WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia jak się Dzisiaj czujesz?

Kijanka stokrotka powodzenia na wizytach. Trzymam kciuki i dajcie znać.

Co do herbat ja pije zwykła czarna Liptona.

Kocyk fajny. :) Ja tak nie umiem ale może się kiedyś zabiorę.

Jeśli kogoś pominelam to przepraszam ale siedzę na tel i to nie jest takie łatwe :D

O aferze na grudbiowkach słyszałam ale nie czytałam. Masakra... To na OF czy na BBF?

jusella, aisa lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na BBF. Trzeba uważać kochane. Ja Ne Ovf jestem od 3 lat i takich afer pamiętam conajmniej ze 5.

ckaik0s3070dl07t.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ładna afera oO właśnie zerknęłam, trzeba uważać...
    czy któraś ma jakiś skuteczny sposób na ból pęcherza? byłam dziś pytać a w aptece to nic mi nie dała tylko do lekarza kazała iść, aż tak nie boli żebym miała ganiać po lekarzach ;)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, dzięki. Dzisiaj jest już dobrze :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama ja też jestem na kupnie komody i wybieram z IKEI dokładnie taką: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80178612/#/60218015

Nowa! Ja mam poduchę motherhood i jest bardzo wygodna, tylko mąż narzeka bo jak na niej śpię to podobno bardzo chrapie ;)

Aleksja ja to mam w ciąży sklerozę siódmego stopnia i zanim przeczytam wpisy to juz nie pamietam co chciałam napisać... Wszystkiego dobrego!

Co do herbat to u mnie króluje: pokrzywa, melisa, zielona z liczi ( Vitax) i żurawinowa ( trzeba dobrze czytać skład, ostatnio znalazłam herbatę żurawinowa która miała jej w składzie aż 1%)

Dziewczyny a co to za afera bo ja nic nie czaję :O

U mnie kryzys ... Na ostatniej wizycie wyszły bakterie w moczu, wiec dostałam Monural a dzis rano budzę się z opuchnięta buzia i okazuje się , że mam ropę na dziąśle ...

Agaax lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka, truskawka - współczuje wymiotów. Ale na szczęście to już takie bardziej jednorazowe przypadki a nie ciągłe. Życzę żeby całkiem już minęły :)

Panna truskawka, ja mam poduszkę do karmienia, odkupiłam od znajomej i byłam z niej bardzo zadowolona. Tylko, że nie mam porównania z żadną inną więc nie wiem w sumie czy są warte ceny.

MirelS, jak to dobrze że wstrzymałaś się z zamawianiem tych rurek :) 120 zeta w kieszeni na inne przyjemności :D
    Co do mdłości i płci to szwagierka rzygała jak kot do 4 miesiąca, słaba i blada wciąż była i będzie chłopak w maju :P U Niej teoria z wymiotami i dziewczynką się nie potwierdza.

Stokrotka, no to kciukamy za wizytę :) Daj znać po :)

MirelS lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    i poród lekki i dzieciątko zdrowe, tego Ci życzę :) Ty chyba czekasz na dziewczynkę jeśli dobrze pamiętam? Ciekawe ta teoria z płcią jak się sprawdza.Podobno z dziewczynkami się właśnie wymiotuje, u mnie jeszcze nic nie wiadomo :(

Ja słyszałam tylko o tym, że dziewczynka zabiera urodę matce. Bzdura.
    Ale co do tego co napisałaś, to mam koleżankę, który rzygala całe 9 mcy, bardzo rzadko z tego powodu z domu wychodziła, masakra. I urodziła dziewczynkę :)
    U mnie zapowiada się na chłopca (95%) i rzyg był tylko raz, gdzieś w 8 tyg.
    Więc może coś w tym jest ;) ale jak wszystko trzeba to z przymrużeniem oka traktować, bo tu Przecież chodzi o hormony, płeć nie ma nic do tego ;)

aisa lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Lukne w Ikei.

Ja potrzebuje wyższa niż szerszą że względu właśnie na ograniczone miejsce w naszej sypialni.

Siedzę w urzędzie (stare baby śr wchodzą bez kolejki a ja głupia grzecznie siedzę z numerkiem) i pomału was nadrabiam...
    Wypnij "brzuszysko" najmocniej jak się da i też się pchaj :P ;D
    A tak serio jak nigdzie Ci się nie spieszy to czekaj cierpliwie i z nami klikaj :D

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Na BBF. Trzeba uważać kochane. Ja Ne Ovf jestem od 3 lat i takich afer pamiętam conajmniej ze 5.
    Też jestem na ovf od 3 lat :)
    Kilka podobnych afer pamiętam, ale zdecydowanie więcej jest na bbf bo to już ciążowo to i niestety większe pole do popisu :/ Przykre to...

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jaką afera i o co tam dokładnie chodzi? Bo próbowałam coś doczytac na wątku, ale nie bardzo rozumiem... Może mi któraś krótko rozjaśnić? :)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS, nie bardzo umiem doradzić w kwestii pęcherza.. Chyba tylko żeby dużo pić, żurawina dobrze też działa na układ moczowy...

W sprawie afery na grudniówkach to zajrzałam do nich po wpisie Maki i chyba jest tak:
    W skrócie to Flakonik podawała się za inną kobietę (tą kobietą jest holenderka zdaje się i ma profil na instagramie). Inna forumowiczka trafiła na profil tej kobiety i zaczęła się zagłębiać i wszystko wskazuje na to, że Flakonik cały czas pisała o sobie jakby była tamtą kobietą.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Ja słyszałam tylko o tym, że dziewczynka zabiera urodę matce. Bzdura.
    Ale co do tego co napisałaś, to mam koleżankę, który rzygala całe 9 mcy, bardzo rzadko z tego powodu z domu wychodziła, masakra. I urodziła dziewczynkę :)
    U mnie zapowiada się na chłopca (95%) i rzyg był tylko raz, gdzieś w 8 tyg.
    Więc może coś w tym jest ;) ale jak wszystko trzeba to z przymrużeniem oka traktować, bo tu Przecież chodzi o hormony, płeć nie ma nic do tego ;)

hihi no jasne, że nie można brać tego wszystkiego na poważnie :) mi np. jedni mówią, że bedzie chłopiec, bo "nie puchnę" i "nie brzydnę",a, drudzy, że pewnie dziewczynka, bo rzygałam i popsuła mi się cera :D okaże się mam nadzieję za 10 dni na wizycie..

Tej afery nie ogarniam też za bardzo to nie wytłumaczę..

kama stare baby w kolejkach są najgorsze :D ja raz poszłam z rwą kulszową, wyłam rzewnymi łzami z bólu i mnie france nie przepuściły w kolejce...;/

aisa lubi tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezle z ta afera...

Melise pije codziennie. Fajnie odpreza, uspakaja.

Co do rzygania to u mnie dziolcha a nie rzygalam duzo wiec roznie to bywa.

aisa lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    MirelS, nie bardzo umiem doradzić w kwestii pęcherza.. Chyba tylko żeby dużo pić, żurawina dobrze też działa na układ moczowy...

W sprawie afery na grudniówkach to zajrzałam do nich po wpisie Maki i chyba jest tak:
    W skrócie to Flakonik podawała się za inną kobietę (tą kobietą jest holenderka zdaje się i ma profil na instagramie). Inna forumowiczka trafiła na profil tej kobiety i zaczęła się zagłębiać i wszystko wskazuje na to, że Flakonik cały czas pisała o sobie jakby była tamtą kobietą.

właśnie tak myślę, że chyba na razie polecę po jakąś herbatkę żurawinową do sklepu i zobaczymy ;)

to musi być jakaś psychopatka...

• Naditta Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nieźle :) może ma dziewczyna jakieś problemy psychiczne, traumatyczne przeżycia albo niezaposkojone ambicje, dlatego podaje się za kogoś innego.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez się zastanawiałam co za afera;) dziwne rzeczy, dziwneee...

Kciukam za pozostałe dzisiejsze wizyty - ale nikt pod względem paniki mnie nie przebije - samej wizyty się nie boję ale do tego stopnia mam strach przed wynikiem prenatalnych ze odebrałam wynik i od razu schowałam do teczki - poczekam aż lekarz coś powie! :)

Co do poduszek - ja mam z allegro, nawet chyba linka tu wstawiałam i jestem zadowolona ale kręgosłup czasem i tak mnie boli- z tym ze ja się w nocy kręcę strasznie i to może dlatego. ...

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    i poród lekki i dzieciątko zdrowe, tego Ci życzę :) Ty chyba czekasz na dziewczynkę jeśli dobrze pamiętam? Ciekawe ta teoria z płcią jak się sprawdza.Podobno z dziewczynkami się właśnie wymiotuje, u mnie jeszcze nic nie wiadomo :(
    Tak tak u mnie prawdopodobnie dziewczynka :) Wybaczę jej każde rzyganie :D Bardzo chciałam dziewczynkę :)

aisa, Patutka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj tak mnie kopie dzidzia ze normalnie w szoku jestem. Sa to coraz mocnoejsze kopniaki, juz pod reka normalnie czuc ze sie cala tam rusza :D tez tak macie?

aisa, eve90, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oldżi współczuję tego opuchnięcia, byłaś z tym u dentysty?

Truskawka inne mamusie właśnie tak mówią, że po porodzie zapomina się i wybacza wszystkie nasze cierpienia :)

Nowatorka ja też od kilku dni czuję takie, że nawet widać jak się skóra rusza :) ostatnio siedzę w aucie a tu takie puk puk czuję i sama do siebie się śmiałam :)

nowatorka, aisa, eve90, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszczę ruchów! Ja chyba powoli delikatnie coś czuję. Takie specyficzna kucia. Dwa razy mi się wydawało, że pod ręką poczułam, choć na razie to nie jestem pewna..
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. MY dopiero w przyszły piątek..

aisa lubi tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ