X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro siadam do wybierania wózka :)

Inska lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda-tak tylko statystyka,w takim przypadku pewnie warto zrobić nity,żeby się niepotrzebnie denerwować, trzymam kciuki!

Dziewczyny -mega aktywne jesteście, nie nadążam; )

kamenkaa lubi tę wiadomość

• _analiza Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizycie!

Wg mojego lekarza "wszystko w porządku" (na te słowa czekałam całą wizyte). Na początku M. tez oglądał szkraba, super mu się podobało, nie mógł uwierzyć, że młode takie aktywne! Jutro idę na krew. Nie wiem nic kto mi jak te wyniki prawdopodobienstwa policzy.

w ciągu tygodnia od ostatniej wizyty urósł dzidź 2 cm!! Mamy teraz 7.19 cm i wg USG 13t4d. Przeziernosc 1.98, obwód główki 2.26. Płeć ciągle zagadką, ale tętno 163bpm, wiec może jednak córa?

Jestem mega szczęśliwa, patrzcie ciocie jak machamy:

626697308df532acmed.jpg

Ps. Dunda, napisz nam więcej, nie martw się na zapas, zrobisz sobie faktycznie tak jak piszą dziewczyny nifty i będzie dobrze! Pamietaj ze naprawdę bardzo mało ciaz okazuje się faktycznie chorych, na pewno to tylko takie straszenie i wszystko okaże się dobrze! Tulę!

nowatorka, aisa, Zuzulka88, Gagaga, Sanna, kot_bury, majeczka87 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEllo, ;)

gratuluje wizyt i pięknych Bobasów.. ;)

Ja wróciłam do pracy... no... było trochę śmiesznych sytuacji,np.
    Staram sie jak mogę ukrywać przed Studentami ciążę, więc luźne sukieneczki i do boju..
    Na co wpada do sali wykładowej koleżanka, ja coś piszę na tablicy i chciałam przesunąć kwiatka który tam stał, na co koleżanka przy całej sali, nie dźwigaj ciężarna nie może... no i tym sposobem tajemnice szlak trafił... ;)

no i teraz mam a do kiedy będę, a czy będę na egzam itd.itd.

Generalnie czuje się dobrze, ale nie wiem jak was ale zaczęły mi dokuczać mocno plecy w odcinku krzyżowym, zawsze wieczorem jak jest M. proszę go aby posmarował mi oliwką przed rozstępami i jak się nagrzeje to jest lepiej ale w nocy trudno mi się obrócić na bok.. ;/

majeczka87 lubi tę wiadomość

Kijanka
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka to ty na uniwerku wykladasz? Ja ucze angielskiego w pryw szkole i tez na uniwerku. I tez nie wiem jak to i kiedy tym wszystkim studentom powiedziec. Zawsze sie szykuje a potem jakos nie ma okazji ;) tez pewnie beda myslec: a co z moim kursem? Hehe

Analiza ale fajnie dzidzia pozdrawia :)

Co do wynikow krwi to wg mnie powinno byc to tak robione jak u mnie ze liczone od razu przez lekarza koncowe prawdopodobienstwo w polaczeniu z usg bo tak moze wyjsc gorsza krew i czlowiek sie bedzie niepotrzebnie przejmowal

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 20:35

majeczka87, aisa lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej teraz jestem juz w domu bo jak pisałam to wyszłam akurat z gabinetu i ryczałam. Ogólnie miałam drugi raz prenatalne bo ostatnio nie wszystko było widać. Badanie tylko usg. Tak jak ostatnio skorygowane ryzyko trisomii 21 było 1:2645 to dziś przez cyt: "przepływ w przewodzie zylnym: nieprawidłowy (zwrotna fala A)" i ryzyko skorygowane trisomii 21 1:167. Ogólnie reszta ok tzn.: CRL 74mm, NT 1,8mm, kość nosowa prawidłowa. Ale zaproponował 3 opcje: pappa (wg niego najmniej wiarygodna), harmony, amniopunkcja. Mąż jak na złość w delegacji ale podjęliśmy decyzję i juz jestem po harmony, wyniki za 2tyg. Ogólnie juz trochę poczytałam i w większości przypadków przy tylko nieprawidłowych przepływach wszystko kończy się szczęśliwie. Ale, że my całe życie mamy wiatr w oczy wolelismy dmuchać na zimne. Nie wiem co myśleć o tym podejściu lekarza, ogólnie opinie ma spoko, nawet tu na bbf. Wiem,ze nie mogę się tak nastawiać tylko musze mu zaufać, że chciał jak najlepiej.

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • aleksja Koleżanka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) nie było mnie tu troszkę :) akurat mamy remont i co chwilę coś :)

Dolegliwości nie mam praktycznie żadnych , no jedynie jestem bardziej śpiąca niż zwykle :)

no i juz sobie rosne ! brzuszek widać już konkretnie :)

aisa lubi tę wiadomość

czekamy na maleństwo <3

7b75975246.png
  • aleksja Koleżanka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a widzę dyskusje o wózkach :) ja myślę nad Adamex barletta, ostatnio byliśmy w smyku i akurat był piękny biało granatowy :)

podoba mi się też adamex pajero i Camarelo figaro

Na pewno kupimy 3w1 + adapter do samochodu na fotelik :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 20:50

czekamy na maleństwo <3

7b75975246.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda, kochanie w takim razie mocno trznamy kciuki żeby za 2 tygodnie przyszły pozytywne wyniki!! :*

A na prentalatnych byłaś u swojego gina czy jakiegoś specjalnego od prenatalnych?

Pytam bo moi znajomi specjalnie do Krakowa jechAli na drugie prenatalne do babki, która zajmuje się tylko tym. I tak siedzę i myślę czy ten mój na pewno wiarygodny. Bo mo kto niby ordynator w szpitalu i prywatnie jest ginekolog położnik ale te prenatalne to tak trochę na boku przy okazji robi.

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj caly dzien leze albo spie. Okropna pogoda caly czas padal deszcz.
    Jesli chodzi o wozek to bylam zdecydowana na adamex barletta w kolorze szary Len ale dzisiaj poczytalam troche komentarzy I juz sama nie wiem.
    Dunda strasznie mi ciebie szkoda Bo wyobrazam sobie jak bardzo sie martwisz. Ja tez zawsze uwazalam ze wszystko mi ciezko przychodzi ale czesto konczy sie dobrze I mysle ze u ciebie tez tak bedzie. Czekam na wiadomoaci od ciebie I wien ze beda szczesliwe.

• alexxx Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie wszystko ok :) dzidzia ładnie się ruszała. U tego lekarza mam wizyte dopiero 10 lutego :)

Juz drugi dzien o tej godzinie zaczyna mnie bolec żołądek :( rano wymiotowalam na zolto. Chyba za duzo tych wymiotow :( zaczynam sie martwic, chociaz lekarz mowil ze to nic takiego...

Sanna, aisa, Inska lubią tę wiadomość

2 lipca 2016r. Marcel
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex a jesz czesto i lekko? Pijesz duzo wody? Jesz duzo warzyw?
    Ja dzisiaj rano tez rzygnelam chociaz rzadko mi sie to zdarza. Mylam zeby i nagle sie zaczelo

alexxx lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka Jem lekko ale nie często, do 14 mam mdłości, co zjem to od razu kibel,także wolę nic nie jeść. Warzyw i owoców jem dużo, mięsa w ogole. A wody pije też tak ooo...więcej soków herbaty i cola..bo trochę pomaga na mdłości :(

2 lipca 2016r. Marcel
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex na mdlosci powinnas sie zmusic cos zjesc lekkiego. Miesa nie jesz bo jestes wegetarianka? Biale mieso jest dobre i lekkostrawne. Soki i nadmiar owocow u niektorych powoduja nadkwasote zoladka. Moze sprobuj wiecej warzyw gotowanych a mniej owocow i sokow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 22:32

aisa lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Kijanka to ty na uniwerku wykladasz? Ja ucze angielskiego w pryw szkole i tez na uniwerku. I tez nie wiem jak to i kiedy tym wszystkim studentom powiedziec. Zawsze sie szykuje a potem jakos nie ma okazji ;) tez pewnie beda myslec: a co z moim kursem? Hehe

Analiza ale fajnie dzidzia pozdrawia :)

Co do wynikow krwi to wg mnie powinno byc to tak robione jak u mnie ze liczone od razu przez lekarza koncowe prawdopodobienstwo w polaczeniu z usg bo tak moze wyjsc gorsza krew i czlowiek sie bedzie niepotrzebnie przejmowal

ja tez na mam cwiczenia ze studentami dodatkowo;) narazie zawiesilam od kiedy jestem na zwolnieniu

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Alex na mdlosci powinnas sie zmusic cos zjesc lekkiego. Miesa nie jesz bo jestes wegetarianka? Biale mieso jest dobre i lekkostrawne. Soki i nadmiar owocow u niektorych powoduja nadkwasote zoladka. Moze sprobuj wiecej warzyw gotowanych a mniej owocow i sokow
    Próbuje coś lekkiego zjeść ale zaraz biegnę do łazienki :D mięsa nie jem tak od 7 tc..po prostu mnie odrzuca..nawet kurczaka nie dam rady :( jak widzę mieso w sklepie to muszę wyjść. Tak właśnie zrobię, jutro ugotuje warzywa na parze :) I chyba to są te kwasy :/
    Dziękuję za rady Kochana :* :)

nowatorka lubi tę wiadomość

2 lipca 2016r. Marcel
  • Asit Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna wrote:
    Asti i Inska nasz wybor padł na trailz ale jeszcze nie kupiliśmy może się zmienić :)
    no ja juz decyzji nie zmienie zastanawialam sie nas stokke crusi ale ja potrzebuje wozek na kazdy teren wiec po zebraiu opini szybko skreslilam go z listy .

Inska lubi tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Asit Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Grupę moze wyszukać każdy ale tylko czlonkowie widzą zawartość
    mozna jakiegos linka do tej grupy??? :)

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 15:14

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam problemu z wybieraniem wozka bo nam tesciowie kupuja,juz zapowiedzieli :P

W sob idziemy do siostry mojego i moze nam cos da co jej zostalo po jej dzieciach. Zobaczymy co tam ma. :D

A tak wogole witam. Fajnie ze juz czwartek. Dzisiaj ide na paznokcie i nie wiem kompletnie jaki kolor wybrac

iv09mg7y3g8rfy1m.png
‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ