WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • September Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve90 super, że wszystko w porządku :) Zazdroszczę wizyty! Ja muszę czekać prawie dwa tyg i dłuży mi się jak nigdy :)

eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

p19udqk32cxiv2un.png
  • martynka870 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    Ja zamówiłam na allegro. Czekam na przesyłkę, jak dojdą to dam znać czy warto.

Maka spory brzuszek już masz, pięknie wygląda :)

to czekam na info :)

e96b0e4df0.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    September ja już mysle kiedy kolejna wizyta 24 marca... Więc nie dziwie sie, ale miejmy nadzieje ze szybko zleci :)

September, kot_bury lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Witam się po weekendzie dziewczyny :) nie jestem w stanie Was nadrobić, za dużo zaległości, a ja przez ograniczony dostęp do internetu i brak czasu (przeprowadzka) nie byłam w stanie czytać na bieżąco.
    Mam próśbe do tych z Was które lubią robótki ręczne. Wiem, że już było mnóstwo pytań o to, ale jeśli będziecie w stanie, wrzućcie jakieś linki z nauką jak robić na drutach i/lub szydełku. Tylko z obrazkami, nie filmiki. Internet u mnie jest jakby go nie było, więc nie ma opcji, że uda mi się odtworzyć filmik. Chciałabym zacząć coś robić póki mam troszkę czasu i nic mi go nie pochłania, bo nie mam internetu ani tv :)

Na allegro jest poradnik dla początkujących (znalazłam aukcję za 6.9 zł do jutra ważna)
    http://allegro.pl/robotki-na-drutach-dla-poczatkujacych-i5988169341.html

do 27 lutego: http://allegro.pl/robotki-na-drutach-dla-poczatkujacych-i5995294659.html
    w sumie to kilka tych aukcji jest :-).
    Szukałam na necie stronek i nic sensownego nie znalazłam a ten poradnik w przystępnej cenie jest (Tatusiek się śmieje, że powinnam zacząć jakiegoś bloga z robótkami prowadzić)

Jak jesteśmy w temacie robótek - na allegro znalazłam świetną włóczkę - taki polarek i kusi mnie żeby jeszcze jeden kocyk taki milusi zrobić już na zimę - tym razem z jakimś wrabianym zwierzakiem (np. z Kubusiem Puchatkiem). Podaję link do tej włóczki, może którąś zainteresuje
    http://allegro.pl/himalaya-wloczka-dolphin-baby-poliester-i5762850902.html

kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    a ja właśnie przeglądałam wózki i albo weźmiemy Adamex Barletta albo Bebetto Torino :D Jeszcze się nei zdecydowaliśmy ale pojeździmy jeszcze po sklpeach i popatrzymy :)
    Kama, czy Adamex ma plastikową gondolę?
    Widziałam takich dużo w sklepach i się zastanawiam jak się ona sprawdzi w lato.. Nie do końca sobie to wyobrażam :/

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    Jestem już po wizycie. Doktorek dał jednak insulinę, trudno - trzy wkłucia dziennie więcej. Teraz moje życie kręci się wokół jedzenia, to teraz jeszcze będę pilnowała godzin zastrzyków... Samo życie :/

Ale mnie cycki swędzą, nic nie pomaga... żadne smarowidła tego nie łągodzą :(

Ważne, że to kontrolujesz

A co do swędzących cycków - wczoraj też mnie swędziały ale wytrzepałam okruszki ze stanika i przeszło ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 14:04

eve90, Maka, kot_bury, Zuzulka88, niezapominajka, stokrotka2013, Kasiulina, nowa!, Agaax lubią tę wiadomość

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello wszystkim...

Ale NAs tu przybyło, że hoho ;)
    Witamy ;)

Mnie powraca moje ADHD :D:D:D
    Noo z łóżka już wstała, krople mnie odtykają, wczoraj taki obiadek zrobiłam, ze mam na 2 dni...
    Młoda kopie... wiec cacy ;)

aaa... i brzuch mi rośnie w tempie extremalnym.. ;)
    Jutro USG zobaczymy małą..

Simle jak się czujesz ??

Musze sobie jakieś zajecie wymyśleć na popołudnie, chciała chodzic tak jak Wy na gimnastykę przejżałam cały interent czy jest coś w okolicy ale nie ma ;( więc coś z youtuba będę musiała wymyśleć.. bo mnie plecy zaczynają boleć ...

Dzisiaj ściągam siostre do mnie która też jest w ciąży moze na jakieś zakupy pójdziemy, bo nie ma za wiele skompletowane.. a tygodnie lezą...

No i teraz pytanie do mam... czy leciała kiedyś któraś z maluszkiem 3 miesięcznym...?? musze na 3 dni wybyć do Londyny we wrześniu a nie chciałabym jej zostawiać w pl...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 14:03

jusella, aisa, kot_bury, niezapominajka, _analiza lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    September wrote:
    Eve90 super, że wszystko w porządku :) Zazdroszczę wizyty! Ja muszę czekać prawie dwa tyg i dłuży mi się jak nigdy :)
    Ja też nie mogę się doczekać, a jeszcze dwa długie tygodnie :( Zaczynam trochę świrować bo ruchów ciągle nie czuję a brzuch bardziej wzdęty niż ciążowy. September czujesz już ruchy?

eve90 lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Telashe chodzi Ci o taki golf ze śliniakiem?

Tu jest link do takiego dla dzieci - tylko on jest robiony najpierw na 2 drutach a potem na pończoszniczych.
    Co do tego ile oczek - to najlepiej zrobić próbkę i zmierzyć (ja tylko na szerokość mierzę - nabieram 20 oczek i przerabiam z 6 -7 razy)

coś właśnie a'la golf ze śliniaczkiem po obu stronach. Dzięki :)

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie czytalam ze seks zakazany, totalne lezenie, wstawanie tylko do toalety zeby nie bylo krwotoku... cesarskie ciecie które jest tez ryzykowne ze byc moze bedzie trzeba usuwac cala macice.... ech.. w takim normalnym usg wykazywalo lozysko na scianie tylnej wysoko... JAK wsadzil sonde to okazalo sie ze przodujace... mam nadzieje ze sie podniesie.. bo nie chce tak spedzac calej ciazy... i boje sie troszke o to wszystko co bedzie.. teraz pewnie za miesiac powtorka i zobaczymy czy sie podnosi...

kot_bury lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • aisa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzulka, gratuluje synka, najważniejsze że dzieciątko zdrowe :) Może kolejne będzie dziewczynką :)

Maka, fajny brzuszek :)

Eve, super że syneczek zdrowy :)

Wiola, ja w pierwszej ciąży poczułam po 21 tc. No stresss, niedługo ruchy się pojawią :)

Kijanka, ja nie leciałam, ale mamusie latają z takimi maluchami i wszystko jest ok. Organizacyjnie trzeba się tylko dobrze ogarnąć ;)

eve90, Wiola90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Na allegro jest poradnik dla początkujących (znalazłam aukcję za 6.9 zł do jutra ważna)
    http://allegro.pl/robotki-na-drutach-dla-poczatkujacych-i5988169341.html

do 27 lutego: http://allegro.pl/robotki-na-drutach-dla-poczatkujacych-i5995294659.html
    w sumie to kilka tych aukcji jest :-).
    Szukałam na necie stronek i nic sensownego nie znalazłam a ten poradnik w przystępnej cenie jest (Tatusiek się śmieje, że powinnam zacząć jakiegoś bloga z robótkami prowadzić)

Jak jesteśmy w temacie robótek - na allegro znalazłam świetną włóczkę - taki polarek i kusi mnie żeby jeszcze jeden kocyk taki milusi zrobić już na zimę - tym razem z jakimś wrabianym zwierzakiem (np. z Kubusiem Puchatkiem). Podaję link do tej włóczki, może którąś zainteresuje
    http://allegro.pl/himalaya-wloczka-dolphin-baby-poliester-i5762850902.html

Dzięki,ale allegro u mnie odpada, nie mieszkam w Polsce. Poza tym chciałam coś na już, na dzisiaj.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adamaexa mają nasi znajomi i ostatnio jak oglądaliśmy ich wózek to mówili że gondola plastikowa.

Ten bebetto ma wentylowaną gondolę co mnie zaciekawiło :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • najszczesliwsza Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny najpierw napisze bo zapomne a za chwile was nadrobie...
    Erjene prosze zmien imie u mnie bo napislaas Woktorek hihihi

I pochwale sie 6 dzien bez fajki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 14:26

eve90, kama005, Zuzulka88, kot_bury, niezapominajka, aisa, kijanka_88, majeczka87, mamuśka1, jusella, ninja lubią tę wiadomość

7c7877e138.png[/url]
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka lozysko czesto sie cofa. miejmy nadzieje ze i u ciebie tak bedzie.

kijanka moja kolezanka leciala z synem ktory mial tydzien ! jak dla mnie to szalenstwo ale jak widac wszystko bylo ok :)

aisa, majeczka87 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • September Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    Ja też nie mogę się doczekać, a jeszcze dwa długie tygodnie :( Zaczynam trochę świrować bo ruchów ciągle nie czuję a brzuch bardziej wzdęty niż ciążowy. September czujesz już ruchy?

Nie przejmuj się Viola mój brzuszek też ciągle mały. Ja pierwszy raz poczułam ruchy jakoś w 18t1d mimo że mam łożysko z przodu. Ale to takie delikatne impulsy bardzo nisko i raczej rzadkie. Pierwszy raz poczułam tylko dlatego, że się przebudziłam ok 4 nad ranem ;) Spróbuj się coraz kłaść na spokojnie i "wczuwać" w swoje ciało ;) Jak ja chodzę to nie czuję wcale. Na pewno lada dzień poczujesz! Mi lekarz powiedział, że ok 20 tyg to jest norma.

Zuzulka88, Wiola90, aisa lubią tę wiadomość

p19udqk32cxiv2un.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Witam się i ja :-) Kocie - śliczny Brzuszek i zazdroszczę kota - mój wyszedł z domu miesiąc temu i nie wrócił :-(
    Biedny :( teraz zaczęły się kocie gody, może jeszcze wróci?
    _analiza wrote:
    Kocie - po pierwsze brzunio ciążowe śliczne! ;) po drugie - takie sny to ja mogę mieć, mnie dziś śniło się ze byłam w szpitalu i juz wychodząc poczułam mokro w majtkach i w łazience zobaczyłam żywą gęstą krew w majtkach... horror. Na szczęście w tym samym śnie potem śniło mi się ze nic się nie stało z małym i nawet czułam ruchy takie bardzo wyraźne i słyszałam serduszko dokladnie:) ale co się namartwiłam we śnie to moje:D a z jaką obawą poszłam na toaletę rano :o

O matko, od tego to chyba bym padła trupem na miejscu!
    Telashe wrote:
    Brzuszek śliczny, futro masz piękne :D Mówiłaś jak sie nazywa?
    W sumie to mam dwa futra :)
    015abbb6dc6bbcdcmed.jpg
    Pręguska była pierwsza, ma na imię Gryzelda, bo na początku nas gryzła. Teraz już na szczęście jej przeszło, choć nadal potrafi czasem przy głaskaniu stwierdzić, że już się jej znudziło i kłapnąć. Mały został Lucyferem, trochę przez to, że taki z niego czarny diablik, a trochę na cześć pewnego przystojnego bohatera serialu. Chociaż i tak na co dzień funkcjonują pod imionami "kot" i "mały kot", ewentualnie "akysz!" i "zostaw to!" :)
    martynka870 wrote:
    Polecacie jakieś dobre legginsy ciążowe z allegro np.? Żeby nie były prześwitujące no i wygodne :) i jak rozmiarowo wypadają.
    Kupowałam tutaj: http://allegro.pl/legginsy-ciazowe-dlugie-getry-panelem-leginsy-3xl-i5573001037.html i mam mieszane uczucia. Jakość nie jest najlepsza, są dość cienkie, ale jednak nie prześwitują i są tanie. Rozmiar zgadza się z tym z tabeli.

Maka jaki mega brzuszek! <3
    eve90 wrote:
    Wróciłam jakiś czas temu z badań polowkowych, dzidzia zdrowiutka, ruchliwa i uparta,I mój slodziak się wiercil i kręcił i z tego wszystkiego wsadził stópke do buzi i tyle pokazał :) <3
    Grunt, że wszystko dobrze! Niech dokazuje, póki ma jeszcze dużo miejsca :)
    olcia_2209 wrote:
    Kama, czy Adamex ma plastikową gondolę?
    Widziałam takich dużo w sklepach i się zastanawiam jak się ona sprawdzi w lato.. Nie do końca sobie to wyobrażam :/
    Jeszcze nie macałam wózków na żywo, ale gdzieś mi mignęło, że mają wentylację - tzn. ten spód jest plastikowy, ale dziurkowany. Tylko nie wiem, czy to w każdym wózku, czy tylko u konkretnego producenta, i czy to w ogóle działa :)
    Ja się napaliłam na taki:
    http://bebetto.eu/produkt/36/murano
    product_81_1_thumb.jpg
    Nie mogę już więcej oglądać internetu, bo zwariuję, tyle jest ślicznych wózków!
    jusella wrote:
    A co do swędzących cycków - wczoraj też mnie swędziały ale wytrzepałam okruszki ze stanika i przeszło ;-)

:D :D :D
    U mnie nie pomaga, niestety :)
    najszczesliwsza wrote:
    Gratulacje! I trzymamy kciuki za kolejne dni:)

I dorzucę do listy moje linki :) jeden ze wzorami i pomysłami na rzeczy do zrobienia własnoręcznie:
    https://pl.pinterest.com/mselrosa/dziecko-baby/
    a drugi z pomysłami na pokój dla dziecka:
    https://pl.pinterest.com/mselrosa/pok%C3%B3j-dzieci%C4%99cy-nursery/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 14:39

Zuzulka88, eve90, aisa, nowa!, jusella lubią tę wiadomość

• Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella, normalnie rozbawiłaś mnie tymi okruchami :D

Aisa, no jak nie teraz to następna już na pewno będzie dziewczynka, a przynajmniej tak się pocieszam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 14:42

kot_bury, niezapominajka, aisa, jusella lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najszczesliwsza wrote:
    hej dziewczyny najpierw napisze bo zapomne a za chwile was nadrobie...
    Erjene prosze zmien imie u mnie bo napislaas Woktorek hihihi

Już poprawiłam :) przepraszam. I gratuluje kolejnego dnia bez fajki :)

atdc15nmjt4tk663.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot burry ten też patrzyłam :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 519 520 521 522 523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ