WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • aisa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda wrote:
    Dla Waszej informacji pojawiły się już daty bezpłatnych warsztatów w roznych miastach m.in. Warsztaty Mamo to ja, i na stronie mamawie.pl
    Miałam okazję raz być na podobnych ale jakoś tematyka mnie nie zachwyciła te wydają się być ciekawe. Bierzecie udział w takich akcjach?

Napiszcie mi plis jakie herbaty pijecie: smaki, marki. Ja dziś obudziłam się o 3:30 i oglądałam tv do 5. Nie wspomne, ze od tygodni budze sie o 6. Wydaje mi się, że nie mogłam spać przez czarna herbatę wypita przed snem. Innych pomysłów nie mam.
    Milcia dziś na jakieś poszła, wczoraj coś pisała o nich.

Co do herbat do czarna ma kofeinę więc może przez nią nie śpisz. Lepiej melisy się napić przed snem. Ja pije głónie ziołowe: mięta, melisa, pokrzywa. Czarną czasem earl grey, zieloną też lubię. Kawę inkę a z rana inkę pomieszaną z rozpuszczalną. Najczęściej jednak woda z sokiem malinowym albo cytryną.
    Tu ciekawy link https://parenting.pl/portal/jaka-herbate-pic-w-ciazy-sprawdz-jakie-gatunki-mozesz-pic-bez-obaw-a-ktorych-rodzajow-herbaty-lepiej-unikac

MirelS lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Jusella, super kocyk i skarpetki :)

Asit, ja mam wizję na pokój Jaśka. Młodsze będzie z nami spało więc jemu/jej jeszcze nic nie szykuje. Jak coś pokombinujesz z pokoikiem to się pochwal ;)

Jak na poniedziałek to się słabo rozkręcacie coś kobietki, ruch tu dziś słabiutki...
    Idę z Jaśkiem na śnieg :D

no by bedziemy korzystac bo na dzien bede go zanpsic do swojego pokoju tylko wieczorem bede go brala do siebie do sypialni, napewno sie pochwale :D

aisa, jusella lubią tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • aisa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    Dzisiaj poprosiłam kolegę aby wysłałammi stronę mebli swojej córki.... firma babydeco.eu zakochałam się... są komody łóżeczka przewijaki... tylko ta cena ;(

Ja dzisiaj wizytuje o 16:00 badań oczywiście nie mam zrobionych bo czasu nie było, o 12 ruszam do labu ;)

No i ogłaszam wielki dzien ... zrezygnowałam z jednej pracy... bo mąż mi już groził że się ze mna rozwiedzie... wtorki ogłaszam dniem wolnym ;)
    Miałam Cię właśnie pytać o pracę. Atmosfera się poprawiła po ostatnim niebycie?
    To z tej zrezygnowałaś czy z innej?
    To jutro masz wolne ;D

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest lepiej... nawet dużo... pewnie do następnej mojej awarii ;)

nie no bez przesady, nie idę do drugiej, jutro pracuje jak Boży pracownik do 14:35 co traktuje jako dzień wolny ;) :)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

Kijanka
  • gagura Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 21 tygodniu :)
    Przed snem najlepiej wypić melisę z dwóch torebek , mi naprawdę pomaga
    Co do poduszek na razie się nie zastanawiałam ponieważ mam tak wygodny materac do spania że nic mi nie dolega pomimo moich problemów z kręgosłupem.
    Wczoraj byłam na zakupach w smyku ponieważ mega promocje nawet 50% ale niestety towar tak przebrany że rozmiary 56-62 nie do zdobycia

aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

2nn3vfxm27gc46dm.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    Jest lepiej... nawet dużo... pewnie do następnej mojej awarii ;)

nie no bez przesady, nie idę do drugiej, jutro pracuje jak Boży pracownik do 14:35 co traktuje jako dzień wolny ;) :)
    Nie no, myślałam, że jak wtorki dniem wolnym, to wiesz... spanie do oporu i późniejsze śniadanie :P A to po prostu krótszy dzień pracy będzie ;)
    Ale dobre i to, trochę odpoczynku zawsze się przyda :)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda wrote:
    Dla Waszej informacji pojawiły się już daty bezpłatnych warsztatów w roznych miastach m.in. Warsztaty Mamo to ja, i na stronie mamawie.pl
    Miałam okazję raz być na podobnych ale jakoś tematyka mnie nie zachwyciła te wydają się być ciekawe. Bierzecie udział w takich akcjach?

Napiszcie mi plis jakie herbaty pijecie: smaki, marki. Ja dziś obudziłam się o 3:30 i oglądałam tv do 5. Nie wspomne, ze od tygodni budze sie o 6. Wydaje mi się, że nie mogłam spać przez czarna herbatę wypita przed snem. Innych pomysłów nie mam.

Niestety u mnie na prowincji nie ma tego typu "imprez" a szkoda bo chętnie bym sie wybrała.

Jeśli chodzi o herbaty to czarna piję tylko rano - z jednej torebki ok. litra herbaty robię, a potem w ciągu dnia to raczej staram się soki robione i wodę. Wcześniej piłam jeszcze herbatę owocową żurawina z granatem firmy Biofix ale teraz owocowe zaczęły mi śmierdzieć.

Często nie mogę zasnąć albo budzę się w środku nocy bo strasznie głodna jestem i tak jak Ty oglądam TV a potem budzę się przed 7mą. W tą noc zasnęłam bardzo szybko, może ze 2x wstawałam siku i pospałam do 9tej :-) i nie wiem czy to jednorazowy incydent czy przez to, że przed snem melisę wypiłam - będę eksperymentować dalej :-)

• Maka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :-)

Kijanka mnie właśnie by taka interesowała- jakbyś później napisała byłabym wdzięczna.

Ja wizytę mam dopiero na 15;30. Zaparcia niestety dalej mnie męczą, kupię też ten polecany syrop, może akurat.
    Dzisiaj mojemu dziecku nie smakowały płatki kukurydziane z mlekiem.. Leciała jak torpeda żeby zdążyć do WC..mimo że od jakiegoś czasu nie wymiotuje..

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda, ja dzisiaj idę na warsztaty Bezpieczny Maluch. Są o pierwszej pomocy niemowlakom i kobietom w ciąży.
    Są też inne, na które już jestem zapisana:
    -Świadoma Mama
    -Akademia Mamapyta.pl
    -Mama Wie
    -Planeta Dziecko
    -Mamo To Ja

jusella lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    Helllo,

Ja mam poduche ale większe C taką którą później można związać i młodą do środka położyć, już kiedyś pisałam że ta poducha mi życie odmieniła i po porodzie się nią na pewno nie rozstaje... uwielbiam ja.. sięga mi do połowy pleców, ma odpinaną poszewkę do prania i jest wypełniona gąbką a nie kuleczkami...

Wieczorem mogę sprawdzić jaka firma.

Będę wdzięczna jesli sprawdzisz firmę :-)

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a polecacie rzeczy z firmy Motherhood?
    Warte są swojej ceny?

aisa, Ana32 lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Dzisiaj mojemu dziecku nie smakowały płatki kukurydziane z mlekiem.. Leciała jak torpeda żeby zdążyć do WC..mimo że od jakiegoś czasu nie wymiotuje..
    To ja tak miałam ostatnio z rosołem. W życiu tak szybko nie biegłam do toalety :D

Maka, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim!
    Wróciłam właśnie z zakupów. Kupiłam kilka ubranek w sh - pajacyki, rampersy i koszuleczkę, bo bodziaków już troszkę nazbierałam i teraz poluję na coś innego ;) Jestem zachwycona,bo udało mi się kupić czarne rurki ciążowe z hm za dyszkę - a miałam wczoraj myśli żeby zamówić je online za 130zł,bo bunio coś zaczął rosnąć i mnie stare spodnie cisną :D

Dobrze, że piszecie o tych warsztatach,bo ja czaję się na jakieś w Rzeszowie ;)

Truskawka Ty to jednak się namęczysz. Nawet ja przestałam wymiotować,choć już myślałam, że nigdy się to nie skończy...

Odnośnie zaparć - te syropy są dobre, ale nie zapominajcie też o diecie bogatej w błonnik ;)

Ja piję różne herbatki, ale zwykłej czarnej najwięcej, tylko robię słabsze niż przed ciążą.

Powodzenia dziewczyny na wizytach i dajcie znać po ;)

jusella, aisa, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:

Truskawka Ty to jednak się namęczysz. Nawet ja przestałam wymiotować,choć już myślałam, że nigdy się to nie skończy...
    Ciąża mnie nie rozpieszcza :) Może za to moje dzieciątko będzie super grzeczne ;)

aisa lubi tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) i ja się witam w poniedziałek właśnie szykuje się do wizyty 15:20 trzymajcie kciuki bo ja jak zawsze przed wizytą mam cykora

Miłego dnia :)

aisa, Smile, Agaax lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:
    Ciąża mnie nie rozpieszcza :) Może za to moje dzieciątko będzie super grzeczne ;)

i poród lekki i dzieciątko zdrowe, tego Ci życzę :) Ty chyba czekasz na dziewczynkę jeśli dobrze pamiętam? Ciekawe ta teoria z płcią jak się sprawdza.Podobno z dziewczynkami się właśnie wymiotuje, u mnie jeszcze nic nie wiadomo :(

aisa lubi tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka powodzenia!:) zazdroszczę wizyty :D

aisa, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Ana, to i u Ciebie kciukamy za połówkowe! :)

Analiza, a u Ciebie za wizytę i wyniki :)

Kama, Ikea ma spory wybór tak jak Ana pisze. Ja jeszcze patrze na allegro tylko na szersze niż na wyższe.

Asit, powodzenia w szykowaniu pokoiku dla Juniora ;)

Nowa, zdaje się że magnez jest jeszcze polecany krótkoszyjkowcom

Ja mam rozstępy na boczkach, na brzuchu nie. Dokładnie takie jak ma moja mama :P W poprzedniej ciąży smarowałam palmersem.

Lukne w Ikei.

Ja potrzebuje wyższa niż szerszą że względu właśnie na ograniczone miejsce w naszej sypialni.

Siedzę w urzędzie (stare baby śr wchodzą bez kolejki a ja głupia grzecznie siedzę z numerkiem) i pomału was nadrabiam...

aisa lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałyscie tą aferę na grudniowkach 2015 z Flakonikiem ? Kurcze naprawdę trzeba się pilnować żeby nie zaufać jakiejś psychopatce :-/ Przykre to.

ckaik0s3070dl07t.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jak któraś lubiła czytać pamiętniki to u Feski też jakaś afera, tez skasowala wszystko...

ckaik0s3070dl07t.png
‹‹ 463 464 465 466 467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ