X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • ninja Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2016, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja cierpie na bezsennosc ostatnio wiec nadrabiam zaleglosci :) mam mase rzeczy na glowie teraz i nawet nie mam kiedy napisac... ale w pracy mam juz zastepstwo i teraz l4 wiec bedzie troche lepiej z czasem :) pozostal jeszcze tylko ambitny plan napisac mgr ale nie mam weny zeby sie do tego zabrac chwilowo...
    ostatnio jakies zle mysli kraza mi po glowie i jeszcze moja kochana siostrzyczka mnie dobila mowiac ze cos jest nie tak bo jeszcze nie widac u mnie brzucha... ( sama tez jest w ciazy tylko termin ma na poczatek wrzesnia i wkreca mi ze juz czuje ruchy ale osobiscie nie wiem czy to mozliwe tak szybko co do brzucha oczywiscie tez ciagle podkresla ze u niej juz tak mega widac ) ale juz niedlugo mam kolejna wizyte u ginekologa wiec mam nadzieje ze zobacze malenstwo i sie uspokoje :)

Ostatnio strasznie meczy mnie tez zgaga moze ktoras ma na to ustroństwo jakis genialny sposob?? Bo jak tak dalej pojdzie to wyrwe sobie przelyk :D

Telashe sliczne buciki tez bym chciala umiec takie zrobic

aisa lubi tę wiadomość

p19uyx8dvsf53y53.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninja, ja mam termin na wrzesien i absolutnie nie czuje ruchow. W pierwszej ciazy ruchy czasem pojawiaja sie dopiero jak zbliza sie 25 tydzien. W kolejnych ciazach niektore kobietki czuja ruchy juz w 16 tygodniu, ale to maly odsetek, wiekszosc po 20-tym. W ogole kazda kobieta jest inna, ale medyczne zrodla sa jednoznaczne, ze to moze byc 25 tydzien. Wiec sie zrelaksuj.

Co do brzucha to moze jestes lepiej wysportowana niz siostra? Kobiety w rozwinietymi miesniami brzucha maja plaski brzuch znacznie dluzej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 01:07

aisa lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 15:58

izulala lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 01:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też bezsenna noc... Jak zwykle :D

Patutka lubi tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 02:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno często tak zaczyna się dziać w naszym tygodniu ;-)

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 04:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja tez jakos sie obudzilam i spac nie moge.
    Patutka no to sie obkupilas :) Dobrze ze juz wszystko ok u ciebie bo tez mialas tych przygod... Potem wrzuc fotki jak ci tam rzeczy juz poprzychodza :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • ninja Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2016, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim :) ja po bezsennej nocy postanowilam pojechac mężowi po pączusie do pracy i elasnie czekam ze słodkim sniadankiem i herbatką aż wstanie :))

A co do gadanie siostry niby wiem ze nie ma sie czym przejmowac ale to czasem strasznie wkurza i demotywuje szczegolnie jak najda gorsze mysli

aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

p19uyx8dvsf53y53.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Pamiętajcie żeby najeść się pączusiów do woli, niech nasze maluchy też mają słodki dzień i urodzą się słodkie i okrągłe jak pączki ;)

Nowatorka jak samopoczucie?

alexxx, mamuśka1, aisa, Smile, eve90, stokrotka2013, jusella lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • najszczesliwsza Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninja mi na zgage pomaga gorace mleko

7c7877e138.png[/url]
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Obudzilam sie z paralizujacym strachem. Jestem sama i brzuch mnie troszeczke kreci i zbiera mi sie na wizyte w kibelku. Nie boli mnie mocno, nawet nie wiem czy nazwac to bolem ale ja juz panikuje i nie umiem sie uspokoic. Boje sie powtorki z wczoraj. Zaraz mnie zacznie bolec od stresu

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninja, hej! :) ile kobiet tyle sposobów na zgagę- moim są migdały. :)

aisa lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • aisa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Gagura, fajnie się wózek prezentuje

Telashe, masz talent kobieto, podziwiam!!

Alexxx, to studia prawnicze a nie medyczne w kierunku patomorfologia? Rzekłbym ble ;) ale zapewne są to całkiem ciekawe rzeczy :)

Kot_bury, najważniejsze że z dzidzią wszystko ok :) Lekarze różnie mają z podejściem do pacjentów..

Kijanka, fajnie że masz przypływ energii :) też pozdrawiam :)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninja, z jakiej dziedziny praca mgr? Musisz chyba ograniczyć rozmowy ze swoją siostrą bo trochę plecie ;) ani brzucha nie musisz jeszcze mieć jak bania ani czuć ruchów. Ona z terminem na wrzesień na 100% ich nie czuje.
    Mi na zgage pomagało mleko chłodne i migdały, ale to pod koniec ciąży wystąpiło. Można chyba też reenie w ciąży ale to musisz dopytać.
    Dopisek: lepiej teraz się zbierz do pracy mgr bo potem szał zakupów, planowanie wyprawki itp. Poza tym im starsza ciąża tym większe kłopoty z koncentracją więc lepiej się teraz zmusić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 09:10

kot_bury lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w tłusty czwartek :)
    Wczoraj kupiliśmy wózek.. Była bardzo dobra cena, szkoda było nie wziąć.. I cieszę się, że ten wybór już za nami:)

aisa, Telashe, kot_bury lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Hej. Obudzilam sie z paralizujacym strachem. Jestem sama i brzuch mnie troszeczke kreci i zbiera mi sie na wizyte w kibelku. Nie boli mnie mocno, nawet nie wiem czy nazwac to bolem ale ja juz panikuje i nie umiem sie uspokoic. Boje sie powtorki z wczoraj. Zaraz mnie zacznie bolec od stresu
    Może tym razem to tylko potrzeba "dwójki". Idź do kibelka a potem leżakuj. Trzymam kciuki żeby było ok. Daj znać jak sytuacja!

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia_2209 wrote:
    Wczoraj kupiliśmy wózek.. Była bardzo dobra cena, szkoda było nie wziąć.. I cieszę się, że ten wybór już za nami:)
    Jak okazja to trzeba szaleć ;)
    Pokaż furę :D

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa tak, prawnicze :) wybór tematu z zamiłowania do medycyny sądowej oraz rocznych praktyk w prokuraturze, gdzie spędziłam dużo, duużo godzin na wizjach lokalnych, oględzinach, w prosektorium. Temat wybrałam na początku 4 roku, promotor świetny no i zaczęłam pisać pracę. Chciałam iść na aplikację prokuratorską więc temat idealny :D ale moje priorytety się zmieniły, a promotora zmieniać nie chciałam na innego..znów wybierać temat od nowa, pisać plan itp..za duzo zachodu :D

aisa lubi tę wiadomość

2 lipca 2016r. Marcel
  • aisa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza, jak węzły i ucho? Pisałam wczoraj o amolu i olejku kamforowym, próbowałaś?

Alexxx, czyli trochę fuj było ale studia prawnicze :) Nie będziesz chciała teraz iść na aplikacje prokuratorską? Promotor to połowa sukcesu, jak się ma dobrego to trzymać i nie puszczać :P

alexxx lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia_2209 wrote:
    pokaż! poka poka poka! ;)

Aisa, kompletna racja :) a wiesz że na koncentrację i kłopoty z pamięcią są badania naukowe, które wyjaśniają przyczynę? mózg ciężarnej i młodej matki do mw 6m-ca życia malucha się kurczy nawet do 7%

Alexx, temat jest absolutnie intrygujący

alexxx, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce iść na aplikację prokuratorską ze względu na to, że teraz sytuacja prawna prokuratorów jest zachwiana. PIS chce wprowadzić kolejną nowelizację a raczej znów powrócić do poprzedniego stanu prawnego. Najpierw taki system, teraz znów ten..szkoły nie nadążą aplikantów nauczyć tego. Poza tym tak szczerze to ciężko jest pogodzić pracę prokuratora z życiem rodzinnym. Widziałam to po kobietach tam pracujących :)
    Dlatego wybrałam inną aplikację, nudną jak flaki z olejem no ale męczyłam się 5 lat, dużo nauki, dużo wyrzeczeń, zobaczymy jak to będzie :)

Tak temat jest dość intrygujący :)

aisa lubi tę wiadomość

2 lipca 2016r. Marcel
‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ