Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje gratulacje gratulacje udanych wizyt i dobrych wiadomości nie wymienię wszystkich z osobna bo właśnie nadrobilam zeglosci a było trochę tego .
Dziś cały dzień z chrzesnica choć była super grzeczna to i tak jestem wykończona
.
Mieszanie smaków w ciąży no dziś chyba dałam czadu kompozycją (jajecznica,pomarańcz, cukierek michaszem i na zagdyche ogórek kiszony) o i teraz odpoczywam
jusella, martynka870, aisa, eve90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia
) -
izulala wrote:to w auchan sa takie tanie ubranka??
Tez sie zdziwilam, ale bylo sporo od rozmiaru 62-92 i nawet ladne polecam... I 8 zl
Dzieki za odp z tymi kwaszonymi a kiszonymi...
Smile jak odetkalo
tak teraz zatkalo :p ale jest lepiej ...
Kijanka
-
nick nieaktualnyGratuluje udanych wizyt , dobrych wiadomości , potwierdzonych płci i zakupów dla dzieciaczków

U nas po staremu , podczytuje was na bieżąco na telefonie ale pisać to już nie mam jak bo ciągle jest coś do roboty .
Za tydzień połówkowe
Już nie moge sie doczekać 
Na przeprosiny że rzadko piszę posyłam zdjęcie brzuszka które chwile temu zrobiłam
http://static.pokazywarka.pl/i/6355589/175574/img-5875.jpg
jusella, eve90, MirelS, kot_bury, aisa, Maka, nowatorka, Agaax, kama005, martynka870, Wiola90, stokrotka2013, _analiza, majeczka87, ada89, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Cześć wszystkim
mogę dołączyć?
Mam termin na 31.07 więc taki termin lipcowy ostatnim rzutem na taśmę 
Ja też dołączam się do gratulacji
Mamuśka1 - piękne zdjęcie! Piękny brzuszek
u mnie 18 tydzień i jest dopiero mała piłeczka. Jak założę luźniejszy ciuch to nie widać. Dopiero przy dopasowanych ubraniach coś tam coś tam wystaje :)chociaż Mąż mówi, że już sporo
September, jusella, eve90, mamuśka1, kot_bury, aisa, Maka, Agaax, kama005, martynka870, Wiola90, Ejrene, stokrotka2013, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
TP 31.07.2016

-
Mamuska1 śliczny brzuszek

Elmalia witamy
Dziewczyny jak tu zasnąć żeby już było rano jak mam tysiące myśli i nie moge się doczekac... I jeszcze poddenerwowana jestem jak zawsze przed wizytą, pilot w rękę i popstrykam może jakoś usne..
Miłej nocki!
mamuśka1, aisa lubią tę wiadomość
-
eve90 wrote:Mamuska1 śliczny brzuszek

Elmalia witamy
Dziewczyny jak tu zasnąć żeby już było rano jak mam tysiące myśli i nie moge się doczekac... I jeszcze poddenerwowana jestem jak zawsze przed wizytą, pilot w rękę i popstrykam może jakoś usne..
Miłej nocki!
Jak nie moge zasną to sobie TVP info włączam
po 20 minutach zasypiam
Witaj Elmalia
kijanka_88, eve90, aisa, Maka, stokrotka2013 lubią tę wiadomość
-
cześć Dziewczyny

Eve, jutro wizyta?
Trzymam kciuki 
Ja swoją mam dopiero za tydzień i nie mogę się doczekać. Może wreszcie dowiem się jaką płeć ma Mój Dzidziuś. Bo na razie była tylko delikatna sugestia na Synka, a na ostatnich badaniach to nic nie była w stanie mi powiedzieć. Jakoś tak się ułożył....wstydliwy po Mamusi
jusella, kot_bury, eve90, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
TP 31.07.2016

-
Mamuśka piękny brzuszek! Aż mi trudno uwierzyć, że można już mieć taki duży

Emalia witamy
może zrób sobie suwaczek?
Eve polecam film na Polsat Film - Złodziejka Książek, właśnie oglądam
chyba że nie lubisz historycznych. Też mam stres przed wizytami, będzie dobrze .
mamuśka1, jusella, eve90, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMirelS wrote:Mamuśka piękny brzuszek! Aż mi trudno uwierzyć, że można już mieć taki duży

Może przez to że to druga ciąża
Ale nie ma sie z czego cieszyć , z córką też miałam ogromny a chodziłam jak kaczka , spojenie sie rozeszło i ogólnie sie kulałam , ciezko było cokolwiek zrobić wiec pewnie teraz też tak bedzie
To już moje ostatnie dziecko bo dwójkę planowaliśmy wiec musze sie nacieszyć nim 
jusella, MirelS, elmalia, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
mamuśka1 wrote:MirelS wrote:Mamuśka piękny brzuszek! Aż mi trudno uwierzyć, że można już mieć taki duży

Może przez to że to druga ciąża
Ale nie ma sie z czego cieszyć , z córką też miałam ogromny a chodziłam jak kaczka , spojenie sie rozeszło i ogólnie sie kulałam , ciezko było cokolwiek zrobić wiec pewnie teraz też tak bedzie
To już moje ostatnie dziecko bo dwójkę planowaliśmy wiec musze sie nacieszyć nim 
A na pewno druga ciąża ma znaczenie i to chyba też zależy od ilości wód jaka się gromadzi, prawda? Moja mama miała mało wód i mówiła, że mogę mieć tak samo
jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Też słyszałam, że przy kolejnej ciąży jest inaczej. Szybciej widać. Moja kuzynka jest na podobnym etapie ciąży co ja i mówi, że taki brzuszek jaki ma teraz to miała bodajże w 6 miesiącu w pierwszej ciąży

Także coś w tym jest.
kot_bury, mamuśka1 lubią tę wiadomość
TP 31.07.2016

-
Cześć dziewczyny, w grudniu się poznałyśmy, ale zniknęłam z forum. Postanowiłam Was nadrobić i się odezwać
Trwało to przeszło miesiać 
Ale już wiem, co u kogo słychać
Dzisiaj zaczęłam 20tc, na prenatalnych dziecię objawiło się na 95% - bedzie drugi syn Jan
1.03 mam połówkowe, mam nadzieję, że juz będziemy wiedzieć na 100%. Liczyłam na dziewczynkę, ale... będę kochać jak swoje ;)Wyprawkę zaczęłam już kompletować - ubranka już chyba mam wszystkie, teraz czas na wieksze rzeczy, a kosmetyki to na początek czerwac zostawię. Wolę wcześniej, bo syna rodziłam w 35tc, bardzo niespodziewanie - rano zdążyłam obejrzeć porodówkę i spakować torbę dla siebie, a wieczorem wody mi chlusnęły. Byliśmy nie do końca przygotowani - łóżeczko, wózek, pościel i pieluchy kupował mój mąż sam
Tak wiec - Patutka doskonale Cię rozumiem. Tym razem nie będzie tak łatwo.Jak wiele z Was - jestem słomianą wdową. Mój mąż pracuje za granicą, a my z 7letnim synkiem tęsknimy. Mam nadzieję, że na poród się pojawi
Choć na rodzinny sie nie decydujemy raczej. Już raz to przeżyliśmy.
Jak widzę sezon przeziębieniowy w pełni - mnie też przytkało w sobotę, pomagają inhalacje z soli i olbas oil, vicks aquaforte i nasivin dla dzieci. A na grubsze przeziębienie - mleko z masłem i miodem, chleb z czosnkiem i herbata z malinami i cytryną. Na szczęście jestem na zwolnieniu lek prawie od początku ciąży, wiec ryzyko zarażenia się zminimalizowało...
Od dzisiaj obiecuje się regularnie udzielać
kot_bury, eve90, jusella, mamuśka1, aisa, Agaax, Ana32, Wiola90, _analiza, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEjrene, świetny pomysł z tą listą! Już sobie zapisuję w zakładkach

Tana też mam taki biały śluz, czasem nawet lekko kremowy, ale lekarz twierdzi, że taki jest OK (też jak nowa! miałam robiony posiew, wyszedł prawidłowy). I faktycznie, strasznie tego dużo - ale to też normalne.
Dunda super, świetne wieści! Wiedziałyśmy, że będzie dobrze
Kama005, Martynka870 gratuluję dziewczynek
niech zdrowo rosną! 
Panna Truskawka wow, co za zakupy
a brzuszek pierwsza klasa!
Majeczka87 super fotka!
Mamuśka1 cudowny brzuszek! Ale już to Maleństwo urosło:)
Elmalia Witaj
Witam się po dłuższej nieobecności
miałam taki spadek energii, że w zasadzie tylko leżałam i spałam z przerwami na pracę (a tam, jak na złość, akurat musiałam się spiąć i zmusić mózg do pracy na wysokich obrotach, co ani trochę nie poprawiało sprawy). No, ale na szczęście powoli mi przechodzi, w pracy też luźniej, za tydzień nawet będę leżeć do góry brzuchem w nagrodę
więc będę już na bieżąco 
Od zeszłego tygodnia wydaje mi się, że zaczynam czuć pierwsze ruchy Młodego - takie delikatne smyranie, jakby rybka pływała w środku. Ale nie jestem pewna, bo czuję to tylko po większym posiłku, więc może znowu te jelita
niezapominajka, jusella, mamuśka1, aisa, Agaax, martynka870, majeczka87, Zuzulka88, Dunda lubią tę wiadomość
-
Witaj Niezapominajko i Kocie_Bury

A propos kompletowania ubranek to też bym już chciała zacząć, ale póki nie poznam płci to nie ma sensu. Mało jest uniwersalnych, neutralnych ciuszków. Muszę więc jeszcze się uzbroić w cierpliwość.
Co do ruchów, to niewykluczone, że to już jest to Kocie_Bury
Ja zaczęłam też już coś czuć od paru dni. Zazwyczaj w pozycji siedząco/leżącej. Dziś jedynie spokój. Ciekawe czemu, może się Dzidzia na mnie obraziła
kot_bury, niezapominajka lubią tę wiadomość
TP 31.07.2016