X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekamy na zdjęcia!

Wlasnie z hm kolezanka podwiezie mi jutro zeby przymierzyć. Jak mi przypisują to 18 kupię swoje ale cene tez maja :-P

Mnie ciągnie brzucha jak mam pełny pęcherz albo jak z rana po dlugim śnie wstane z lozka.
    Tak to nie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 23:58

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po siostrze mojego spodnie i spidniczki ciazowe wlasnie z h&m i prenatal. Narazie jeszcze troche luzne sa na mnie ale wygodne bo wogole nie cisna. Wiecej chyba nie bede kupowac bo i tak jak sie cieplej zrobi to bede w leginsach chodzic glownie

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Patutka moj brzuch podobny jest do twojego ;) a ostatnio sie zwazylam i tak samo waze jak zawsze.

Maka a musisz mu mowic?

Nie chciałam, ale pani dr wpisała w kartę ciąży... Trochę chojowo wyszło, nie?

ckaik0s3070dl07t.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka a po co bylas? To w razie czego powiedz ze do niego nie bylo miejsc a mialas jakies nagle pytanie. Ale raczej wogole cie nie bedzie o to pytal ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mój gin zignorowal kompletnie podwyższone CRP mimo że w szpitalu mi je zbijali antybiotykiem. A powtórzyła sobie to badanie sama dla świętego spokoju. No więc nie dało mi to spokoju i zadzwoniłam do dr z którym przechodziłam in vitro i ten kazał mi przyjechać..

ckaik0s3070dl07t.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze zmien tego gina skoro jakis nieogarniety

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie też macie tak że jak wstajecie z pozycji siedzącej to ciągnie was brzuch jakby w dół? ja się przez chwilę nie mogę wyprostować... -.- dopóki się nie odchylę mocniej do tyłu na chwilę
    Ja tak mam. Szczególnie na wieczór boli mnie często wszystko to "co w środku".

wff2tv73hpz3pa50.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ze spodniami ciążowymi to mam kłopot.
    Bo ja stety/niestety mam ... bardzo długie nogi. I kupuje spodnie tylko przez internet w sklepach dla tych "długonożnych" albo jedyne które pasują, to te w Wranglerze z nogawką najdłuuuuższą.
    I teraz co? Idę do jakiegokolwiek sklepu i wszystkie, dosłownie wszystkie ciążowe są ... za krótkie. A leginsy to mi już w ogóle do łydek dosięgają. Pamiętam, że kiedyś trafiłam na zwykłe leginsy z bazarku, które o dziwo były długie! Ale chyba ten kto je szył, to się pomylić w pomiarach musiał :)
    Chyba zostały mi tylko jakieś sukienki za którymi nie za bardzo przepadam.

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawko, mam podobny problem ale nie az tak.
    Też mam dlugie nogi i jak noszę spodnie xs to muszę kupić s, a czasem m tylko dlatego, że nogawki są w xs za krótkie...

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecam Wam Asos, mają tam na prawdę długie i dobrej jakości legginsy ciążowe. Sama kupiłam 2 pary i jestem bardzo zadowolona. Kupiłam też dżinsy, ale niestety za krótkie, więc nie polecam (a szkoda bo bardzo fajne). Oni mają cała serię maternity ciuszków, warto zerknąć ;)

aisa lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie też macie tak że jak wstajecie z pozycji siedzącej to ciągnie was brzuch jakby w dół? ja się przez chwilę nie mogę wyprostować... -.- dopóki się nie odchylę mocniej do tyłu na chwilę

Też mam tak z brzuszkiem, dziwnie boli czy ciągnie przy zmianie pozycji, a najgorzej wieczorem bo m wrażenie, że bunio jest za mały i nie może pomieścić wszystkich narządów.

Co do spodni ciążowych to kupiłam w lumpeksie za 8 zł i to właśnie z H&M :-) .

A wczoraj wieczorem Maleństwo zrobiło mi niespodziankę i dostałam 3 kopniaczki :-)

aisa, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

• oldżi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka ja mam pytanie co do Twoich zakupów :) zaopatrzyłaś się juz we wszystko do karmienia typu sterylizator, podgrzewacz itp. a chcesz w ogóle karmić piersią? Bo ja się cały czas bije z myślami czy zamówić te rzeczy teraz czy dopiero jak się okaże jak bede karmić ... jak to jest u Ciebie?

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wykończe z tą chorobą. Od środy mnie trzyma, a nie lepiej nie jest. Jutro jeszcze mam wizytę u endokrynologa, więc muszę wyjść z domu. Niestety przy małym dziecku też chorym nie wygrzeje się pod kołdrą :(

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella to Ci sie udało ;)

Milcia zdrówka :*

Patutka super brzunio! u mnie odwrotnie - zawsze musze spodnie skracać...

a ja na zwolnieniu jestem od 12 dc i dobrze mi z tym ;)

jusella lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, dziewczyny macie ból pleców? MNie od paru dni męczy ale dziś jest tragedia obudziłam się z płaczem, ledwie chodze. Teraz próbuje sie dodzwonic do ginekologa :(

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:

ja tak mam jak za dlugo siedze zwlaszcza w jakies niewygodnej pozycji

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Asit Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziwczyny polecam wam spodnie marki Freddy sa 3 rodzaje dlugosci ja np musze kupowac pettyt ktore powinny normalnie siegac do polowy lydki ja mam dlugosc akurat :P, nie naleza do tanich ale jakos i wygoda noszenia sa warte ceny... nie maja niestety ciuchow ciazowych a szkoda ale warto kupic juz po :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 08:37

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odrobinke jak mam ciezki dzien ale tako to nie.... kochana lepiej podytac lekarza...ewentualnie dopytac jakie leki mozna na to... maści itd

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Asit Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Patutka ja mam pytanie co do Twoich zakupów :) zaopatrzyłaś się juz we wszystko do karmienia typu sterylizator, podgrzewacz itp. a chcesz w ogóle karmić piersią? Bo ja się cały czas bije z myślami czy zamówić te rzeczy teraz czy dopiero jak się okaże jak bede karmić ... jak to jest u Ciebie?

ja np kupie tylko laktator (gdybym miala np nawal pokarmu bo to wiadomo roznie bywa) a reszte pozniej, ja jestem nastawiona na karmenie piersia min 3 miesiace i po 3 m jak stwierdze ze juz nie chce to dopiero wtedy kupie buteleczki, ekspres do mleka (super urzaadzenie i ulatiw nocne zycie) uwazam ze nie ma co szalec na poczatku ze wszystkim .... ale u mnie to juz 3 malenstwo i mam tez zupelnie inne podejscie , w 2 przypadkach pokopowalam tyl rzeczy z ktorych ponad polowa albo byla nie uzywana albo po prostu sie nie sprawdzila, obiecalam sobie teraz ze nie bede szalec i zakupy ogranicze do tych ktore naprawde mi sie przydadza i ulatwia mi funkcjonowanie w domu czy tez w podruzy....

oldżi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki :)
    U mnie BB pokazał 5 miesiąc :) i juz oficjalnie mogę się pochwalić, że czuję ruchy swojego maleństwa <3 Jejuuuuuuu, jakie to cudowne uczucie.

Milcia zdrówka życzę. Mnie na szczęście już chorobsko przechodzi. Kryzysowy był piątek. Temperatura, dreszcze, łamanie w kościach. Leczylam się miodem, cytryną, czosnkiem, imbirem. A na ból i temperaturę brałam paracetamol, oczywiście po konsultacji z lekarzem.

Lecę pić kawkę.
    Miłego dnia :)

majeczka87, eve90, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

‹‹ 419 420 421 422 423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ