X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Asit Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Czesc, dziewczyny macie ból pleców? MNie od paru dni męczy ale dziś jest tragedia obudziłam się z płaczem, ledwie chodze. Teraz próbuje sie dodzwonic do ginekologa :(

ja mam problemy w kregoslupem i miednica zreszta w kazdej ciazy ale w tej wyjatkowo szybko sie zaczely bo juz od 10 tyg ..... ja mam z poprzedniej ciazy pas ciazowy, ulatwia on mi funkcjonowanie ale tez nie mozna go nosic caly czas, ubieram go jezeli ide na dluzszy spacer lub wiem zze moj kregoslup bedzie mial jakies wieksze obciazenie ( wysulek) napewno nie mozna w nim spac ale zakladam np z rana na moze nie cala godz zeby sie rozchodzi pozniej zdejmuje i jak mi zaczyna bol doskwierac zakladam z powrotem... wiem ze nie obejdzie sie pozniej bez wizyty po srodki znieczulajace no chyba ze bol sie nie nasili (w co nie wierze) to zostane tylko przy tym pasie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 08:49

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit i tak do końca ciąży bola?
    mnie tez juz wczeniej bolał ale dziś to jest tragedia ;/ na 13 mam wizytę to odrazu wezmę L4

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit nie wiedzialam ze są takie pasy.. ;) fajnie ze są;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Asit Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mnie bola do konca ciazy najlepsze t ze przy pierwszym dziecku stwierdzili mi ze mam woska miednice jest ucisk i dlatego mnie boli no i ze i nie moge rodzic naturalnie bo mi sie rozejdzie mednica i dlatego mam ten okropny bol, no i mialam cc, ale np przy drugiej nic takiego nie stwierdzili i rodzilam sn ( za co bylam mega wdzieczna) ale np wywolywali mi porod 1,5 tyg wczensiej ze wzgledu na to ze bol juz byl taki ze nie mogla sie poruszac ani wstac z lozka, msle ze teraz tez jezeli bebdzie taka sytuacja to wezma mnie wczesniej.... a najlepsze to ze po jak reka odiol i wsumie nie wiem czemu tak jest ze tylko w ciazy mam ten problem.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 08:59

• Asit Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    Asit nie wiedzialam ze są takie pasy.. ;) fajnie ze są;)

mi ortopeda kazal kupic w aptece jak bylam w drugiej ciazy.... je tzreba na miejscu przymierzac i najlepiej jak w aptece pokaza jak je zakladac no i trzeba odpowiedni rozmiar kupic ja np kupowalam w 8 m wczesniej rozm M i troszke przy duzy jeszcze jest ale sciagam go bardziej i jest ok nie chce kupowac minejszego bo brzuch zaczyna mi szybko roznac wiec pewnie kwesta tyg lub 2 jak juz bedzie dobry

• Telashe Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i2WxyT.jpg ściana :) Jadę do swojej babci uprosić ją żeby zrobiła kocyk do wózka :D jeszcze nie wie że ściegiem którego nie ruszała od 17lat ;) życzcie mi powodzenia

Asit, jusella, stokrotka2013, _analiza, oldżi, renieczka, majeczka87, aisa, eve90, Agaax, kot_bury, nowatorka, Maka, Maka, Ejrene, mamuśka1, Inska, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Asit Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pokoik super :D a babcia napewno zrobi kocyk.... no u mnie juz nie ma kto wiec musze isc na gotowca na szczescie w sklepach tez mozn juz dostac sliczne rzeczy robione na drutach czy tez na szydelku.....

stokrotka2013 lubi tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    i2WxyT.jpg ściana :) Jadę do swojej babci uprosić ją żeby zrobiła kocyk do wózka :D jeszcze nie wie że ściegiem którego nie ruszała od 17lat ;) życzcie mi powodzenia

A tak z ciekawości- jaki ścieg? Bo też chcę zrobić Maleństwu kocyk i jestem na etapie poszukiwań

• Telashe Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babcia to nazywa pawie oczko :)

jusella lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • jusella Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    babcia to nazywa pawie oczko :)

Dzięki za błyskawiczną odpowiedź :-)
    Z tego co się orientuję to taki ażurek ja szukam czegoś "ściślejszego" :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 09:40

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uwielbiam balony a lot nim to moje marzenie ;) super!

Ejrene lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe ślicznie wygląda pokój bardzo mi się podoba :)
    Mi przybyło 2kg i ból pleców w nocy też się pojawia dopiero jak 2 poduszki połorze między kolana to rano budzę się bez bólu.
    Weekend oczywiście z moją chrzesnica miło spędziłam robi się taka psotna hihi.
    Za tydzień wizyta już doczekać się nie mogę kiedy zobcze fasolkę :)

Miłego poniedziałku :)

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry po krótkiej przerwie! Musiałam Was 2 dni nadrabiać! :P

U mnie na szczęście wszystko okej, jeden mały epizod z bolące uchem - lekarz pierwszego kontaktu w gardle noc nie widział, laryngolog w uchu tez. Podejrzenie jest na zawiania staw żuchwowy wiec miałam smarować amolem i rozgrzewac- pomoglo. Do dentysty musze się umówić na kontrolę -bo niby nic nie boli ale jak już sprawdzam to wszystko.

Poza tym końcówka tygodnia minęła mi pod znakiem imprezy teścia wiec nie było nudy.

Dunda - trzymam kciuki najmocniej! :* dawaj znać po -pomożemy Ci tu zapomnieć o czekania na wynik!
    panna truskawka wrote:
    A ja ze spodniami ciążowymi to mam kłopot.
    Bo ja stety/niestety mam ... bardzo długie nogi. I kupuje spodnie tylko przez internet w sklepach dla tych "długonożnych" albo jedyne które pasują, to te w Wranglerze z nogawką najdłuuuuższą.

Ja mam 177 cm i powiem Ci, że też mam problem- ale na mnie spodnie z h&m ciążowe są na granicy akceptowalności. Jestem z nich mega zadowolona, kupiłam w r. 40 ze względu na długość ale są luźniutkie i ze stretchu wiec wygodne jak legginsy. A co do sklepu dla dlugonożnych- polecam tallstreet - ja jakiś czas temu kupiłam dresy i legginsy u SĄ NA MNIE ZA DŁUGIE! ;) Cena szału nie robi ale długie spodnie to jak święty graal wiec warto! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 09:47

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda, trzymam kciuki za amnio!

Telashe, pięknie!!

Oldżi, nie kupuj tych rzeczy na zapas jeśli chcesz karmić piersią. Ja nie mam do tej pory sterylizatora ani podgrzewacza. Teraz też nie planuje kupować "na zapas"

Dunda lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju jaki talent... ja to jestem noga z takich robótek...

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w H&M nie znalazłam spodni ciążowych zastosowanie w C&A już tak :) pomału czas się nad tym zastanowić :)

Co do bólu pleców to mnie bolą od początku ciąży. Pomału ból się robi wkurzające

Telashe ładny pokoik fajna ta ściana :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)

Asit bidulko nacierpisz się <3

Teleshe bardzo fajny pomysł

My się jeszcze zastanawiamy myslimy o pokoiku w stylu marynarskim ale takim bez przesady :)

aisa, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te pasy w późniejszym terminie pomagają tez przy ciężkim brzuszku który naciąga nasza skórę, by nie powstały zbyt duże zmiany

Nie wiem czy to prawda ale wydaje się logiczne :) masazystka mi kiedyś sprzedala takiego newsa :)

74di4z174lr410ce.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze mieszczę się w stare spodnie, ale te z wysokim stanem poszły w odstawkę;)

Dziewczynki na kręgosłup są w Internecie super ćwiczenia, nic tak nie pomaga jak ćwiczenia. Wiem z doświadczenia,bo i ja i pół mojej rodziny mają jakieś paskudne dyskopatie;/
    Mam pytanie do doświadczonych mam.
    Widzę, że panuje moda na te niemowlęce pokoiki. Ślicznie to się prezentuje. Wykańczamy teraz dom i jeden pokój jest zarezerwowany specjalnie dla dziecka, ale tak się zastanawiam nad praktycznością takiego pokoju. Przecież niemowlę chyba na początek najlepiej mieć przy łóżku, bo trzeba ciągle wstawać i doglądać, prawda? Nie wiem jak to zaplanować i dlatego pytam, ale ja na razie zrobię chyba kącik dla maluszka w naszej sypialni;)

aisa, kot_bury, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Asit Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna wrote:
    Te pasy w późniejszym terminie pomagają tez przy ciężkim brzuszku który naciąga nasza skórę, by nie powstały zbyt duże zmiany

Nie wiem czy to prawda ale wydaje się logiczne :) masazystka mi kiedyś sprzedala takiego newsa :)

oj dam rade juz prawie polowa czas szybko leci.....

te pasy co sa do podtrzymywania brzycha w pozniejszym czasie sa troszke inne maja inny system zakladniania i nie pomagaja w bolach kregoslupa czy miednicy moj pas oprucz tego ze podtrzymuje brzuch i nadaje prawidlowa postawe co sprawa ze kregoslum niejest obciazony i mniej boli to na niego zaklada sie jeszcze jeden pas ktory daje jakis tam ucisk na miednice i trzyma ja w jednym miejsy, tak to lekarz tlumaczyl bo ja na tej terminologi medycznej to nie bardzo sie znam

Sanna lubi tę wiadomość

‹‹ 420 421 422 423 424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ