inska lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Hej dziewczyny:) Mnie dalej tak męczą mdłości wymioty, że już tracę siły:(
    MirelS, łączę się z Tobą :* U mnie to samo. Całodzienne mdłości czy to po jedzeniu, czy przed. Czuję się bardzo słabo, bez sił. Nie chcę też brać codziennie leków przeciwwymiotnych bo boje się o młodego człowieka. Zazdroszczę tym dziewczynom, które bez problemu mogą sobie wyjść gdzieś. Ja wychodzę tylko do lekarza i to jeszcze kończy się wymiotami w samochodzie :( Nie myślałam, że to będzie trwać aż tyle tygodni...

wff2tv73hpz3pa50.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka trzymam trzymam mocno!:) To przerażające, że są tak nieodpowiedzialni ludzie jak ta kobieta. Tyle osób stara się latami od dziecko, płacą ogromne pieniądze żeby stał się cud i nieraz nic, a tu ktoś miał maluszka już prawie na świecie i tak zaniedbać jego życie:(
    Dalile ja czuję, że będzie dziewczynka, a męża rodzina mi ciągle wmawia, że pewnie chłopak skoro mnie tak mdli to niedobry po tatusiu :D

• Patutka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

2016 🩷

2020 🩵

• MirelS Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna truskawka ja nie wiem kiedy to się skończy, u mnie trwa od końca listopada. Też zazdroszczę dziewczynom, że chodzą do pracy, czy na zakupy, spotkania, wesela... Ja też tylko na badania i do lekarza. Mówią, że od 2 trymestru powinno być lepiej, bo produkcją hormonów zajmie się teraz łożysko, ale widzę, że różnie z tym bywa... Pociesz się, że ja w aucie też zawsze z woreczkiem na kolanach siedzę:P Ja na razie nic mocniejszego nie brałam, ale boję się, że to maleństwo nie ma się z czego rozwijać skoro zwracam to co zjem:(

• Patutka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 14:49

2016 🩷

2020 🩵

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Panna truskawka ja nie wiem kiedy to się skończy, u mnie trwa od końca listopada. Też zazdroszczę dziewczynom, że chodzą do pracy, czy na zakupy, spotkania, wesela... Ja też tylko na badania i do lekarza. Mówią, że od 2 trymestru powinno być lepiej, bo produkcją hormonów zajmie się teraz łożysko, ale widzę, że różnie z tym bywa... Pociesz się, że ja w aucie też zawsze z woreczkiem na kolanach siedzę:P Ja na razie nic mocniejszego nie brałam, ale boję się, że to maleństwo nie ma się z czego rozwijać skoro zwracam to co zjem:(
    U mnie też zaczęło się wszystko gdzieś w połowie listopada. Jestem cały czas na L4 bo nie dało rady pracować (mdlałam z wymiotów między dziećmi bo pracuje w przedszkolu, a one biedne nie wiedziały co się ich pani stało...), potem szpital, odwodnienie, słabość i mdli aż do dziś. Schudłam 2 kg, wyglądam jakbym była poważnie chora, nawet do sklepu się nie ruszam sama bo po prostu się boję. Snuję się po domu bez sensu i sił i myślę tylko o tym, czy to co przed chwilą zjadłam nie wyląduje zaraz w toalecie. A apetyt u mnie też nie najlepszy :( Zmuszam się czasami do jedzenia, bo jak ssie w żołądku, to od razu gorzej mdli. I tak w kółko.

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj pierwszy raz znalazłam... gdy już miałam rezygnować :)
    Super sprawa, mój luby aż się wzruszył głuptak jeden :)

Póki co to nawet grama nie przytyłam przez mdłości.

Ale zwierzę wam się z mojej osobistej "tragedii". Od ślubu wiedziałam, że jak będzie córa to Zuzanna... i moja kuzynka urodziwszy 3 lata temu zamiast do końca przepowiadanego Jasia córkę nazwała ją Zuza.... No dobrze. Myśleliśmy, myśleliśmy i już wiemy! Będzie Hania!
    Zaszłam w ciążę... i wczoraj dowiedziałam się, że mój brat cioteczny, którego córka urodzi się msc przed naszym dzieckiem będzie się nazywać Hania!!

Noż cytując film "podłość ludzka nie zna granic!". Oczywiście oni nie wiedzieli co sobie umyśliłam :)

Szukam nowego imienia dla dziewczynki. Oby Kostka nam nikt nie podprowadził. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 15:04

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ