Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dunda wrote:Dla Waszej informacji pojawiły się już daty bezpłatnych warsztatów w roznych miastach m.in. Warsztaty Mamo to ja, i na stronie mamawie.pl
Miałam okazję raz być na podobnych ale jakoś tematyka mnie nie zachwyciła te wydają się być ciekawe. Bierzecie udział w takich akcjach?
Napiszcie mi plis jakie herbaty pijecie: smaki, marki. Ja dziś obudziłam się o 3:30 i oglądałam tv do 5. Nie wspomne, ze od tygodni budze sie o 6. Wydaje mi się, że nie mogłam spać przez czarna herbatę wypita przed snem. Innych pomysłów nie mam.
Co do herbat do czarna ma kofeinę więc może przez nią nie śpisz. Lepiej melisy się napić przed snem. Ja pije głónie ziołowe: mięta, melisa, pokrzywa. Czarną czasem earl grey, zieloną też lubię. Kawę inkę a z rana inkę pomieszaną z rozpuszczalną. Najczęściej jednak woda z sokiem malinowym albo cytryną.
Tu ciekawy link https://parenting.pl/portal/jaka-herbate-pic-w-ciazy-sprawdz-jakie-gatunki-mozesz-pic-bez-obaw-a-ktorych-rodzajow-herbaty-lepiej-unikacMirelS lubi tę wiadomość
-
aisa wrote:Jusella, super kocyk i skarpetki
Asit, ja mam wizję na pokój Jaśka. Młodsze będzie z nami spało więc jemu/jej jeszcze nic nie szykuje. Jak coś pokombinujesz z pokoikiem to się pochwal
Jak na poniedziałek to się słabo rozkręcacie coś kobietki, ruch tu dziś słabiutki...
Idę z Jaśkiem na śnieg
no by bedziemy korzystac bo na dzien bede go zanpsic do swojego pokoju tylko wieczorem bede go brala do siebie do sypialni, napewno sie pochwaleaisa, jusella lubią tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
kijanka_88 wrote:Dzisiaj poprosiłam kolegę aby wysłałammi stronę mebli swojej córki.... firma babydeco.eu zakochałam się... są komody łóżeczka przewijaki... tylko ta cena ;(
Ja dzisiaj wizytuje o 16:00 badań oczywiście nie mam zrobionych bo czasu nie było, o 12 ruszam do labu
No i ogłaszam wielki dzien ... zrezygnowałam z jednej pracy... bo mąż mi już groził że się ze mna rozwiedzie... wtorki ogłaszam dniem wolnym
To z tej zrezygnowałaś czy z innej?
To jutro masz wolne -
Witam w 21 tygodniu
Przed snem najlepiej wypić melisę z dwóch torebek , mi naprawdę pomaga
Co do poduszek na razie się nie zastanawiałam ponieważ mam tak wygodny materac do spania że nic mi nie dolega pomimo moich problemów z kręgosłupem.
Wczoraj byłam na zakupach w smyku ponieważ mega promocje nawet 50% ale niestety towar tak przebrany że rozmiary 56-62 nie do zdobycia
aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
kijanka_88 wrote:Jest lepiej... nawet dużo... pewnie do następnej mojej awarii
nie no bez przesady, nie idę do drugiej, jutro pracuje jak Boży pracownik do 14:35 co traktuje jako dzień wolnyA to po prostu krótszy dzień pracy będzie
Ale dobre i to, trochę odpoczynku zawsze się przyda -
Dunda wrote:Dla Waszej informacji pojawiły się już daty bezpłatnych warsztatów w roznych miastach m.in. Warsztaty Mamo to ja, i na stronie mamawie.pl
Miałam okazję raz być na podobnych ale jakoś tematyka mnie nie zachwyciła te wydają się być ciekawe. Bierzecie udział w takich akcjach?
Napiszcie mi plis jakie herbaty pijecie: smaki, marki. Ja dziś obudziłam się o 3:30 i oglądałam tv do 5. Nie wspomne, ze od tygodni budze sie o 6. Wydaje mi się, że nie mogłam spać przez czarna herbatę wypita przed snem. Innych pomysłów nie mam.
Niestety u mnie na prowincji nie ma tego typu "imprez" a szkoda bo chętnie bym sie wybrała.
Jeśli chodzi o herbaty to czarna piję tylko rano - z jednej torebki ok. litra herbaty robię, a potem w ciągu dnia to raczej staram się soki robione i wodę. Wcześniej piłam jeszcze herbatę owocową żurawina z granatem firmy Biofix ale teraz owocowe zaczęły mi śmierdzieć.
Często nie mogę zasnąć albo budzę się w środku nocy bo strasznie głodna jestem i tak jak Ty oglądam TV a potem budzę się przed 7mą. W tą noc zasnęłam bardzo szybko, może ze 2x wstawałam siku i pospałam do 9teji nie wiem czy to jednorazowy incydent czy przez to, że przed snem melisę wypiłam - będę eksperymentować dalej
-
Witam się i ja
Kijanka mnie właśnie by taka interesowała- jakbyś później napisała byłabym wdzięczna.
Ja wizytę mam dopiero na 15;30. Zaparcia niestety dalej mnie męczą, kupię też ten polecany syrop, może akurat.
Dzisiaj mojemu dziecku nie smakowały płatki kukurydziane z mlekiem.. Leciała jak torpeda żeby zdążyć do WC..mimo że od jakiegoś czasu nie wymiotuje..
Zuzulka88 lubi tę wiadomość
-
Dunda, ja dzisiaj idę na warsztaty Bezpieczny Maluch. Są o pierwszej pomocy niemowlakom i kobietom w ciąży.
Są też inne, na które już jestem zapisana:
-Świadoma Mama
-Akademia Mamapyta.pl
-Mama Wie
-Planeta Dziecko
-Mamo To Jajusella lubi tę wiadomość
-
kijanka_88 wrote:Helllo,
Ja mam poduche ale większe C taką którą później można związać i młodą do środka położyć, już kiedyś pisałam że ta poducha mi życie odmieniła i po porodzie się nią na pewno nie rozstaje... uwielbiam ja.. sięga mi do połowy pleców, ma odpinaną poszewkę do prania i jest wypełniona gąbką a nie kuleczkami...
Wieczorem mogę sprawdzić jaka firma.
Będę wdzięczna jesli sprawdzisz firmę -
Maka wrote:Dzisiaj mojemu dziecku nie smakowały płatki kukurydziane z mlekiem.. Leciała jak torpeda żeby zdążyć do WC..mimo że od jakiegoś czasu nie wymiotuje..
Maka, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Cześć wszystkim!
Wróciłam właśnie z zakupów. Kupiłam kilka ubranek w sh - pajacyki, rampersy i koszuleczkę, bo bodziaków już troszkę nazbierałam i teraz poluję na coś innegoJestem zachwycona,bo udało mi się kupić czarne rurki ciążowe z hm za dyszkę - a miałam wczoraj myśli żeby zamówić je online za 130zł,bo bunio coś zaczął rosnąć i mnie stare spodnie cisną
Dobrze, że piszecie o tych warsztatach,bo ja czaję się na jakieś w Rzeszowie
Truskawka Ty to jednak się namęczysz. Nawet ja przestałam wymiotować,choć już myślałam, że nigdy się to nie skończy...
Odnośnie zaparć - te syropy są dobre, ale nie zapominajcie też o diecie bogatej w błonnik
Ja piję różne herbatki, ale zwykłej czarnej najwięcej, tylko robię słabsze niż przed ciążą.
Powodzenia dziewczyny na wizytach i dajcie znać pojusella, aisa, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
i ja się witam w poniedziałek właśnie szykuje się do wizyty 15:20 trzymajcie kciuki bo ja jak zawsze przed wizytą mam cykora
Miłego dniaaisa, Smile, Agaax lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
panna truskawka wrote:Ciąża mnie nie rozpieszcza
Może za to moje dzieciątko będzie super grzeczne
i poród lekki i dzieciątko zdrowe, tego Ci życzęTy chyba czekasz na dziewczynkę jeśli dobrze pamiętam? Ciekawe ta teoria z płcią jak się sprawdza.Podobno z dziewczynkami się właśnie wymiotuje, u mnie jeszcze nic nie wiadomo
aisa lubi tę wiadomość
-
aisa wrote:Ana, to i u Ciebie kciukamy za połówkowe!
Analiza, a u Ciebie za wizytę i wyniki
Kama, Ikea ma spory wybór tak jak Ana pisze. Ja jeszcze patrze na allegro tylko na szersze niż na wyższe.
Asit, powodzenia w szykowaniu pokoiku dla Juniora
Nowa, zdaje się że magnez jest jeszcze polecany krótkoszyjkowcom
Ja mam rozstępy na boczkach, na brzuchu nie. Dokładnie takie jak ma moja mamaW poprzedniej ciąży smarowałam palmersem.
Lukne w Ikei.
Ja potrzebuje wyższa niż szerszą że względu właśnie na ograniczone miejsce w naszej sypialni.
Siedzę w urzędzie (stare baby śr wchodzą bez kolejki a ja głupia grzecznie siedzę z numerkiem) i pomału was nadrabiam...aisa lubi tę wiadomość