X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gagura wrote:
    niestety nie umiem dodać zdjęcia :)

Wejdź na pokazywarka.pl tam dodaj zdjęcie i wyskoczy ci link do wklejenia tutaj

gagura lubi tę wiadomość

• gagura Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśka1 wrote:
    Wejdź na pokazywarka.pl tam dodaj zdjęcie i wyskoczy ci link do wklejenia tutaj

Dziękuję :)

niestety zdjęcie nie oddaje koloru ,ale jest taki jak na drugim zdjeciu :)
    Mam nadzieje że sprawdzi się na wieś i nie koniecznie płaskie nawierzchnie :)

http://static.pokazywarka.pl/i/6296880/203821/img-20160203-170300-burst001-cover.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/6296880/564538/tako.jpg

Ejrene, aisa, Maka, mamuśka1, kot_bury, stokrotka2013, _analiza, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

2nn3vfxm27gc46dm.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boję się jasnego, że będzie się bardzo brudził. No ale ja nie jestem zbyt uważna :D
    Mój będzie szary.

Od wczoraj głaszczę brzuszek i wywołuję siusiaka u dzidzi :D

mamuśka1, kot_bury, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • gagura Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Boję się jasnego, że będzie się bardzo brudził. No ale ja nie jestem zbyt uważna :D
    Mój będzie szary.

Od wczoraj głaszczę brzuszek i wywołuję siusiaka u dzidzi :D

Ja też sie długo zastanawialam czy nie za jasny ale uznałam że wszystko bardzo ladnie sie ściaga do prania i może damy radę a spacerówka ma wiecej ciemnego.

Ja też głaszczę brzuch bo mały strasznie szaleje :)

mamuśka1 lubi tę wiadomość

2nn3vfxm27gc46dm.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gagura wrote:
    Ja też sie długo zastanawialam czy nie za jasny ale uznałam że wszystko bardzo ladnie sie ściaga do prania i może damy radę a spacerówka ma wiecej ciemnego.

Ja też głaszczę brzuch bo mały strasznie szaleje :)
    na lato jak znalazł, może i będzie się bardziej kurzył ale lepiej odbija słońce i ma szanse się nie nagrzewać bardzo :) cudny :)

a ja uszyłam buciki i skończyłam obraz :D
    401332-276623162404631-1165779913-n.jpg

gagura, Ejrene, Maka, eve90, mamuśka1, aisa, kot_bury, jusella, Ana32, Agaax, _analiza, Naditta, izulala, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    na lato jak znalazł, może i będzie się bardziej kurzył ale lepiej odbija słońce i ma szanse się nie nagrzewać bardzo :) cudny :)

a ja uszyłam buciki i skończyłam obraz :D
    401332-276623162404631-1165779913-n.jpg

To Twoje dzieło? Pogratulować talentu :) artystyczna dusza z Ciebie

atdc15nmjt4tk663.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje :) ostatnia część tryptyku. Ten ma wymiar 100cmx70cm i zajął 4 miesiące...

Maka, aisa, Ejrene lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Maka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    moje :) ostatnia część tryptyku. Ten ma wymiar 100cmx70cm i zajął 4 miesiące...
    Zdolniacha :-)

ckaik0s3070dl07t.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe ale masz talent! Super! :)

kijanka_88 lubi tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia_2209 wrote:
    Co do mocniejszego owłosienia na całym ciele plus na brzuchu - gdzieś wyczytałam, że to oznaka, że w organizmie kobiety pojawił się testosteron, co oznacza, że będzie synek :)
    O, ciekawa jestem bardzo :) nam jeszcze nawet nie próbowali zgadywać, chociaż cały czas mam wrażenie, że dziewczynka. Niby kobieca intuicja w tym względzie sprawdza się w 70%, więc na razie żadnych jednoznacznie dziewczęcych rzeczy nie kupuję :)
    gagura wrote:
    jakie rozmiar ubranek kupujecie dla noworodka 56 czy 62??
    Na razie mam tylko trochę 62 - sama po urodzeniu miałam 56 i podobno ekspresowo wyrosłam, części nawet rodzice w ogóle nie zdążyli ubrać, boję się, że tu będzie tak samo. Ale 56 na pewno też trochę kupię :) nie jesteśmy wysocy (165 i 175), chociaż w sumie moi dziadkowie też nie, a jednak trafił się im pięciokilowy synek-gigant.
    gagura wrote:
    w którym tygodniu wybieracie sie do szkoły rodzenia ??
    Celuję na maj, to będzie u mnie po skończonych 28 tygodniach. Znalazłam taką krótszą niż przyszpitalna dziesięciotygodniówka, bo trwa miesiąc, program podobny - ciekawe, co okroili, bo jednak tych godzin jest mniej.

Patutka, cudny wózek, ten kolor! <3

Mam mieszane wrażenia po tej wizycie. Od wejścia usłyszałam: no, w 15 tygodniu to właściwie nie mamy co badać... musiałam niezbyt szczęśliwie wyglądać, bo ostatecznie westchnął i zaprosił na samolot i usg. Wiele się w sumie nie dowiedziałam, na początku USG ustawił monitor tak, że nic nie było widać, więc spytałam, czy wszystko w porządku, a on: "no, płód żyje". Gdybym nie leżała, to bym padła. No, ale na koniec popatrzyłam chwileczkę na malucha, rozrabiało jak nie wiem, wierzgało nogami, pomachało mi łapką. Dla takich piętnastu sekund zniosę niefajnego lekarza :)

Zdjęcie, jak to się wyraził, "na pamiątkę" dostałam boskie - na jednym jest tylko miniaturka malucha i wielki wykres bicia serca, a na drugim zbliżenie na... szyjkę. Świetne do albumu, szczególnie ta szyjka :D ale w powiększeniu coś widać - jak Młode już trenuje słowiański przykuc :)

bab1a22135658b21med.jpg

Grunt, że wszystko ok, liczyłam na to usg dzisiaj, ale myślałam, że go jednak nie zrobi i mam zaklepane prywatne na poniedziałek - tam jakoś lekarz zawsze jest w humorze i nie wali głupimi tekstami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 19:17

mamuśka1, alexxx, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe kurcze uklonik ! Super malujesz

Kot bury wspolczuje lekarza. Znam takich, nie wiadomo czy jest dobrze czy zle bo maja kamienne twarze i nic nie mowia :/ ale najwazniejsze ze z dzidzia ok :)

Ja leze caly dzionek.

kot_bury lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe - gratulacje, piękny obraz
    A gdzie butki? :) - poproszę o zdjecie

• Ana32 Znajoma

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe zajmujesz sie malarstwem zawodowo, czy to tylko hobby;)?

5Yi6p1.png

Wszystko dla mnie nowe!
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe piękny obraz ! Normalnie szok ;O gratuluję, naprawdę, zbieram szczękę z podłogi.

Dziewczyny, mój temat pracy to Otwarcie zwłok, ekshumacja oraz eksperyment procesowy na gruncie ustawy z 1 lipca 2015 oraz zmianami w 2016 roku. A dziedzina to postępowanie karne :D mam dość serio, jeszcze drukarka mi się psuje :D

Patutka, wózek cudny :) :*

Wozek Quinny za 2700 mozna nabyc w Rzeszowie, promocja trwa chyba do marca :) jutro jadę do jeszcze jednego sklepu i tez zapytam o Quinny ciekawe czy tam powiedzą to samo :)

aisa lubi tę wiadomość

2 lipca 2016r. Marcel
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe cudowny obraz!:)
    Kot bury - chociaż wiesz, że wszystko ok i dzidzie pooglądalas:) Ja w 15 tygodniu nawet prywatnie zdjęcia nie dostałam i wiele się nie dowiedziałam...
    Ja mam blisko do Rzeszowa ale nie dałabym 3 tys. za wózek, taka promocja mnie nie ratuje:D

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello,

ja w wirze pracy czytam Was regularnie ale nie mam kiedy pisać ;)

Gagura piękny wózek ;)

Ja dzisiaj wpadłam do Maxi COsi sklepu firmowego i bardzo pozytywnie sie zaskoczyłam, gdyby ta gondola była troche wyżej ( jestem wysoka), ale za to okazało się że koleżanka męża chce taki wózek sprzedać więc może nam się uda coś w promocyjnej cenie kupić. Ale za to widziałam nareszcie fajne łóżeczka bo tak to mi się nic nie podobało...

Generalnie mam mnóstwo energii, i chyba powoli zaczynam czuć bobo ( mam łożysko na przedniej ścianie) więc Wam taaaak zazdroszcze jak piszecie że już czujecie kopniaki, ja musze jeszcze czekać..

pozdrawiam Was cieplutko ;)

Miłego wieczorku ;)

aisa lubi tę wiadomość

Kijanka
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie w szpitalu przy okazji dowiedzialam ze lozysko sie przemiescilo na tyl, wczesniej bylo z boku

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana32 wrote:
    Telashe zajmujesz sie malarstwem zawodowo, czy to tylko hobby;)?
    skończyłam liceum plastyczne, acz malarstwo sztalugowe na dzień dzisiejszy to bardziej hobby :)
    HkWcvN.jpg wrzucam z opóźnieniem, bo wcześniej miałam internet na kartki... -.-

MirelS, Maka, kijanka_88, kot_bury, jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :-)

Nowatorka, jak się czujesz?

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka dzieki ze pytasz. Czuje sie ok ale psychicznie troche podlamana. Na szczescie juz nie krwawie.
    Pocieszam sie jak czuje ruchy. Mala znowu sie obudzila i wywija. :) fajnie ja juz czuc
    A u ciebie wszystko ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 23:35

majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
‹‹ 398 399 400 401 402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ