WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Witam wszystkie nowe mamusie, co do macic przodujących to nie mam doświadczenia niestety.
    Widziałam Adamex na żywo i tak jak dziewczyny pisały trzeba pomacać bo na początku zobaczyłam właśnie Adamex Barletta i byłam przekonana, że to mój wózek ale z czasem zaczęłam oglądać na YouTube filmiki z recenzjami wózków i namieszałam sobie w głowie i ostatecznie zdecydowaliśy się na babydesign husky. a w rywalizacji Adamex kontra Bebetto przeważał Bebetto. Ale kobietki jesteśmy tak różne i każda patrzy na coś innego więc to indywidualna sprawa. Dodatkowo obsługa w sklepie często jest wyszkolona, które wózki polecać więc dobrze mieć swoje zdanie.
    Wczoraj miałam jakiś depresyjny wieczór, bardzo się bałam o moje dzieciątko, nie mogłam usnąć i czułam się bardzo niespokojnie. Jutro mam o 16:40 wizytę i sprawdzenie szyjki tak bym chciała żeby wszystko było dobrze bym mogła bez komplikacji dotrwać do końca ciąży.
    Zaraz jeszcze troszkę was będę nadrabiać.
    Dziś rozliczyłam i złożyłam swój i męża PIT i mam z głowy.

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś miała w moczu liczne nablonki płaskie? właśnie odebrałam wyniki i chce mi się wyć...

ckaik0s3070dl07t.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Czy któraś miała w moczu liczne nablonki płaskie? właśnie odebrałam wyniki i chce mi się wyć...

Też miałam ... Do tego miałam bialko w moczu duża ilość leukocytów i wszystkiego co najgorsze . Powtórz badanie moczu w moim przypadku drugi wynik był prawidłowy a do pierwszego po prostu wpadla niewielka ilość śluzu . Może i w Twoim przypadku jest tak samo .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 17:24

aisa, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • jusella Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam się na moczu ale ostatnio sobie zapisałam:

Analiza moczu - to jest najważniejsze

» Bakterie – świadczą o zakażeniu któregoś z odcinków układu moczowego: cewki moczowej, pęcherza, miedniczki nerkowej lub nerek.
    » Białko – może się pojawić przy podwyższonej temperaturze czy po znacznym wysiłku fizycznym. Gdy utrzymuje się dłużej, sugeruje problemy z układem moczowym.
    » Cukier (glukoza) – jego obecność w kilku kolejnych analizach świadczy o cukrzycy. U osoby chorej na cukrzycę oznacza, że choroba jest nieprawidłowo leczona.
    » Ciała ketonowe – mówią o zaburzeniach przemiany węglowodanowej i tłuszczowej oraz źle leczonej cukrzycy. Gdy pojawią się jednorazowo, mogą być skutkiem gorączki, wymiotów, głodzenia się.
    » Urobilinogen – powstaje z bilirubiny (barwnik żółci produkowanej przez wątrobę) i jest wydalany z kałem. Tylko niewielka jego ilość może się pojawić w moczu. Przekroczenie normy może świadczyć o zapaleniu wątroby lub jej marskości, a także
    o zablokowaniu odpływu żółci z wątroby i pęcherzyka żółciowego.
    » Kreatynina – to produkt przemiany białkowej. Jej prawidłowe stężenie u mężczyzn wynosi 60–110 mikromoli/l, u kobiet 53–97 mikromoli/l. Gdy jest inne, dowodzi pogorszenia się czynności wydalniczej nerek.
    » Nabłonki – bez znaczenia są nabłonki płaskie i okrągłe, pochodzące z dróg moczowych. Obecność innych może świadczyć o chorobie nerek lub pęcherza.
    » Wałeczki – pojedyncze mogą się pojawić po znacznym wysiłku fizycznym. Jeśli jest ich więcej, sugerują uszkodzenie nerek.
    » Krwinki białe (leukocyty, WBC) – ich nadmierne wydalanie może mieć związek z bakteryjnym zakażeniem układu moczowego, śródmiąższowym zapaleniem nerek po przyjmowaniu leków (np. cefalosporyny, sulfonamidów, niesterydowych leków przeciwzapalnych) lub przewlekłą niewydolnością krążenia.
    » Krwinki czerwone (erytrocyty, RBC) – nawet ich niewielka ilość świadczy o problemach zdrowotnych: schorzeniach dróg moczowych, gruźlicy, zaburzeniach krzepnięcia krwi, niewydolności krążenia, marskości wątroby. Przyjmowanie leków przeciwkrzepliwych (więcej s. 12) też może spowodować zwiększenie liczby czerwonych krwinek
    w moczu. Dokładniejsze badanie (tzw. oznaczenie stopnia wyługowania) pozwala określić miejsce, z którego pochodzą krwinki, czyli wskazać chory narząd.
    » Kwas moczowy – przekroczenie normy świadczy o ostrej lub przewlekłej niewydolności nerek, pojawia się po niektórych lekach moczopędnych, przy zatruciu tlenkiem węgla, ołowiem i w chorobach nowotworowych. Oznaczenie kwasu moczowego jest także niezbędne, by potwierdzić lub wykluczyć dnę moczanową – chorobę objawiającą się silnymi bólami stawów.
    » Mocznik – podwyższona zawartość mocznika wskazuje na dietę bogatobiałkową, odwodnienie lub niewydolność nerek.

http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/mocz-analiza-podstawowe-badanie-moczu-wiele-mowi-o-stanie-zdrowia_39260.html

aisa, Ejrene lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie 3 lata temu dołączyłam do ovufriend i rozpoczęłam swój pierwszy wykres :) Nieźle ten czas zasuwa 8)
    Takiego odkrycia dziś dokonałam ;D :P

jusella, September, Zuzulka88, Ejrene, Wiola90, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ke6pe1.jpg

Wyszlo pyszne. Nie suche, leciutkie, tylko nie czuc bardzo grejfruta. Nastepnym razem chyba dam wiecej albo skorke starkuje.

Przepis:
    300 g maki 0, 180 g cukru, 9 lyzek oleju, 3 jajka, 1 grejfrut, (cynamon- ja robilam bez bo nie lubie), 1/2 torebeczki proszku do pieczenia waniliowego, sol, cukier puder

Oddzielic zoltka od bialek. Ubic zoltka (mikserem) z cukrem i szczypta soli. Dodac olej i sok z grejfruta. Dodac przez sitko make i proszek do piecz i (cynamon)

Ubic bialka z odrobina soku z grejfruta. Dodac to do poprzedniej mikstury z zoltek (dodawac po lyzce powoli i mieszac lyzka drewniana od dolu do gory)

Wszystko do foremki lekko wysmarowanej olejem/maslem i maka. W rozgrzanym piekarniku 180° 35 min. Pozwolic zeby ostyglo i posypac cukrem pudrem.

Naprawde prostu przepis, szybko sie robi a dobre :)

jusella, Zuzulka88, Ejrene, aisa, Wiola90, stokrotka2013, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdycham... tak mi brzuch twardnieje,od południa, że szkoda gadać. Co chwilę czuję, że macica mi się napina. Tabletki już wzięłam i czekam, aż przestanie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Dzięki,ale allegro u mnie odpada, nie mieszkam w Polsce. Poza tym chciałam coś na już, na dzisiaj.

Pogrzebałam trochę i proszę: http://www.makatka.pl/index.php/kurs-robienia-na-drutach

• Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a co powiecie na temat wózków camarelo sevila ? :) może któraś z Was się z nimi spotkała ?

vbrjclq.png[/url]
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jedna z najlepszych firm produkujacych wozki jest Peg Perego. Mowi sie ze to ferrari w swiecie wozkow ;) w polsce tez sa

Agaax lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceny też z wyższej półki :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny orientujecie się jak to jest z rozmiarówka ciązowa? Bo chce kupic spodnie z h&m przez internet i nie wiem czy mam brac roz 36 czy 38. Przed ciaza nosiłam 36 i jedni piszą, że kupować taki jak przed ciążą a inni, że rozmiar większe. Są używane, wiec w razie co zwrot odpada;/

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • September Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada najlepiej pytaj o wymiary sprzedawanych rzeczy i porównuj ze swoimi spodniami. Myślę, że lepiej wziąć ze 2 cm zapasu :D I przede wszystkim czy są uciągliwe lub regulowane?
    Ja biorę rozmiar większe, bo widzę, że moje xs są za małe,a też kupuję przez net, bo u mnie to kompletnie nie ma co kupić...

p19udqk32cxiv2un.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja noszę rozmiar sprzed ciąży

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nie do kitu cały dzień nic nie zrobiłam poszłam na spacer i się zaczęło ból zatok głowy gardło a teraz mnie sponiewieralo o włos a bym nie zdążyłam do toalety
    Czuje sie do kitu :(

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • najszczesliwsza Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie juz w zadne spodnie sie nie mieszcze niestety tylko jedne leginsowate bylam dzis ogladac kurtki i stwierdziłam ze nie oplaca kupować mi sie typowo ciazowej ziec zakupilam bluze i bezrękawnik szczerze jak bym miala kupic kurtke pasujaca na mnie nie wiem gdzie bym to zrobila bo bluzki normalnej zadnej nie moge kupic moja waga z przed ciazy 86 kg do szczuplych nie naleze teraz juz 93 masakra co bedzie dalej?najbardziej boje sie lata i upalow jak ja sobie poradze

7c7877e138.png[/url]
  • jusella Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Dziewczyny orientujecie się jak to jest z rozmiarówka ciązowa? Bo chce kupic spodnie z h&m przez internet i nie wiem czy mam brac roz 36 czy 38. Przed ciaza nosiłam 36 i jedni piszą, że kupować taki jak przed ciążą a inni, że rozmiar większe. Są używane, wiec w razie co zwrot odpada;/

Ostatnio oglądałam spodnie ciążowe i babeczka gwarantowała mi, że dobry będzie rozmiar sprzed ciąży i miała rację - co było dla mnie dziwne bo leginsy kupowałam 2 rozmiary większe (nie ukrywam, że tyłek i uda mi się "poprawiły")

A miesiąc temu kupiłam na ciuchach jeansy z H&M, są rozmiar większe niż przed ciążą i są za duże (pomimo, że Bunio sporo urósł) - czuję luz w biodrach ale nie spadają :-) bo panel trzyma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:14

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym kupowala swoj rozmiar, nie wiekszy. Ja zazwyczaj nosze s/m. Teraz mam po siostrze mojego m (m.in z h&m) i sa wszystkie jakies wielkie

jusella lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka - Ty to dzisiaj herbata z miodem i cytryną i pod pierzynkę się wygrzewać
    Zdrówka życzę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:23

stokrotka2013 lubi tę wiadomość

• elmalia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej! Ile mam do narobienia dzisiaj :) idę zabrać się za czytanie....albo najpierw coś zjem ;)
    Melduję, że potomek dziś dawał o sobie znać w pracy. Trochę się wiercil :)

jusella, Naditta, kot_bury lubią tę wiadomość

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
‹‹ 521 522 523 524 525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ