Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Naditta wrote:Witam się po weekendzie dziewczyny
nie jestem w stanie Was nadrobić, za dużo zaległości, a ja przez ograniczony dostęp do internetu i brak czasu (przeprowadzka) nie byłam w stanie czytać na bieżąco.
Mam próśbe do tych z Was które lubią robótki ręczne. Wiem, że już było mnóstwo pytań o to, ale jeśli będziecie w stanie, wrzućcie jakieś linki z nauką jak robić na drutach i/lub szydełku. Tylko z obrazkami, nie filmiki. Internet u mnie jest jakby go nie było, więc nie ma opcji, że uda mi się odtworzyć filmik. Chciałabym zacząć coś robić póki mam troszkę czasu i nic mi go nie pochłania, bo nie mam internetu ani tv
Na allegro jest poradnik dla początkujących (znalazłam aukcję za 6.9 zł do jutra ważna)
http://allegro.pl/robotki-na-drutach-dla-poczatkujacych-i5988169341.html
do 27 lutego: http://allegro.pl/robotki-na-drutach-dla-poczatkujacych-i5995294659.html
w sumie to kilka tych aukcji jest.
Szukałam na necie stronek i nic sensownego nie znalazłam a ten poradnik w przystępnej cenie jest (Tatusiek się śmieje, że powinnam zacząć jakiegoś bloga z robótkami prowadzić)
Jak jesteśmy w temacie robótek - na allegro znalazłam świetną włóczkę - taki polarek i kusi mnie żeby jeszcze jeden kocyk taki milusi zrobić już na zimę - tym razem z jakimś wrabianym zwierzakiem (np. z Kubusiem Puchatkiem). Podaję link do tej włóczki, może którąś zainteresuje
http://allegro.pl/himalaya-wloczka-dolphin-baby-poliester-i5762850902.htmlkot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
kama005 wrote:a ja właśnie przeglądałam wózki i albo weźmiemy Adamex Barletta albo Bebetto Torino
Jeszcze się nei zdecydowaliśmy ale pojeździmy jeszcze po sklpeach i popatrzymy
Widziałam takich dużo w sklepach i się zastanawiam jak się ona sprawdzi w lato.. Nie do końca sobie to wyobrażam -
niezapominajka wrote:Jestem już po wizycie. Doktorek dał jednak insulinę, trudno - trzy wkłucia dziennie więcej. Teraz moje życie kręci się wokół jedzenia, to teraz jeszcze będę pilnowała godzin zastrzyków... Samo życie
Ale mnie cycki swędzą, nic nie pomaga... żadne smarowidła tego nie łągodzą
Ważne, że to kontrolujesz
A co do swędzących cycków - wczoraj też mnie swędziały ale wytrzepałam okruszki ze stanika i przeszło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 14:04
eve90, Maka, kot_bury, Zuzulka88, niezapominajka, stokrotka2013, Kasiulina, nowa!, Agaax lubią tę wiadomość
-
Hello wszystkim...
Ale NAs tu przybyło, że hoho
Witamy
Mnie powraca moje ADHD:D:D
Noo z łóżka już wstała, krople mnie odtykają, wczoraj taki obiadek zrobiłam, ze mam na 2 dni...
Młoda kopie... wiec cacy
aaa... i brzuch mi rośnie w tempie extremalnym..
Jutro USG zobaczymy małą..
Simle jak się czujesz ??
Musze sobie jakieś zajecie wymyśleć na popołudnie, chciała chodzic tak jak Wy na gimnastykę przejżałam cały interent czy jest coś w okolicy ale nie ma ;( więc coś z youtuba będę musiała wymyśleć.. bo mnie plecy zaczynają boleć ...
Dzisiaj ściągam siostre do mnie która też jest w ciąży moze na jakieś zakupy pójdziemy, bo nie ma za wiele skompletowane.. a tygodnie lezą...
No i teraz pytanie do mam... czy leciała kiedyś któraś z maluszkiem 3 miesięcznym...?? musze na 3 dni wybyć do Londyny we wrześniu a nie chciałabym jej zostawiać w pl...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 14:03
jusella, aisa, kot_bury, niezapominajka, _analiza lubią tę wiadomość
Kijanka
-
September wrote:Eve90 super, że wszystko w porządku
Zazdroszczę wizyty! Ja muszę czekać prawie dwa tyg i dłuży mi się jak nigdy
Zaczynam trochę świrować bo ruchów ciągle nie czuję a brzuch bardziej wzdęty niż ciążowy. September czujesz już ruchy?
eve90 lubi tę wiadomość
6.06.2015 Aniołek (8tc) -
jusella wrote:Telashe chodzi Ci o taki golf ze śliniakiem?
Tu jest link do takiego dla dzieci - tylko on jest robiony najpierw na 2 drutach a potem na pończoszniczych.
Co do tego ile oczek - to najlepiej zrobić próbkę i zmierzyć (ja tylko na szerokość mierzę - nabieram 20 oczek i przerabiam z 6 -7 razy)
coś właśnie a'la golf ze śliniaczkiem po obu stronach. DziękiSergiusz
-
wlasnie czytalam ze seks zakazany, totalne lezenie, wstawanie tylko do toalety zeby nie bylo krwotoku... cesarskie ciecie które jest tez ryzykowne ze byc moze bedzie trzeba usuwac cala macice.... ech.. w takim normalnym usg wykazywalo lozysko na scianie tylnej wysoko... JAK wsadzil sonde to okazalo sie ze przodujace... mam nadzieje ze sie podniesie.. bo nie chce tak spedzac calej ciazy... i boje sie troszke o to wszystko co bedzie.. teraz pewnie za miesiac powtorka i zobaczymy czy sie podnosi...
kot_bury lubi tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Zuzulka, gratuluje synka, najważniejsze że dzieciątko zdrowe
Może kolejne będzie dziewczynką
Maka, fajny brzuszek
Eve, super że syneczek zdrowy
Wiola, ja w pierwszej ciąży poczułam po 21 tc. No stresss, niedługo ruchy się pojawią
Kijanka, ja nie leciałam, ale mamusie latają z takimi maluchami i wszystko jest ok. Organizacyjnie trzeba się tylko dobrze ogarnąćeve90, Wiola90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
jusella wrote:Na allegro jest poradnik dla początkujących (znalazłam aukcję za 6.9 zł do jutra ważna)
http://allegro.pl/robotki-na-drutach-dla-poczatkujacych-i5988169341.html
do 27 lutego: http://allegro.pl/robotki-na-drutach-dla-poczatkujacych-i5995294659.html
w sumie to kilka tych aukcji jest.
Szukałam na necie stronek i nic sensownego nie znalazłam a ten poradnik w przystępnej cenie jest (Tatusiek się śmieje, że powinnam zacząć jakiegoś bloga z robótkami prowadzić)
Jak jesteśmy w temacie robótek - na allegro znalazłam świetną włóczkę - taki polarek i kusi mnie żeby jeszcze jeden kocyk taki milusi zrobić już na zimę - tym razem z jakimś wrabianym zwierzakiem (np. z Kubusiem Puchatkiem). Podaję link do tej włóczki, może którąś zainteresuje
http://allegro.pl/himalaya-wloczka-dolphin-baby-poliester-i5762850902.html
Dzięki,ale allegro u mnie odpada, nie mieszkam w Polsce. Poza tym chciałam coś na już, na dzisiaj.
17.07.2016
-
hej dziewczyny najpierw napisze bo zapomne a za chwile was nadrobie...
Erjene prosze zmien imie u mnie bo napislaas Woktorek hihihi
I pochwale sie 6 dzien bez fajki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 14:26
eve90, kama005, Zuzulka88, kot_bury, niezapominajka, aisa, kijanka_88, majeczka87, mamuśka1, jusella, ninja lubią tę wiadomość
[/url]
-
Wiola90 wrote:Ja też nie mogę się doczekać, a jeszcze dwa długie tygodnie
Zaczynam trochę świrować bo ruchów ciągle nie czuję a brzuch bardziej wzdęty niż ciążowy. September czujesz już ruchy?
Nie przejmuj się Viola mój brzuszek też ciągle mały. Ja pierwszy raz poczułam ruchy jakoś w 18t1d mimo że mam łożysko z przodu. Ale to takie delikatne impulsy bardzo nisko i raczej rzadkie. Pierwszy raz poczułam tylko dlatego, że się przebudziłam ok 4 nad ranemSpróbuj się coraz kłaść na spokojnie i "wczuwać" w swoje ciało
Jak ja chodzę to nie czuję wcale. Na pewno lada dzień poczujesz! Mi lekarz powiedział, że ok 20 tyg to jest norma.
Zuzulka88, Wiola90, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjusella wrote:Witam się i ja
Kocie - śliczny Brzuszek i zazdroszczę kota - mój wyszedł z domu miesiąc temu i nie wrócił
teraz zaczęły się kocie gody, może jeszcze wróci?
_analiza wrote:Kocie - po pierwsze brzunio ciążowe śliczne!po drugie - takie sny to ja mogę mieć, mnie dziś śniło się ze byłam w szpitalu i juz wychodząc poczułam mokro w majtkach i w łazience zobaczyłam żywą gęstą krew w majtkach... horror. Na szczęście w tym samym śnie potem śniło mi się ze nic się nie stało z małym i nawet czułam ruchy takie bardzo wyraźne i słyszałam serduszko dokladnie:) ale co się namartwiłam we śnie to moje:D a z jaką obawą poszłam na toaletę rano :o
O matko, od tego to chyba bym padła trupem na miejscu!
Telashe wrote:Brzuszek śliczny, futro masz piękneMówiłaś jak sie nazywa?
Pręguska była pierwsza, ma na imię Gryzelda, bo na początku nas gryzła. Teraz już na szczęście jej przeszło, choć nadal potrafi czasem przy głaskaniu stwierdzić, że już się jej znudziło i kłapnąć. Mały został Lucyferem, trochę przez to, że taki z niego czarny diablik, a trochę na cześć pewnego przystojnego bohatera serialu. Chociaż i tak na co dzień funkcjonują pod imionami "kot" i "mały kot", ewentualnie "akysz!" i "zostaw to!"
martynka870 wrote:Polecacie jakieś dobre legginsy ciążowe z allegro np.? Żeby nie były prześwitujące no i wygodnei jak rozmiarowo wypadają.
Maka jaki mega brzuszek!
eve90 wrote:Wróciłam jakiś czas temu z badań polowkowych, dzidzia zdrowiutka, ruchliwa i uparta,I mój slodziak się wiercil i kręcił i z tego wszystkiego wsadził stópke do buzi i tyle pokazał
olcia_2209 wrote:Kama, czy Adamex ma plastikową gondolę?
Widziałam takich dużo w sklepach i się zastanawiam jak się ona sprawdzi w lato.. Nie do końca sobie to wyobrażam
Ja się napaliłam na taki:
http://bebetto.eu/produkt/36/murano
Nie mogę już więcej oglądać internetu, bo zwariuję, tyle jest ślicznych wózków!
jusella wrote:A co do swędzących cycków - wczoraj też mnie swędziały ale wytrzepałam okruszki ze stanika i przeszło
U mnie nie pomaga, niestety
najszczesliwsza wrote:I pochwale sie 6 dzien bez fajki!
I dorzucę do listy moje linkijeden ze wzorami i pomysłami na rzeczy do zrobienia własnoręcznie:
https://pl.pinterest.com/mselrosa/dziecko-baby/
a drugi z pomysłami na pokój dla dziecka:
https://pl.pinterest.com/mselrosa/pok%C3%B3j-dzieci%C4%99cy-nursery/Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 14:39
Zuzulka88, eve90, aisa, nowa!, jusella lubią tę wiadomość
-
Jusella, normalnie rozbawiłaś mnie tymi okruchami
Aisa, no jak nie teraz to następna już na pewno będzie dziewczynka, a przynajmniej tak się pocieszamWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 14:42
kot_bury, niezapominajka, aisa, jusella lubią tę wiadomość
-
najszczesliwsza wrote:hej dziewczyny najpierw napisze bo zapomne a za chwile was nadrobie...
Erjene prosze zmien imie u mnie bo napislaas Woktorek hihihi
I pochwale sie 6 dzien bez fajki!
Już poprawiłamprzepraszam. I gratuluje kolejnego dnia bez fajki