X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka2013 wrote:
    Majeczka ja raz miałam śluz w moczu ale to było od luteiny natomiast bakterie to źle się podmyłam i próba była z pierwszego strumienia - moja niewiedza wyszła wtedy. Powtórka wyszła lepiej luteine zablokowalam tamponem dobrze się umyłam i ze środkowego strumienia próba była. Najlepiej powtórzyć wynik :) dla pewności.

Blog moje wypieki jest rewelacyjny polecam wszystkim sama wiokrotnie korzystałam po prostu pyszne słodkości :)
    podaj link do tego bloga , dzieki :)

aisa lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • ninja Koleżanka

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:

też z niego korzystam :) ciasta są rewelacyjne szczególnie te bezowe :) mniam
    ostatnio jak zrobiłam bezowe Rafaelo to zjadałam prawie całe sama w dwa dni :P
    http://www.mojewypieki.com/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 20:02

aisa, stokrotka2013, Ejrene, jusella, nowatorka, kama005, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

p19uyx8dvsf53y53.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene przepis na szarlotkę skusił i mnie, może na dniach ja zrobię bo wygląda megaaa, a co do serników to również moje ulubione ciasto, mam taką obsesję na ich punkcie ze kupuje ser, dodaje tak budyniu troche, cukier, pieke to w malutkich formach i jem! :P
    Ja dziś w rossmannie zakupiłam pieluchy tetrowe kolorowe i fajne i w dobrej cenie, w superpharm promocja już minęła jak pojechałam hehe ;)

aisa, Ejrene, jusella lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninja wrote:
    też z niego korzystam :) ciasta są rewelacyjne szczególnie te bezowe :) mniam
    ostatnio jak zrobiłam bezowe Rafaelo to zjadałam prawie całe sama w dwa dni :P
    http://www.mojewypieki.com/
    I ja też ;)
    Ostatnio pisałam, że z przepisu z tej strony super pączki pieczone wyszły na tłusty czwartek :)

stokrotka2013 lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Ok :)
    Tak tu jest na tą większą kołderkę.

Ja to własnie nie weiem czy nie lepiej odrazu tej większej kołderki kupić? Jak myślicie?

Wogóle nie nwiem czy na jesień\zimę kupywać kołderkę i pościel czy śpiworek :/
    Takie małe bejbe to raczej śpiworek. Pościel przydaje się mniej więcej jak dziecko ma rok albo jeszcze i później. Poduszki nie powinno mieć też pod główką.
    Jedynie co się przydaje to prześcieradełko.

Ejrene, September, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:

http://www.mojewypieki.com/ cytuję za ninja :)

Przepisy nie są trudne i mega smaczne wiele wypróbowałam i nigdy się nie zawiodłam :)

majeczka87, nowatorka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve90 wrote:
    Ejrene przepis na szarlotkę skusił i mnie, może na dniach ja zrobię bo wygląda megaaa, a co do serników to również moje ulubione ciasto, mam taką obsesję na ich punkcie ze kupuje ser, dodaje tak budyniu troche, cukier, pieke to w malutkich formach i jem! :P
    Ja dziś w rossmannie zakupiłam pieluchy tetrowe kolorowe i fajne i w dobrej cenie, w superpharm promocja już minęła jak pojechałam hehe ;)

To również zamelduj czy Ci smakowała :D

eve90 lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok jutro jade zrobic krew i oddać mocz to od razu zakupie produkty, może na weekend dobrze byłoby zrobić coś dobrego :)

Ejrene lubi tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • ninja Koleżanka

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do zakupów to ja dzisiaj nie dałam rady się powstrzymać i weszłam do takiego komisu dziecięcego z anglii i niemiec i wyszłam z całą siatką ciuszków (16 rożnych bodziaków śpioszków spodenek koszulek bluz itp) większość z kubusiem puchatkiem i co lepsze zapłaciłam 20zł a większość ma jeszcze metki :) udany dzień

a miałam się wstrzymać z zakupami do III trymestru

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 20:36

Ejrene, eve90, babyonline82, aisa, September, jusella, Smile, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

p19uyx8dvsf53y53.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak obiecałam, i ja pokazuję mój brzuszek :) miniaturkowy póki co :P

http://naforum.zapodaj.net/daddabd3a521.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 21:36

September, Agaax, eve90, jusella, nowatorka, mamuśka1, stokrotka2013, martynka870, Ejrene, aisa, Wiola90, _analiza, kot_bury, ona2012, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Moje duże było jak sprawdzałam w siatce centylowej to przy górnej granicy, ledwo się zmieściło :p
    Lekarz na pewno by coś powiedział gdyby było nie tak, i tak jak mówisz każde w swoim tempie, poza tym rodzą się dzieci co waża 2 kg a i takie co 4 kg to roznica duza a obie wagi są prawidłowe. No i pamiętać musimy że istnieje też jakiś tam błąd pomiaru.
    A moglabys podac stronę gdzie sprawdzasz te wymiary?

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka2013 wrote:
    Majeczka ja raz miałam śluz w moczu ale to było od luteiny natomiast bakterie to źle się podmyłam i próba była z pierwszego strumienia - moja niewiedza wyszła wtedy. Powtórka wyszła lepiej luteine zablokowalam tamponem dobrze się umyłam i ze środkowego strumienia próba była. Najlepiej powtórzyć wynik :) dla pewności.

Blog moje wypieki jest rewelacyjny polecam wszystkim sama wiokrotnie korzystałam po prostu pyszne słodkości :)
    stokrotko a myslisz ze sluz moze byc od wspozycia dzxien wczesniej?;) o jaaaa chce powtorzyc ;) o srodkoeym moczu tez nie wiedzialam

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • September Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Tak jak obiecałam, i ja pokazuję mój brzuszek :) miniaturkowy póki co :P

http://naforum.zapodaj.net/daddabd3a521.jpg.html

To mój jest identyczny. Albo nawet i mniejszy... :)

aisa lubi tę wiadomość

p19udqk32cxiv2un.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    September to zdjęcie robione jakoś popołudniu, bo rano na czczo to u mnie ledwo coś odstaje :D
    A ile przybrałaś na wadze do tej pory?
    Bo ja powiem szczerze, że mam takie momenty, że martwi mnie za mały brzuch :D

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Septem er Naditta poczekajcie jeszcze 2 tyg a mlodziezowka zacznie sie przebijac :) w nd wam wstawie moj brzuch po tyg od ostatniego zdjecia nie uwierzycie... Moj m byl na nocce nie widzial mnie 36 h i przezyl szok :)

Agaax, jusella, nowatorka, aisa, September, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • jusella Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki - cieszcie się małymi brzuszkami. Mnie mój zaczyna coraz bardziej przeszkadzać, czasem czuję się jak taki nieporadny miś i ledwo się gramolę :-D a niedługo zaczną się problemy z kręgosłupem, nie daj boże nogi zaczną puchnąć... Jedyny plus to taki, że przesłania mi wagę ;-)

Przed chwilą wróciłam z USG tarczycy i na szczęście wszystko oki, podobno bardzo często teraz ciężarne mają problemy z tarczycą a kiedyś tego nie było.

Agaax, Naditta, Patutka, Maka, stokrotka2013, eve90, aisa, September, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka2013 wrote:

Ja korzystam z moje wypieki, kwestia smaku i coś jeszcze. ;)

Ta pościel lukne jutro :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Dziewczynki - cieszcie się małymi brzuszkami. Mnie mój zaczyna coraz bardziej przeszkadzać, czasem czuję się jak taki nieporadny miś i ledwo się gramolę :-D a niedługo zaczną się problemy z kręgosłupem, nie daj boże nogi zaczną puchnąć... Jedyny plus to taki, że przesłania mi wagę ;-)

Przed chwilą wróciłam z USG tarczycy i na szczęście wszystko oki, podobno bardzo często teraz ciężarne mają problemy z tarczycą a kiedyś tego nie było.
    Hahah. "Zasłania mi wagę" xD

jusella lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Ana32 Znajoma

Wysłany: 18 lutego 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Nic nie pomogło, kupiłam lactulosum i jutro przed śniadaniem zażyję.

Ja też i liczę, że pomoże.

Będzie chłopak;)

eve90, aisa, mamuśka1, Agaax, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

5Yi6p1.png

Wszystko dla mnie nowe!
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje ruchy! Hahhahah ale śmieszne uczucie :D

kama005, aisa, mamuśka1, Ana32, September, Agaax, nowatorka, jusella, majeczka87, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
‹‹ 495 496 497 498 499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ