X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    t

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 15:03

majeczka87, kot_bury lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b4848dbb7f138d28med.jpg

oto ja;) chłopczyk - wszystko dobrze;) przeziernosc karkowa w normie choc blizej gornej granicy, wszystkie ma narzady, grzecznie lezał tylko machał nogami i rekoma. Czybym miala nigdy nie zobaczyc fikołka dzidziusiowego?;)

CRl - 79,1mm 13t6d
    HR -148 uderzen na minute

Ejrene, nowatorka, Patutka, _analiza, alexxx, kot_bury, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    powyżej normy. Ja mam 3mm
    Wiesz, nie kojarzę aby zadna z dziewczyn z którymi piszemy miała takie nt.
    Chyba, że któraś z tych które sie nir udzielają.
    Ale to mi ciężko powiedzieć.

A robiłaś test z krwi?

2016 🩷

2020 🩵

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Hahahaha. Że witam dziewczyny z dwójka z przodu, w sensie że witam je w drugim trymestrze :-D hahahah. :-P

A w czerwcu będę miała drugą dwójkę - 22 :-D hahahah.
    Aaaaaa ok capito :) to najlepszego z okazji 2 trymestru !

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam amniopunkcje i wizytę u genetyka z wynikami z krwii. Szukam tylko wsparcia u osób, które borykają się z tym samym problemem ;/

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka super maluch. To tak jak moja tez nie fikolkowala tylko machala raczkami ;)
    A wlasnie co przedstawia to 1 zdjecie ktore wstawilas bo tez takie mam i nie wiem wlasnie co ono pokazuje.

Bobitta wspolczuje, musisz sie stresowac ta amniopunkcja. Trzymam kciuki zeby wyszlo wszystko dobrze

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 15:04

majeczka87, Bobitta, Agaax lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Majeczka super maluch. To tak jak moja tez nie fikolkowala tylko machala raczkami ;)
    A wlasnie co przedstawia to 1 zdjecie ktore wstawilas bo tez takie mam i nie wiem wlasnie co ono pokazuje.

Bobitta wspolczuje, musisz sie stresowac ta amniopunkcja. Trzymam kciuki zeby wyszlo wszystko dobrze
    To pierwsze zdjęcie to jest zdjęcie główki od gory i mózgu, ze sa dwie półkule prawidłowo ulokowane :-)

nowatorka, majeczka87 lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• Ale27 Nowa

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Czy któraś z Was miała prenatalne w 13 tygodniu, dokłądnie początek bo 12+1 i udało się już poznać płeć?:)

Ale
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tak zgadza sie;) wiesz teraz sisior jest a co bedzie potem to sie okarze;)

ona2012 trzymaj sie narazie z dale od dziecka z ospą i czlonkami jego rodziny. Nawet jesli mialas ospe to chuchaj na zimne bo mozesz miec ponowny czyli polpasiec

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 15:04

2016 🩷

2020 🩵

• _analiza Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Jutro mam amniopunkcje i wizytę u genetyka z wynikami z krwii. Szukam tylko wsparcia u osób, które borykają się z tym samym problemem ;/
    Trxymam kciuki i wierze ze wszystko będzie okej! Naprawdę bardzo mały odsetek tych dzieciątek które sa kierowane na amniopunkcje okazuje się chora, statystyka jest po Twojej stronie! Dla pociechy POWIEM ci ze ja mam koleżankę w pracy, której co prawda nie przeziernosc a kość nosowa wyszła właśnie ze wskazaniem na chorobę a ze miała 35 lat to i prawdopodobieństwo wyszło fest wysokie. Skierowali ja na amniopunkcję, ale głupi lekarze u nas w kielcach ja tak nastrasżyli, kazali czytać ulotki ze ma się przygotować, już na niej praktycznie postawili krzyżyk. Pojechała do łodzi i okazało się ze wszystko w porządku, ale właśnie stresu się najadła za wszystkie czasy. Tam właśnie nawet lekarze jej powiedzieli, zeby dopóki nie usłyszy diagnozy nie bała się na zapas, bo mimo złych badań prenatalnych wiekszosc przypadków kierowanych do nich okazuje się zdrowa. Po prostu nie mieszczą się w normie i z tego powodu są "podejrzane". Teraz mały ma pół roku i w ogóle śliczne grzeczne dziecię.

Daj znać u nas kiedy wyniki, mam nadzieję, że szybciutko okaże się że wszystko okej!! :*

Bobitta lubi tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczęta:)

Bobitta czyli w późniejszym usg wyszła jednak przezierność powyżej normy?wiem, że łatwo się mówi ale bądź dobrej myśli, myśl pozytywnie, musi być dobrze.A czytanie w necie nic dobrego nie przynosi...wiem po sobie.Najlepiej jak najmniej szperać w necie i zdać się na lekarzy i dodatkowe badania. Wierzę i 3mam kciuki żeby wszystko było dobrze:)

Ja dzisiaj mam wolne ale dosyć sporo energii miałam od rana:)śpię jak zabita, chodzę spać ok 22 i mam problem żeby wstać przed 9:)wstaje tylko na siku...mdłości nie mam żadnych, ani razu nie wymiotowałam:)
    Dzisiaj nawet wybrałam się na spacer, umyłam samochód, zrobiłam podstawowe zakupu i zaraz biorę się za naleśniki bo chodzą za mną od rana:)

Dobrego popołudnia i wieczora dla wszystkich:)

Bobitta lubi tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wiem, że na to forum "Problemy i komplikacje" nikt z nas nie chce zaglądać ale tutaj tylko możemy podtrzymać Cię na duchu i trzymać kciuki za same dobre wyniki. Z tego co wiem jest tam temat dotyczący amniopunkcji.

Jutro będziemy duchem z Tobą!

Ja w środę wizyta i z utęsknieniem czekam na ruchy (wiem, że to jeszcze kupa czasu) ale wtedy może poczuje w końcu, że jestem w ciąży ;)

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta z koscia nosowa to zalezy tez od rodzicow. Np moja kolezanka ma tak maly nos ze ona praktycznie tej kosci nie ma, ma sama chrzastke i to samo jej corka

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 15 tygodniu i witam was mamusie :) znów mnie chwilę nie było i tyyyle mam do nadrobienia. Ja się morduję z magisterką :( jeszcze 2,5 rozdziału do napisania a do tego jeszcze sesja :( tak bardzo mi sie nie chce. Jeszcze internet mi 3 dni prawie nie chodził przez te śniegi i mrozy - skutki mieszkania w lesie praktycznie ;/

Dzisiaj zrobilam na obiad z mamcią łazanki i barszczyk czerwony mmm :) dalej mnie odrzuca od mięsa ;/ nawet patrzeć na nie nie mogę. Zajadałabym się tylko warzywami, owocami, zupami a w szczególnosci pomidorową :)
    Wiecie co, ja się panicznie boję cesarskiego cięcia nie wiem czemu haha :D

2 lipca 2016r. Marcel
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Kiedy masz aminopunkcje?
    Trzymam kciuki
    Jutro 8:30

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda wrote:

Jutro będziemy duchem z Tobą!
    Wiem, że jest taki temat, czytałam go jednym tchem, ale w tej chwili nie widziałam żeby się ktoś tam udzielał... :(

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Wiesz, nie kojarzę aby zadna z dziewczyn z którymi piszemy miała takie nt.
    Chyba, że któraś z tych które sie nir udzielają.
    Ale to mi ciężko powiedzieć.

A robiłaś test z krwi?

tak tak, wyniki 21 na wizycie odbiore;)

f2wlanlihx9vcryh.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka a Ty jak tam? Dowiedziałaś się już czegoś nowego od lekarzy?

‹‹ 298 299 300 301 302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ