X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekamy na zdjęcia!

Wlasnie z hm kolezanka podwiezie mi jutro zeby przymierzyć. Jak mi przypisują to 18 kupię swoje ale cene tez maja :-P

Mnie ciągnie brzucha jak mam pełny pęcherz albo jak z rana po dlugim śnie wstane z lozka.
    Tak to nie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 23:58

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po siostrze mojego spodnie i spidniczki ciazowe wlasnie z h&m i prenatal. Narazie jeszcze troche luzne sa na mnie ale wygodne bo wogole nie cisna. Wiecej chyba nie bede kupowac bo i tak jak sie cieplej zrobi to bede w leginsach chodzic glownie

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Patutka moj brzuch podobny jest do twojego ;) a ostatnio sie zwazylam i tak samo waze jak zawsze.

Maka a musisz mu mowic?

Nie chciałam, ale pani dr wpisała w kartę ciąży... Trochę chojowo wyszło, nie?

ckaik0s3070dl07t.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka a po co bylas? To w razie czego powiedz ze do niego nie bylo miejsc a mialas jakies nagle pytanie. Ale raczej wogole cie nie bedzie o to pytal ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mój gin zignorowal kompletnie podwyższone CRP mimo że w szpitalu mi je zbijali antybiotykiem. A powtórzyła sobie to badanie sama dla świętego spokoju. No więc nie dało mi to spokoju i zadzwoniłam do dr z którym przechodziłam in vitro i ten kazał mi przyjechać..

ckaik0s3070dl07t.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze zmien tego gina skoro jakis nieogarniety

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie też macie tak że jak wstajecie z pozycji siedzącej to ciągnie was brzuch jakby w dół? ja się przez chwilę nie mogę wyprostować... -.- dopóki się nie odchylę mocniej do tyłu na chwilę
    Ja tak mam. Szczególnie na wieczór boli mnie często wszystko to "co w środku".

wff2tv73hpz3pa50.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ze spodniami ciążowymi to mam kłopot.
    Bo ja stety/niestety mam ... bardzo długie nogi. I kupuje spodnie tylko przez internet w sklepach dla tych "długonożnych" albo jedyne które pasują, to te w Wranglerze z nogawką najdłuuuuższą.
    I teraz co? Idę do jakiegokolwiek sklepu i wszystkie, dosłownie wszystkie ciążowe są ... za krótkie. A leginsy to mi już w ogóle do łydek dosięgają. Pamiętam, że kiedyś trafiłam na zwykłe leginsy z bazarku, które o dziwo były długie! Ale chyba ten kto je szył, to się pomylić w pomiarach musiał :)
    Chyba zostały mi tylko jakieś sukienki za którymi nie za bardzo przepadam.

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawko, mam podobny problem ale nie az tak.
    Też mam dlugie nogi i jak noszę spodnie xs to muszę kupić s, a czasem m tylko dlatego, że nogawki są w xs za krótkie...

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecam Wam Asos, mają tam na prawdę długie i dobrej jakości legginsy ciążowe. Sama kupiłam 2 pary i jestem bardzo zadowolona. Kupiłam też dżinsy, ale niestety za krótkie, więc nie polecam (a szkoda bo bardzo fajne). Oni mają cała serię maternity ciuszków, warto zerknąć ;)

aisa lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie też macie tak że jak wstajecie z pozycji siedzącej to ciągnie was brzuch jakby w dół? ja się przez chwilę nie mogę wyprostować... -.- dopóki się nie odchylę mocniej do tyłu na chwilę

Też mam tak z brzuszkiem, dziwnie boli czy ciągnie przy zmianie pozycji, a najgorzej wieczorem bo m wrażenie, że bunio jest za mały i nie może pomieścić wszystkich narządów.

Co do spodni ciążowych to kupiłam w lumpeksie za 8 zł i to właśnie z H&M :-) .

A wczoraj wieczorem Maleństwo zrobiło mi niespodziankę i dostałam 3 kopniaczki :-)

aisa, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

• oldżi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka ja mam pytanie co do Twoich zakupów :) zaopatrzyłaś się juz we wszystko do karmienia typu sterylizator, podgrzewacz itp. a chcesz w ogóle karmić piersią? Bo ja się cały czas bije z myślami czy zamówić te rzeczy teraz czy dopiero jak się okaże jak bede karmić ... jak to jest u Ciebie?

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wykończe z tą chorobą. Od środy mnie trzyma, a nie lepiej nie jest. Jutro jeszcze mam wizytę u endokrynologa, więc muszę wyjść z domu. Niestety przy małym dziecku też chorym nie wygrzeje się pod kołdrą :(

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella to Ci sie udało ;)

Milcia zdrówka :*

Patutka super brzunio! u mnie odwrotnie - zawsze musze spodnie skracać...

a ja na zwolnieniu jestem od 12 dc i dobrze mi z tym ;)

jusella lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, dziewczyny macie ból pleców? MNie od paru dni męczy ale dziś jest tragedia obudziłam się z płaczem, ledwie chodze. Teraz próbuje sie dodzwonic do ginekologa :(

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:

ja tak mam jak za dlugo siedze zwlaszcza w jakies niewygodnej pozycji

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Asit Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziwczyny polecam wam spodnie marki Freddy sa 3 rodzaje dlugosci ja np musze kupowac pettyt ktore powinny normalnie siegac do polowy lydki ja mam dlugosc akurat :P, nie naleza do tanich ale jakos i wygoda noszenia sa warte ceny... nie maja niestety ciuchow ciazowych a szkoda ale warto kupic juz po :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 08:37

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odrobinke jak mam ciezki dzien ale tako to nie.... kochana lepiej podytac lekarza...ewentualnie dopytac jakie leki mozna na to... maści itd

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Asit Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Patutka ja mam pytanie co do Twoich zakupów :) zaopatrzyłaś się juz we wszystko do karmienia typu sterylizator, podgrzewacz itp. a chcesz w ogóle karmić piersią? Bo ja się cały czas bije z myślami czy zamówić te rzeczy teraz czy dopiero jak się okaże jak bede karmić ... jak to jest u Ciebie?

ja np kupie tylko laktator (gdybym miala np nawal pokarmu bo to wiadomo roznie bywa) a reszte pozniej, ja jestem nastawiona na karmenie piersia min 3 miesiace i po 3 m jak stwierdze ze juz nie chce to dopiero wtedy kupie buteleczki, ekspres do mleka (super urzaadzenie i ulatiw nocne zycie) uwazam ze nie ma co szalec na poczatku ze wszystkim .... ale u mnie to juz 3 malenstwo i mam tez zupelnie inne podejscie , w 2 przypadkach pokopowalam tyl rzeczy z ktorych ponad polowa albo byla nie uzywana albo po prostu sie nie sprawdzila, obiecalam sobie teraz ze nie bede szalec i zakupy ogranicze do tych ktore naprawde mi sie przydadza i ulatwia mi funkcjonowanie w domu czy tez w podruzy....

oldżi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki :)
    U mnie BB pokazał 5 miesiąc :) i juz oficjalnie mogę się pochwalić, że czuję ruchy swojego maleństwa <3 Jejuuuuuuu, jakie to cudowne uczucie.

Milcia zdrówka życzę. Mnie na szczęście już chorobsko przechodzi. Kryzysowy był piątek. Temperatura, dreszcze, łamanie w kościach. Leczylam się miodem, cytryną, czosnkiem, imbirem. A na ból i temperaturę brałam paracetamol, oczywiście po konsultacji z lekarzem.

Lecę pić kawkę.
    Miłego dnia :)

majeczka87, eve90, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

‹‹ 419 420 421 422 423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ