X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Hej. Ja tez jakos sie obudzilam i spac nie moge.
    Patutka no to sie obkupilas :) Dobrze ze juz wszystko ok u ciebie bo tez mialas tych przygod... Potem wrzuc fotki jak ci tam rzeczy juz poprzychodza :)
    Wiesz, ja nie lubię zostawiać niczego na ostatnią chwilę. ;-) a to takie rzeczy które możemy kupić na necie bez obaw ;-) bo Wiesz, ja mam dalej zakaz chodzenia... więc dziś tylko furmane trzeba odebrać i dlatego przy okazji kupię drobiazgi do higieny. ;-)
    Mam nadzieje, że niedługo moj brzuch wyluzuje.. bo strasznie się boję :-(

Jejku i nak, wszystko okej????

Miłego dnia kobietki.

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • aisa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe, w ciąży z Jaśkiem trochę czytałam o mózgu. Bardzo interesujące są te badania :) W poprzedniej ciąży pracowałam do 7 miesiąca w obcym języku i dało rade, ale zaczęłam już chwile dłużej myśleć żeby znaleźć słowo które najlepiej by pasowało. Co ciekawe właśnie w polskim mi uciekały, nie w szwedzkim.

Dlatego kto ma mgr do napisania to pełna mobilizacja i do boju :D

Alexxx, to może i dobrze że na prokuratora nie idziesz. W domu by Cię nie widzieli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 09:58

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • gagura Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Wiesz, ja nie lubię zostawiać niczego na ostatnią chwilę. ;-) a to takie rzeczy które możemy kupić na necie bez obaw ;-) bo Wiesz, ja mam dalej zakaz chodzenia... więc dziś tylko furmane trzeba odebrać i dlatego przy okazji kupię drobiazgi do higieny. ;-)

Ja też nie zostawiam wszystkiego na ostatnią chwilę , wolę po trochę kupować wcześniej niż potem zostawić męża z wszystkim :) tym bardziej że ostatnio moje dwie koleżanki urodziły w 7 miesiącu .

2nn3vfxm27gc46dm.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja:)

Wiecie co?wczoraj poszłam do piekarni a babeczka do mnie czy się spodziewam dzieciaczka:)tak mnie zaskoczyła...pytam czy to już widać, a ona że po twarzy, no szok:)

Telashe piękny obraz:)jakos tak od samego poczatku podejrzewałam że jestes artystyczną duszą:)

Widzę, że juz kompletujecie rzeczy dla maluchów, ja sie tym chyba zajme po połówkowym, chociaż parę galotów już mam:)

ninja nie przejmuj się, musisz sie jej jakoś odgryźć, wymyśl coś:)

olcia_2209 jaki wózek kupiliście?

aisa lubi tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam pytanie, mam dziwne odczucia, coś jakby mi się w brzuchu mieszało co jakiś czas, jakby zbyt intensywnie mieszana zupa w garnku... Zdarzyło mi się kilka razy randomowo. Miała któraś z was podobnie?

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiliśmy tak jak planowaliśmy Baby Design Lupo Comfort
    http://static.pokazywarka.pl/i/6298780/964239/wozek.jpg

:)

Ejrene, stokrotka2013, aisa, kot_bury, mamuśka1, Maka, kijanka_88, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam świetną infografikę :) nie wiem jak wy, ale ja się gubię jeszcze w rodzajach ciuszków... TBnJwN.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 10:09

gagura, Ejrene, aisa, nowatorka, Zuzulka88, _analiza lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • izulala Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    a ja mam pytanie, mam dziwne odczucia, coś jakby mi się w brzuchu mieszało co jakiś czas, jakby zbyt intensywnie mieszana zupa w garnku... Zdarzyło mi się kilka razy randomowo. Miała któraś z was podobnie?
    Moze dzidzia sie kreci ;) u mnie tez właśnie lobuz sie obudził;)

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulala wrote:
    Moze dzidzia sie kreci ;) u mnie tez właśnie lobuz sie obudził;)
    właśnie nad tym się zastanawiałam, czy to już to :)

Dziewczyny, planujecie się spotkać z położną przed 3trymestrem?

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tłusty czwartek Witam się w 17 tc :)
    Wczoraj miałam kiepski dzień pełen obaw i za bardzo się wkrecilam że coś jest nie tak dziś już lepiej.

Dziewczyny czy to prawda że w ciąży nie można usówać kamienia z zębów?

Widzę że zakupy pełna para już ruszają ja narazie nie mam weny i mobilizację zrobię po połówkowym :) miłego słodkiego dni :)

aisa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • ninja Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa studia chemiczne Synteza pepytdu leku na ospe wiec musze swoje w labie jeszcze odstac a ostatnio nie mam weny ale wiem im pozniej tym bedzie gorzej :) a co do siostry to zaczelam jej ostatnio unikac po co sie denerwowac...

I dzieki dziewczyny mleko pomoglo :)

aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

p19uyx8dvsf53y53.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 15:58

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • aisa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile, to ciekawe że po twarzy już widać że jesteś w ciąży ;)

Olcia, fajny ten wózek!

Telashe, mi też się tak czasem miesza ale nie wiem co to. Mnie dziecko lekko puka na dole brzucha. Może to mieszanie to jakieś obroty dziecka. Ja tego nigdy nie interpretowałam jako ruchy, ale to może też być to tylko inne niż te pukania.

Fajna infografika :) ja już temat ogarniam ale wiadomo dlaczego ;)

Co do zakupów to na trochę później warto zostawić kosmetyki bo tam jest data ważności i wózek mieć upatrzony, może nawet zaklepany ale kupić później żeby gwarancja nie leciała. Chyba że się trafia okazja to wiadomo że nie ma co czekać.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie rozłożyło. Czuję się jakby po mnie walec przejechał... Mam nadzieję, że mała się nie zarazi, ale już zaczyna pokasływać.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninja, to Ty umysł ścisło chemiczny jesteś ;) Moja wychowawczyni w liceum uczyła chemii ale nie umiała za bardzo przekazać wiedzy więc wielką pasją mnie nie zaraziła, ale chemię lubiłam :)
    Dobrze że kontakty z siostrą są mniejsze, szkoda się stresować.

Stokrotka, nie wiem jak z tym usuwanie kamienia, ale coś może w tym być bo dziąsła są mocniej ukrwione.

Kijanka zdaje się "robi" w tym zawodzie to lepiej będzie wiedziała ;)

Ja mam spoko teściową więc nie wiem co robić z taką toksyczną :/

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Mam nadzieje, że niedługo moj brzuch wyluzuje.. bo strasznie się boję :-(

Jejku i nak, wszystko okej????

Miłego dnia kobietki.
    Patutka a co u ciebie z brzuchem? Boli cie? Dlaczego jeszcze masz lezec?
    Ja sie przespalam i troche uspokoilam. Na szczescie nic niepokojacego sie nie dzieje. Mala sie wierci :) . tesciowa napisala mi ze ona tez tak miala z moim i jego siostra
    Bkochana kobieta. Nie jak twoja patutka. Jak mozna wogole byc taka s!*a... :/

Smile u mnie ostatnio w pracy dziewczyna ok 20 lat powiedziala ze podejrzewala od jakiegos czasu ze ja w ciazy. Bylam w szoku bo brzucha pod ubraniami nie widac a ona tez mnie tak dlugo nie zna nawet. A ona ze widac po twarzy ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • szaruga82 Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) rzadko u was pisuje :D
    Zazdroszczę wam już tych zakupów, ja się jeszcze panicznie boje, tym bardziej ze wciąż mnie pobolewa brzuch.
    Co do teściowych, to moja przyszła do mnie powiedzieć mi ze dziecko mam tylko dzięki niej, bo mi je wymodliła, a jak powiedziałam ze ja się też modliłam i moja mama też to ona na to " taka modlitwa phi..." jakby nasza była mniej ważną. Nie wiem czego ona oczekuje, bym ją teraz całowała po rękach? Poza tym myślałam ze do poczęcia potrzebni są rodzice, mąż i żona a tu okazuje się że wystarczy sama teściowa :D A ponoć pycha to jeden z grzechów głównych :D

kot_bury, Smile, Maka, aisa, niezapominajka, jusella lubią tę wiadomość

f2w3lhb82umyoybw.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Telashe! Pytałaś jak teściowa. Do mnie już się nie odzywa, wie czym to grozi.
    Ale wyobraź sobie, że napisala mojej mamie dziś, że wcześnie kupilam ten wózek i że ona poroniła w 6 msc (24!!!!!) Lata temu, to wszystko na śmieci by poszło.
    Czy naprawdę warto być taką suką?
    Dlaczego nie wspomniała, że miała skracaną szyjkę operacyjnie?
    Co za bezczelna.....

beton nie kobieta.
    moja dzwoniła do M. z pretensjami gdzie się po nocy włóczy (17.30) a że do warzywniaka nie wziął telefonu to odebrałam ja. Kazał mi następnym razem powiedzieć że idzie na panienki ;)

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Asit Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj witam sie z wami w 18tc :D
    [URL=http://www.fotosik.pl/zdjecie/a3e49e332820f4a3a3e49e332820f4a3med.jpg[/URL]

samopoczucie super , pelna energii od 6 rano hehehe no i juz skonczylam robic faworki :D
    9a73e88b7a7e8553med.jpg

stokrotka2013, kot_bury, MirelS, Maka, aisa, eve90, Agaax, jusella, Zuzulka88, _analiza lubią tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tłusty czwartek ziczony 1 szt. pączka zjedzona ale musiałam zagryść ogórkiem kiszonym i dopiero było Lux ;)

Ja mam teściowa spoko ma swoje teorie ale ich nam nie narzuca i jest ugodowa.

Maka, aisa, niezapominajka, Agaax lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ