Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    stokrotko a myslisz ze sluz moze byc od wspozycia dzxien wczesniej?;) o jaaaa chce powtorzyc ;) o srodkoeym moczu tez nie wiedzialam

Wydaje mi się że może coś w tym być najlepiej powtórz badanie :)

Kolorowych snów ;) dobrej nocki

aisa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana32 wrote:
    Ja też i liczę, że pomoże.

Będzie chłopak;)

Super :)

Ana32 lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z samego rana :D

aisa, jusella, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • aisa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej piątkowo :)

Naditta, fajna wypukłość ciążowa :)

Jusella, super że z tarczycą wszystko ok :)

Ana32, gratuluję synka :)

Panna truskawka, a Tobie pierwszych ruchów gratuluję :)

Ana32, Naditta, jusella lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa zima od ciebie do mnie przyszla hehe ja rano wstaje a tu snieg lezy :P

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • aisa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    aisa zima od ciebie do mnie przyszla hehe ja rano wstaje a tu snieg lezy :P
    Bardzo możliwe bo faktycznie u mnie już jej nie ma ;D

Asit lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam katar, ból gardła...
    Do tego chyba lekkie duszności i nie mogę wziąć głębokiego wydechu czasami.

A mi od wczoraj coś wlazlo. Nir mogłam za bardzo spać na plecach ani prawej stronie bo zaraz mnie łapać klujacy ból w zebrach z przodu i z tyłu tak prawie pod piersiami. Masakra. Boli do teraz. Mój M stwierdził że jeśli do jutra mi nie przejdzie to jutro mam iść albo do przychodni na konsultacje albo do internisty w Damianie. Do tego w nocy łapie mnie ból w lewej nodze jak śpię na lewym boku co mi też nie daje spać... Po prostu świetnie...

1usapiqvhk164civ.png
  • September Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    September to zdjęcie robione jakoś popołudniu, bo rano na czczo to u mnie ledwo coś odstaje :D
    A ile przybrałaś na wadze do tej pory?
    Bo ja powiem szczerze, że mam takie momenty, że martwi mnie za mały brzuch :D

To i u mnie rano na czczo ledwo coś odstaje :D Ale jeśli dziecko rozwija się prawidłowo to nie ma się o co martwić ;)
    Ja przytyłam 6 kg. Ale przez wymioty na początku schudłam i w 10 tc ważyłam 47 kg :D A teraz z 53 kg.

p19udqk32cxiv2un.png
  • aleksja Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    moja mała dzień w dzień daje o sobie znać :) i to dosyć często . I fajnie bo w końcu czuje ze jestem w ciąży hehe :)
    U mnie laktacja juz się zaczęła , noszę wkładki laktacyjne bo mleczko leci .

I śnieg tez napadal , chociaż dziś ładne słońce wyszło :)

Aaa i ostatnio kupiłam małej śliczna malinowa wanienke z termometrem :)

Agaax, MirelS, September, Wiola90, Smile, jusella, nick nieaktualny, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

czekamy na maleństwo <3

7b75975246.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    September wrote:
    To i u mnie rano na czczo ledwo coś odstaje :D Ale jeśli dziecko rozwija się prawidłowo to nie ma się o co martwić ;)
    Ja przytyłam 6 kg. Ale przez wymioty na początku schudłam i w 10 tc ważyłam 47 kg :D A teraz z 53 kg.

To ja mam tylko 1 kg na plusie, ale nie wymiotowalam wcale a mimo tego schudłam na początku z pół kg. Waga przed ciazą 54.8 teraz mam 55.8 :). Ja właśnie sobie tak tłumaczę, że z małym ok to nie ma się co martwić. Na ostatnim usg był nawet o ponad tydzień większy niż powinien być w tym tygodniu ciąży :) znaczy się że młody zabiera wszystko, on rośnie a ja nie :D

September, aisa, jusella lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Naditta jak widać w ubraniu krągłość to jest dobrze :) mi w ubraniu też niewiele widać. Ładny, zgrabny brzusio :)

Kama myślę, że powinnaś zgłosić się do lekarza...może jakaś grypa Ci się szykuje ;/ oby nie.

Panna truskawka - dokładnie tak samo mówię do wszystkich odkąd czuję ruchy- że śmieszne uczucie :) tylko to ostatnio przestaje być śmieszne, bo czasami aż boli :D piłkarz będzie czy jak? :D

Dziewczyny ja dziś pierwszy raz obudziłam się ze zjeżdżalnią na brzuchu,normalnie z lewej była górka,a prawa strona płaska, pogłaskałam brzuch i się zaraz wyrównał, niesamowite hihi:D

Wiola90, aisa, jusella, Naditta, nick nieaktualny, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksja wrote:
    Hej dziewczyny :)
    moja mała dzień w dzień daje o sobie znać :) i to dosyć często . I fajnie bo w końcu czuje ze jestem w ciąży hehe :)
    U mnie laktacja juz się zaczęła , noszę wkładki laktacyjne bo mleczko leci .

I śnieg tez napadal , chociaż dziś ładne słońce wyszło :)

Aaa i ostatnio kupiłam małej śliczna malinowa wanienke z termometrem :)

super, że wszystko ok i czujesz malutką :) i zazdroszczę, że możesz mówić "malutka", a nie "malutkie" jak niektóre z nas nieznające płci :P

• kama005 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli ten stan bólu się nie poprawi to pójdę... Wypije dzisiaj herbatę z sokiem malinowym zapobiegawczo.
    Mój próbował mnie wymasowac po prawej łopatki ale taki ból był że odpuścił

1usapiqvhk164civ.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama to spinaja ci się mięśnie. Ja to znam i takie klucia, bóle to u mnie norma jak zaniedbam kilka ćwiczeń dziennie ;-)
    Duszności też mam właśnie od kręgosłupa to norma... Jak mnie mocno łapie idę do mojej pani z jogi która mi te mięśnie luzuje od razu oddycham pełna piersią.
    Poszukaj sobie w necie ćwiczenia w ciąży na kręgosłup po tygodniu będzie poprawa a jak nie to lekarz który Ci te mięśnie wyluzuje i wtedy systematycznie ćwiczenia.

aisa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie znowu bolą cycki. Chyba czas pomału pomyśleć nad tymi wkładkami laktacyjnymi

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Basia pomyślę :) może pomoże.

1usapiqvhk164civ.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta brzuszek super :) U mnie podobnie wygląda, bardziej jak przejedzenie niż ciąża ;) ja się cieszę że jest mały, skoro z dzieciaczkiem wszystko w porządku to będzie mniej do zrzucenia po ciąży ;)

aisa, jusella, Naditta, September, Ejrene lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama z tego co wiem możemy się smarować amolem - polecam. Mi zawsze pomaga na takie mięśniowe bóle. No i czosnek. Polecam czosnek na gardlo i katar. Ale do lekarza poszła bym tak czy siak - chyba że możesz w sobotę pójść, u nas w weekendy zostaje tylko pogotowie/IP.

Ja się zastanawiam właśnie nad kupnem inhalatora - znaczy nie tyle "czy kupić", a raczej który wybrać... skłaniam się ku pingwinkowi z intec ze względu na smoczek ale też i wielkość cząsteczek. Muszę dziś to przemyśleć jeszcze...

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Mnie znowu bolą cycki. Chyba czas pomału pomyśleć nad tymi wkładkami laktacyjnymi
    Masz już siarę czy tylko ból póki co?

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, analiza ma rację, może wybierz się do lekarza bo w końcu weekend przed nami. Może coś by poradził, żebyś się tak nie męczyła

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
‹‹ 496 497 498 499 500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ