X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My imienia jeszcze nie wybraliśmy. Będziemy dyskutować :)

jusella, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje gratulacje gratulacje udanych wizyt i dobrych wiadomości nie wymienię wszystkich z osobna bo właśnie nadrobilam zeglosci a było trochę tego .

Dziś cały dzień z chrzesnica choć była super grzeczna to i tak jestem wykończona ;).

Mieszanie smaków w ciąży no dziś chyba dałam czadu kompozycją (jajecznica,pomarańcz, cukierek michaszem i na zagdyche ogórek kiszony) o i teraz odpoczywam ;)

jusella, martynka870, aisa, eve90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulala wrote:
    to w auchan sa takie tanie ubranka??

Tez sie zdziwilam, ale bylo sporo od rozmiaru 62-92 i nawet ladne polecam... I 8 zl

Dzieki za odp z tymi kwaszonymi a kiszonymi...

Smile jak odetkalo :) tak teraz zatkalo :p ale jest lepiej ... :)

Kijanka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt , dobrych wiadomości , potwierdzonych płci i zakupów dla dzieciaczków :)

U nas po staremu , podczytuje was na bieżąco na telefonie ale pisać to już nie mam jak bo ciągle jest coś do roboty .

Za tydzień połówkowe :) Już nie moge sie doczekać :)

Na przeprosiny że rzadko piszę posyłam zdjęcie brzuszka które chwile temu zrobiłam :)

http://static.pokazywarka.pl/i/6355589/175574/img-5875.jpg

jusella, eve90, MirelS, kot_bury, aisa, Maka, nowatorka, Agaax, kama005, martynka870, Wiola90, stokrotka2013, _analiza, majeczka87, ada89, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• elmalia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :) mogę dołączyć? :) Mam termin na 31.07 więc taki termin lipcowy ostatnim rzutem na taśmę ;)

Ja też dołączam się do gratulacji :)

Mamuśka1 - piękne zdjęcie! Piękny brzuszek :) u mnie 18 tydzień i jest dopiero mała piłeczka. Jak założę luźniejszy ciuch to nie widać. Dopiero przy dopasowanych ubraniach coś tam coś tam wystaje :)chociaż Mąż mówi, że już sporo ;)

September, jusella, eve90, mamuśka1, kot_bury, aisa, Maka, Agaax, kama005, martynka870, Wiola90, Ejrene, stokrotka2013, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuska1 śliczny brzuszek :)

Elmalia witamy :)

Dziewczyny jak tu zasnąć żeby już było rano jak mam tysiące myśli i nie moge się doczekac... I jeszcze poddenerwowana jestem jak zawsze przed wizytą, pilot w rękę i popstrykam może jakoś usne..
    Miłej nocki! :)

mamuśka1, aisa lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve90 wrote:
    Mamuska1 śliczny brzuszek :)

Elmalia witamy :)

Dziewczyny jak tu zasnąć żeby już było rano jak mam tysiące myśli i nie moge się doczekac... I jeszcze poddenerwowana jestem jak zawsze przed wizytą, pilot w rękę i popstrykam może jakoś usne..
    Miłej nocki! :)

Jak nie moge zasną to sobie TVP info włączam :-) po 20 minutach zasypiam

Witaj Elmalia :-D

kijanka_88, eve90, aisa, Maka, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

• elmalia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny :)

Eve, jutro wizyta? :) Trzymam kciuki :)

Ja swoją mam dopiero za tydzień i nie mogę się doczekać. Może wreszcie dowiem się jaką płeć ma Mój Dzidziuś. Bo na razie była tylko delikatna sugestia na Synka, a na ostatnich badaniach to nic nie była w stanie mi powiedzieć. Jakoś tak się ułożył....wstydliwy po Mamusi :)

jusella, kot_bury, eve90, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka piękny brzuszek! Aż mi trudno uwierzyć, że można już mieć taki duży :)
    Emalia witamy :) może zrób sobie suwaczek?
    Eve polecam film na Polsat Film - Złodziejka Książek, właśnie oglądam :) chyba że nie lubisz historycznych. Też mam stres przed wizytami, będzie dobrze .

mamuśka1, jusella, eve90, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• elmalia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dziewczyny, a propos brzuszków, to jak wyglądają Wasze? Jeszcze można Was pomylić z mocno najedzonymi, czy już raczej nie da się tych piłeczek pomylić z niczym innym? :)

A nad suwaczkiem pomyślę :)

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:

Może przez to że to druga ciąża :D Ale nie ma sie z czego cieszyć , z córką też miałam ogromny a chodziłam jak kaczka , spojenie sie rozeszło i ogólnie sie kulałam , ciezko było cokolwiek zrobić wiec pewnie teraz też tak bedzie :) To już moje ostatnie dziecko bo dwójkę planowaliśmy wiec musze sie nacieszyć nim :)

jusella, MirelS, elmalia, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyglądam jak Mama Muminka - mój Bunio zacnych rozmiarów jest :-D jeśli porównywać do piłki to raczej takiej sporej plażowej :-D

MirelS, elmalia, kot_bury, eve90, aisa, mamuśka1, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wypukłość jakbym pojadla za dużo, ale najbliźsi już dobrze widzą, że rośnie :)

jusella, kot_bury, aisa, Wiola90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśka1 wrote:
    MirelS wrote:

Może przez to że to druga ciąża :D Ale nie ma sie z czego cieszyć , z córką też miałam ogromny a chodziłam jak kaczka , spojenie sie rozeszło i ogólnie sie kulałam , ciezko było cokolwiek zrobić wiec pewnie teraz też tak bedzie :) To już moje ostatnie dziecko bo dwójkę planowaliśmy wiec musze sie nacieszyć nim :)

A na pewno druga ciąża ma znaczenie i to chyba też zależy od ilości wód jaka się gromadzi, prawda? Moja mama miała mało wód i mówiła, że mogę mieć tak samo ;)

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• elmalia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam, że przy kolejnej ciąży jest inaczej. Szybciej widać. Moja kuzynka jest na podobnym etapie ciąży co ja i mówi, że taki brzuszek jaki ma teraz to miała bodajże w 6 miesiącu w pierwszej ciąży ;)
    Także coś w tym jest.

kot_bury, mamuśka1 lubią tę wiadomość

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, w grudniu się poznałyśmy, ale zniknęłam z forum. Postanowiłam Was nadrobić i się odezwać :) Trwało to przeszło miesiać ;)
    Ale już wiem, co u kogo słychać :)

Dzisiaj zaczęłam 20tc, na prenatalnych dziecię objawiło się na 95% - bedzie drugi syn Jan :) 1.03 mam połówkowe, mam nadzieję, że juz będziemy wiedzieć na 100%. Liczyłam na dziewczynkę, ale... będę kochać jak swoje ;)Wyprawkę zaczęłam już kompletować - ubranka już chyba mam wszystkie, teraz czas na wieksze rzeczy, a kosmetyki to na początek czerwac zostawię. Wolę wcześniej, bo syna rodziłam w 35tc, bardzo niespodziewanie - rano zdążyłam obejrzeć porodówkę i spakować torbę dla siebie, a wieczorem wody mi chlusnęły. Byliśmy nie do końca przygotowani - łóżeczko, wózek, pościel i pieluchy kupował mój mąż sam ;) Tak wiec - Patutka doskonale Cię rozumiem. Tym razem nie będzie tak łatwo.Jak wiele z Was - jestem słomianą wdową. Mój mąż pracuje za granicą, a my z 7letnim synkiem tęsknimy. Mam nadzieję, że na poród się pojawi ;) Choć na rodzinny sie nie decydujemy raczej. Już raz to przeżyliśmy.

Jak widzę sezon przeziębieniowy w pełni - mnie też przytkało w sobotę, pomagają inhalacje z soli i olbas oil, vicks aquaforte i nasivin dla dzieci. A na grubsze przeziębienie - mleko z masłem i miodem, chleb z czosnkiem i herbata z malinami i cytryną. Na szczęście jestem na zwolnieniu lek prawie od początku ciąży, wiec ryzyko zarażenia się zminimalizowało...

Od dzisiaj obiecuje się regularnie udzielać :)

kot_bury, eve90, jusella, mamuśka1, aisa, Agaax, Ana32, Wiola90, _analiza, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene, świetny pomysł z tą listą! Już sobie zapisuję w zakładkach :)
    Tana też mam taki biały śluz, czasem nawet lekko kremowy, ale lekarz twierdzi, że taki jest OK (też jak nowa! miałam robiony posiew, wyszedł prawidłowy). I faktycznie, strasznie tego dużo - ale to też normalne.
    Dunda super, świetne wieści! Wiedziałyśmy, że będzie dobrze :)
    Kama005, Martynka870 gratuluję dziewczynek :) niech zdrowo rosną! :)
    Panna Truskawka wow, co za zakupy :) a brzuszek pierwsza klasa!
    Majeczka87 super fotka! :)
    Mamuśka1 cudowny brzuszek! Ale już to Maleństwo urosło:)
    Elmalia Witaj :)

Witam się po dłuższej nieobecności :) miałam taki spadek energii, że w zasadzie tylko leżałam i spałam z przerwami na pracę (a tam, jak na złość, akurat musiałam się spiąć i zmusić mózg do pracy na wysokich obrotach, co ani trochę nie poprawiało sprawy). No, ale na szczęście powoli mi przechodzi, w pracy też luźniej, za tydzień nawet będę leżeć do góry brzuchem w nagrodę :) więc będę już na bieżąco :)
    Od zeszłego tygodnia wydaje mi się, że zaczynam czuć pierwsze ruchy Młodego - takie delikatne smyranie, jakby rybka pływała w środku. Ale nie jestem pewna, bo czuję to tylko po większym posiłku, więc może znowu te jelita :)

niezapominajka, jusella, mamuśka1, aisa, Agaax, martynka870, majeczka87, Zuzulka88, Dunda lubią tę wiadomość

• elmalia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Niezapominajko i Kocie_Bury ;)

A propos kompletowania ubranek to też bym już chciała zacząć, ale póki nie poznam płci to nie ma sensu. Mało jest uniwersalnych, neutralnych ciuszków. Muszę więc jeszcze się uzbroić w cierpliwość.

Co do ruchów, to niewykluczone, że to już jest to Kocie_Bury :) Ja zaczęłam też już coś czuć od paru dni. Zazwyczaj w pozycji siedząco/leżącej. Dziś jedynie spokój. Ciekawe czemu, może się Dzidzia na mnie obraziła ;)

kot_bury, niezapominajka lubią tę wiadomość

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • jusella Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocie na 99% to już "TO" :-) za parę dni poczujesz mocniej

Elmalia - nie tyle Dzidzia obrażona co siły zbiera na zmasowany atak :-D

kot_bury, elmalia, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• elmalia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella, to mówisz, że mam się szykować na turbo kopniaka? :D Powiem szczerze, że wczoraj już niektóre ruchy były KONKRETNE, to co to będzie jak zacznie się typowe kopanie? ;)

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
‹‹ 514 515 516 517 518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ