Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Patutka wrote:Śliczne.
A gdzie masz pepco?
Ja jeździłam do wola parku ale tam gorsza bitwa niż w lidlu na karpia :o
Dziewczyny ile ważą wasze maluchy i w którym tygodniu?!
Pepco mam w Ch Land (przy metro Służew) a mieszkam przy metro Stokłosyjitro pojadę to zobaczę co to w ogóle bo będę pierwszy raz
-
September wrote:Kurde, skoro ma być nowa gazetka to i ja bym poszła, ale nadal nie mam na 100% potwierdzonej płci
Tylko "prawdopodobnie"...
Ale dla prawdopodobnie dziewczynki kupiłam pajac, półśpiochy i na razie dwie pieluszki tetrowe kolorowe i jedną flanelową. Póki co to jedyne co mam.
Ja nawet prawdopodobnie nie mam :p i ciężko tak cokolwiek będzie kupić, ale myślę że nawet taki błękitny kocyk w grochy czy gwiazdki to i dobry dla chłopca czy dziewczynki.
W najgorszym wypadku jak już nic nie będzie to kupię białe body :paisa, September, Wiola90, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Ejrene wrote:Patutka moje dziecko w 17t4d warzyło 230g. Teraz ile urosło dowiem się 29.02 na połówkowych.
Bo tak sie zastanawialam czy mam się czym niepokoić...2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
aisa wrote:Podziękować
Luknęłam, ciekawe że na samych żółtkach...
Ja robię na kruchym z pianką z proszkiem budyniowym
O ile my bardzo lubimy to Jasiek nie bardzo przepada za szarlotką...
Serniki i jabłeczniki\szarlotki to moje dwa ulubione ciastaa to jest mega kruche. Daj znać jak zrobisz czy smakowało
aisa lubi tę wiadomość
-
Patutka wrote:Moje w 19i1 ważyło 270... ale chyba każde w swoim tempie masy nabiera?
Bo tak sie zastanawialam czy mam się czym niepokoić...
Moje duże było jak sprawdzałam w siatce centylowej to przy górnej granicy, ledwo się zmieściło :p
Lekarz na pewno by coś powiedział gdyby było nie tak, i tak jak mówisz każde w swoim tempie, poza tym rodzą się dzieci co waża 2 kg a i takie co 4 kg to roznica duza a obie wagi są prawidłowe. No i pamiętać musimy że istnieje też jakiś tam błąd pomiaru.Patutka lubi tę wiadomość
-
Ejrene wrote:Moje duże było jak sprawdzałam w siatce centylowej to przy górnej granicy, ledwo się zmieściło :p
Lekarz na pewno by coś powiedział gdyby było nie tak, i tak jak mówisz każde w swoim tempie, poza tym rodzą się dzieci co waża 2 kg a i takie co 4 kg to roznica duza a obie wagi są prawidłowe. No i pamiętać musimy że istnieje też jakiś tam błąd pomiaru.2016 🩷
2020 🩵
Ejrene wrote:September ja zamówię na pewno z tąd kocyk bambusowy tylko jeszcze nienwiem który
http://supermami.pl/pl/155-kocyki-poduszki-komplety-kocyk-dla-noworodka-poduszka-dla-noworodka
O! Dzieki!Fajne. I jest nawet motyw w koty
Ejrene, aisa lubią tę wiadomość
-
Dalile wrote:Jak nie wiadomo, jak masz napisane na opakowaniu i w ulotce?
niby napisane masz ale kiedyś sprawdzałam takie witaminy na sprzeciku w labie bo byłam ciekawa ile prawdy w tym co na opakowaniu i powiem Ci że wyniki sie różniły dość znaczącoEjrene, aisa, September lubią tę wiadomość
-
majeczka87 wrote:dziewczyny mialyscie kiedys sluz i bakterie w moczu? u mnie wyszly...
dla pewności.
Blog moje wypieki jest rewelacyjny polecam wszystkim sama wiokrotnie korzystałam po prostu pyszne słodkościWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 19:12
Ejrene, aisa, nowatorka, majeczka87 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
September wrote:To jak gdzieś jeszcze trafisz jakąś fajną pościel to wrzuć
Bo na tej stronce tak patrzę, że też są ale jakieś spore wymiary? Czy to mi się wydaje?
Ok
Tak tu jest na tą większą kołderkę.
Ja to własnie nie weiem czy nie lepiej odrazu tej większej kołderki kupić? Jak myślicie?
Wogóle nie nwiem czy na jesień\zimę kupywać kołderkę i pościel czy śpiworek
-
Patutka wrote:Moje w 19i1 ważyło 270... ale chyba każde w swoim tempie masy nabiera?
Bo tak sie zastanawialam czy mam się czym niepokoić...
Patutka każdy maluszek rośnie w swoim tempie. Według mnie nie masz czym się martwićMój mały teraz na 18 tygodni ważył 223gramy. Ale trzeba pamiętać że USG podaje tylko taką przybliżoną wagę i do końca nie ma co się nią sugerować. Pamiętam, że w pierwszej ciąży, w 40 tygodniu wg USG mój synek ważył około 3700, a urodził się na drugi dzień po tym USG z wagą 3180, więc ponad 500g mniejszą niż z wskazywało USG.
-
ona2012 wrote:Patutka każdy maluszek rośnie w swoim tempie. Według mnie nie masz czym się martwić
Mój mały teraz na 18 tygodni ważył 223gramy. Ale trzeba pamiętać że USG podaje tylko taką przybliżoną wagę i do końca nie ma co się nią sugerować. Pamiętam, że w pierwszej ciąży, w 40 tygodniu wg USG mój synek ważył około 3700, a urodził się na drugi dzień po tym USG z wagą 3180, więc ponad 500g mniejszą niż z wskazywało USG.
Po prostu chciałam się dowiedzieć jak tam waga waszych maluszków.
Lekarz powiedział, że jest okej. Ale tak zaczelam myśleć i o...
To dziękuję za odpowiedzi
2016 🩷
2020 🩵
stokrotka2013 wrote:Majeczka ja raz miałam śluz w moczu ale to było od luteiny natomiast bakterie to źle się podmyłam i próba była z pierwszego strumienia - moja niewiedza wyszła wtedy. Powtórka wyszła lepiej luteine zablokowalam tamponem dobrze się umyłam i ze środkowego strumienia próba była. Najlepiej powtórzyć wynik
dla pewności.
Blog moje wypieki jest rewelacyjny polecam wszystkim sama wiokrotnie korzystałam po prostu pyszne słodkości