Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witam się po wizycie!
Wg mojego lekarza "wszystko w porządku" (na te słowa czekałam całą wizyte). Na początku M. tez oglądał szkraba, super mu się podobało, nie mógł uwierzyć, że młode takie aktywne! Jutro idę na krew. Nie wiem nic kto mi jak te wyniki prawdopodobienstwa policzy.
w ciągu tygodnia od ostatniej wizyty urósł dzidź 2 cm!! Mamy teraz 7.19 cm i wg USG 13t4d. Przeziernosc 1.98, obwód główki 2.26. Płeć ciągle zagadką, ale tętno 163bpm, wiec może jednak córa?
Jestem mega szczęśliwa, patrzcie ciocie jak machamy:
Ps. Dunda, napisz nam więcej, nie martw się na zapas, zrobisz sobie faktycznie tak jak piszą dziewczyny nifty i będzie dobrze! Pamietaj ze naprawdę bardzo mało ciaz okazuje się faktycznie chorych, na pewno to tylko takie straszenie i wszystko okaże się dobrze! Tulę!
nowatorka, aisa, Zuzulka88, Gagaga, Sanna, kot_bury, majeczka87 lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
HEllo,
gratuluje wizyt i pięknych Bobasów..
Ja wróciłam do pracy... no... było trochę śmiesznych sytuacji,np.
Staram sie jak mogę ukrywać przed Studentami ciążę, więc luźne sukieneczki i do boju..
Na co wpada do sali wykładowej koleżanka, ja coś piszę na tablicy i chciałam przesunąć kwiatka który tam stał, na co koleżanka przy całej sali, nie dźwigaj ciężarna nie może... no i tym sposobem tajemnice szlak trafił...
no i teraz mam a do kiedy będę, a czy będę na egzam itd.itd.
Generalnie czuje się dobrze, ale nie wiem jak was ale zaczęły mi dokuczać mocno plecy w odcinku krzyżowym, zawsze wieczorem jak jest M. proszę go aby posmarował mi oliwką przed rozstępami i jak się nagrzeje to jest lepiej ale w nocy trudno mi się obrócić na bok.. ;/
majeczka87 lubi tę wiadomość
Kijanka
-
Kijanka to ty na uniwerku wykladasz? Ja ucze angielskiego w pryw szkole i tez na uniwerku. I tez nie wiem jak to i kiedy tym wszystkim studentom powiedziec. Zawsze sie szykuje a potem jakos nie ma okazji
tez pewnie beda myslec: a co z moim kursem? Hehe
Analiza ale fajnie dzidzia pozdrawia
Co do wynikow krwi to wg mnie powinno byc to tak robione jak u mnie ze liczone od razu przez lekarza koncowe prawdopodobienstwo w polaczeniu z usg bo tak moze wyjsc gorsza krew i czlowiek sie bedzie niepotrzebnie przejmowalWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 20:35
majeczka87, aisa lubią tę wiadomość
-
Hej teraz jestem juz w domu bo jak pisałam to wyszłam akurat z gabinetu i ryczałam. Ogólnie miałam drugi raz prenatalne bo ostatnio nie wszystko było widać. Badanie tylko usg. Tak jak ostatnio skorygowane ryzyko trisomii 21 było 1:2645 to dziś przez cyt: "przepływ w przewodzie zylnym: nieprawidłowy (zwrotna fala A)" i ryzyko skorygowane trisomii 21 1:167. Ogólnie reszta ok tzn.: CRL 74mm, NT 1,8mm, kość nosowa prawidłowa. Ale zaproponował 3 opcje: pappa (wg niego najmniej wiarygodna), harmony, amniopunkcja. Mąż jak na złość w delegacji ale podjęliśmy decyzję i juz jestem po harmony, wyniki za 2tyg. Ogólnie juz trochę poczytałam i w większości przypadków przy tylko nieprawidłowych przepływach wszystko kończy się szczęśliwie. Ale, że my całe życie mamy wiatr w oczy wolelismy dmuchać na zimne. Nie wiem co myśleć o tym podejściu lekarza, ogólnie opinie ma spoko, nawet tu na bbf. Wiem,ze nie mogę się tak nastawiać tylko musze mu zaufać, że chciał jak najlepiej.
Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
Hej dziewczyny
nie było mnie tu troszkę
akurat mamy remont i co chwilę coś
Dolegliwości nie mam praktycznie żadnych , no jedynie jestem bardziej śpiąca niż zwykle
no i juz sobie rosne ! brzuszek widać już konkretnieaisa lubi tę wiadomość
-
a widzę dyskusje o wózkach
ja myślę nad Adamex barletta, ostatnio byliśmy w smyku i akurat był piękny biało granatowy
podoba mi się też adamex pajero i Camarelo figaro
Na pewno kupimy 3w1 + adapter do samochodu na fotelikWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 20:50
-
Dunda, kochanie w takim razie mocno trznamy kciuki żeby za 2 tygodnie przyszły pozytywne wyniki!! :*
A na prentalatnych byłaś u swojego gina czy jakiegoś specjalnego od prenatalnych?
Pytam bo moi znajomi specjalnie do Krakowa jechAli na drugie prenatalne do babki, która zajmuje się tylko tym. I tak siedzę i myślę czy ten mój na pewno wiarygodny. Bo mo kto niby ordynator w szpitalu i prywatnie jest ginekolog położnik ale te prenatalne to tak trochę na boku przy okazji robi.19.07.2016 r. Aleksander
-
Ja dzisiaj caly dzien leze albo spie. Okropna pogoda caly czas padal deszcz.
Jesli chodzi o wozek to bylam zdecydowana na adamex barletta w kolorze szary Len ale dzisiaj poczytalam troche komentarzy I juz sama nie wiem.
Dunda strasznie mi ciebie szkoda Bo wyobrazam sobie jak bardzo sie martwisz. Ja tez zawsze uwazalam ze wszystko mi ciezko przychodzi ale czesto konczy sie dobrze I mysle ze u ciebie tez tak bedzie. Czekam na wiadomoaci od ciebie I wien ze beda szczesliwe. -
Ja juz po wizycie wszystko ok
dzidzia ładnie się ruszała. U tego lekarza mam wizyte dopiero 10 lutego
Juz drugi dzien o tej godzinie zaczyna mnie bolec żołądekrano wymiotowalam na zolto. Chyba za duzo tych wymiotow
zaczynam sie martwic, chociaz lekarz mowil ze to nic takiego...
Sanna, aisa, Inska lubią tę wiadomość
2 lipca 2016r. Marcel -
Nowatorka Jem lekko ale nie często, do 14 mam mdłości, co zjem to od razu kibel,także wolę nic nie jeść. Warzyw i owoców jem dużo, mięsa w ogole. A wody pije też tak ooo...więcej soków herbaty i cola..bo trochę pomaga na mdłości2 lipca 2016r. Marcel
-
Alex na mdlosci powinnas sie zmusic cos zjesc lekkiego. Miesa nie jesz bo jestes wegetarianka? Biale mieso jest dobre i lekkostrawne. Soki i nadmiar owocow u niektorych powoduja nadkwasote zoladka. Moze sprobuj wiecej warzyw gotowanych a mniej owocow i sokow
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 22:32
aisa lubi tę wiadomość
-
nowatorka wrote:Kijanka to ty na uniwerku wykladasz? Ja ucze angielskiego w pryw szkole i tez na uniwerku. I tez nie wiem jak to i kiedy tym wszystkim studentom powiedziec. Zawsze sie szykuje a potem jakos nie ma okazji
tez pewnie beda myslec: a co z moim kursem? Hehe
Analiza ale fajnie dzidzia pozdrawia
Co do wynikow krwi to wg mnie powinno byc to tak robione jak u mnie ze liczone od razu przez lekarza koncowe prawdopodobienstwo w polaczeniu z usg bo tak moze wyjsc gorsza krew i czlowiek sie bedzie niepotrzebnie przejmowal
ja tez na mam cwiczenia ze studentami dodatkowo;) narazie zawiesilam od kiedy jestem na zwolnieniu
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
nowatorka wrote:Alex na mdlosci powinnas sie zmusic cos zjesc lekkiego. Miesa nie jesz bo jestes wegetarianka? Biale mieso jest dobre i lekkostrawne. Soki i nadmiar owocow u niektorych powoduja nadkwasote zoladka. Moze sprobuj wiecej warzyw gotowanych a mniej owocow i sokow
mięsa nie jem tak od 7 tc..po prostu mnie odrzuca..nawet kurczaka nie dam rady
jak widzę mieso w sklepie to muszę wyjść. Tak właśnie zrobię, jutro ugotuje warzywa na parze
I chyba to są te kwasy
Dziękuję za rady Kochana :*nowatorka lubi tę wiadomość
2 lipca 2016r. Marcel -
Sanna wrote:Asti i Inska nasz wybor padł na trailz ale jeszcze nie kupiliśmy może się zmienić
Inska lubi tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
A ja nie mam problemu z wybieraniem wozka bo nam tesciowie kupuja,juz zapowiedzieli
W sob idziemy do siostry mojego i moze nam cos da co jej zostalo po jej dzieciach. Zobaczymy co tam ma.
A tak wogole witam. Fajnie ze juz czwartek. Dzisiaj ide na paznokcie i nie wiem kompletnie jaki kolor wybrac