WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • aleksja Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że na tym forum stworzyło się grono tzw "vip" i same tylko do siebie piszecie , jak się odezwałam przedwczoraj z zapytaniem to nawet nikt nie zauważył i wszystkie olałyście mój post wiec żegnam się z wami bo nie ma sensu z mojej strony tu się udzielać :)

aga9009 lubi tę wiadomość

czekamy na maleństwo <3

7b75975246.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksja wrote:
    Widzę że na tym forum stworzyło się grono tzw "vip" i same tylko do siebie piszecie , jak się odezwałam przedwczoraj z zapytaniem to nawet nikt nie zauważył i wszystkie olałyście mój post wiec żegnam się z wami bo nie ma sensu z mojej strony tu się udzielać :)

Aleksja nie uciekaj mnie w weekend nie było i ciężko czasami nadrobić te wasze wpisy jak możesz to napisz jeszcze raz, jeśli będę coś wiedzieć to z chęcią odpowiem :-)

Ale mi oko skacze :-)

• _analiza Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - jeżeli chodzi o rozstepy to powiem Wam ze u mnie pojawiła się nadzieja - przez przypadek spotkałam kosmetyczkę i w czwartek idę na zabieg dermarollerem - babka obiecała mi ze dopóki są czerwone to można je zniwelować do zera, tylko trzeba działać szybko! :) zobaczymy, ja cycki mam porysowane strasznie, tragedia totalna i mam nadzieje ze to pomoze!! :) ponoć będzie bolało, ale czego się nie robi dla piekna:P

Dam znać po chociaż efekty będą pewnie dopiero za miesiąc widoczne;)

Ps. Ja dziś o 17.20 mam wizyte, chyba poproszę o płytę z usg żeby pokazać M. bo znów przez pracę nie może ze mną jechać. Dziś tez odbieram dopiero wynik badań prenatalnych, bo jakoś nie spieszyło mi się po wynik, tak się bałam... :P

Ana32 lubi tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksja wrote:
    Ja pisze do wszystkich. Tylko tu jest tyle postow dziennie ze czasami sie jakis przeoczy, nie sposob odpisac na wszystko

Analiza powodzenia na wizycie i z wynikami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 10:33

kijanka_88 lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksja wrote:

Aleksja przejrzałam wpisy od czwartku i faktycznie jest Twój post
    Gratulacje z okazji ślubu i przeprowadzki :-)
    I nie obrażaj się proszę :-*
    Przepraszam, że nie pogratulowałam od razu i obiecuję poprawę!

aisa lubi tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem jest tego sporo i trudno się odnieść do wszystkiego a czasem się po prostu coś niechcący ominie bądź niewiele się wie akurat w tym temacie.

Warto cofnąć się do momentu w którym się było ostatni raz bo czasem ktoś coś odpisze w temacie o który się akurat pytało. Dać wtedy lajka że się widziało coś co jest skierowane akurat do nas.

Mi się zdarzyło komuś coś napisać i zostało pozostawione bez lajka ani komentarza.
    Wtedy się trochę odechciewa pisać.
    Dlatego apel o nadrabianie wpisów :)

Asit, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksja wrote:
    hej :)
    dawno mnie tu nie było, jakoś nie miałam czasu przez ślub, przeprowadzkę itp..
    nie wiem jak wam , ale mi już się zaczyna sączyć mleko aż kupiłam sobie wkładki laktacyjne :)
    ogólnie cały czas się czuję bardzo dobrze ;) z małą też okej , fika sobie w brzuszku i bardzo często czuję jej kopniaczki
    Gratulacje z okazji ślubu i przeprowadzki :)
    U mnie żadnych wycieków z piersi nie ma. W pierwszej ciąży mleko pojawiło się po porodzie dopiero.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj skończyłam kocyk dla Szymka i się chwalę :-)

20160215-101101.jpg

20160215-104912.jpg

i jeszcze skarpeteczki

20160215-101254.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 11:00

aisa, Asit, eve90, nowatorka, kijanka_88, _analiza, nowa!, MirelS, Wiola90, Ejrene, mamuśka1, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, to i u Ciebie kciukamy za połówkowe! :)

Analiza, a u Ciebie za wizytę i wyniki :)

Kama, Ikea ma spory wybór tak jak Ana pisze. Ja jeszcze patrze na allegro tylko na szersze niż na wyższe.

Asit, powodzenia w szykowaniu pokoiku dla Juniora ;)

Nowa, zdaje się że magnez jest jeszcze polecany krótkoszyjkowcom

Ja mam rozstępy na boczkach, na brzuchu nie. Dokładnie takie jak ma moja mama :P W poprzedniej ciąży smarowałam palmersem.

Ana32 lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Grzybka Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Dzień Dobry dziewczyny.
    Zabieram się za zamówienie poduchy do spania typu C czy któraś z was ma poduchę firmy super mami ? jak nie to dajcie znać jakich firm macie i czy jesteście zadowolone.

Dołączam się do pytania koleżanki. I jeśli polecacie to jakiej firmy?

Mnie od zeszłego tygodnia bolą plecy, stąd zainteresowanie poduszką. Ale też zastanawiam się co jeszcze może mi pomóc?

aisa lubi tę wiadomość

Kazik - 04.08.2016 <3
    bl9canli0pykz4o2.png

Aniołek <3
  • Asit Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Wczoraj skończyłam kocyk dla Szymka i się chwalę :-)

20160215-101101.jpg

20160215-104912.jpg

i jeszcze skarpeteczki

20160215-101254.jpg

no sliczny ja dzis bede sie rozgladac za jakims wzorkiem z tego linka co mi dalas wczesniej i tez wezme sie za robote :D mam nadzieje ze mi sie uda, a ile czasu robilas swoj kocyk???

jusella lubi tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Asit Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa jako tako mam juz wstepny plan jak zrobic tylko jeszcze musze wizualnie sie wczuc czy bedzie pasowal do reszty jaka planuje zrobic :)

aisa lubi tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzybka wrote:
    nowa! wrote:
    Dzień Dobry dziewczyny.
    Zabieram się za zamówienie poduchy do spania typu C czy któraś z was ma poduchę firmy super mami ? jak nie to dajcie znać jakich firm macie i czy jesteście zadowolone.

Dołączam się do pytania koleżanki. I jeśli polecacie to jakiej firmy?

Mnie od zeszłego tygodnia bolą plecy, stąd zainteresowanie poduszką. Ale też zastanawiam się co jeszcze może mi pomóc?
    Ja nie mam takiej poduszki więc nie podpowiem, ale kilka dziewczyn ma to na pewno dadzą znać. Ja sobie radziłam z kołdrą pomiędzy nogami i częścią pod plecami...
    Na ból pleców najlepsze ćwiczenia

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam witam :)

Jusella śliczny kocyk, zanim ja bym coś takiego zrobiła to normalnie nie wiem ile czasu by minelo ;) narazie łapie podstawy

Co do poduszek to ja mam typu C z motherhood, jest wygodna dobrze zrobiona, jedyne co to strasznie duza, kawał łóżka zajmuje jak nic

aisa, jusella, Maka lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla Waszej informacji pojawiły się już daty bezpłatnych warsztatów w roznych miastach m.in. Warsztaty Mamo to ja, i na stronie mamawie.pl
    Miałam okazję raz być na podobnych ale jakoś tematyka mnie nie zachwyciła te wydają się być ciekawe. Bierzecie udział w takich akcjach?

Napiszcie mi plis jakie herbaty pijecie: smaki, marki. Ja dziś obudziłam się o 3:30 i oglądałam tv do 5. Nie wspomne, ze od tygodni budze sie o 6. Wydaje mi się, że nie mogłam spać przez czarna herbatę wypita przed snem. Innych pomysłów nie mam.

jusella, aisa, kama005, Ana32 lubią tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • aisa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella, super kocyk i skarpetki :)

Asit, ja mam wizję na pokój Jaśka. Młodsze będzie z nami spało więc jemu/jej jeszcze nic nie szykuje. Jak coś pokombinujesz z pokoikiem to się pochwal ;)

Jak na poniedziałek to się słabo rozkręcacie coś kobietki, ruch tu dziś słabiutki...
    Idę z Jaśkiem na śnieg :D

Asit, jusella lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Ja nie mam takiej poduszki więc nie podpowiem, ale kilka dziewczyn ma to na pewno dadzą znać. Ja sobie radziłam z kołdrą pomiędzy nogami i częścią pod plecami...
    Na ból pleców najlepsze ćwiczenia

Helllo,

Ja mam poduche ale większe C taką którą później można związać i młodą do środka położyć, już kiedyś pisałam że ta poducha mi życie odmieniła i po porodzie się nią na pewno nie rozstaje... uwielbiam ja.. sięga mi do połowy pleców, ma odpinaną poszewkę do prania i jest wypełniona gąbką a nie kuleczkami...

Wieczorem mogę sprawdzić jaka firma.

Maka, Grzybka lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Asit Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve90 wrote:
    Witam witam :)

Jusella śliczny kocyk, zanim ja bym coś takiego zrobiła to normalnie nie wiem ile czasu by minelo ;) narazie łapie podstawy

Co do poduszek to ja mam typu C z motherhood, jest wygodna dobrze zrobiona, jedyne co to strasznie duza, kawał łóżka zajmuje jak nic

ja tez podstawy wiec moj kocyk bedzie zwykly ale mam nadzieje ze chociaz uda mi sie zrobic do konca hehe

eve90, aisa lubią tę wiadomość

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Słuchajcie a my szukamy jakiejś wysokiej komody. Widział ktoś może gdzieś?

Dzisiaj poprosiłam kolegę aby wysłałammi stronę mebli swojej córki.... firma babydeco.eu zakochałam się... są komody łóżeczka przewijaki... tylko ta cena ;(

Ja dzisiaj wizytuje o 16:00 badań oczywiście nie mam zrobionych bo czasu nie było, o 12 ruszam do labu ;)

No i ogłaszam wielki dzien ... zrezygnowałam z jednej pracy... bo mąż mi już groził że się ze mna rozwiedzie... wtorki ogłaszam dniem wolnym ;)

aisa, jusella, Agaax, eve90, Ana32, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • jusella Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    no sliczny ja dzis bede sie rozgladac za jakims wzorkiem z tego linka co mi dalas wczesniej i tez wezme sie za robote :D mam nadzieje ze mi sie uda, a ile czasu robilas swoj kocyk???

Kocyk zaczęłam dokładnie 9 lutego :-) i robiłam raczej wieczorami no i dużo nadrobiłam na krzywej cukrowej :-).

Kocyk ma wymiary 65x75 cm i "poszło" mi 200 g włóczki (podwójną nitka robione) Peonia firmy Anilux (ma certyfikat "Bezpieczny dla niemowląt") - nie przypuszczałam, że będzie aż tak wydajna.

Asit, eve90 lubią tę wiadomość

‹‹ 462 463 464 465 466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ