WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Dziewczynki mam pytanie - czy jest różnica między łożyskiem przodującym a łożyskiem na przedniej ścianie? bo to chyba nie to samo?

Łożysko na przedniej ścianie to łożysko na przedniej ścianie macicy, tak jakby na brzuchu naszym, a na tylnej do na plecach.
    Przodujące to na samym dole, prostymi słowami zatykające ujście z macicy i uniemożliwiające naturalny poród. Przy przodującym jest też seks zakazany.

Telashe, aisa, Ejrene, jusella, September, kot_bury lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, napisałyśmy posta w tej samej chwili. To dwa zupełnie inne położenia.
    Jestem pewna, bo sama mam z przodu, ale nie przodujące.

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella to nie to samo. Ja mam na tylnej ale nisko położone i teraz będę musiała dr pomeczyc żeby dokładnie posprawdzal. Jak masz wysoko i na przedniej to ok. Chyba tylko słabiej i później się ruchy czuje bo łożysko może amortyzowac.

jusella lubi tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot_bury wrote:
    Patutka jestem, jestem, meldowałam się wczoraj wieczorem :)

Milcia Mam dwie kuzynki, Olę i Alę właśnie - zawsze mi się ich imiona podobały. Chociaż jak byłam młodsza, to trudno mi było rozgryźć, dlaczego Alicja to Ala, a Aleksandra to Ola, a nie też Ala :) Hania i Emilka też ładne, a Ania to moja siostra, więc mam pewien sentyment :)

Dzień dobry we wtorek!
    Też macie takie dziwne sny? U mnie masakra, jak zwykle nic mi się nie śniło, to teraz co noc to film. Dziś przyśniło mi się, że mieliśmy jechać nad morze, ale wsiadłam nie w ten pociąg co trzeba i jadę do Białegostoku. Było tak realistycznie, że obudziłam się i dalej ryczałam, że straszna ze mnie sierota i co ja teraz w tym Białymstoku sama zrobię :D

Brzuch mi urósł jak szalony, a jeszcze momentami mam wzdęcia i wyglądam, jakbym była gotowa na porodówkę.
    Kot niebury i głupia mina gratis ;)
    c8676827e23900b3med.jpg
    Brzuszek śliczny, futro masz piękne :D Mówiłaś jak sie nazywa?
    Ja też mam dziwne sny, ale seriami, kilka dni są, później dwa tygodnie nie ma. Strasznie realistyczne, rzadko kiedy takie wcześniej miewałam.

Dobry we wtorek wszystkim :) Witam nowe koleżanki!
    W cz-wie nawet nie pada, to taka mżawka, zimna, wieczna... brrr -.- a ja po farbę muszę jechać... Tak- udało mi się wymyśleć remont. Znowu. Zastanawiam się czy to nie brak sztalugi tak we mnie się budzi...

Dla zainteresowanych alergiczek: spirulina wydaje się pomagać- nie mam już świszczącego oddechu wieczorami. Zaufany lekarz uznał że są jakieś badania, ale farmakologia to za duży biznes więc nikt nie traktuje tego poważnie.
    Cóż grunt że pomaga.

Jusellla, help! potrzebuję zrobić pół golfu, coś jak element zbroi osłaniający górę piersi i szyję- ślubny zażyczył sobie na motocykl i zupełnie nie wiem jak się za to wziąć. Myślę o rozbiciu tego na dwie części i zszywaniu na ramionach, tylko za kija grzyba nie wiem jak dobrać do rozmiaru ilość oczek :(

Zuzulka88, martynka870, panna truskawka lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po weekendzie dziewczyny :) nie jestem w stanie Was nadrobić, za dużo zaległości, a ja przez ograniczony dostęp do internetu i brak czasu (przeprowadzka) nie byłam w stanie czytać na bieżąco.
    Mam próśbe do tych z Was które lubią robótki ręczne. Wiem, że już było mnóstwo pytań o to, ale jeśli będziecie w stanie, wrzućcie jakieś linki z nauką jak robić na drutach i/lub szydełku. Tylko z obrazkami, nie filmiki. Internet u mnie jest jakby go nie było, więc nie ma opcji, że uda mi się odtworzyć filmik. Chciałabym zacząć coś robić póki mam troszkę czasu i nic mi go nie pochłania, bo nie mam internetu ani tv :)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny ;)
    Po wczorajszym usg wszystko wygląda w porządku ;) Mały rośnie sobie zdrowo - jednak siusiak niestety nie zniknął :P Z twardniejącym brzuchem mogę męczyć się do końca ciąży- podobno szczupłe kobiety często tak mają. Ale szyjka długa i zamknięta, więc mam się nie martwić i w razie czego brać no-spę :)
    Mały ładnie pokazał mamie cześć, można było policzyć paluszki :D Dosyć długo miałam robione usg więc sobie dokładnie oglądałam maleństwo :D
    Tak więc moje zakupowe szaleństwo w kolorze różowym będzie musiało sobie poczekać w pudełku na swoją kolej hehe ;)
    A u nas wczoraj wybuchła awantura o imię :P M się zdenerwował, bo nie podobają mi się imiona które jemu się podobają :P Do lipca jeszcze trochę czasu, więc mam nadzieję że znajdziemy kompromis :D

martynka870, Telashe, _analiza, Smile, Maka, aisa, stokrotka2013, mamuśka1, eve90, kama005, September, jusella, Wiola90, Sanna, panna truskawka, kot_bury, nowatorka, nowa!, Agaax lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • martynka870 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A imiona dla pociech już wybrałyście ?
    My sie zastanawiamy nad Oliwką.
    Polecacie jakieś dobre legginsy ciążowe z allegro np.? Żeby nie były prześwitujące no i wygodne :) i jak rozmiarowo wypadają.

e96b0e4df0.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://de.dawanda.com/do-it-yourself/stricken/babydecke-im-perlmuster-stricken
    tu jest łatwy bardzo, z tym że po niemiecku ;)

http://www.babyknittingpatternsblog.com/easy-baby-blanket-knitting-pattern-free-and-easy/
    tu angielski ale niestety sam wzór... Blog jest świetny- ma masę wzorów dla dzieci :)

Jest takie pisemko o robieniu na drutach dla początkujących, dwutygodnik chyba.. wszystko przejrzyście pokazane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 12:06

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie. Doktorek dał jednak insulinę, trudno - trzy wkłucia dziennie więcej. Teraz moje życie kręci się wokół jedzenia, to teraz jeszcze będę pilnowała godzin zastrzyków... Samo życie :/

U nas co do imienia też była wojna, ale nie z tatuśkiem, tylko z synem. My chcieliśmy Jaśka, a on Pawełka (nie wiem skąd mu się to wzięło). W końcu mąż go tak zakręcił, że Młody się zgodził na Janka (z Ballady o Janku Wiśniewskim), ale nie Jaśka!!!!! Nam zależało, zeby imię było łatwiej przerobić na francuskie, bo myślimy poważnie, zeby przenieść się tam na stałe, bo mnie już męczą te rozstania i podróże.
    Z dziewczynką nie było problemu - miała być Zosia.

Ale mnie cycki swędzą, nic nie pomaga... żadne smarowidła tego nie łągodzą :(

Czy jest tu jakaś dziewczyna z zachodniopomorskiego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 12:37

jusella lubi tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    U nas teraz co do imienia to sami nie wiemy. Wojtek był już wybrany, a teraz czeka nas nowa burza mózgów. Mąż proponuje czekać do 5 marca na połówkowe za potwierdzeniem dziewczynki, a ja sobie już wczoraj popatrzyłam i zrobiłam listę. I z listy mąż wybrał 2, które mu się bardziej podobają - Alicja i Emilia, i dwa trochę mniej - Hania i Ania. Najbardziej to ta Alicja nam się podoba, tylko pierwsza jest Aleksandra i byłaby Ola i Ala i zastanawiamy się, czy to się nie będzie gryzło.

Emilia i Alicja to super wybór ;) moje ulubione

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • Maka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e8e05b301ca58624med.jpg

Moja piłka z dzisiaj. 20 tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 12:40

stokrotka2013, Pazur_, mamuśka1, eve90, Zuzulka88, September, martynka870, _analiza, Wiola90, jusella, Sanna, panna truskawka, aisa, majeczka87, kot_bury, nowatorka, Ejrene, Agaax lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka jaki duży brzucholek :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka, ja przez jakiś czas smarowałam kremem Bambino- jeśli nie zapominałam to było całkiem znośnie ;) A wczoraj kupiłam serum na biust w Rossmannie z Lirene z serii Będę mamą, ładnie pachnie :P A o skuteczności będę mogła się wypowiedzieć za kilka dni ;) Dziś na razie jest w porządku ;)

Maka, fajny masz brzuszek :D

860ij44jnlwgi45u.png
  • September Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, super brzuszki! Mój to zdecydowanie wygląda jak przejedzenie :D I jeszcze spokojnie mogę go ukryć w czymś szerszym.

Ejrene - wrzucam linka do info o rozporządzeniu określającym standardy opieki nad kobietą w ciąży powikłanej. Wchodzi ono w życie 1 czerwca. Oby nikomu się nie przydało!! Ale dobrze znać swoje prawa ;)

aisa, Ejrene lubią tę wiadomość

p19udqk32cxiv2un.png
  • September Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://ciaza.mp.pl/aktualnosci/138020,co-1-czerwca-zmieni-sie-w-opiece-nad-kobieta-w-ciazy-powiklanej-tlumaczy-prezes-polskiego-towarzystwa-ginekologicznego

aisa, Ejrene lubią tę wiadomość

p19udqk32cxiv2un.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie przeglądałam wózki i albo weźmiemy Adamex Barletta albo Bebetto Torino :D Jeszcze się nei zdecydowaliśmy ale pojeździmy jeszcze po sklpeach i popatrzymy :)

Rammel lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia i Maka dziękuję Wam za uświadomienie. Ja mam łożysko na przedniej ścianie wysoko i tak się zastanawiałam. :-)

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martynka870 wrote:
    A imiona dla pociech już wybrałyście ?
    My sie zastanawiamy nad Oliwką.
    Polecacie jakieś dobre legginsy ciążowe z allegro np.? Żeby nie były prześwitujące no i wygodne :) i jak rozmiarowo wypadają.
    Ja zamówiłam na allegro. Czekam na przesyłkę, jak dojdą to dam znać czy warto.

Maka spory brzuszek już masz, pięknie wygląda :)

martynka870 lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • jusella Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe chodzi Ci o taki golf ze śliniakiem?

Tu jest link do takiego dla dzieci - tylko on jest robiony najpierw na 2 drutach a potem na pończoszniczych.
    Co do tego ile oczek - to najlepiej zrobić próbkę i zmierzyć (ja tylko na szerokość mierzę - nabieram 20 oczek i przerabiam z 6 -7 razy)

• eve90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami kobietki :)

Wróciłam jakiś czas temu z badań polowkowych, dzidzia zdrowiutka, ruchliwa i uparta, synek obrócił się tak jak powinien na prenatalnych, a wtedy oczywiście też nie chciał a nie jak powinien na polowkowych i ciężko było posprawdzac jego organki i pani mówi ze uparty facecik ale ze często jej się zdarza ze chłopcy niechętnie się słuchają, mówi ze dziewczynki jakies grzeczniejsze jej się zdarzają :)

Jestem baaaardzo zadowolona ze synuś zdrowy, zdjęcia 3d i filmiku nie posiadam ponieważ pokazywał tylko tył główki i swoje ciemiaczko hihi i raz pokazał kawałek buźki bokiem to powiem wam ze widać że to facecik po ryskach ale oczywiście mało i krótko widziałam więc może sobie wmawiam sama:)

I mój slodziak się wiercil i kręcił i z tego wszystkiego wsadził stópke do buzi i tyle pokazał :) <3

Maka, September, martynka870, Wiola90, jusella, Telashe, aisa, nowatorka, kot_bury, Zuzulka88, Ejrene, MirelS, stokrotka2013, mamuśka1, Kasiulina, nowa!, Agaax lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
‹‹ 518 519 520 521 522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ