X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem tego zdania Patutka- zwłaszcza jak masz "kolorowy" katar - ja coś wiem na ten temat bo przed ciążą często borykałam się z zatokami - pójdz w pt i nawet niech Ci wypisze awaryjnie receptę na antybiotyk- żebyś na weekend nie została bez niczego.

A z domowych sposobów na takie zakatarzenie - czosnek jest najlepszy. Prenalen swoją drogą, a czosnek w każdej postaci 3x dziennie zadaj bo to antybiotyk naturalny. Mi przechodzi na drugi dzień po takiej kuracji :)

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie proszki i płyny dla dzieci używacie...?

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bede prala z innym,i rzeczami jsak malo bedzie albo przed samy,m porodem w proszku dla dzieci

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Smile Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Smile piłaś glukozę bez cytryny? W letniej wodzie Ci rozrobiła?

Piłam chyba bez (zapytała mnie czy mam ze sobą cytrynę)przynajmniej nie czułam tam cytryny.Kiedyś jak piłam to pływały farfocle więc wtedy mi wcisnęły, tym razem nie pływały:P. A woda była taka letnia. Piłaś dzisiaj?:)

Ejrene lubi tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Piłam chyba bez (zapytała mnie czy mam ze sobą cytrynę)przynajmniej nie czułam tam cytryny.Kiedyś jak piłam to pływały farfocle więc wtedy mi wcisnęły, tym razem nie pływały:P. A woda była taka letnia. Piłaś dzisiaj?:)

Nie, nie mnie dopiero marcu czeka ta przyjemność ;)

atdc15nmjt4tk663.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka ja jak byłam bardzo zdesperowana na początku ciąży to smarowałam sobie nos w środku miodem na katar, a ze dwa razy to nawet czosnkiem tak od środka.No i rób inhalacje na katar-nawet 3-4 razy dziennie

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Nie, nie mnie dopiero marcu czeka ta przyjemność ;)

Ja z wypiciem tej glukozy nie miałam problemu ale jak chwile posiedziałam to mi się tak ala niedobrze robiło. Byłam twardziochem i wytrzymałam:)

Ejrene lubi tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój lekarz nic nie mówił - każdy to robi?

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 17:38

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Krzywą cukrową robi sie w 24-27 tc to ma jeszcze czas Ci dać na ro skierowanie

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:

Tak ale standardowo to od 24tc dlatego pewnie nic Ci jeszcze nie mówił, dziewczyny miały wcześniej zalecone.

atdc15nmjt4tk663.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile to na pewno Ci powie tylko później,każda ciężarna robi krzywa cukrową z tego co się orientuję:)Trochę nas tam wczoraj siedziało w tym laboratorium.

a zobaczcie co znalazłam na jednym blogu odnośnie tego prania:

Przyznam że mojemu dziecku zakładałam ciuszki z second handu od powrotu ze szpitala. W szpitalu okazało się, że te z polskich sklepów są o wiele za duże. (dla dziecka mniejszego niż 50cm i lżejszego niż 3kg nie znalazłam po za ciuchlandami nic, w ciuchu udało mi się upolować na rozmiar 1,4kg, 2,3kg - te były idealne)
    Pranie dla malucha to był cały cykl:
    - 1 pranie: 90'C z praniem wstępnym i extra płukaniem, zwykły proszek
    - 2 pranie: 80'C zwykły proszek i extra płukanie
    - 3 pranie: 60'C proszek dla dzieci 2 x extra płukanie
    - prasowanie z parą w maksymalnej temperaturze
    po każdym praniu suszenie i wietrzenie do sucha
    Tak przygotowanych ubranek nie bałam się założyć i nic się nie działo.
    Generalnie przez prawie cztery lata prania w wysokiej temperaturze zniszczyłam tylko trzy jego rzeczy. Teraz pierwsze pranie robię w 80'C a potem przechodzę od razu do trzeciego.

Agaax lubi tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    A jakie proszki i płyny dla dzieci używacie...?
    Lovela

kama005 lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • ninja Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro idę podejrzeć mojego maluszka i już nie mogę się doczekać najchętniej przespałabym cały dzień żeby było już jutro :) i mam nadzieję że teraz już zdradzi swoją płeć

Sanna lubi tę wiadomość

p19uyx8dvsf53y53.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Dunda, trzymam kciuki za amnio!
    nowa! wrote:
    Dunda trzymam za was kciuki najmocniej jak tylko potrafię daj znać jak u Ciebie ?

Wielkie dzięki za pamięć. Nie zaglądam tu za często bo zrozumcie, że Wy tu wyprawki szykujecie a ja wciąż w zawieszeniu i czasami ciężko mi to czytać co nie oznacza, że mam Wam coś za złe bo wiem, że gdybym nie miała komplikacji to "szalalabym" tak samo.

Amnio przebiegło bezproblemowo, nie taki diabeł straszny. Mam już wyniki tego RapidFISH i są prawidłowe ale podchodzimy do tego z trzeźwym umysłem.
    Więcej udzielam się na wątku Amnio wiec jak kogoś interesuje moja historia to może tam doczytać. Bo nawet się nie spodziewacie ile kobiet ma to Amnio i czy kiedyś kogoś w Waszym otoczeniu to nie spotka (nie życzę nikomu) ale może dzięki mnie będziecie mogły podnieść kogoś na duchu.

A tymczasem wymieniajcie poglądy i uwagi m.in. wyprawkowe bo jak u mnie będzie happy end to będę nadrabiać i korzystać z Waszych uwag i pomysłów.

jusella, aisa, alexxx, nowatorka, Agaax, kot_bury, eve90, Smile, Ejrene, Zuzulka88, nowa! lubią tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • jusella Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po badaniach i po zasłużonym śniadanku :-)
    Z wypiciem glukozy też nie miałam większego problemu (bez cytryny) ale po jakimś czasie zaczęło mnie mdlić. Na szczęście jakoś wytrzymałam i nawet czas szybko zleciał bo robótkę ze sobą wzięłam :-)

A odnośnie robótki- jak tak siedziałam i dziergałam podeszła do mnie jakąś kobitka ok. 60 lat z tekstem "dziecko, to ty nie wiesz, że w ciąży nie można robić na drutach bo dziecko udusi się pępowiną"

Teraz już wiem, że w ciąży nie można:
    - robić na drutach i szydełku (pępowina)
    - nosić pasków i biżuterii na szyji (pępowina)
    - jeść bananów (przedwczesny poród)
    I zastanawiam się czy to wszystko czy jeszcze o czymś nie wiem i żyję w nieświadomości, że narażam Maleństwo na niebezpieczeństwa ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 11:37

Agaax, eve90, Zuzulka88, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

• alexxx Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda kochana, trzymam za Was kciuki mocno i nie puszczam :* wierze, ze wszystko ok będzie i jeszcze Fish'a masz prawidłowego. Jestes silną kobietką :* Głowa do góry Kochana ! Buziaki i ściskam mocno !

2 lipca 2016r. Marcel
  • ninja Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jnie można też przechodzic pod linka z praniem bo dzidzia sie udusi pępowiną..a i jeszcze slyszalam że włosów nie można obcinać bo dziecko będzie miało krótki rozum, przytulac sie do włochatego psa bo dziecko beszie owłosione, jeść truskawek bo będzie miało znamię jakieś :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 11:56

jusella lubi tę wiadomość

p19uyx8dvsf53y53.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella a z bananem to zabobon czy to jakoś udowodnione badaniami? U mnie praktycznie nie ma dnia bez banana :)

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakbym miaala w zabobony wierzyc i ich przestrzegac to bym ocipiala :P ja wierze w Boga - nie w zabobony :)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
‹‹ 436 437 438 439 440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ