X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas teraz co do imienia to sami nie wiemy. Wojtek był już wybrany, a teraz czeka nas nowa burza mózgów. Mąż proponuje czekać do 5 marca na połówkowe za potwierdzeniem dziewczynki, a ja sobie już wczoraj popatrzyłam i zrobiłam listę. I z listy mąż wybrał 2, które mu się bardziej podobają - Alicja i Emilia, i dwa trochę mniej - Hania i Ania. Najbardziej to ta Alicja nam się podoba, tylko pierwsza jest Aleksandra i byłaby Ola i Ala i zastanawiamy się, czy to się nie będzie gryzło.

kot_bury, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Jasne, one są 20 któregoś prawda?
    Razem zawsze raźniej. Moge nawet Was odebrać :-D nawet się chyba na nie zapisałam, a zaraz zobaczę..

No i bardzo chętnie dziękuję, miło, że o mnie pamietasz :-)

17.04

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    To super. Słyszałam że sie jakąś torbe z próbkami dostaje? To prawda?
    To dla każdego jest?
    Jak to wygląda, co tam miałaś? :-P

Ja to się boję, że zasnę, bo śpię po 18 h teraz xD

Ja dostałam na wstępie myjkę dla dziecka, a na pierwszej przerwie rozdawali siatkę z ulotkami oczywiście, a poza tym była tam też butelka silikonowa 210 ml, gryzak silikonowy w pudełku ochraniającym, smoczek O+ m, było tez stoisko Palmersa z próbkami.

majeczka87 lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Aisa- przecież kot się nie odezwała :-P
    Wczoraj, 22:11 strona 516 całkiem sporawy wpis zrobiła

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia u mnie jakby była dziewczynka to by była Ania;)

Agaax lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka jestem, jestem, meldowałam się wczoraj wieczorem :)

Milcia Mam dwie kuzynki, Olę i Alę właśnie - zawsze mi się ich imiona podobały. Chociaż jak byłam młodsza, to trudno mi było rozgryźć, dlaczego Alicja to Ala, a Aleksandra to Ola, a nie też Ala :) Hania i Emilka też ładne, a Ania to moja siostra, więc mam pewien sentyment :)

Dzień dobry we wtorek!
    Też macie takie dziwne sny? U mnie masakra, jak zwykle nic mi się nie śniło, to teraz co noc to film. Dziś przyśniło mi się, że mieliśmy jechać nad morze, ale wsiadłam nie w ten pociąg co trzeba i jadę do Białegostoku. Było tak realistycznie, że obudziłam się i dalej ryczałam, że straszna ze mnie sierota i co ja teraz w tym Białymstoku sama zrobię :D

Brzuch mi urósł jak szalony, a jeszcze momentami mam wzdęcia i wyglądam, jakbym była gotowa na porodówkę.
    Kot niebury i głupia mina gratis ;)
    c8676827e23900b3med.jpg

aisa, nowatorka, _analiza, jusella, Smile, Maka, Zuzulka88, stokrotka2013, mamuśka1, eve90, September, majeczka87, Agaax, elmalia lubią tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Wczoraj, 22:11 strona 516 całkiem sporawy wpis zrobiła
    To przepraszam hahaha, moje gapiostwo.... już ah..
    Nie radzę sobie, non stop tylko bym spała..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 10:09

kot_bury lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja dostałam na wstępie myjkę dla dziecka, a na pierwszej przerwie rozdawali siatkę z ulotkami oczywiście, a poza tym była tam też butelka silikonowa 210 ml, gryzak silikonowy w pudełku ochraniającym, smoczek O+ m, było tez stoisko Palmersa z próbkami.
    To w sensie, że po to musisz sama iść? :-P wybacz za ciezkie pytania ale ja się straszna zrobilam....

2016 🩷

2020 🩵

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewzyny czy któras z was miała zdiagnozowane łozysko przodujace? bo mi powiedzial ze to nie za bardxzo ze moze krwawic i ze powinno sie z czasem cofac

f2wlanlihx9vcryh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli sie nie cofnie to bede musiala miec cc... i jest ryzko krwotoku niebezpiecznego dla nas podczas ciazy

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    To w sensie, że po to musisz sama iść? :-P wybacz za ciezkie pytania ale ja się straszna zrobilam....

Po Palmersa samemu się szło.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot bury, fajny już masz brzuch ciążowy :D I kociak słodziak na podłodze się tarza ;D

Majeczka, niewiele wiem o przodującym łożysku. Znajomej się nie cofnęło i miała cc bo się krwawienie zaczęło, ale jest jeszcze czas i wszystko może się zdarzyć.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka też nie pomogę, mam tylne..

Ej dziewczyny, a co z nowatorka? Ucichła jakoś..

2016 🩷

2020 🩵

• kama005 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka my Idziemy 9 kwietnia. Daj znać jak było dzisiaj :)

My co do imion to mi się imię Lena spodobało :) może Kaja... Musze przedyskutować z moim co on na to :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    jeśli sie nie cofnie to bede musiala miec cc... i jest ryzko krwotoku niebezpiecznego dla nas podczas ciazy
    Moja znajoma ma przodujace i powiedzieli ze bedzie miec CC jak sie nie cofnie wiec juz sie psychicznie nastawia....

U nas jeszcze imie nie wybrane byla raz rozmowa na ten temat ale moj jak zwykle jeszcze nie zdecydowany ...

aisa lubi tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Majeczka też nie pomogę, mam tylne..

Ej dziewczyny, a co z nowatorka? Ucichła jakoś..

hehe jak fajnie ze o mnie pamietasz Patutka. ja was podczytuje caly czas ale jakos nie pisalam bo do wczoraj mnie brzuch bolal tak na okres i znowu sie martwilam ze cos nie tak :/ na szczescie juz w nocy przeszlo i dzisiaj nie boli, normalnie odzylam.

fajne wasze brzuszki. mi juz tez teraz ostatnio rosnie z tygodnia na tydzien wiekszy, juz widac ze w ciazy jestem a nie przejedzona ;)

mala kopie regularnie co mnie cieszy :)

milego wtorku wszystkim ! ja bede dzisiaj chyba probowac ciasto typu babke grejfrutowa tylko musze jajka dokupic, potem dam znac czy dobrze wyszla ;)

Patutka, kot_bury, aisa, jusella, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O fajnie, ze napisałaś.
    To trzymam kciuki za ciacho :-)
    A takie bóle czasem się zdarzają. Najważniejsze, ze plamien i krwi nie ma :-)

nowatorka lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• Smile Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    dziewzyny czy któras z was miała zdiagnozowane łozysko przodujace? bo mi powiedzial ze to nie za bardxzo ze moze krwawic i ze powinno sie z czasem cofac

Moja szwagierka miała przodujące łożysko, termin na styczeń a od listopada leżała w szpitalu, mały urodził się w grudniu.Powiedzieli, ze bezpieczniej jak będzie w szpitalu leżała.Cały czas leżała, nie była z tych chodzących po oddziale...

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :-) Kocie - śliczny Brzuszek i zazdroszczę kota - mój wyszedł z domu miesiąc temu i nie wrócił :-(

Dziewczynki mam pytanie - czy jest różnica między łożyskiem przodującym a łożyskiem na przedniej ścianie? bo to chyba nie to samo?

• _analiza Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocie - po pierwsze brzunio ciążowe śliczne! ;) po drugie - takie sny to ja mogę mieć, mnie dziś śniło się ze byłam w szpitalu i juz wychodząc poczułam mokro w majtkach i w łazience zobaczyłam żywą gęstą krew w majtkach... horror. Na szczęście w tym samym śnie potem śniło mi się ze nic się nie stało z małym i nawet czułam ruchy takie bardzo wyraźne i słyszałam serduszko dokladnie:) ale co się namartwiłam we śnie to moje:D a z jaką obawą poszłam na toaletę rano :o

W ogóle - ten mój sen to pewnie od nadmiaru przeżyć - wczoraj pół dnia siedziałam z kuzynka świeżo po cesarce -urodziła tydzień po terminie śliczną Olę;)

Nie mogę się doczekać jak my będziemy tu się chwalić swoimi bąblami na zywo;) niech już będzie chociaż czerwiec... ;)

Milcia- Ania fajne imię:P

jusella, kot_bury, Maka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
‹‹ 517 518 519 520 521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ