Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
majeczka87 wrote:stokrotko a myslisz ze sluz moze byc od wspozycia dzxien wczesniej?
o jaaaa chce powtorzyc
o srodkoeym moczu tez nie wiedzialam
Wydaje mi się że może coś w tym być najlepiej powtórz badanie
Kolorowych snówdobrej nocki
aisa lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
A ja mam katar, ból gardła...
Do tego chyba lekkie duszności i nie mogę wziąć głębokiego wydechu czasami.
A mi od wczoraj coś wlazlo. Nir mogłam za bardzo spać na plecach ani prawej stronie bo zaraz mnie łapać klujacy ból w zebrach z przodu i z tyłu tak prawie pod piersiami. Masakra. Boli do teraz. Mój M stwierdził że jeśli do jutra mi nie przejdzie to jutro mam iść albo do przychodni na konsultacje albo do internisty w Damianie. Do tego w nocy łapie mnie ból w lewej nodze jak śpię na lewym boku co mi też nie daje spać... Po prostu świetnie... -
Naditta wrote:September to zdjęcie robione jakoś popołudniu, bo rano na czczo to u mnie ledwo coś odstaje
A ile przybrałaś na wadze do tej pory?
Bo ja powiem szczerze, że mam takie momenty, że martwi mnie za mały brzuch
To i u mnie rano na czczo ledwo coś odstajeAle jeśli dziecko rozwija się prawidłowo to nie ma się o co martwić
Ja przytyłam 6 kg. Ale przez wymioty na początku schudłam i w 10 tc ważyłam 47 kgA teraz z 53 kg.
-
Hej dziewczyny
moja mała dzień w dzień daje o sobie znaći to dosyć często . I fajnie bo w końcu czuje ze jestem w ciąży hehe
U mnie laktacja juz się zaczęła , noszę wkładki laktacyjne bo mleczko leci .
I śnieg tez napadal , chociaż dziś ładne słońce wyszło
Aaa i ostatnio kupiłam małej śliczna malinowa wanienke z termometremAgaax, MirelS, September, Wiola90, Smile, jusella, kot_bury, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
September wrote:To i u mnie rano na czczo ledwo coś odstaje
Ale jeśli dziecko rozwija się prawidłowo to nie ma się o co martwić
Ja przytyłam 6 kg. Ale przez wymioty na początku schudłam i w 10 tc ważyłam 47 kgA teraz z 53 kg.
To ja mam tylko 1 kg na plusie, ale nie wymiotowalam wcale a mimo tego schudłam na początku z pół kg. Waga przed ciazą 54.8 teraz mam 55.8. Ja właśnie sobie tak tłumaczę, że z małym ok to nie ma się co martwić. Na ostatnim usg był nawet o ponad tydzień większy niż powinien być w tym tygodniu ciąży
znaczy się że młody zabiera wszystko, on rośnie a ja nie
September, aisa, jusella lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Dzień dobry
Naditta jak widać w ubraniu krągłość to jest dobrze
mi w ubraniu też niewiele widać. Ładny, zgrabny brzusio
Kama myślę, że powinnaś zgłosić się do lekarza...może jakaś grypa Ci się szykuje ;/ oby nie.
Panna truskawka - dokładnie tak samo mówię do wszystkich odkąd czuję ruchy- że śmieszne uczucietylko to ostatnio przestaje być śmieszne, bo czasami aż boli
piłkarz będzie czy jak?
Dziewczyny ja dziś pierwszy raz obudziłam się ze zjeżdżalnią na brzuchu,normalnie z lewej była górka,a prawa strona płaska, pogłaskałam brzuch i się zaraz wyrównał, niesamowite hihi:DWiola90, aisa, jusella, Naditta, kot_bury, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
aleksja wrote:Hej dziewczyny
moja mała dzień w dzień daje o sobie znaći to dosyć często . I fajnie bo w końcu czuje ze jestem w ciąży hehe
U mnie laktacja juz się zaczęła , noszę wkładki laktacyjne bo mleczko leci .
I śnieg tez napadal , chociaż dziś ładne słońce wyszło
Aaa i ostatnio kupiłam małej śliczna malinowa wanienke z termometrem
super, że wszystko ok i czujesz malutkąi zazdroszczę, że możesz mówić "malutka", a nie "malutkie" jak niektóre z nas nieznające płci
-
Kama to spinaja ci się mięśnie. Ja to znam i takie klucia, bóle to u mnie norma jak zaniedbam kilka ćwiczeń dziennie
Duszności też mam właśnie od kręgosłupa to norma... Jak mnie mocno łapie idę do mojej pani z jogi która mi te mięśnie luzuje od razu oddycham pełna piersią.
Poszukaj sobie w necie ćwiczenia w ciąży na kręgosłup po tygodniu będzie poprawa a jak nie to lekarz który Ci te mięśnie wyluzuje i wtedy systematycznie ćwiczenia.
aisa lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
Naditta brzuszek super
U mnie podobnie wygląda, bardziej jak przejedzenie niż ciąża
ja się cieszę że jest mały, skoro z dzieciaczkiem wszystko w porządku to będzie mniej do zrzucenia po ciąży
aisa, jusella, Naditta, September, Ejrene lubią tę wiadomość
6.06.2015 Aniołek (8tc) -
Kama z tego co wiem możemy się smarować amolem - polecam. Mi zawsze pomaga na takie mięśniowe bóle. No i czosnek. Polecam czosnek na gardlo i katar. Ale do lekarza poszła bym tak czy siak - chyba że możesz w sobotę pójść, u nas w weekendy zostaje tylko pogotowie/IP.
Ja się zastanawiam właśnie nad kupnem inhalatora - znaczy nie tyle "czy kupić", a raczej który wybrać... skłaniam się ku pingwinkowi z intec ze względu na smoczek ale też i wielkość cząsteczek. Muszę dziś to przemyśleć jeszcze...
19.07.2016 r. Aleksander