X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    ja tez na mam cwiczenia ze studentami dodatkowo;) narazie zawiesilam od kiedy jestem na zwolnieniu

Nowotorka, Majeczka jaka nam sie grupa zrobila haha :) tak ja Uniwersku , i patologicznie uwielibiam swoja prace dlatego nie chce byc w domu przynajmniej do konca semestru, chce dokonczyc to co zaczelam wiadomo kazdy ma tam swoje jak prowadzi grupy i nie chce aby moi pozniej mieli zaliczenia z innymi asystetami bo to nie fair... Potem mam wydzial anglojezyczny i mysle ze jak go skoncze to uciekam do porodu:) ... Choc moje " koronne" zajecia zawsze mam w czerwcu wiec juz sie ze mnie koledzy smieja ze pewnie sie tam wtocze ale przyjde... :)

Co do wozka mnie sie podoba bardzo baby design lupo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 07:52

nowatorka, majeczka87 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • izulala Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po wizycie. z synkiem wszystko ok,ssał sobie kciuka... odpoczywał. serduszko itp wszystko ok. wazy 170g (patzyłam w necie - coś za dużo, ale lekarz nic nie mowił ..) no ale oczywiscie musiało u mnie byc cos nie tak ;(

Ogórlnie 5 lat temu miałam konizację ujścia szyjki macicy ze względu na wykrycie CIN 3(stan przedrakowy) - dlatego lekarz od razu wczoraj powiedział, że musi zacząć kontrolować szyjkę bo już dziecko szybko zaczyna rosnąć. NO i. zbadał. wyszło 28mm :( i powiedział, że to za mało w porównaniu do innych kobiet :9 podłamałam się - na kontrolę idę znów 10 lutego - powiedział, żebym na razie brała luteinę 1x50mg dwa razy dziennie - bo to profilaktcznie. ma nadzieję, że nie będzie się skracać . no i się podłamałam, chodzę jeszcze do pracy bo ją lubię. nic nie mowil na razie zeby zrezygnowac z pracy (biurowa praca) wiec może nie ma tragedii.. dziewczyny czy możliwe, ze w ciągu mca szyjka skroci sie nie wiem np o 1,5cm?? :( panikara ze mnie ale chodzi mi o zdrowie dzidzi.....

Jeszcze mam problem, bo obejrzał łożysko i powiedział, że powstał twór.... nie mam łożyska idealnie okrągłego tylko tak jakby taka bulwa jeszcze wchodząca do środka - oczywiscie powiedzial, zeby tym absolutnie sie nie martwic, bo tak bywa i ze to po prostu urodzę z dzieckiem..ale fakt przejmuje się tym "tworem- potworem :) " ..... juz oczywiscie naczytałam się roznych "fajnych " rzeczy w necie i spac nie moglam...... :( slyszalyscie o takich przypadkach?

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 15:14

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • aisa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Aisa- dołączenie do grupy jest dobrowolne, będziemy pisac tu. A tam wklejamy jakies artykuły, informacje no i aby nie stracić kontaktu.
    Grupę moze wyszukać każdy ale tylko czlonkowie widzą zawartość
    Tu też będą te same linki i artykuły wklejane?
    Teraz grupa jest zamknięta ale można oglądać członków grupy. Czy potem będzie tajna żeby osoby nie należące do niej nie mogły oglądać kto do niej należy?

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaulala, na tym etapie ciąży raczej o tyle się nie skróci. Na pewno musisz prowadzić oszczędny tryb życia. Gdybyś już miała nakaz leżenia to by gin pewnie dał zwolnienie i kazał leżeć plackiem. Uwazaj na siebie i dużo odpoczywaj :)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 15:14

2016 🩷

2020 🩵

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulala sluchaj gina i jego sie pytaj w razie watpliwosci. Nie wyszukuj w necie bo wiesz jak to z tym jest. Jak gin powiedzial zeby sie nie przejmowac to tak masz robic :)

izulala, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulala, sprawdziłam jak było u mnie w pierwszej ciąży i w 16+5 mała miała 190 g. Jeśli szyjka za bardzo Ci się skróci, to założą szew na szyjce albo Passer.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulala, od neta proszę odejść, bo tylko Cię stresuje a pamiętamy, że każda ciąża, tak jak każda kobieta, jest inna.

Milcia ma 100% rację, jeśli szyjka za bardzo lub za szybko się skróci, założą ci szew albo Passer.

Najważniejsze, że już wiedzą, że trzeba monitorować.

I oszczędzaj się Niunia ile możesz. W sensie, żadncyh biegów, dźwigania...wszystko powolutku i ostrożnie..dla dzidzi <3

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Jasne, https://m.facebook.com/groups/550603275103495?view=group&refresh_sidenav=1 ;-)
    wyslalam prosbe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 11:22

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Asit Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to bylo u was? Czy wspolzyjac przed owulacja urodzilyscie dziewczynke lub sie jej spodziewa? ja mam juz 2 chlopakow, stosunek w dniu owulacji, teraz myslelismy o coreczce i stosunek 2 dni przed owulacja ( owulacja monitorowana) no i na usg wyszlo ze ma byc kolejny chlopak ( ale chce potwierdzic jeszcze w lutym na usg polowkowym) wiec piki co recepta na dziewczynke sie nie sprawdzila hehehe. A jak to bylo u was ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 12:00

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach te recepty :)

Ja jestem po invitro, więc do zapłodnienia doszło w dniu owulacji, a mimo to ma być córka :D

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Monika.ch87 Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w dzień owulacji i ma być ponoć dziewczyna :) a tak na prawdę to zależy tylko i wyłącznie od partnerowych plemników co stworzy :-) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 12:03

http://ovufriend.pl/graph/73e9cdebd5bbc7744ddc8787fdecc71f

hchydqk3h87tbykl.png

• alexxx Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas stosunek 2 dni przed i w sam dzień owulacji ( testy owulacyjne) i podobno dziewczynka :) moja koleżanka miała monitoring i stosunek w samą owulacje i dzien po - córka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 12:05

2 lipca 2016r. Marcel
  • Smile Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda wrote:
    Hej teraz jestem juz w domu bo jak pisałam to wyszłam akurat z gabinetu i ryczałam. Ogólnie miałam drugi raz prenatalne bo ostatnio nie wszystko było widać. Badanie tylko usg. Tak jak ostatnio skorygowane ryzyko trisomii 21 było 1:2645 to dziś przez cyt: "przepływ w przewodzie zylnym: nieprawidłowy (zwrotna fala A)" i ryzyko skorygowane trisomii 21 1:167. Ogólnie reszta ok tzn.: CRL 74mm, NT 1,8mm, kość nosowa prawidłowa. Ale zaproponował 3 opcje: pappa (wg niego najmniej wiarygodna), harmony, amniopunkcja. Mąż jak na złość w delegacji ale podjęliśmy decyzję i juz jestem po harmony, wyniki za 2tyg. Ogólnie juz trochę poczytałam i w większości przypadków przy tylko nieprawidłowych przepływach wszystko kończy się szczęśliwie. Ale, że my całe życie mamy wiatr w oczy wolelismy dmuchać na zimne. Nie wiem co myśleć o tym podejściu lekarza, ogólnie opinie ma spoko, nawet tu na bbf. Wiem,ze nie mogę się tak nastawiać tylko musze mu zaufać, że chciał jak najlepiej.

Dunda ja też ide na powtórkę usg do tego doktorka co robił usg genetyczne.Nie jest pewien czy to co uchwycił to na pewno przewód żylny więc kazał przyjść za 4 tyg. Nic mi nie powiedział o pobieraniu krwi na pappa więc tego nie robiłam. Z jednej strony to i może dobrze skoro to tylko jakieś statystyki a dodatkowo tyle nerwów.Idę 23.01 i tez nie wiem co mnie czeka...oby wszystko było dobrze. Swoja droga jak rozmawiam z dziewczynami które rodziły to niektóre wcale nie miały jakiegoś usg doplera i nikt im nie sprawdzał przewodów żylnych...

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    Jak to bylo u was? Czy wspolzyjac przed owulacja urodzilyscie dziewczynke lub sie jej spodziewa? ja mam juz 2 chlopakow, stosunek w dniu owulacji, teraz myslelismy o coreczce i stosunek 2 dni przed owulacja ( owulacja monitorowana) no i na usg wyszlo ze ma byc kolejny chlopak ( ale chce potwierdzic jeszcze w lutym na usg polowkowym) wiec piki co recepta na dziewczynke sie nie sprawdzila hehehe. A jak to bylo u was ? :)

My działaliśmy 2 dni przed owulacją i prawdopodobnie dziewczynka będzie :)

majeczka87 lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile bo ten Dopler nie jest obowiązkowy tylko to dodatkowe dobrowolne banie.

I w ogóle dzień dobry :) mam dobry humor bo już trzeci dzień bez wymiotów.

Co do grupy na fb według mnie pomysł może i dobry bo tam faktycznie zdjęcia łatwiej wrzucać, ale ja bym to zrobiła na trochę innych zasadach niż obecnie jest.

aisa lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak człowiek jest zielony w temacie to słucha lekarzy, poszłam, zrobił i znowu dał nam trochę mola na głowę...teraz znowu się zastanawiam czemu nie pobrał krwi na ten test pappa, może nie było takiego wskazania?może go zapytam na tej wizycie...

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj bylam na nfz u gina i do pobierania cytologii sie wzial i powiedzial ze wg sluuz to mam drozdzaki.. troche dziwne ze nie wzial najlpierw wymazu tylko od razu dostalam leki dopochwowe. Jeszcze pisze na nich w ulotce że nei stosować w ciąży chyba że ze względu na zdecydowanie wskazanie lekarza.. No ale biore;) ja tam drozdzakow u siebie nie czuje, bo ani swedzenia ani nic;)

i teraz kurde doszlo do mnie ze ja lutke dopochwoa ukrywam ze biore.. ten lekarz u ktorego leczylam bezplodnosc kazal brac... myslicie ze ten sluz to od lutki i jestem w czarnej dupie?;/

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 15:17

2016 🩷

2020 🩵

‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ