Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje gratulacje gratulacje udanych wizyt i dobrych wiadomości nie wymienię wszystkich z osobna bo właśnie nadrobilam zeglosci a było trochę tego .
Dziś cały dzień z chrzesnica choć była super grzeczna to i tak jestem wykończona.
Mieszanie smaków w ciąży no dziś chyba dałam czadu kompozycją (jajecznica,pomarańcz, cukierek michaszem i na zagdyche ogórek kiszony) o i teraz odpoczywamjusella, martynka870, aisa, eve90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
izulala wrote:to w auchan sa takie tanie ubranka??
Tez sie zdziwilam, ale bylo sporo od rozmiaru 62-92 i nawet ladne polecam... I 8 zl
Dzieki za odp z tymi kwaszonymi a kiszonymi...
Smile jak odetkalotak teraz zatkalo :p ale jest lepiej ...
Kijanka
-
nick nieaktualnyGratuluje udanych wizyt , dobrych wiadomości , potwierdzonych płci i zakupów dla dzieciaczków
U nas po staremu , podczytuje was na bieżąco na telefonie ale pisać to już nie mam jak bo ciągle jest coś do roboty .
Za tydzień połówkoweJuż nie moge sie doczekać
Na przeprosiny że rzadko piszę posyłam zdjęcie brzuszka które chwile temu zrobiłam
http://static.pokazywarka.pl/i/6355589/175574/img-5875.jpg
jusella, eve90, MirelS, kot_bury, aisa, Maka, nowatorka, Agaax, kama005, martynka870, Wiola90, stokrotka2013, _analiza, majeczka87, ada89, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Cześć wszystkim
mogę dołączyć?
Mam termin na 31.07 więc taki termin lipcowy ostatnim rzutem na taśmę
Ja też dołączam się do gratulacji
Mamuśka1 - piękne zdjęcie! Piękny brzuszeku mnie 18 tydzień i jest dopiero mała piłeczka. Jak założę luźniejszy ciuch to nie widać. Dopiero przy dopasowanych ubraniach coś tam coś tam wystaje :)chociaż Mąż mówi, że już sporo
September, jusella, eve90, mamuśka1, kot_bury, aisa, Maka, Agaax, kama005, martynka870, Wiola90, Ejrene, stokrotka2013, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
TP 31.07.2016
-
Mamuska1 śliczny brzuszek
Elmalia witamy
Dziewczyny jak tu zasnąć żeby już było rano jak mam tysiące myśli i nie moge się doczekac... I jeszcze poddenerwowana jestem jak zawsze przed wizytą, pilot w rękę i popstrykam może jakoś usne..
Miłej nocki!mamuśka1, aisa lubią tę wiadomość
-
eve90 wrote:Mamuska1 śliczny brzuszek
Elmalia witamy
Dziewczyny jak tu zasnąć żeby już było rano jak mam tysiące myśli i nie moge się doczekac... I jeszcze poddenerwowana jestem jak zawsze przed wizytą, pilot w rękę i popstrykam może jakoś usne..
Miłej nocki!
Jak nie moge zasną to sobie TVP info włączampo 20 minutach zasypiam
Witaj Elmaliakijanka_88, eve90, aisa, Maka, stokrotka2013 lubią tę wiadomość
-
cześć Dziewczyny
Eve, jutro wizyta?Trzymam kciuki
Ja swoją mam dopiero za tydzień i nie mogę się doczekać. Może wreszcie dowiem się jaką płeć ma Mój Dzidziuś. Bo na razie była tylko delikatna sugestia na Synka, a na ostatnich badaniach to nic nie była w stanie mi powiedzieć. Jakoś tak się ułożył....wstydliwy po Mamusijusella, kot_bury, eve90, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
TP 31.07.2016
-
Mamuśka piękny brzuszek! Aż mi trudno uwierzyć, że można już mieć taki duży
Emalia witamymoże zrób sobie suwaczek?
Eve polecam film na Polsat Film - Złodziejka Książek, właśnie oglądamchyba że nie lubisz historycznych. Też mam stres przed wizytami, będzie dobrze .
mamuśka1, jusella, eve90, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMirelS wrote:Mamuśka piękny brzuszek! Aż mi trudno uwierzyć, że można już mieć taki duży
Może przez to że to druga ciążaAle nie ma sie z czego cieszyć , z córką też miałam ogromny a chodziłam jak kaczka , spojenie sie rozeszło i ogólnie sie kulałam , ciezko było cokolwiek zrobić wiec pewnie teraz też tak bedzie
To już moje ostatnie dziecko bo dwójkę planowaliśmy wiec musze sie nacieszyć nim
jusella, MirelS, elmalia, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
mamuśka1 wrote:MirelS wrote:Mamuśka piękny brzuszek! Aż mi trudno uwierzyć, że można już mieć taki duży
Może przez to że to druga ciążaAle nie ma sie z czego cieszyć , z córką też miałam ogromny a chodziłam jak kaczka , spojenie sie rozeszło i ogólnie sie kulałam , ciezko było cokolwiek zrobić wiec pewnie teraz też tak bedzie
To już moje ostatnie dziecko bo dwójkę planowaliśmy wiec musze sie nacieszyć nim
A na pewno druga ciąża ma znaczenie i to chyba też zależy od ilości wód jaka się gromadzi, prawda? Moja mama miała mało wód i mówiła, że mogę mieć tak samojusella, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Też słyszałam, że przy kolejnej ciąży jest inaczej. Szybciej widać. Moja kuzynka jest na podobnym etapie ciąży co ja i mówi, że taki brzuszek jaki ma teraz to miała bodajże w 6 miesiącu w pierwszej ciąży
Także coś w tym jest.kot_bury, mamuśka1 lubią tę wiadomość
TP 31.07.2016
-
Cześć dziewczyny, w grudniu się poznałyśmy, ale zniknęłam z forum. Postanowiłam Was nadrobić i się odezwać
Trwało to przeszło miesiać
Ale już wiem, co u kogo słychać
Dzisiaj zaczęłam 20tc, na prenatalnych dziecię objawiło się na 95% - bedzie drugi syn Jan1.03 mam połówkowe, mam nadzieję, że juz będziemy wiedzieć na 100%. Liczyłam na dziewczynkę, ale... będę kochać jak swoje ;)Wyprawkę zaczęłam już kompletować - ubranka już chyba mam wszystkie, teraz czas na wieksze rzeczy, a kosmetyki to na początek czerwac zostawię. Wolę wcześniej, bo syna rodziłam w 35tc, bardzo niespodziewanie - rano zdążyłam obejrzeć porodówkę i spakować torbę dla siebie, a wieczorem wody mi chlusnęły. Byliśmy nie do końca przygotowani - łóżeczko, wózek, pościel i pieluchy kupował mój mąż sam
Tak wiec - Patutka doskonale Cię rozumiem. Tym razem nie będzie tak łatwo.Jak wiele z Was - jestem słomianą wdową. Mój mąż pracuje za granicą, a my z 7letnim synkiem tęsknimy. Mam nadzieję, że na poród się pojawi
Choć na rodzinny sie nie decydujemy raczej. Już raz to przeżyliśmy.
Jak widzę sezon przeziębieniowy w pełni - mnie też przytkało w sobotę, pomagają inhalacje z soli i olbas oil, vicks aquaforte i nasivin dla dzieci. A na grubsze przeziębienie - mleko z masłem i miodem, chleb z czosnkiem i herbata z malinami i cytryną. Na szczęście jestem na zwolnieniu lek prawie od początku ciąży, wiec ryzyko zarażenia się zminimalizowało...
Od dzisiaj obiecuje się regularnie udzielać
kot_bury, eve90, jusella, mamuśka1, aisa, Agaax, Ana32, Wiola90, _analiza, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEjrene, świetny pomysł z tą listą! Już sobie zapisuję w zakładkach
Tana też mam taki biały śluz, czasem nawet lekko kremowy, ale lekarz twierdzi, że taki jest OK (też jak nowa! miałam robiony posiew, wyszedł prawidłowy). I faktycznie, strasznie tego dużo - ale to też normalne.
Dunda super, świetne wieści! Wiedziałyśmy, że będzie dobrze
Kama005, Martynka870 gratuluję dziewczynekniech zdrowo rosną!
Panna Truskawka wow, co za zakupya brzuszek pierwsza klasa!
Majeczka87 super fotka!
Mamuśka1 cudowny brzuszek! Ale już to Maleństwo urosło:)
Elmalia Witaj
Witam się po dłuższej nieobecnościmiałam taki spadek energii, że w zasadzie tylko leżałam i spałam z przerwami na pracę (a tam, jak na złość, akurat musiałam się spiąć i zmusić mózg do pracy na wysokich obrotach, co ani trochę nie poprawiało sprawy). No, ale na szczęście powoli mi przechodzi, w pracy też luźniej, za tydzień nawet będę leżeć do góry brzuchem w nagrodę
więc będę już na bieżąco
Od zeszłego tygodnia wydaje mi się, że zaczynam czuć pierwsze ruchy Młodego - takie delikatne smyranie, jakby rybka pływała w środku. Ale nie jestem pewna, bo czuję to tylko po większym posiłku, więc może znowu te jelitaniezapominajka, jusella, mamuśka1, aisa, Agaax, martynka870, majeczka87, Zuzulka88, Dunda lubią tę wiadomość
-
Witaj Niezapominajko i Kocie_Bury
A propos kompletowania ubranek to też bym już chciała zacząć, ale póki nie poznam płci to nie ma sensu. Mało jest uniwersalnych, neutralnych ciuszków. Muszę więc jeszcze się uzbroić w cierpliwość.
Co do ruchów, to niewykluczone, że to już jest to Kocie_BuryJa zaczęłam też już coś czuć od paru dni. Zazwyczaj w pozycji siedząco/leżącej. Dziś jedynie spokój. Ciekawe czemu, może się Dzidzia na mnie obraziła
kot_bury, niezapominajka lubią tę wiadomość
TP 31.07.2016