X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    wczoraj bylam na nfz u gina i do pobierania cytologii sie wzial i powiedzial ze wg sluuz to mam drozdzaki.. troche dziwne ze nie wzial najlpierw wymazu tylko od razu dostalam leki dopochwowe. Jeszcze pisze na nich w ulotce że nei stosować w ciąży chyba że ze względu na zdecydowanie wskazanie lekarza.. No ale biore;) ja tam drozdzakow u siebie nie czuje, bo ani swedzenia ani nic;)

i teraz kurde doszlo do mnie ze ja lutke dopochwoa ukrywam ze biore.. ten lekarz u ktorego leczylam bezplodnosc kazal brac... myslicie ze ten sluz to od lutki i jestem w czarnej dupie?;/
    Majeczka przez przypadek zobaczyłam Twój problem. ja też tak miałam i po ślizie gin stwierdziła że to grzybek i dostałam lek dop i też na nim pisało to co piszesz więc to chyba to samo :) wyniki cytologii miałam 3 tygodnie później dopiero... Mnie też nie swędziało ani nie piekło. Gin mi mówiła że drożdżaki nie są niebezpieczne dla dziecka tylko dla nas nieprzyjemne bo kiedyś w końcu zacznie swędzieć :P Ale jak u Ciebie z tą lutką będzie to teraz nie wiem...

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    Jak to bylo u was? Czy wspolzyjac przed owulacja urodzilyscie dziewczynke lub sie jej spodziewa? ja mam juz 2 chlopakow, stosunek w dniu owulacji, teraz myslelismy o coreczce i stosunek 2 dni przed owulacja ( owulacja monitorowana) no i na usg wyszlo ze ma byc kolejny chlopak ( ale chce potwierdzic jeszcze w lutym na usg polowkowym) wiec piki co recepta na dziewczynke sie nie sprawdzila hehehe. A jak to bylo u was ? :)

Hmm... Przez wiele miesięcy sprawdzalam kiedy mam owulacje (testy, temperatura, obserwacje- masakra) chociaż w ogóle jej nie miałam ale w momencie kiedy dowiedzieliśmy sie ze mąż tez ma problemy to przestalam to robic. W trzecim miesiącu po operacji mieliśmy pierwsza kontrole mojego męża a lekarz mowil nam ze efekty dopiero po okolo 6 miesięcy do roku a okazalo się ze na kontroli męża ja bylam juz w ciąży :-)))) wiec nie mam pojęcia kiedy miałam owulacje wiec hmm nie wiem jak u mnie z ta teorią:-)

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nic chyba wezme do konca ten lek.. trudno.. mam za swoje jak to mówią klamstwo ma krotkie nogi.. lutke i tak mialam na dniach odstawiac, zostaly mi 3 tabletki bede trzymalaa na czarna godzine

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile bo pappa nie jest bad podstawowym tylko dodatkowym i platnym. No ale powinien ci je zaproponowac ale moze twoj gin tych badan nie robi i nic ci nie powiedzial ze istnieja takie. Teraz to juz jak na usg ok ti sobie daruj te pappa moim zdaniem ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety do facebooka nie dołączę, bo będzie to widoczne dla moich znajomych, a mam np. kilka osób z pracy, gdzie jeszcze o ciąży nie powiedziałam..

nowatorka lubi tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Jak człowiek jest zielony w temacie to słucha lekarzy, poszłam, zrobił i znowu dał nam trochę mola na głowę...teraz znowu się zastanawiam czemu nie pobrał krwi na ten test pappa, może nie było takiego wskazania?może go zapytam na tej wizycie...

Smile ja to wczoraj siedziałam u dr i się patrzyłam na niego jak nie powiem co. A myślałam, że trochę obcykana jestem a tu dupa. Teraz się "troche" dokształcilam ha ha Afera na pół rodziny ogólnie, moja mama gdzieś przez koleżanki do jakiegoś gina, ten poszedł do jakiegoś profesora i niby bad.genetyczne przy nieprawidłowych przepływach o kant dupy roztrzaskac.

Ale panie położne przy pobieraniu krwi na Harmony wytłumaczył mi, że te bad.genetyczne to ze względu na to, że miałam skorygowane ryzyko T21 1:167 a w przypadku 55% dzieci z zD te przepływy są nieprawidłowe. No i musiałam je robić jak najszybciej bo podobno one są najwiarygodniejsze do 13t6d. Ten mój dr to niby robi bardzo dobrze usg wiec musze mu wierzyć, prowadzi też moja ciążę.

Z drugiej strony Smile wyczytałam, że gro mam nawet nie wie, że mają coś z przepływami bo chodzą do lekarzy ze zwykłym sprzętem a to podobno bardzo ciężko wykryć i ktoś musi mieć wprawę.

Nie wiem co o tym wszystkim myśleć, póki co staram się wyłączyć mózg i być dobrej myśli ale tez wiem, że mimo dobrych wyników bad.genetycznych te nieprawidłowe przepływy mogą mieć inne konsekwencje albo mogą najzwyczajniej się unormowac.

Suma sumarum trzeba o kontrolować i zwracać szczególną uwagę akurat na ten aspekt.

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia_2209 wrote:
    Ja niestety do facebooka nie dołączę, bo będzie to widoczne dla moich znajomych, a mam np. kilka osób z pracy, gdzie jeszcze o ciąży nie powiedziałam..

Ja ustawilam tak, że dla moich znajomych nie jest to widoczne. Nikt nie wie że należę do takiej grupy :)

Patutka, nowatorka lubią tę wiadomość

2 lipca 2016r. Marcel
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż z ciekawości wzięłam swój wynik, żeby sprawdzić, czy jest cos napisane o przepływach i mam napisane tak: "Przepływ w przewodzie żylnym (DV): Prawidłowa fala tętna żylnego. PI V 1.03". Pamiętam teraz, że lekarz mówił, że najlepiej jest, jak wynik jest 1.00 i że u nas prawie że doskonały. Ale o co w tym chodzi, to nie wiem do końca.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja też się boję czy moi znajomi tego nie widzą. Bo grupa się nazywa bardzo jednoznacznie, może jakbyśmy zmieniły nazwę na jakąś bardziej ogólna?
    Alexxx- w ustawieniach prywatności to masz gdzieś? Musze zerknac na kompie dzisiaj bo też niekoniecznie chciałam informować fejsa o ciazy:/

A co do przepływów to może faktycznie Wy do jakichś super specjalistów dziewczynko chodzicie, bo mój widziałam doplerem sprawdzal przepływ krwi ale na wyniku nie mam żadnej wzmianki o tym...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 14:01

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grupa na fb jest ok jeśli już się znamy i wiemy kto jest kim.
    Tu zachowujemy prywatność, tam już nie.
    Jestem na ovu od lutego 2013 i różne historie już były. Ktoś doniósł teściowej, że ta ją obgaduje gdzieś na forum. Inną wyczaiły koleżanki z pracy. Jeszcze innej rodzina już wiedziała że jest w ciąży zanim się z mężem pochwalili.
    Nigdy nie wiemy kto nas czyta.

W powstałej grupie fb są już ponoć osoby które tu nie piszą a tylko czytają. Jeśli tam ma być zachowana prywatność to powinny być osoby, które tu piszą i o sobie też coś mówią.
    Póki co nie jestem w grupie a mam dostęp do Waszych danych i zdjęć. Każdy kto wchodzi na podany link może sobie oglądać. A trochę osób patrzy, na pewno wątki poboczne-czerwiec i sierpień. Zawsze tak jest.

Ejrene, kamenkaa lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nazwa została zmieniona na belly

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 14:24

_analiza lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 15:18

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • szaruga82 Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żołądek mnie boli :( raz męczyło mnie na sylwestra przez 3 dni, teraz znów miał ktoś tak??Wizyta za 2 tyg dopiero.

f2w3lhb82umyoybw.png
  • gagura Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może któraś z Was miała okazje testować wózek TAKO OMEGA ??

2nn3vfxm27gc46dm.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja naprzyklad mam galerie i prywatne wpisy i informacje dostepne tylko dla moich znajomych wiec nawet jak ktorac z was bedzie chciala sobie popatrzec na moj profil to puki nie dodam do znajomych zobaczy tylko to co ja chce by bylo widziane wiec to nie jest tak ze zaraz jest brak prywatnosci tak samo z grupa u mnie np znajomi akurat moga wiedziec ze naleze bo juz poinformowalam oficjalnine o kolejnym maluszku ale mozna ustawic tak ze nie musza widziec do jakiej grupy sie nalezy.....

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • aisa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Grupa jest jeszcze zamknięta a nie tajna żeby mozna bylo dołączyć.....

Ja mogę w każdej chwili grupę usunąć.

Zresztą watki poboczne moze i czytaja, wejdą i obaczaja profilowki, no i co? Przecież postow nie widzą. Nie rozumiem tylko po co wyszukiwać rodzinę danej osoby :O

Nie rozumiem, najlepiej po prostu zlikwidować chyba tą grupe i tyle w takim razie.
    Nie wiem po co wyszukiwać rodzinę danej osoby, ale spotkałam się już z takimi sytuacjami. Wystarczy że się kogoś nie lubi, skojarzy się fakty i teściowa już wie że synowa "ładne"rzeczy pisze o niej na forum.
    Trochę mnie dziwi czemu zostały dodane osoby które tu nie piszą a zgłosiły się tam.

kamenkaa lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Grupa jest jeszcze zamknięta a nie tajna żeby mozna bylo dołączyć.....

Ja mogę w każdej chwili grupę usunąć.

Zresztą watki poboczne moze i czytaja, wejdą i obaczaja profilowki, no i co? Przecież postow nie widzą. Nie rozumiem tylko po co wyszukiwać rodzinę danej osoby :O

Nie rozumiem, najlepiej po prostu zlikwidować chyba tą grupe i tyle w takim razie.

Właśnie zgadzam się z poglądem aisa- według mnie grupa powinna być od razu zamknięta i nie widoczna a dziewczyny mogła byś dodać jako administrator mimo wszystko, wystarczyło by że by wysłały Tobie na priv dane. Poza tym też jestem zdania że jak już tworzyć to dla aktywnych uczestniczek, takich co też się tu udzielają i jednak weryfikować kto tam dołączyć chce, bo wolnych czytaczy tu sobie możemy mieć a po co nam oni na fejsie gdzie będziemy bardziej osobiste rzeczy wstawiać np zdjęcia. To tylko taka moja opinia ;)

aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gagura wrote:
    Dziewczyny może któraś z Was miała okazje testować wózek TAKO OMEGA ??

Ja niestety nie. Jeszcze jestem zielona w kwestiach wózków :P

atdc15nmjt4tk663.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, staram się powoli nadrabiać :)

Smile ja jak na razie mam na każdej wizycie badanie na samolocie :)

alexxx dla mnie te wózki są mega, sama się zastanawiam nad nim i też z 4 kółkami :)

nowatorka nawiązują co papieru toaletowego i ja również miałam czasami takie akcje :D (tak mnie to rozśmieszyło jak to przeczytałam :D od razu pomyślałam o sobie, że skądś to znam :D)

Patutka wysłałam prośbę o przyjęcie mnie :)

nowatorka lubi tę wiadomość

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam zawsze biały bezzapachowy malo tloczony:) staranie sie o dziecko i oibserwacja sluzu mnie tego nauczyla;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ