X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Maka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś tu wspominała o bezczelnej teściowej? Przed chwilą dzwoniła do męża i dowiedziałam się,że nie potrafię się dla dziecka poświęcić nawet bo nie słucham (nie lubię) muzyki klasycznej. A jak już tak bardzo nie chce to słuchawki na brzuch i niech wnusio słucha..

ckaik0s3070dl07t.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh współczuję. Ja to słyszę uważaj na siebie od teściowej ;)

Spróbuję was nadrobić ale nie ręczne. Mam doła bo w pracy wyrobili mi taką opinię że ok... z Mężem się coś nie mogłam dogadać... Nie miałam nawet ochoty forów odpalac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 17:48

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja juz na początku małżeństwa usłyszałam że przy dziecku nie będzie bo ona już dość dzieci wychowała- uwaga aż 2.. Poza tym nigdy w życiu nie pracowała a wymeczona życiem jakby tyranem pracy była.. I ciągle słyszę "bo ona się w swoim życiu tyle siatek z zakupami natargala" - współczuję, mi zakupy same do domu przychodzą.

ckaik0s3070dl07t.png
  • Telashe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Któraś tu wspominała o bezczelnej teściowej? Przed chwilą dzwoniła do męża i dowiedziałam się,że nie potrafię się dla dziecka poświęcić nawet bo nie słucham (nie lubię) muzyki klasycznej. A jak już tak bardzo nie chce to słuchawki na brzuch i niech wnusio słucha..
    kolejny beton nie kobieta ;)
    nasza też ma ten problem szczególnie że oboje z mężem wolimy naprawdę mocne, ciężkie brzmienia :D

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • kama005 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia zdrówka!!!

Gagura ładny fajny wózek ;)

Ejrene to tylko czekać na potwierdzenie płci teraz.

My kolejne USG dopiero ok 23 lutego... Jeju ileż to jeszcze Czekać. Ciągle czuje jakby mi się coś wiercilo w dole brzucha a d zmiaj to miałam wrażenie jakby tam coś podskoczylo i chyba dostałam kopniaczka którego poczułam... Tak z rana ;)

Ejrene, aisa, eve90 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    My kolejne USG dopiero ok 23 lutego... Jeju ileż to jeszcze Czekać. Ciągle czuje jakby mi się coś wiercilo w dole brzucha a d zmiaj to miałam wrażenie jakby tam coś podskoczylo i chyba dostałam kopniaczka którego poczułam... Tak z rana ;)
    kurcze, ale fajnie.. zazdroszcze wam że już czujecie ruchy mikrusów...

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Maka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie wspomnę że m.in.albo zwłaszcza. przez jej zaniedbania mężu ma azoospermie. Zstepujace jądra operowane w wieku 7 lat...

ckaik0s3070dl07t.png
  • gagura Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ćwiczycie w ciąży, polecacie jakieś fajne zestawy??

2nn3vfxm27gc46dm.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh te teściowe... Ja już nie mam.

Telashe mi lekarz dziś powiedział że gdzieś za dwa tygodnie powinnam poczuć ruchy. Tak że u Ciebie już pewnie też tuż l, tuż choć trzeba mieć świadomość że na początku to nie są mocne kopniaki :)

atdc15nmjt4tk663.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gagura wrote:
    dziewczyny ćwiczycie w ciąży, polecacie jakieś fajne zestawy??
    ja pływam :) myślę czy nie iść na zajęcia dla kobiet w ciąży- jest taki fajny fitness u nas dedykowany dla ciężarówek

na co dzień też wykonuję randomowe ćwiczenia jogi, znajdę kanał na YT to mogę podrzucić. Baaardzo rozluźnia mięśnie i wycisza. To jest yoga z adrienne chyba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 18:04

Ejrene lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • gagura Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja znalazłam bardzo fajne zestawy w necie i od jutra zacznę pomału ćwiczyć, przed ciążą byłam aktywnym sportowcem więc myślę że nie będzie problemu :)

2nn3vfxm27gc46dm.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, nie ma to jak "sympatyczni" ludzie w pracy... Ich olej, ale z mężem popracujcie nad dobrymi relacjami. Po pojawieniu się dziecka sytuacji stresowych będzie więcej więc warto żeby teraz było ok :)

Telashe, "zaraz" i Ty poczujesz :)

Maka, Mozarta ponoć warto słuchać, są jakieś badania nawet na ten temat ;) ale teściowej współczuje... Lekko Ci z nią nie będzie...

Plus mieszkania za granicą, bardzo rzadkie spotkania z teściową :P A tak serio moja jest spoko.

Gagura, ja nie ćwiczę, ale słyszałam że Angelika Pióro ma fajne ćwiczenia dla ciężarnych. Są na youtube

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • gagura Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagura, ja nie ćwiczę, ale słyszałam że Angelika Pióro ma fajne ćwiczenia dla ciężarnych. Są na youtube[/QUOTE]

Właśnie jej ćwiczenia znalazłam
    https://www.youtube.com/watch?v=04tNOBOq44g

2nn3vfxm27gc46dm.png
  • tana Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkim super zakupow wozeczki pierwsza klasa a oto moj brzusio taki malutki w rzeczywistosci . r1djba.jpg a jak wasze ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 18:26

mamuśka1, nowatorka, kama005, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

3jgxgov39o6mq8eb.png
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :).
    Daaaaawno mnie tu nie było. Ale dziś przyszłam się zameldować po usg. Lekarz powiedział że na 99% dziewczynka. Będziemy mieli Anielkę ♡

Postaram się być już na bieżąco. Obiecuje ;)

mamuśka1, eve90, kama005, aisa, Agaax, jusella, Zuzulka88, _analiza lubią tę wiadomość

hchygox1kst10j9v.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaaamy! :)

My dzisiaj odebralismy wozeczek, pakujemy i wstawiamy zeby czekał do lata, fajnie ponieważ gwarancje dostaliśmy od 15 lipca, a wozeczek to camarelo figaro szary, chcieliśmy kremowy ale na zywo nam sie nie spodobał

Kama005 ja również mam wizyte 23 lutego, idę wowczas na badania polowkowe, więc rozumiem Cie doskonale... jeszcze sporo czasu zanim zobaczymy nasze dzidziusie

A mój synek teraz słucha sobie muzyczki przez słuchawki :) zartujemy sobie ze pewnie tańczy sobie tam w brzusiu hehe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 19:00

kama005, aisa lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello

i ja się pochwale.. dzisiaj zakupiłam bryke, poszłam po lupo comfort ale nie było granatu tylko jasne kolory ;( , a ponieważ już nie chciałam więcej chodzi po sklepach za wózkiem kupiłam dotty granatowe, w sklepie podobał mi się tak sobie ale w domu jak go rozakowałam cuudo i jest zachwycona...

ja jestem w trakcie pisania doktoratu i musze jeszcze uzupełnić dorobek, ale staram się regularnie coś robić + labolatorium ( na szcześćie w tym przypadku ciaża nie jest przeciwsazana) ale czasami mi się taaaaaaaak nie chce ;)

a ja mam dzisiaj protest M w domu... hmm... bo dzisiaj przyjezdza moja mam i jak by wiedział to poszedł by do pracy na noc... i aktualnie w ramach protestu położył się... mam mu upiec ciasto... on idzie spać... faceci to 3 latki !!!!!! ;)

kama005 lubi tę wiadomość

Kijanka
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny która ze mną cwiczy dzisiaj, bo się sama nie zmotywuje... np.

https://www.youtube.com/watch?v=fLpaV5Q9Tj0

Mam takiego lenia ...

Kijanka
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    Hello

i ja się pochwale.. dzisiaj zakupiłam bryke, poszłam po lupo comfort ale nie było granatu tylko jasne kolory ;( , a ponieważ już nie chciałam więcej chodzi po sklepach za wózkiem kupiłam dotty granatowe, w sklepie podobał mi się tak sobie ale w domu jak go rozakowałam cuudo i jest zachwycona...

ja jestem w trakcie pisania doktoratu i musze jeszcze uzupełnić dorobek, ale staram się regularnie coś robić + labolatorium ( na szcześćie w tym przypadku ciaża nie jest przeciwsazana) ale czasami mi się taaaaaaaak nie chce ;)

a ja mam dzisiaj protest M w domu... hmm... bo dzisiaj przyjezdza moja mam i jak by wiedział to poszedł by do pracy na noc... i aktualnie w ramach protestu położył się... mam mu upiec ciasto... on idzie spać... faceci to 3 latki !!!!!! ;)

Też jestem zainteresowana tym wózkiem co kupiłaś :) brałaś 3w2 czy 2w1 i ile zapłaciłaś ?

atdc15nmjt4tk663.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Też jestem zainteresowana tym wózkiem co kupiłaś :) brałaś 3w2 czy 2w1 i ile zapłaciłaś ?

Kupiłam 2w1 , plus adaptery dostałam w gratisie do maksi cosi, i co dla mnie ważne było wózek nie jest wózkiem powystawowym tylko ogrinalnie zapakowanym, wybrałam granatowy, bo wszystkie jasne w stajni byłby po 2 dniach czaarne a latem się jeszcze kurzy na placu to już ogóle.

płaciłam 1800 zł plus adaptery które dostałam ( cena około 90 zł)

Fotelika nie kupowałam, bo chcemy kupić używany od koleżanki maksi cosi city

Jestem nim zachwycona a jestem osoba bardzo stanowczą i wybredną jeśli chodzi o zakupy i cieżko mnie do czegoś przekonać... w decyzji upewnił mnie też pan sprzedający który powiedział że praktycznie nie mają reklamacji na wózki baby design ( słyszałam to w paru niezależnych sklepach i znajomych)
    Poza tym to produkt polski, produkowany w Poczesnej zawsze to milej ;)

Ejrene lubi tę wiadomość

Kijanka
‹‹ 403 404 405 406 407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ