WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny... dwa dni na tym temacie są nie do nadrobienia....
    Miałam dwa ciężkie dni i obiecuję, że postaram się przeczytać was w środę.
    Daje tylko znak, że żyję i to już w 17 tygodniu! :)

Jeszcze u mnie w Olsztynie umarła kobieta na świńską grypę.. w szpitalu, w którym chcę rodzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 19:15

kot_bury lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • izulala Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Izulala a jak wyglądało u ciebie leżenie ? wstawałaś do wc i na jedzenie czy ogólnie więcej leżałaś ale szybkie zakupy wchodziły w grę.
    czy lekarz teraz Ci coś zalecił czy możesz w miarę normalnie funkcjonować ?
    wiecej po prostu odpoczywalam.... ale obiad śniadanie pranie lekkie sprzatanie spacer z psem itp normalnie.... ale zakupów nie nosiłam jezdzilam z mezem i on nosil ;) no i do tej pory tak jest ;);) no i luteina i magnez

nowa! lubi tę wiadomość

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • izulala Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Oj dziewczyny... dwa dni na tym temacie są nie do nadrobienia....
    Miałam dwa ciężkie dni i obiecuję, że postaram się przeczytać was w środę.
    Daje tylko znak, że żyję i to już w 17 tygodniu! :)

Jeszcze u mnie w Olsztynie umarła kobieta na świńską grypę.. w szpitalu, w którym chcę rodzić.
    nie wiem czy jestes na forum na Facebooku mamuśki z olsztyna. ona 8 lutego pojechała do malarkiewicza rodzic. miala przenoszona ciaze i mowila lekarzom ze bardzo zle sie czuje... ze nie da rady naturalnie urodzic bo nie ma sil.... oni na sile kazali jej rodzic naturalnie.... dopiero jak pojawiły sie zielone śmierdzące wody plodowe ppstanowili cc. okazalo sie ze dostała tez sepsy od zakazenia. coreczka zdrowa. przewiezli ja z sepsa do wojewodzkiego i kilka dni zmarła. podobno sekcja zwłok pokazała świńska grype.... nie wiem na ile teraz lekarze bede ukrywać swoje bledy..... rodzina zmarłej dziewczyny (miala 32 lata) mowia ze to przez lekarzy bo powinni sprawdzić ze ma gorączkę nie ma sil i doprowadzili do sepsy...biedna widziała swoja córeczkę niecale 4dni...
    nic juz nie nie zwroci jej życia.... straszna tragedia (*)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 19:28

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie jestem na tym forum.
    Ja osobiście jestem załamana. Malarkiewicz miał dobre opinie z tego co czytałam... Biedna kobieta. Biedne dziecko.

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gatuluje udanych wizyt.. ;)

Ja dzisiaj tez po wizycie szyjka ok, Usg ok, młoda spała...

Teraz mnie wzięła jakaś jelitówka... bleeeee ... lezę mam brzuch jak balon i wyrabiam dzienną normę kroków kibel łóżko... :(

nowa!, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    http://materacyk.pl/product/poduszka-fikuszka-2/

obiecana poduszka...

Mam taką samą :)

kijanka_88, Maka lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka - współczuję i szybkiego powrotu do zdrowia życzę i pij dużo, żebyś się nie odwodniła!

Dziewczyny, co sądzicie o pieluszkach wielorazowych? Któraś brała pod uwagę taka opcję?
    Zastanawiam się nad tym od dłuższego czasu i chyba tak pół na pół będzie u nas - w dzień wielorazówki a na noc pampers i to też nie tak od razu tylko od 1szego miesiąca chciałabym zacząć...

kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam koleżankę, która ich używała i jest zadowolona. Ja się zastanawiam, czy to nie za dużo zachodu :D

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulala wrote:
    nie wiem czy jestes na forum na Facebooku mamuśki z olsztyna. ona 8 lutego pojechała do malarkiewicza rodzic. miala przenoszona ciaze i mowila lekarzom ze bardzo zle sie czuje... ze nie da rady naturalnie urodzic bo nie ma sil.... oni na sile kazali jej rodzic naturalnie.... dopiero jak pojawiły sie zielone śmierdzące wody plodowe ppstanowili cc. okazalo sie ze dostała tez sepsy od zakazenia. coreczka zdrowa. przewiezli ja z sepsa do wojewodzkiego i kilka dni zmarła. podobno sekcja zwłok pokazała świńska grype.... nie wiem na ile teraz lekarze bede ukrywać swoje bledy..... rodzina zmarłej dziewczyny (miala 32 lata) mowia ze to przez lekarzy bo powinni sprawdzić ze ma gorączkę nie ma sil i doprowadzili do sepsy...biedna widziała swoja córeczkę niecale 4dni...
    nic juz nie nie zwroci jej życia.... straszna tragedia (*)

Boże... wstrząsają mną takie tragedie :( i jak tu mówić; że w służbie zdrowia jest dobrze i ufać lekarzom :(

• Naditta Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Kijanka - współczuję i szybkiego powrotu do zdrowia życzę i pij dużo, żebyś się nie odwodniła!

Dziewczyny, co sądzicie o pieluszkach wielorazowych? Któraś brała pod uwagę taka opcję?
    Zastanawiam się nad tym od dłuższego czasu i chyba tak pół na pół będzie u nas - w dzień wielorazówki a na noc pampers i to też nie tak od razu tylko od 1szego miesiąca chciałabym zacząć...

Ja też się zastanawiam ciągle nad pieluszkami wielorazowymi, ale mąż protestuje, że za dużo zachodu. On woli prost rozwiązania ułatwiające życie, ja niekoniecznie :P

jusella lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiadomo - ekologicznie, taniej i można takie śliczne otulacze kolorowe zakładać, jednak u mnie wygra chyba lenistwo.
    Wg. mnie to rozwiązanie dla matek, które pozostają w domu, albo umieją się super zorganizować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 20:32

Maka, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    No wiadomo - ekologicznie, taniej i można takie śliczne otulacze kolorowe zakładać, jednak u mnie wygra chyba lenistwo.
    Wg. mnie to rozwiązanie dla matek, które pozostają w domu, albo umieją się super zorganizować.

Ja planuje przez 3 lata w domu z maluszkiem być choć nie wiem czy życie nie zweryfikuje planów.
    Fakt z wielorazowymi sporo zachodu jest ale też dużo plusów...

• Dalile Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plusy są niezaprzeczalne. Jedyny minus, to pranie, jak za czasów samej tetry :)

jusella lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam cały wątek "grudniówek" dotyczący afery z Flakonikiem i trochę skołowana się czuję. Jak można udawać kogoś, kim się nie jest?
    Nie wierzę, że osoba, która straciła dziecko w 33 tc potem do końca "ciąży" udawała dla lepszego samopoczucia.

Maka lubi tę wiadomość

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Flakonik" nie straciła ciąży w 33 tc.
    To nastoletnia dziewczyna, która udawała, żeby być w centrum uwagi.
    Pozdrawiam;)
    grudniowa mamusia 2015

kama005, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile mi też za bardzo nie chce się w to wierzyć. Moim zdaniem po takiej stracie człowiek nie jest w stanie jeszcze katować się dziećmi czy takim forum gdzie temat jest jeden. Wydaje mi się że to jakaś chora psychicznie nastolatka, która w sieci chciała się dowartosciowac.

ckaik0s3070dl07t.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Pozdrawiam;)
    grudniowa mamusia 2015

No i właśnie tak też myślałam. Nie zdziwilabym się gdyby to była ta sama co kiedyś o nicku dziubasek...

jusella, aisa lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Pozdrawiam;)
    grudniowa mamusia 2015

Wiesz, jestem człowiekiem, który lubi myśleć o innych dobrze :) dlatego wolałam to wyjaśnienie.

W każdym razie męczy mnie ta "afera" i ciągle do męża o tym gadam :D
    Przyznać się - która u nas udaje? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 21:37

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie o tym z mezem rozmawialam... Ja rano jak to zobaczylam to mi kopara opadla... Tym bardziej jak pisalam u nich na grupie czytam Nasza grupe i ich od poczatku ciazy. Bardzo pozytywne dziewczyny ... I w 100 proc bylam przekonana ze Flakonik to flakonik ... Jak to moj m podsumowal... Co trzeba miec w glowie zeby takie cos robic...

No niestety musze Was dziewczyny zmartwic jestem ta niepoprawna pracocholiczka z malym brzuchem, ktora dzisiaj zyje z kiblem w komitywie :):p

jusella, aisa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już na ovu też była akcja w zeszłym roku. Laska wzięła sobie zdjęcie bliźniaków z pamiętnika innej dziewczyny. Niby miała mieć trojaczki, ale jeden się wchłonął. Sprawa się wydała, a laska nawet żadnych wyjaśnień nie napisała. Wszystkie wątki o tym pisały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:44

kama005 lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ