Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Milcia wrote:A mnie rozłożyło. Czuję się jakby po mnie walec przejechał... Mam nadzieję, że mała się nie zarazi, ale już zaczyna pokasływać.
Trzymam kciuki żeby się Mała nie zaraziła a Tobie szybko przeszło!!! -
gagura wrote:Dziękuję
niestety zdjęcie nie oddaje koloru ,ale jest taki jak na drugim zdjeciu
Mam nadzieje że sprawdzi się na wieś i nie koniecznie płaskie nawierzchnie
http://static.pokazywarka.pl/i/6296880/203821/img-20160203-170300-burst001-cover.jpg
http://static.pokazywarka.pl/i/6296880/564538/tako.jpg
Co to za model wózka?
Bardzo fajnyhttps://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
Ejrene, gratuluje synka, tak na razie w 60 %
Najważniejsze, że dziecię ma się dobrze
Smile, fajne ciuszki upolowałaś.
Asit, w Norwegii jest dziś obchodzony tłusty czwartek?
Ps. Wysłałam zaproszenie do przyjaciółek bo chce dopytać o fotelik, który wybrałaś.Ejrene lubi tę wiadomość
-
aisa wrote:Ejrene, gratuluje synka, tak na razie w 60 %
Najważniejsze, że dziecię ma się dobrze
Smile, fajne ciuszki upolowałaś.
Asit, w Norwegii jest dziś obchodzony tłusty czwartek?
Ps. Wysłałam zaproszenie do przyjaciółek bo chce dopytać o fotelik, który wybrałaś.
hehehe nie ale ja obchodze wiesz tradycyjniejeszcze pozniej jade do kolezanki po paczusie
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Asit wrote:hehehe nie ale ja obchodze wiesz tradycyjnie
jeszcze pozniej jade do kolezanki po paczusie
Macie Fettisdagen 9.02 - to tak z czystej ciekawości pytam. -
aisa wrote:Nie no, ja też obchodzę tradycyjnie nasz i ten ichniejszy tłusty wtorek co będzie w nadchodzący wtorek też będę obchodzić, w końcu trzeba łączyć tradycję
Macie Fettisdagen 9.02 - to tak z czystej ciekawości pytam.7.02.
tez obchodzimyaisa lubi tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Dziewczyny kupujecie lezaczki/ bujaczki?
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
Wiola90 wrote:Orientujesz się czy trzeba prowadzić ciążę w tej przychodni żeby w tym uczestniczyć? U lekarza prowadzącego nie mam położnej i tak się zastanawiała czy po 20 tyg mogłabym na Kleeberga tylko do położnej chodzić?
-
izulala wrote:Dziewczyny kupujecie lezaczki/ bujaczki?
natomiast zamiast leżaczka/bujaczka kupujemy łóżeczko turystyczne do postawienia w dużym pokoju. Wg mnie rozsądniej, bo wymiary są spore (na brak miejsca nie narzekamy) a później posłuży za kojec
Sergiusz
-
Mam pytanie do mam, potrafi mi któraś łopatologicznie wytłumaczyć jak używa się becika? znalazłam śliczny i nie mogłam się powstrzymać, ale nie mam pomysłu jak się toto obsługuje i czy jest w ogóle praktyczny...
o tak to wygląda, ta koronka tworzy taką jakby kieszonkę... W sumie nie jestem pewna czy to becik...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 16:40
Sergiusz
-
Maka wrote:Dziewczyny stawiała się Wam macica? Czy to jeszcze nie ten etap? Możecie mi napisać jakie to uczucie?
Mi nie. Ale wtedy brzuch robi się twardy.
izulala wrote:Dziewczyny kupujecie lezaczki/ bujaczki?
Ja chyba od siostry dostanę.
Są takie w których dziecko leży płasko jak w wózku. Bo w tych profilowanych dziecko nie powinno być dziennie dłużej niż 2 godziny.
-
Izulala, ja nie kupuje leżaczka bujaczka z bardzo podobnych powodów co Telashe. Zbyt szybko idzie się przyzwyczaić do odkładnia tam dziecka na dłużej kiedy może leżeć tam bardzo krótko właśnie ze względu na kręgosłup.
Z Jaśkiem nie był mi potrzebny, myślę że i teraz nie będzie.
Telashe, powinno to mieć rzep taką po bokach. Dwa rogi się składa do siebie i na tą rzepę zapina a trzeci róg podwija tam gdzie są nóżki dziecka. Taką parówkę jakby się robi a potem ten spód. Mój miał podkładkę usztywniającą kokosową, z nią jest łatwiej przynajmniej dla mnie.
Maka, mi się jeszcze nie stawia. Ogólnie chyba jeszcze nie powinna, ale nie wiem. To takie coś jakby Ci brzuch cały stwardniał jak kamień. Najbardziej to czuć w dole brzucha, z tego co pamiętam. -
To może u mnie to też nie to a wina zaparć. I boli mnie tak jakby góra brzucha, takie uczucie jakbym miała kolke. Jak leżę, siedzę jest ok, dopiero jak wstane, chodzę zaczyna boleć.. Miała tak któraś? Może dzisiaj za bardzo przesadzilam z porzadkami..
-
Maka wrote:Dziewczyny stawiała się Wam macica? Czy to jeszcze nie ten etap? Możecie mi napisać jakie to uczucie?
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;