Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja znowu za chustą jestem. Moja kumpela od niemowlęcia nosiła dzieci w chuście i bardzo sobie chwaliła, siostra Tatuśka też i od niej właśnie mam obiecaną
chustę
Pierworodnego zaś w nosidełku nosiłam (18 lat temu takich "bajerów" jak chusta nie było - a szkoda) tylko nie pamiętam od którego miesiąca. W każdym razie bardzo sobie to chwaliłam - bo po pierwsze łatwiej jak ma się wolne ręce - tak jak Dalile mówi, a poza tym ta bliskość z Maluszkiem...Inska, Zuzulka88, aisa, Ejrene, Ana32, kot_bury lubią tę wiadomość
-
My na pewno zakupimy chustę.
Pracowałam przez długo czas w środowisku ortopedyczno-fizjoterapeutycznym i wszyscy zgodnie polecali chusty a nie nosidła.
Oczywiście pod warunkiem dobrego wiązania, ale tego chcę się nauczyć na warsztatach.Inska, aisa, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Ja będę chciała zakupić chustę ale dopiero jak dzidzia bedzie miała 2-3 miesiące.
Właśnie wróciłam od endokrynologa i jest to kolejny lekarz który nie jest zwolennikiem witamin dla kobiet w ciąży bo nie wiadomo jaka zawartość danego skladnika jest w tabletce.
Troche poleżę i zabieram sie za spaghettiaisa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny super poczytać Wasze opinie. Ja się średnio zapatruję na chustę, bo jestem straszny nerwus w gorącej wodzie kąpany i wiem, że jeśli nie będę mogła sobie z nią jakoś łatwo poradzić to po prostu będzie leżała w kącie. A nosidełko to jednak sprawa jednego przysłowiowego klika.
Olcia, fajnie poznać Twoją opinię jako kogoś z lekarskiego kręgu
Dziewczyny, znacie może vlogerkę Boogiesilver? Ona niedawno urodziła i od jakiegoś czasu wrzuca na youtube video ze swoimi zakupami dla maluszka: od śpiochów, poprzez zestawy pościeli, po kosmetyki, zabawki itd. Chociaż mieszka w UK, to zamawia większość z Polski. I ma pod kilkoma filmami linki do firm, które na przykład są alternatywą dla mega drogiego La Millou. Chwali sobie właśnie Miss Peas i ich kocyki z minky. Mówi, że świetnej jakości.
Tu jest jej kanał: https://www.youtube.com/user/boogiesilver
Taka śmieszna jest, niekoniecznie w 100% mój typ, ale fajnie się ją oglądaaisa, Zuzulka88, Agaax, Ejrene, Wiola90 lubią tę wiadomość
-
Aisa u nas tak samo najlepszy okazał się kocyk z pepco. Mały do tej pory go uwielbia:)
Agaax moja waga przed ciążą wynosiła 60, teraz 66,5, więc też sporo mi przybyło,ale narazie tym się nie przejmuje. W pierwszej ciąży miałam podobną wagę na tym etapie. Ogólnie przytyłam 21kg. Ale już 3 miesiące po porodzie ważyłam mniej niż przed ciążą. Masz super brzuszek. Mój też jest już spory, szczególnie wieczorem:PWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 15:41
jusella, aisa, Zuzulka88, Agaax, Inska, kot_bury lubią tę wiadomość
-
jusella wrote:
Stokrotka - pochwalisz sie poduszką
Oczywiście ze się pochwe ale jutro bo idzie inpostem a nie kurierem i muszę zaczekać do jutro wrrr.
A chrzesnica mnie wymeczyla i teraz odpoczywamWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 15:48
aisa lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
Inska wrote:Dziewczyny super poczytać Wasze opinie. Ja się średnio zapatruję na chustę, bo jestem straszny nerwus w gorącej wodzie kąpany i wiem, że jeśli nie będę mogła sobie z nią jakoś łatwo poradzić to po prostu będzie leżała w kącie. A nosidełko to jednak sprawa jednego przysłowiowego klika.
Olcia, fajnie poznać Twoją opinię jako kogoś z lekarskiego kręgu
Dziewczyny, znacie może vlogerkę Boogiesilver? Ona niedawno urodziła i od jakiegoś czasu wrzuca na youtube video ze swoimi zakupami dla maluszka: od śpiochów, poprzez zestawy pościeli, po kosmetyki, zabawki itd. Chociaż mieszka w UK, to zamawia większość z Polski. I ma pod kilkoma filmami linki do firm, które na przykład są alternatywą dla mega drogiego La Millou. Chwali sobie właśnie Miss Peas i ich kocyki z minky. Mówi, że świetnej jakości.
Tu jest jej kanał: https://www.youtube.com/user/boogiesilver
Taka śmieszna jest, niekoniecznie w 100% mój typ, ale fajnie się ją ogląda
Więc nie wszystko stracone, trochę potrenujesz i może chusta wygra z nosidełkiem
Ja się jeszcze zastanawiam czy w ogóle chustować bądź nosidełkować drugie. Z Jaśkiem tego nie praktykowałam ani razu. Przy drugim na pewno byłoby to wygodne rozwiązanie. Jeszcze jest czas na zastanowienie
Ps. Dzięki za link, zawsze coś można podpatrzećEjrene, Inska, Patutka lubią tę wiadomość
-
Hej
Wrociłam z pracy i ległam na łóżko bom zmęczona mocno :p i poczytałam Was
Fajne brzuszki maciekażdy inny i każdy ładny
Chusta fajna sprawa pod warunkiem że się dobrze w niej dziecko nosi żeby krzywdy nie zrobić
A te z Pepco kocyki jakie macie polarowe ?
Kupując kocyki uważajcie na te z minky- bo z kilku opini wiem że dzieci się pod nimi pocą, bo one z jednej strony są bawełniane, a z drugiej te całe manky to sztuczny mareriał. Wiec na pewno jako glówny kocyk się nie sprawdzi bo rodzimy dzieci w lecie to całkiem się zapocą nam bobasyaisa, September, Inska lubią tę wiadomość
-
Dalile wrote:Jak nie wiadomo, jak masz napisane na opakowaniu i w ulotce?
-
ona2012 wrote:Aisa u nas tak samo najlepszy okazał się kocyk z pepco. Mały do tej pory go uwielbia:)
A tak serio to nawet jak się ma minki czy inną lepszą firmę (bądź nie lepszą a bardziej znaną) to zawsze warto mieć kocyk w zapasie, tańszy a też dobry.Agaax, September, Smile lubią tę wiadomość
-
Witaminy dla ciężarnych są suplementami diety i nie podlegają prawie żadnej kontroli. W którymś odcinku "Wiem co jem i wiem co kupuję" była o tym mowa. Stąd nie dziwi mnie stwierdzenie lekarzy, że nie wiadomo ile czego jest w tabletkach.
Można mieć tylko nadzieję, że nasz lekarz wie akurat co poleca a nie jest to "zasługa" tego, że odwiedził Go przedstawiciel handlowy takiej czy innej firmy.
Ejrene, jeden mam polarowy a inny poliester z czymś
EDIT: sam poliester. Jaśko urodzony w maju więc nam się polarowy fajnie sprawdził i sprawdza do tej pory.
Agaax, w cycki też pójdzieTrochę przed porodem a po to już w ogóle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 17:31
Ejrene, September, Zuzulka88, jusella, nowa!, Inska, Agaax, kot_bury lubią tę wiadomość
-
nowa! wrote:Ja zakupiłam na promocji w pepco 2 szt. Polarowe i zamierzam kupić jeszcze jeden taki porządny ale nie wiem jaki troche was poczytam to może cos wybiorę.
A jakie kolory w pepco zakupiłaś?
Ja planuje kupić z bambusa taki droższy, a tak to też na pewno jakiś zwykły baeełniany czy akrylowy.aisa lubi tę wiadomość
-
nowa! wrote:Twierdzila ze nie ma pewności ze w tabletce zjaduje sie akurat taka dawka o jakiej piszą powiedziała ze coraz więcej lekarzy odstepuje od przepisywania kompleksu a jesli czegos brakuje to dają osobno magnez, d3 czy np. Kwas foliowy. I to jest kolejny lekarz który mi o tym mówi wiec cos w tym musi byc.
Dla mnie to durnota, naprawdę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 17:17
-
Ale gonicie
Ciężko nadrobić.
Piękne macie brzuszkiWy o kopniaczkach piszecie a ja ciągle czekam
Tydzień temu wydawało mi się, że coś czuję ale to chyba jednak były jelita bo teraz cisza.Dalile wrote:Jak nie wiadomo, jak masz napisane na opakowaniu i w ulotce?
Ja dzisiaj się trochę potłukłam, poślizgnęłam się na podłodze, szłam w samych skarpetkach. Mam nadzieję że dziecku nic się nie stało. Na szczęście poleciałam do tyłu, poobijałam plecy i głowę
Kocyki w pepco też oglądałam. Wydają się całkiem przyzwoite i chyba tam kupię.aisa lubi tę wiadomość
6.06.2015 Aniołek (8tc)