X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 15:04

alexxx, Gagaga, kot_bury, nowatorka lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Dziękuję, że pytasz. Tak ogólnie jestem po konsultacji z lekarzem pobraniu krwi i ktg.
    O 20 bierzemy 1 dawkę leku, w czwartek będzie usg i wtedy przepływ powinien być już w normie u kurczątka. Jeżeli tak będzie, w sobotę nareszcie będę w domu.
    Mam nadzieję, że lek nam pomoże.....

Jak mija wieczór?

Znakomite wieści :)

A ja się pochwale dziś brzuszkiem :)
    http://static.pokazywarka.pl/i/6242478/631844/img-5600.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 18:08

Gagaga, _analiza, alexxx, Agaax, majeczka87, kot_bury, aisa, malika89, Zuzulka88, nowatorka lubią tę wiadomość

• Dunda Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma mia mamuśka ja to chyba połowy Twojego brzuszka nie mam ale w sumie mnie trochę tłuszcz ;) obrasta i pewnie dlatego nic prawie nie widać. Jutro normalnie fotę cykne bo może ja po prostu go nie widzę haha

Patutka będzie coraz lepiej!

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka - to oby lek zadziałał!
    Mamuśka - jaki fajny brzuszek!

• MirelS Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka To bardzo się cieszę, że znaleźli rozwiązanie:) będzie dobrze:)
    mamuska podziwiam Twój brzuszek:D wow, mój to na razie wygląda jak wzdęcie:D

• Agaax Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale27 wrote:
    Cześć. Czy któraś z Was miała prenatalne w 13 tygodniu, dokłądnie początek bo 12+1 i udało się już poznać płeć?:)
    ja miałam w 12 tyg 3 dniu i na 80% jest dziewczynka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 19:42

aisa lubi tę wiadomość

201607055580.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wszystko bedzie dobrze z twoja córeczka ale wiem co oznacza pobyt w szpitalu trzymam kciuki byście wyszły w sobotę z cudownymi wiadomościami. Mamuśka ale masz fajny ten brzuszek :-)

Patutka lubi tę wiadomość

• MartaT Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że mam sporo do nadrobienia :D norma u mnie :)

Jestem po wizycie z fasolką wszystko w jak najlepszym porządku, jest straszną wiercipiętą :D mąż się śmieje, że po mamusi :)
    Co do płci niestety nie udało się ustalić,ale moja gin powiedziała,że za m-c już na pewno będzie wiadomo, więc pozostało nam czekać do 08.02 :) Fasola mierzy 7.36 cm :D dzisiaj strasznie się rozbrykała wymachiwała nóżkami i rączkami na wszystkie strony, fikołkom też nie było końca :) właśnie zabieram się za kupno detektora :)

Dziewczyny takie pytanie do Was,a w szczególności do tych,które wybierają się do szkoły rodzenia, kiedy zamierzacie zacząć chodzić? :)

majeczka87, aisa, Agaax lubią tę wiadomość

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane,
    trzymam kciuki za wszystkie wizytujące <3

Muszę się pochwalić, kupiłam sobie diete na bebio :D Jest tam opcja do zaznaczenia, że jest się w ciąży, dieta ta nie jest oczywiście na redukcję, ma 2300kcal, jest to pełnowartościowa, zdrowa dieta (zaznacza się aktualy trymestr ciąży). Wziełam tą dięte bo jem same śmieciowe jedzenie, nie umiem ogarnąć mojego jadłospisu, nie jem warzyw, owoców mało co, pije za mało itp.

W 2015 r., jak miałam etap siłowni, joggingu, to też miałam taką dietę i sprawdziłą się śwetnie, nie musiałam myśleć co gotować, miałam wszystko podane na tacy, a posiłki są proste, szybkie, smaczne i zdrowe :D

majeczka87, aisa lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1gnpc7.jpg

a tutaj mój brzuszek :) z tym,że zdjęcie było robione ok 2-3tyg. temu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 20:12

Agaax, _analiza, majeczka87, kot_bury, aisa, Gagaga, mamuśka1, Zuzulka88, alexxx, nowatorka, Ejrene, Wiola90 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne brzuszki <3

201607055580.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:
    Widzę, że mam sporo do nadrobienia :D norma u mnie :)

Jestem po wizycie z fasolką wszystko w jak najlepszym porządku, jest straszną wiercipiętą :D mąż się śmieje, że po mamusi :)
    Co do płci niestety nie udało się ustalić,ale moja gin powiedziała,że za m-c już na pewno będzie wiadomo, więc pozostało nam czekać do 08.02 :) Fasola mierzy 7.36 cm :D dzisiaj strasznie się rozbrykała wymachiwała nóżkami i rączkami na wszystkie strony, fikołkom też nie było końca :) właśnie zabieram się za kupno detektora :)

Dziewczyny takie pytanie do Was,a w szczególności do tych,które wybierają się do szkoły rodzenia, kiedy zamierzacie zacząć chodzić? :)

ja od polowy dokladnie od 21 tyg

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello,

Jakiego ja mam dzisiaj doła, to aż mnie to przeraża... :( męża nie ma w pracy, ja siedzę, a w sumie leżę w łóżku od 17. Nie umiem się do niczego zabrań tylko mi się ryczeć chce :( dramat i jeszcze się na siebie wściekam bo to zupełnie nie jestem ja to nie mój charakter jestem raczej fajterką...;(

Do tego boli mnie brzuch jak na @ dzisiaj całe popołudnie... a buuuuu ;(

Kijanka
  • aisa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za jutrzejsze!

Bobitta, za Ciebie trzymam szczególnie mocno kciuki!!

Kot_bury, my mieliśmy od początku łóżeczko w naszej sypialni. Jakbym miała chodzić do innego pokoju to bym się załaziła w nocy. Zależy też od dziecka ile razy się budzi na jedzenie. Teraz robimy remont góry, tam Jasiek będzie miał swój pokój i na drugie urodziny (w maju) pewnie inne łóżko. Obok będzie nasza sypialnia i w niej łóżeczko drugiego dzidzia. Po jakimś czasie przeniesiemy pewnie drugorodne do swojego pokoju, ale na początku na pewno będzie z nami.

Patutka, bez problemu odróżnisz bóle porodowe od przepowiadających, tego się nie da pomylić ;)

Alexxx, powodzenia w pisaniu mgr i na sesji!

Patutka, kciukam żeby leki zadziałały i żebyś w sobotę była już w domu

Mamuśka, MartaT, fajne brzuszki!

Kijanka, nie dołuj się. Brzuch Cię od tego nakręcania boli jak nic. Włącz jakiś fajny film, zrób sobie melisę i jakieś fajne jedzenie i po prostu leniuchuj. Nawet fajterka ma czasem gorszy czas a do tego hormony robią swoje. Leż i się niczym nie przejmuj.

alexxx lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka - będzie dobrze :) zobaczysz, lek zadziała i wrócicie do domu :)

Brzuszki świetne :) obiecałam sobie robić zdjęcia co tydzień, ale od piątku mam takie mega wzdęcie, że wyglądam jak balon i czekam, aż zejdzie. Raczej to nie od malucha, skoro ma tylko 5,5 cm :)

W szkole rodzenia (w szpitalu, gdzie chyba chciałabym rodzić) mam do wyboru dwa terminy - od 23 marca do 25 maja lub od 26 kwietnia do 28 czerwca. Wolałabym raczej ten pierwszy, ale na stronie napisali, że przyjmują kobiety między 25 a 29 tygodniem, a przy tym marcowym będę dopiero w trakcie 23... ale zadzwonię, może uda mi się wkręcić wcześniej :)

Na fali entuzjazmu po dobrym usg poleciałam do sklepu i kupiłam pięciopak ślicznych małych bodziaków. Wydawało mi się, że kolory neutralne - biały, koralowy i granat, nie chciałam w sklepie rozrywać opakowania, dwa były we wzorki, dwa z napisem "I love my mom" i "I love my dad", w domu wyjmuję, a na piątym jak byk: "Mommy's little boy". Tak skubani zwinęli, że myślałam, że to gładkie. No to teraz muszę trzymać kciuki za chłopaka, nie może mi się takie cudo zmarnować :D

aisa, alexxx lubią tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 15:05

Agaax, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:

Kijanka, nie dołuj się. Brzuch Cię od tego nakręcania boli jak nic. Włącz jakiś fajny film, zrób sobie melisę i jakieś fajne jedzenie i po prostu leniuchuj. Nawet fajterka ma czasem gorszy czas a do tego hormony robią swoje. Leż i się niczym nie przejmuj.

Leże Lezę, puściłam sobie Magdę Gessler zawsze mi humor poprawia... mąż dzwonił miło mi się bardzo zrobiło bo wiem że to go sporo energii kosztuje, bo zabiegamy w pracy... Mama zadzwoniła, bo Tata nie poskarżył że mi smutno i jeszcze Wy i mi się cieplej zrobiło.. :)

Dziękuje za miłe słowa

Ja dzisiaj nie dopiełam się w spodniach w pracy, które były luzniutkie przed ciążą... rośniemy...

Patutka nie przejmuj się ja w 13 tyg 6,8 cm... teraz 8 cm... każde rośnie w swoim tępie...

aisa lubi tę wiadomość

Kijanka
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 15:05

2016 🩷

2020 🩵

• Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;-)
    Trochę mnie tu nie było, ale staram się regularnie czytać ;-)

Byłam dziś na badaniach prenatalnych. Niestety maleństwo było za małe jeszcze, w dolnej granicy i lekarz przełożył wizytę na przyszły tydzień.
    Ale nie ma tego złego, mam zdjęcia :-D

2ef02fn.jpg

kot_bury, alexxx, aisa, nowatorka, mamuśka1, Agaax, _analiza lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutno smutno..taki mamy dziś kiepski wieczór

2 lipca 2016r. Marcel
‹‹ 299 300 301 302 303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ