Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
fajne macie te brzuszki.
To i ja się pochwalę. Kilogram do przodu od początku ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 13:37
majeczka87, jusella, September, aisa, MirelS, _analiza, mamuśka1, nowatorka, Zuzulka88, Agaax, Ejrene, stokrotka2013, Wiola90, kama005 lubią tę wiadomość
-
oldżi wrote:Dziewczyny nie wiem jak kocyki z Effi ale otulacze są tragicznej jakości!
Niestety tak jak napisała Asit często płaci się za metkę i nie zawsze idzie to w parze z jakością...
Ale jak macie coś sprawdzonego to wrzucajcie linkiInska, aisa lubią tę wiadomość
-
jusella co dziś gotujesz;)
patutka taki brzuś mialam miesiac temu wlasnie;)
martynka malutko go ale nie ma co plakaćbedzie Ci lzej potem;)
pomyślcie co ta Pani z pięcioraczkami musi przechodzić....martynka870, jusella, aisa, Zuzulka88, Agaax, Ejrene, stokrotka2013, alexxx lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
oldżi super, że piszesz...a jaki masz otulacz? ja myślałam o wełnianym kocyku. Kurcze, już teraz sama nie wiem. Powiem Wam, że za duży wybór mamy. Nasze mamy miały pod tym względem lżej. Wszystkie owinięte w tetry chodziłyśmy i jakie wyrosłyśmy
Żartuję oczywiście, na dobrobyt nie wolno narzekać, chociaż można czasami zwariować od asortymentu...
martynka ale Ty szczuplutka jesteś, zazdroszczę! Śliczna mamuniaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 13:47
martynka870, aisa, Smile, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Jusella u mnie ceny tez szokujace ale tez jakas super wiec jeden napewno sobie kupie no a jeden mam nadzieje uda mi sie zrobic....A czas leci mega szybko mamy tylko jeden dzien roznicy
jusella lubi tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
majeczka87 teraz nie narzekam ,ze jest mały,ale mam nadzieje,że później nie zacznie w zastraszającym tempie rosnąć, szybko... bo rozstępy jeszcze będą. chociaz smaruje sie od początku ciąży 2x dziennie.
Inska zobaczymy jak długo szczupła będę
Macie dziewczyny jakiś wzór na kocyk ? Żeby było napisane ile włóczki potrzeba i jak przerabiać rzędy?
Ja tu tak staram się zaglądać do Was codziennie ,co słychać itp, ale nie jestem w stanie wszystkiego przeczytać. Chodzę do pracy co któryś dzień i mam jeszcze inne zajęcia i czasami za mało tego dnia mam.
Któraś mamuśka będzie chodzić do pracy do 8.miesiąca? -
martynka870 wrote:Macie dziewczyny jakiś wzór na kocyk ? Żeby było napisane ile włóczki potrzeba i jak przerabiać rzędy?
?
Martynka ja z tej strony korzystam:
http://www.garnstudio.com/ i tam jest wszystko co i jak łącznie z video i też sklep wysyłkowy z włóczką mają
Ja Szymonkowi kocyk zrobiłam łącząc kilka wzorów (taki jak w avatarze mam - to czerwone to kocyk)Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 13:58
-
Nasz główny kocyk był z Pepco
Wg mnie ok. Markowych nie szukałam nawet bo ten się b.dobrze sprawdzał.
Martynka, fajny brzuch, jeszcze malutkiW poprzedniej ciąży pracowałam do 7,5 miesiąca. Jak wszystko ok to fajnie się pracuje, mniej się myśli o objawach itp. Ja sobie chwale.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 17:56
Ejrene lubi tę wiadomość
-
martynka870 wrote:majeczka87 teraz nie narzekam ,ze jest mały,ale mam nadzieje,że później nie zacznie w zastraszającym tempie rosnąć, szybko... bo rozstępy jeszcze będą. chociaz smaruje sie od początku ciąży 2x dziennie.
Inska zobaczymy jak długo szczupła będę
Macie dziewczyny jakiś wzór na kocyk ? Żeby było napisane ile włóczki potrzeba i jak przerabiać rzędy?
Ja tu tak staram się zaglądać do Was codziennie ,co słychać itp, ale nie jestem w stanie wszystkiego przeczytać. Chodzę do pracy co któryś dzień i mam jeszcze inne zajęcia i czasami za mało tego dnia mam.
Któraś mamuśka będzie chodzić do pracy do 8.miesiąca?
Ja będę pracować gdzieś do czerwca prawdopodobniepóki co tak planuje, dobrze się czuje, nic mi dolega, brzuch jeszcze nie przeszkadza (mam jeszcze mniejszy niż Ty, wieczorem Wam wrzucę zdjęcie). Nie mogę iść na macierzynski wcześniej niż z początkiem mają, mam zamiar wytrwać maj do końca, bo też nie należę do osób które lubią siedzieć w domu, więc bałabym się o swoją psychikę po 2,5 m-cach w domu
aisa lubi tę wiadomość
17.07.2016
-
Ja też planuję pracować tak do połowy, może nawet końca czerwca. Zobaczymy na ile zdrowie pozwoli. Póki co Malutka delikatnie mamusie traktuje, więc nie było potrzeby ani jednego dnia opuścić, ale wiadomo, im dalej tym będzie trudniej.
Dziewczyny, a planujecie zakup nosidełek albo chust? Wiadomo, że producenci mówią, że można i niemowlaczka włożyć, ale ciekawa jestem czy zetknęłyście się z opinią lekarza ortopedy albo innego? Widziałam, że Tula na przykład ma specjalną wkładkę dla noworodków właśnie, ale nie wiem, naile jest to bezpieczne. Boję się, żeby dzidzi nie skrzywdzić...aisa, Zuzulka88, Ana32 lubią tę wiadomość
-
Ja na pewno zakupie nosidełko, to jest mega wygoda. Mam koleżankę która często używa, mówi że jest niezastąpione np na zakupach, nie musisz przepychac się z wózkiem, wygodniej też jeździć komunikacja. Jak dla mnie same plusy. Krzywda się dziecku nie stanie jak raz na tydzień zostanie włożone do nosidełka
Inska, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Inska wrote:Ja też planuję pracować tak do połowy, może nawet końca czerwca. Zobaczymy na ile zdrowie pozwoli. Póki co Malutka delikatnie mamusie traktuje, więc nie było potrzeby ani jednego dnia opuścić, ale wiadomo, im dalej tym będzie trudniej.
Dziewczyny, a planujecie zakup nosidełek albo chust? Wiadomo, że producenci mówią, że można i niemowlaczka włożyć, ale ciekawa jestem czy zetknęłyście się z opinią lekarza ortopedy albo innego? Widziałam, że Tula na przykład ma specjalną wkładkę dla noworodków właśnie, ale nie wiem, naile jest to bezpieczne. Boję się, żeby dzidzi nie skrzywdzić...
Ważne żeby nosiedłko było ergonomiczne a nie było wisiadłem. Coś w stylu tuli jest jak najbardziej okInska, Zuzulka88 lubią tę wiadomość