X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • jusella Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu za chustą jestem. Moja kumpela od niemowlęcia nosiła dzieci w chuście i bardzo sobie chwaliła, siostra Tatuśka też i od niej właśnie mam obiecaną
    chustę :-)

Pierworodnego zaś w nosidełku nosiłam (18 lat temu takich "bajerów" jak chusta nie było - a szkoda) tylko nie pamiętam od którego miesiąca. W każdym razie bardzo sobie to chwaliłam - bo po pierwsze łatwiej jak ma się wolne ręce - tak jak Dalile mówi, a poza tym ta bliskość z Maluszkiem...

Inska, Zuzulka88, aisa, Ejrene, Ana32, kot_bury lubią tę wiadomość

• olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na pewno zakupimy chustę.
    Pracowałam przez długo czas w środowisku ortopedyczno-fizjoterapeutycznym i wszyscy zgodnie polecali chusty a nie nosidła.
    Oczywiście pod warunkiem dobrego wiązania, ale tego chcę się nauczyć na warsztatach.

Inska, aisa, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę chciała zakupić chustę ale dopiero jak dzidzia bedzie miała 2-3 miesiące.
    Właśnie wróciłam od endokrynologa i jest to kolejny lekarz który nie jest zwolennikiem witamin dla kobiet w ciąży bo nie wiadomo jaka zawartość danego skladnika jest w tabletce.
    Troche poleżę i zabieram sie za spaghetti :-)

aisa lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie wiadomo, jak masz napisane na opakowaniu i w ulotce?

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super poczytać Wasze opinie. Ja się średnio zapatruję na chustę, bo jestem straszny nerwus w gorącej wodzie kąpany i wiem, że jeśli nie będę mogła sobie z nią jakoś łatwo poradzić to po prostu będzie leżała w kącie. A nosidełko to jednak sprawa jednego przysłowiowego klika.

Olcia, fajnie poznać Twoją opinię jako kogoś z lekarskiego kręgu :)

Dziewczyny, znacie może vlogerkę Boogiesilver? Ona niedawno urodziła i od jakiegoś czasu wrzuca na youtube video ze swoimi zakupami dla maluszka: od śpiochów, poprzez zestawy pościeli, po kosmetyki, zabawki itd. Chociaż mieszka w UK, to zamawia większość z Polski. I ma pod kilkoma filmami linki do firm, które na przykład są alternatywą dla mega drogiego La Millou. Chwali sobie właśnie Miss Peas i ich kocyki z minky. Mówi, że świetnej jakości.

Tu jest jej kanał: https://www.youtube.com/user/boogiesilver

Taka śmieszna jest, niekoniecznie w 100% mój typ, ale fajnie się ją ogląda :)

aisa, Zuzulka88, Agaax, Ejrene, Wiola90 lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa u nas tak samo najlepszy okazał się kocyk z pepco. Mały do tej pory go uwielbia:)

Agaax moja waga przed ciążą wynosiła 60, teraz 66,5, więc też sporo mi przybyło,ale narazie tym się nie przejmuje. W pierwszej ciąży miałam podobną wagę na tym etapie. Ogólnie przytyłam 21kg. Ale już 3 miesiące po porodzie ważyłam mniej niż przed ciążą. Masz super brzuszek. Mój też jest już spory, szczególnie wieczorem:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 15:41

jusella, aisa, Zuzulka88, Agaax, Inska, kot_bury lubią tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:

Stokrotka - pochwalisz sie poduszką

Oczywiście ze się pochwe ale jutro bo idzie inpostem a nie kurierem i muszę zaczekać do jutro wrrr.
    A chrzesnica mnie wymeczyla i teraz odpoczywam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 15:48

aisa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • aisa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Dziewczyny super poczytać Wasze opinie. Ja się średnio zapatruję na chustę, bo jestem straszny nerwus w gorącej wodzie kąpany i wiem, że jeśli nie będę mogła sobie z nią jakoś łatwo poradzić to po prostu będzie leżała w kącie. A nosidełko to jednak sprawa jednego przysłowiowego klika.

Olcia, fajnie poznać Twoją opinię jako kogoś z lekarskiego kręgu :)

Dziewczyny, znacie może vlogerkę Boogiesilver? Ona niedawno urodziła i od jakiegoś czasu wrzuca na youtube video ze swoimi zakupami dla maluszka: od śpiochów, poprzez zestawy pościeli, po kosmetyki, zabawki itd. Chociaż mieszka w UK, to zamawia większość z Polski. I ma pod kilkoma filmami linki do firm, które na przykład są alternatywą dla mega drogiego La Millou. Chwali sobie właśnie Miss Peas i ich kocyki z minky. Mówi, że świetnej jakości.

Tu jest jej kanał: https://www.youtube.com/user/boogiesilver

Taka śmieszna jest, niekoniecznie w 100% mój typ, ale fajnie się ją ogląda :)
    Znajoma miała chustę i nosidełko i wg niej dużo lepiej i wygodniej nosi się Jej w chuście. Trzeba się tylko nauczyć poprawnego wiązania :)
    Więc nie wszystko stracone, trochę potrenujesz i może chusta wygra z nosidełkiem ;D

Ja się jeszcze zastanawiam czy w ogóle chustować bądź nosidełkować drugie. Z Jaśkiem tego nie praktykowałam ani razu. Przy drugim na pewno byłoby to wygodne rozwiązanie. Jeszcze jest czas na zastanowienie ;)

Ps. Dzięki za link, zawsze coś można podpatrzeć :)

Ejrene, Inska, Patutka lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Wrociłam z pracy i ległam na łóżko bom zmęczona mocno :p i poczytałam Was :)

Fajne brzuszki macie :) każdy inny i każdy ładny :)

Chusta fajna sprawa pod warunkiem że się dobrze w niej dziecko nosi żeby krzywdy nie zrobić

A te z Pepco kocyki jakie macie polarowe ?

Kupując kocyki uważajcie na te z minky- bo z kilku opini wiem że dzieci się pod nimi pocą, bo one z jednej strony są bawełniane, a z drugiej te całe manky to sztuczny mareriał. Wiec na pewno jako glówny kocyk się nie sprawdzi bo rodzimy dzieci w lecie to całkiem się zapocą nam bobasy ;)

aisa, September, Inska lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Twierdzila ze nie ma pewności ze w tabletce zjaduje sie akurat taka dawka o jakiej piszą powiedziała ze coraz więcej lekarzy odstepuje od przepisywania kompleksu a jesli czegos brakuje to dają osobno magnez, d3 czy np. Kwas foliowy. I to jest kolejny lekarz który mi o tym mówi wiec cos w tym musi byc.

• aisa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona2012 wrote:
    Aisa u nas tak samo najlepszy okazał się kocyk z pepco. Mały do tej pory go uwielbia:)
    Hihi, rzeczy z pepco rulessss :P ;D

A tak serio to nawet jak się ma minki czy inną lepszą firmę (bądź nie lepszą a bardziej znaną) to zawsze warto mieć kocyk w zapasie, tańszy a też dobry.

Agaax, September, Smile lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz dziękuję za wszystkie odpowiedzi, już to olewam i się nie przejmuję :D Może faktycznie wszystko idzie w brzuch, chociaż w cycki też by mogło coś :D :*

aisa, Zuzulka88, kijanka_88, jusella, eve90, Inska lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminy dla ciężarnych są suplementami diety i nie podlegają prawie żadnej kontroli. W którymś odcinku "Wiem co jem i wiem co kupuję" była o tym mowa. Stąd nie dziwi mnie stwierdzenie lekarzy, że nie wiadomo ile czego jest w tabletkach.
    Można mieć tylko nadzieję, że nasz lekarz wie akurat co poleca a nie jest to "zasługa" tego, że odwiedził Go przedstawiciel handlowy takiej czy innej firmy.

Ejrene, jeden mam polarowy a inny poliester z czymś
    EDIT: sam poliester. Jaśko urodzony w maju więc nam się polarowy fajnie sprawdził i sprawdza do tej pory.

Agaax, w cycki też pójdzie ;) Trochę przed porodem a po to już w ogóle 8)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 17:31

Ejrene, September, Zuzulka88, jusella, nowa!, Inska, Agaax, kot_bury lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakupiłam na promocji w pepco 2 szt. Polarowe i zamierzam kupić jeszcze jeden taki porządny ale nie wiem jaki troche was poczytam to może cos wybiorę.

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Ja zakupiłam na promocji w pepco 2 szt. Polarowe i zamierzam kupić jeszcze jeden taki porządny ale nie wiem jaki troche was poczytam to może cos wybiorę.

A jakie kolory w pepco zakupiłaś?

Ja planuje kupić z bambusa taki droższy, a tak to też na pewno jakiś zwykły baeełniany czy akrylowy.

aisa lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zakupiłam niebieskie:
    ef6b27a0861480b8med.jpg

eve90, Ejrene, aisa, Smile, September, jusella lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Twierdzila ze nie ma pewności ze w tabletce zjaduje sie akurat taka dawka o jakiej piszą powiedziała ze coraz więcej lekarzy odstepuje od przepisywania kompleksu a jesli czegos brakuje to dają osobno magnez, d3 czy np. Kwas foliowy. I to jest kolejny lekarz który mi o tym mówi wiec cos w tym musi byc.

Dla mnie to durnota, naprawdę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 17:17

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale gonicie :) Ciężko nadrobić.
    Piękne macie brzuszki :) Wy o kopniaczkach piszecie a ja ciągle czekam :(
    Tydzień temu wydawało mi się, że coś czuję ale to chyba jednak były jelita bo teraz cisza.
    Dalile wrote:
    Tak jak aisa napisała, suplementy nie są badane na zawartość substancji,więc nigdy nie mamy pewności że jest tyle co napisali. Ja biorę Mama DHA, też suplement, ale ma tylko 4 podstawowe składniki.

Ja dzisiaj się trochę potłukłam, poślizgnęłam się na podłodze, szłam w samych skarpetkach. Mam nadzieję że dziecku nic się nie stało. Na szczęście poleciałam do tyłu, poobijałam plecy i głowę :/

Kocyki w pepco też oglądałam. Wydają się całkiem przyzwoite i chyba tam kupię.

aisa lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola, biedactwo, uważaj na siebie :)

860ij44jnlwgi45u.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pepco widziałam promocje na pajace. Nie wiem czy wszędzie czy tylko u nas ale przecenione z 14,99 na 9,99

aisa, Ejrene, kot_bury lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
‹‹ 492 493 494 495 496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ