X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka2013 wrote:
    Majeczka ja raz miałam śluz w moczu ale to było od luteiny natomiast bakterie to źle się podmyłam i próba była z pierwszego strumienia - moja niewiedza wyszła wtedy. Powtórka wyszła lepiej luteine zablokowalam tamponem dobrze się umyłam i ze środkowego strumienia próba była. Najlepiej powtórzyć wynik :) dla pewności.

Blog moje wypieki jest rewelacyjny polecam wszystkim sama wiokrotnie korzystałam po prostu pyszne słodkości :)
    podaj link do tego bloga , dzieki :)

aisa lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • ninja Koleżanka

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:

też z niego korzystam :) ciasta są rewelacyjne szczególnie te bezowe :) mniam
    ostatnio jak zrobiłam bezowe Rafaelo to zjadałam prawie całe sama w dwa dni :P
    http://www.mojewypieki.com/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 20:02

aisa, stokrotka2013, Ejrene, jusella, nowatorka, kama005, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

p19uyx8dvsf53y53.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene przepis na szarlotkę skusił i mnie, może na dniach ja zrobię bo wygląda megaaa, a co do serników to również moje ulubione ciasto, mam taką obsesję na ich punkcie ze kupuje ser, dodaje tak budyniu troche, cukier, pieke to w malutkich formach i jem! :P
    Ja dziś w rossmannie zakupiłam pieluchy tetrowe kolorowe i fajne i w dobrej cenie, w superpharm promocja już minęła jak pojechałam hehe ;)

aisa, Ejrene, jusella lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninja wrote:
    też z niego korzystam :) ciasta są rewelacyjne szczególnie te bezowe :) mniam
    ostatnio jak zrobiłam bezowe Rafaelo to zjadałam prawie całe sama w dwa dni :P
    http://www.mojewypieki.com/
    I ja też ;)
    Ostatnio pisałam, że z przepisu z tej strony super pączki pieczone wyszły na tłusty czwartek :)

stokrotka2013 lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Ok :)
    Tak tu jest na tą większą kołderkę.

Ja to własnie nie weiem czy nie lepiej odrazu tej większej kołderki kupić? Jak myślicie?

Wogóle nie nwiem czy na jesień\zimę kupywać kołderkę i pościel czy śpiworek :/
    Takie małe bejbe to raczej śpiworek. Pościel przydaje się mniej więcej jak dziecko ma rok albo jeszcze i później. Poduszki nie powinno mieć też pod główką.
    Jedynie co się przydaje to prześcieradełko.

Ejrene, September, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:

http://www.mojewypieki.com/ cytuję za ninja :)

Przepisy nie są trudne i mega smaczne wiele wypróbowałam i nigdy się nie zawiodłam :)

majeczka87, nowatorka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve90 wrote:
    Ejrene przepis na szarlotkę skusił i mnie, może na dniach ja zrobię bo wygląda megaaa, a co do serników to również moje ulubione ciasto, mam taką obsesję na ich punkcie ze kupuje ser, dodaje tak budyniu troche, cukier, pieke to w malutkich formach i jem! :P
    Ja dziś w rossmannie zakupiłam pieluchy tetrowe kolorowe i fajne i w dobrej cenie, w superpharm promocja już minęła jak pojechałam hehe ;)

To również zamelduj czy Ci smakowała :D

eve90 lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok jutro jade zrobic krew i oddać mocz to od razu zakupie produkty, może na weekend dobrze byłoby zrobić coś dobrego :)

Ejrene lubi tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • ninja Koleżanka

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do zakupów to ja dzisiaj nie dałam rady się powstrzymać i weszłam do takiego komisu dziecięcego z anglii i niemiec i wyszłam z całą siatką ciuszków (16 rożnych bodziaków śpioszków spodenek koszulek bluz itp) większość z kubusiem puchatkiem i co lepsze zapłaciłam 20zł a większość ma jeszcze metki :) udany dzień

a miałam się wstrzymać z zakupami do III trymestru

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 20:36

Ejrene, eve90, babyonline82, aisa, September, jusella, Smile, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

p19uyx8dvsf53y53.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak obiecałam, i ja pokazuję mój brzuszek :) miniaturkowy póki co :P

http://naforum.zapodaj.net/daddabd3a521.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 21:36

September, Agaax, eve90, jusella, nowatorka, mamuśka1, stokrotka2013, martynka870, Ejrene, aisa, Wiola90, _analiza, kot_bury, ona2012, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Moje duże było jak sprawdzałam w siatce centylowej to przy górnej granicy, ledwo się zmieściło :p
    Lekarz na pewno by coś powiedział gdyby było nie tak, i tak jak mówisz każde w swoim tempie, poza tym rodzą się dzieci co waża 2 kg a i takie co 4 kg to roznica duza a obie wagi są prawidłowe. No i pamiętać musimy że istnieje też jakiś tam błąd pomiaru.
    A moglabys podac stronę gdzie sprawdzasz te wymiary?

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka2013 wrote:
    Majeczka ja raz miałam śluz w moczu ale to było od luteiny natomiast bakterie to źle się podmyłam i próba była z pierwszego strumienia - moja niewiedza wyszła wtedy. Powtórka wyszła lepiej luteine zablokowalam tamponem dobrze się umyłam i ze środkowego strumienia próba była. Najlepiej powtórzyć wynik :) dla pewności.

Blog moje wypieki jest rewelacyjny polecam wszystkim sama wiokrotnie korzystałam po prostu pyszne słodkości :)
    stokrotko a myslisz ze sluz moze byc od wspozycia dzxien wczesniej?;) o jaaaa chce powtorzyc ;) o srodkoeym moczu tez nie wiedzialam

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • September Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Tak jak obiecałam, i ja pokazuję mój brzuszek :) miniaturkowy póki co :P

http://naforum.zapodaj.net/daddabd3a521.jpg.html

To mój jest identyczny. Albo nawet i mniejszy... :)

aisa lubi tę wiadomość

p19udqk32cxiv2un.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    September to zdjęcie robione jakoś popołudniu, bo rano na czczo to u mnie ledwo coś odstaje :D
    A ile przybrałaś na wadze do tej pory?
    Bo ja powiem szczerze, że mam takie momenty, że martwi mnie za mały brzuch :D

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Septem er Naditta poczekajcie jeszcze 2 tyg a mlodziezowka zacznie sie przebijac :) w nd wam wstawie moj brzuch po tyg od ostatniego zdjecia nie uwierzycie... Moj m byl na nocce nie widzial mnie 36 h i przezyl szok :)

Agaax, jusella, nowatorka, aisa, September, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • jusella Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki - cieszcie się małymi brzuszkami. Mnie mój zaczyna coraz bardziej przeszkadzać, czasem czuję się jak taki nieporadny miś i ledwo się gramolę :-D a niedługo zaczną się problemy z kręgosłupem, nie daj boże nogi zaczną puchnąć... Jedyny plus to taki, że przesłania mi wagę ;-)

Przed chwilą wróciłam z USG tarczycy i na szczęście wszystko oki, podobno bardzo często teraz ciężarne mają problemy z tarczycą a kiedyś tego nie było.

Agaax, Naditta, Patutka, Maka, stokrotka2013, eve90, aisa, September, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka2013 wrote:

Ja korzystam z moje wypieki, kwestia smaku i coś jeszcze. ;)

Ta pościel lukne jutro :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Dziewczynki - cieszcie się małymi brzuszkami. Mnie mój zaczyna coraz bardziej przeszkadzać, czasem czuję się jak taki nieporadny miś i ledwo się gramolę :-D a niedługo zaczną się problemy z kręgosłupem, nie daj boże nogi zaczną puchnąć... Jedyny plus to taki, że przesłania mi wagę ;-)

Przed chwilą wróciłam z USG tarczycy i na szczęście wszystko oki, podobno bardzo często teraz ciężarne mają problemy z tarczycą a kiedyś tego nie było.
    Hahah. "Zasłania mi wagę" xD

jusella lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Ana32 Znajoma

Wysłany: 18 lutego 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Nic nie pomogło, kupiłam lactulosum i jutro przed śniadaniem zażyję.

Ja też i liczę, że pomoże.

Będzie chłopak;)

eve90, aisa, mamuśka1, Agaax, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

5Yi6p1.png

Wszystko dla mnie nowe!
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje ruchy! Hahhahah ale śmieszne uczucie :D

kama005, aisa, mamuśka1, Ana32, September, Agaax, nowatorka, jusella, majeczka87, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
‹‹ 495 496 497 498 499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ