X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • jusella Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu za chustą jestem. Moja kumpela od niemowlęcia nosiła dzieci w chuście i bardzo sobie chwaliła, siostra Tatuśka też i od niej właśnie mam obiecaną
    chustę :-)

Pierworodnego zaś w nosidełku nosiłam (18 lat temu takich "bajerów" jak chusta nie było - a szkoda) tylko nie pamiętam od którego miesiąca. W każdym razie bardzo sobie to chwaliłam - bo po pierwsze łatwiej jak ma się wolne ręce - tak jak Dalile mówi, a poza tym ta bliskość z Maluszkiem...

Inska, Zuzulka88, aisa, Ejrene, Ana32, kot_bury lubią tę wiadomość

• olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na pewno zakupimy chustę.
    Pracowałam przez długo czas w środowisku ortopedyczno-fizjoterapeutycznym i wszyscy zgodnie polecali chusty a nie nosidła.
    Oczywiście pod warunkiem dobrego wiązania, ale tego chcę się nauczyć na warsztatach.

Inska, aisa, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę chciała zakupić chustę ale dopiero jak dzidzia bedzie miała 2-3 miesiące.
    Właśnie wróciłam od endokrynologa i jest to kolejny lekarz który nie jest zwolennikiem witamin dla kobiet w ciąży bo nie wiadomo jaka zawartość danego skladnika jest w tabletce.
    Troche poleżę i zabieram sie za spaghetti :-)

aisa lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie wiadomo, jak masz napisane na opakowaniu i w ulotce?

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super poczytać Wasze opinie. Ja się średnio zapatruję na chustę, bo jestem straszny nerwus w gorącej wodzie kąpany i wiem, że jeśli nie będę mogła sobie z nią jakoś łatwo poradzić to po prostu będzie leżała w kącie. A nosidełko to jednak sprawa jednego przysłowiowego klika.

Olcia, fajnie poznać Twoją opinię jako kogoś z lekarskiego kręgu :)

Dziewczyny, znacie może vlogerkę Boogiesilver? Ona niedawno urodziła i od jakiegoś czasu wrzuca na youtube video ze swoimi zakupami dla maluszka: od śpiochów, poprzez zestawy pościeli, po kosmetyki, zabawki itd. Chociaż mieszka w UK, to zamawia większość z Polski. I ma pod kilkoma filmami linki do firm, które na przykład są alternatywą dla mega drogiego La Millou. Chwali sobie właśnie Miss Peas i ich kocyki z minky. Mówi, że świetnej jakości.

Tu jest jej kanał: https://www.youtube.com/user/boogiesilver

Taka śmieszna jest, niekoniecznie w 100% mój typ, ale fajnie się ją ogląda :)

aisa, Zuzulka88, Agaax, Ejrene, Wiola90 lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa u nas tak samo najlepszy okazał się kocyk z pepco. Mały do tej pory go uwielbia:)

Agaax moja waga przed ciążą wynosiła 60, teraz 66,5, więc też sporo mi przybyło,ale narazie tym się nie przejmuje. W pierwszej ciąży miałam podobną wagę na tym etapie. Ogólnie przytyłam 21kg. Ale już 3 miesiące po porodzie ważyłam mniej niż przed ciążą. Masz super brzuszek. Mój też jest już spory, szczególnie wieczorem:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 15:41

jusella, aisa, Zuzulka88, Agaax, Inska, kot_bury lubią tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:

Stokrotka - pochwalisz sie poduszką

Oczywiście ze się pochwe ale jutro bo idzie inpostem a nie kurierem i muszę zaczekać do jutro wrrr.
    A chrzesnica mnie wymeczyla i teraz odpoczywam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 15:48

aisa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • aisa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Dziewczyny super poczytać Wasze opinie. Ja się średnio zapatruję na chustę, bo jestem straszny nerwus w gorącej wodzie kąpany i wiem, że jeśli nie będę mogła sobie z nią jakoś łatwo poradzić to po prostu będzie leżała w kącie. A nosidełko to jednak sprawa jednego przysłowiowego klika.

Olcia, fajnie poznać Twoją opinię jako kogoś z lekarskiego kręgu :)

Dziewczyny, znacie może vlogerkę Boogiesilver? Ona niedawno urodziła i od jakiegoś czasu wrzuca na youtube video ze swoimi zakupami dla maluszka: od śpiochów, poprzez zestawy pościeli, po kosmetyki, zabawki itd. Chociaż mieszka w UK, to zamawia większość z Polski. I ma pod kilkoma filmami linki do firm, które na przykład są alternatywą dla mega drogiego La Millou. Chwali sobie właśnie Miss Peas i ich kocyki z minky. Mówi, że świetnej jakości.

Tu jest jej kanał: https://www.youtube.com/user/boogiesilver

Taka śmieszna jest, niekoniecznie w 100% mój typ, ale fajnie się ją ogląda :)
    Znajoma miała chustę i nosidełko i wg niej dużo lepiej i wygodniej nosi się Jej w chuście. Trzeba się tylko nauczyć poprawnego wiązania :)
    Więc nie wszystko stracone, trochę potrenujesz i może chusta wygra z nosidełkiem ;D

Ja się jeszcze zastanawiam czy w ogóle chustować bądź nosidełkować drugie. Z Jaśkiem tego nie praktykowałam ani razu. Przy drugim na pewno byłoby to wygodne rozwiązanie. Jeszcze jest czas na zastanowienie ;)

Ps. Dzięki za link, zawsze coś można podpatrzeć :)

Ejrene, Inska, Patutka lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Wrociłam z pracy i ległam na łóżko bom zmęczona mocno :p i poczytałam Was :)

Fajne brzuszki macie :) każdy inny i każdy ładny :)

Chusta fajna sprawa pod warunkiem że się dobrze w niej dziecko nosi żeby krzywdy nie zrobić

A te z Pepco kocyki jakie macie polarowe ?

Kupując kocyki uważajcie na te z minky- bo z kilku opini wiem że dzieci się pod nimi pocą, bo one z jednej strony są bawełniane, a z drugiej te całe manky to sztuczny mareriał. Wiec na pewno jako glówny kocyk się nie sprawdzi bo rodzimy dzieci w lecie to całkiem się zapocą nam bobasy ;)

aisa, September, Inska lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Twierdzila ze nie ma pewności ze w tabletce zjaduje sie akurat taka dawka o jakiej piszą powiedziała ze coraz więcej lekarzy odstepuje od przepisywania kompleksu a jesli czegos brakuje to dają osobno magnez, d3 czy np. Kwas foliowy. I to jest kolejny lekarz który mi o tym mówi wiec cos w tym musi byc.

• aisa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona2012 wrote:
    Aisa u nas tak samo najlepszy okazał się kocyk z pepco. Mały do tej pory go uwielbia:)
    Hihi, rzeczy z pepco rulessss :P ;D

A tak serio to nawet jak się ma minki czy inną lepszą firmę (bądź nie lepszą a bardziej znaną) to zawsze warto mieć kocyk w zapasie, tańszy a też dobry.

Agaax, September, Smile lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz dziękuję za wszystkie odpowiedzi, już to olewam i się nie przejmuję :D Może faktycznie wszystko idzie w brzuch, chociaż w cycki też by mogło coś :D :*

aisa, Zuzulka88, kijanka_88, jusella, eve90, Inska lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminy dla ciężarnych są suplementami diety i nie podlegają prawie żadnej kontroli. W którymś odcinku "Wiem co jem i wiem co kupuję" była o tym mowa. Stąd nie dziwi mnie stwierdzenie lekarzy, że nie wiadomo ile czego jest w tabletkach.
    Można mieć tylko nadzieję, że nasz lekarz wie akurat co poleca a nie jest to "zasługa" tego, że odwiedził Go przedstawiciel handlowy takiej czy innej firmy.

Ejrene, jeden mam polarowy a inny poliester z czymś
    EDIT: sam poliester. Jaśko urodzony w maju więc nam się polarowy fajnie sprawdził i sprawdza do tej pory.

Agaax, w cycki też pójdzie ;) Trochę przed porodem a po to już w ogóle 8)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 17:31

Ejrene, September, Zuzulka88, jusella, nowa!, Inska, Agaax, kot_bury lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakupiłam na promocji w pepco 2 szt. Polarowe i zamierzam kupić jeszcze jeden taki porządny ale nie wiem jaki troche was poczytam to może cos wybiorę.

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Ja zakupiłam na promocji w pepco 2 szt. Polarowe i zamierzam kupić jeszcze jeden taki porządny ale nie wiem jaki troche was poczytam to może cos wybiorę.

A jakie kolory w pepco zakupiłaś?

Ja planuje kupić z bambusa taki droższy, a tak to też na pewno jakiś zwykły baeełniany czy akrylowy.

aisa lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zakupiłam niebieskie:
    ef6b27a0861480b8med.jpg

eve90, Ejrene, aisa, Smile, September, jusella lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Twierdzila ze nie ma pewności ze w tabletce zjaduje sie akurat taka dawka o jakiej piszą powiedziała ze coraz więcej lekarzy odstepuje od przepisywania kompleksu a jesli czegos brakuje to dają osobno magnez, d3 czy np. Kwas foliowy. I to jest kolejny lekarz który mi o tym mówi wiec cos w tym musi byc.

Dla mnie to durnota, naprawdę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 17:17

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale gonicie :) Ciężko nadrobić.
    Piękne macie brzuszki :) Wy o kopniaczkach piszecie a ja ciągle czekam :(
    Tydzień temu wydawało mi się, że coś czuję ale to chyba jednak były jelita bo teraz cisza.
    Dalile wrote:
    Tak jak aisa napisała, suplementy nie są badane na zawartość substancji,więc nigdy nie mamy pewności że jest tyle co napisali. Ja biorę Mama DHA, też suplement, ale ma tylko 4 podstawowe składniki.

Ja dzisiaj się trochę potłukłam, poślizgnęłam się na podłodze, szłam w samych skarpetkach. Mam nadzieję że dziecku nic się nie stało. Na szczęście poleciałam do tyłu, poobijałam plecy i głowę :/

Kocyki w pepco też oglądałam. Wydają się całkiem przyzwoite i chyba tam kupię.

aisa lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola, biedactwo, uważaj na siebie :)

860ij44jnlwgi45u.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pepco widziałam promocje na pajace. Nie wiem czy wszędzie czy tylko u nas ale przecenione z 14,99 na 9,99

aisa, Ejrene, kot_bury lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
‹‹ 492 493 494 495 496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ