X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem jak kocyki z Effi ale otulacze są tragicznej jakości!

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nad kocykiem ani takmi rzeczami jeszcze nie myslalam. Jedynei w SMYKU patrzyłam na kocyki :) Ceny porównywalne z allegro :D

majeczka87 lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj belly pokazuje mi, że ciąża "załadowana" 50% - kiedy to minęło...

majeczka87, Inska, aisa, Agaax, eve90 lubią tę wiadomość

• martynka870 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajne macie te brzuszki.
    To i ja się pochwalę. Kilogram do przodu od początku ciąży.

2dvlp2q.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 13:37

majeczka87, jusella, September, aisa, MirelS, _analiza, mamuśka1, nowatorka, Zuzulka88, Agaax, Ejrene, stokrotka2013, Wiola90, kama005 lubią tę wiadomość

e96b0e4df0.png
  • martynka870 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS jestesmy w tym samym tyg i dniu ciąży ;)

MirelS lubi tę wiadomość

e96b0e4df0.png
  • September Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Dziewczyny nie wiem jak kocyki z Effi ale otulacze są tragicznej jakości!

Niestety tak jak napisała Asit często płaci się za metkę i nie zawsze idzie to w parze z jakością...
    Ale jak macie coś sprawdzonego to wrzucajcie linki :)

Inska, aisa lubią tę wiadomość

p19udqk32cxiv2un.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella co dziś gotujesz;)

patutka taki brzuś mialam miesiac temu wlasnie;)

martynka malutko go ale nie ma co plakać;) bedzie Ci lzej potem;)

pomyślcie co ta Pani z pięcioraczkami musi przechodzić.... ;) 0ac47899f6cb90f1med.jpg

martynka870, jusella, aisa, Zuzulka88, Agaax, Ejrene, stokrotka2013, alexxx lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Inska Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi super, że piszesz...a jaki masz otulacz? ja myślałam o wełnianym kocyku. Kurcze, już teraz sama nie wiem. Powiem Wam, że za duży wybór mamy. Nasze mamy miały pod tym względem lżej. Wszystkie owinięte w tetry chodziłyśmy i jakie wyrosłyśmy ;-) Żartuję oczywiście, na dobrobyt nie wolno narzekać, chociaż można czasami zwariować od asortymentu...

martynka ale Ty szczuplutka jesteś, zazdroszczę! Śliczna mamunia <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 13:47

martynka870, aisa, Smile, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella u mnie ceny tez szokujace ale tez jakas super wiec jeden napewno sobie kupie no a jeden mam nadzieje uda mi sie zrobic....A czas leci mega szybko mamy tylko jeden dzien roznicy :)

jusella lubi tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • jusella Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    jusella co dziś gotujesz;)

pomyślcie co ta Pani z pięcioraczkami musi przechodzić.... ;)

Majeczka - ja dziś na łatwiznę idę i prażonki robię

Kurcze mam nadzieję, że nie urosnę jak ta pani :-0

• martynka870 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 teraz nie narzekam ,ze jest mały,ale mam nadzieje,że później nie zacznie w zastraszającym tempie rosnąć, szybko... bo rozstępy jeszcze będą. chociaz smaruje sie od początku ciąży 2x dziennie.

Inska zobaczymy jak długo szczupła będę :D

Macie dziewczyny jakiś wzór na kocyk ? Żeby było napisane ile włóczki potrzeba i jak przerabiać rzędy?

Ja tu tak staram się zaglądać do Was codziennie ,co słychać itp, ale nie jestem w stanie wszystkiego przeczytać. Chodzę do pracy co któryś dzień i mam jeszcze inne zajęcia i czasami za mało tego dnia mam.
    Któraś mamuśka będzie chodzić do pracy do 8.miesiąca?

e96b0e4df0.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martynka870 wrote:
    Macie dziewczyny jakiś wzór na kocyk ? Żeby było napisane ile włóczki potrzeba i jak przerabiać rzędy?
    ?

Martynka ja z tej strony korzystam:
    http://www.garnstudio.com/ i tam jest wszystko co i jak łącznie z video i też sklep wysyłkowy z włóczką mają

Ja Szymonkowi kocyk zrobiłam łącząc kilka wzorów (taki jak w avatarze mam - to czerwone to kocyk)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 13:58

• martynka870 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella dzięki wielkie , już sprawdzam :)

jusella lubi tę wiadomość

e96b0e4df0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz główny kocyk był z Pepco ;D Wg mnie ok. Markowych nie szukałam nawet bo ten się b.dobrze sprawdzał.

Martynka, fajny brzuch, jeszcze malutki :) W poprzedniej ciąży pracowałam do 7,5 miesiąca. Jak wszystko ok to fajnie się pracuje, mniej się myśli o objawach itp. Ja sobie chwale.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 17:56

Ejrene lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martynka870 wrote:
    majeczka87 teraz nie narzekam ,ze jest mały,ale mam nadzieje,że później nie zacznie w zastraszającym tempie rosnąć, szybko... bo rozstępy jeszcze będą. chociaz smaruje sie od początku ciąży 2x dziennie.

Inska zobaczymy jak długo szczupła będę :D

Ja tu tak staram się zaglądać do Was codziennie ,co słychać itp, ale nie jestem w stanie wszystkiego przeczytać. Chodzę do pracy co któryś dzień i mam jeszcze inne zajęcia i czasami za mało tego dnia mam.
    Któraś mamuśka będzie chodzić do pracy do 8.miesiąca?

Ja będę pracować gdzieś do czerwca prawdopodobnie :) póki co tak planuje, dobrze się czuje, nic mi dolega, brzuch jeszcze nie przeszkadza (mam jeszcze mniejszy niż Ty, wieczorem Wam wrzucę zdjęcie). Nie mogę iść na macierzynski wcześniej niż z początkiem mają, mam zamiar wytrwać maj do końca, bo też nie należę do osób które lubią siedzieć w domu, więc bałabym się o swoją psychikę po 2,5 m-cach w domu :D

aisa lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie sie do pracy wybieram, zajrze do was wieczorem. Milego popoludnia wam zycze

jusella, Inska, aisa lubią tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Inska Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też planuję pracować tak do połowy, może nawet końca czerwca. Zobaczymy na ile zdrowie pozwoli. Póki co Malutka delikatnie mamusie traktuje, więc nie było potrzeby ani jednego dnia opuścić, ale wiadomo, im dalej tym będzie trudniej.

Dziewczyny, a planujecie zakup nosidełek albo chust? Wiadomo, że producenci mówią, że można i niemowlaczka włożyć, ale ciekawa jestem czy zetknęłyście się z opinią lekarza ortopedy albo innego? Widziałam, że Tula na przykład ma specjalną wkładkę dla noworodków właśnie, ale nie wiem, naile jest to bezpieczne. Boję się, żeby dzidzi nie skrzywdzić...

aisa, Zuzulka88, Ana32 lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pewno zakupie nosidełko, to jest mega wygoda. Mam koleżankę która często używa, mówi że jest niezastąpione np na zakupach, nie musisz przepychac się z wózkiem, wygodniej też jeździć komunikacja. Jak dla mnie same plusy. Krzywda się dziecku nie stanie jak raz na tydzień zostanie włożone do nosidełka ;)

Inska, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Ja też planuję pracować tak do połowy, może nawet końca czerwca. Zobaczymy na ile zdrowie pozwoli. Póki co Malutka delikatnie mamusie traktuje, więc nie było potrzeby ani jednego dnia opuścić, ale wiadomo, im dalej tym będzie trudniej.

Dziewczyny, a planujecie zakup nosidełek albo chust? Wiadomo, że producenci mówią, że można i niemowlaczka włożyć, ale ciekawa jestem czy zetknęłyście się z opinią lekarza ortopedy albo innego? Widziałam, że Tula na przykład ma specjalną wkładkę dla noworodków właśnie, ale nie wiem, naile jest to bezpieczne. Boję się, żeby dzidzi nie skrzywdzić...
    Kiedyś czytałam artykuł, że nie powinno się wkładać dziecka w nosidełko przed 4 miesiącem życia i że te wkładki to trochę taki chwyt marketingowy.

Ważne żeby nosiedłko było ergonomiczne a nie było wisiadłem. Coś w stylu tuli jest jak najbardziej ok :)

Inska, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam o nosidełku, bo chusty jakoś nie dla mnie chyba są, a fajnie mieć wolne ręce

Inska, aisa lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
‹‹ 491 492 493 494 495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ