WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No temat mamy dość płodny :)

kijanka_88, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trochę zależy jak długo chce się dane spodnie nosić.
    W poprzedniej ciąży kupiłam w 18tc spodnie w H&M. Na początku były za luźne. Od ok 30tc aż do końca ciąży były ok. Jakiś miesiąc po porodzie wisiały w udach i tyłku. Obecnie są za luźne, ale niedługo będą leżały jak trzeba.
    Noszę 38, wzięłam 40.
    Jak mają służyć do końca ciąży to brać rozmiar większe. Jak nie do końca - potem lato więc i ciuchy lżejsze to swój rozmiar sprzed ciąży.

jusella, September, Smile, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczę na wyszukanie sukienek na ciuchach na wiosnę :D

elmalia, jusella, Agaax lubią tę wiadomość

• elmalia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, nie wiem czy do wszystkiego się odniosę, ale spróbuję przynajmniej do części :)

* Patutka, tak to moja pierwsza Dzidzia (ale nie pierwsza ciąża, w maju/czerwcu byłam "chwilę" w ciąży, ale 3-4 dni po zrobieniu testu było już po wszystkim, i na badaniu nie wykazało śladu po ciąży, więc pewnie biochemiczna).

* Co do tych wszystkich darmowych warsztatów, to też ostatnio coś przeglądałam, ale wiele z nich już w Wwie się odbyło, np. Świadoma Mama. Chyba za późno zaczęłam się interesować :)

* A propos macicy przodującej to brzmi to strasznie :( współczuję Tym, które ją mają. Swoją drogą, ja nie wiem jak ułożona jest moja. Nic mi gin nie mówiła, więc zakładam, że jest ok....

* Imion jeszcze nie wybraliśmy. Teoretycznie córka była by Zosia. Zastanawialiśmy się też trochę nad męskimi, bo mamy mini sugestię od lekarz, że będzie Synek, ale Nasze (moje ;p) typy są strasznie popularne Wwie - Antek i Julek (zresztą Zosia też 1 miejsce zajmuje). Z drugiej strony trudno, nie będę dawać wymyślnych imion dlatego, że te, które mi się podobają są popularne.

* Z mężem tydzień temu oglądaliśmy przypadkowo wózki, no cóż...nie będzie to prosty wybór :) Tyle tego do wyboru, że nie wiadomo co wybrać. Oczywiście zrobimy filtr cenowy, więc kilka na pewno odpadnie. Ale to jeszcze jest czas na wybór (tak mi się wydaje).

* Maka, Kocie Bury - piękne Brzunia :)

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dzieki :) chyba kupie 36, bo patrze na swoje dzinsy sprzed ciazy i zdarzały się nawet 34, wiec mam nadzieje, ze nie beda za małe :)

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do imion to u nas Iga albo Kuba :) Ale nie znam płci ;)

jusella, elmalia, nowa! lubią tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • elmalia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciuchów, to musze sobie kupić jakieś większe spodnie. Bo chodzę albo w legginsach, albo w sukienkach. I jedno i drugie już jest za ciasne. Jeansy już dawno przestały się na mnie mieścić. Mam jedne, które zakładam, ale te z kolei mi spadają. Muszę nabyć takie z gumką.

No i tak jak Dalile - licze na jakieś wiosenne sukienki.
    Jak to dobrze, że będziemy rodzić latem - przynajmniej nie będzie problemu z zapięciem kurtki zimowej, czy założeniem butów ;)
    Minus taki, że zapowiadają ogromne upały...

jusella, nowatorka lubią tę wiadomość

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja ciążowe mam 36 z hm, tak jak przeważnie, są wręcz jeszcze trochę luźne :) nie martwię się o później, bo i tak latem też liczę na kiecki :D

jusella lubi tę wiadomość

• Smile Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka_88 ja już lepiej, cały czas robię inhalacje ale do pracy dzisiaj poszłam i jakoś funkcjonuje:)Dzięki że pytasz:)

Rozmiar spodni jaki mam to 36, a spodnie z h&m.Są bardzo wygodne i w miare ok leżą. Na allegro zamówiłam tez leginsy bryczesy i jestem z nich mega zadowolona.Oto link http://allegro.pl/30-spodnie-bryczesy-ciazowe-leginsy-kolory-36-s-i5428366664.html Ja sobie wzięłam czarne, jedyny minus, że obłażą:)

Witam nowe forumowiczki:)

elmalia, jusella, Maka, aisa lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Wyszlo pyszne. Nie suche, leciutkie, tylko nie czuc bardzo grejfruta. Nastepnym razem chyba dam wiecej albo skorke starkuje.

Jejku, ale bym jadła to ciasto!
    najszczesliwsza wrote:
    Ja nie juz w zadne spodnie sie nie mieszcze niestety tylko jedne leginsowate bylam dzis ogladac kurtki i stwierdziłam ze nie oplaca kupować mi sie typowo ciazowej ziec zakupilam bluze i bezrękawnik szczerze jak bym miala kupic kurtke pasujaca na mnie nie wiem gdzie bym to zrobila bo bluzki normalnej zadnej nie moge kupic moja waga z przed ciazy 86 kg do szczuplych nie naleze teraz juz 93 masakra co bedzie dalej?najbardziej boje sie lata i upalow jak ja sobie poradze

Też mam ten problem, wszystkie ciążowe ciuchy, na które trafiam stacjonarnie mają rozmiarówkę typu S-L i nie ma szans, żebym weszła. Ewentualnie jak już coś jest w moim rozmiarze, to upiornie drogie (szkoda mi 250 zł na dżinsy, w których pochodzę jeszcze może z 3 miesiące, bo potem będzie już ciepło, a jedna para to za mało), przez internet się boję. Wiadomo, można odesłać, ale zawsze to koszty, a teraz od 1 marca paczki okropnie drożeją... chyba ostatecznie zacznę chodzić w kieckach, teraz modny jest fason "worek", to i z brzuchem się zmieszczę :)

jusella, aisa lubią tę wiadomość

• Smile Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot_bury wrote:
    Też mam ten problem, wszystkie ciążowe ciuchy, na które trafiam stacjonarnie mają rozmiarówkę typu S-L i nie ma szans, żebym weszła. Ewentualnie jak już coś jest w moim rozmiarze, to upiornie drogie (szkoda mi 250 zł na dżinsy, w których pochodzę jeszcze może z 3 miesiące, bo potem będzie już ciepło, a jedna para to za mało), przez internet się boję. Wiadomo, można odesłać, ale zawsze to koszty, a teraz od 1 marca paczki okropnie drożeją... chyba ostatecznie zacznę chodzić w kieckach, teraz modny jest fason "worek", to i z brzuchem się zmieszczę :)

To ja polecam pochodzić po ciucholandach jak masz jakieś w okolicy:)przynajmniej w tym do którego ja zaglądam jest sporo rzeczy w większych rozmiarach.

jusella, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Ana32 Znajoma

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Hej dziewczyny! dmuchnęłyście mi na południe paskudną pogodę chyba :P Nic mi się przez to nie chce, z wysiłkiem ten post nawet piszę :D

Gratuluję udanych wizyt :)

Maka - fajna ciążowa piłeczka :)

Kocie porządny brzuszek już i ładny wózeczek :)

Kijanka ja też planuję zacząć ćwiczyć z filmikami Angeliki Pióro, o coś takiego znalazłam: https://www.youtube.com/watch?v=04tNOBOq44g , tylko na wizycie pojutrze muszę się upewnić czy nie ma żadnych przeciwskazań ;)

Mirels, Kijanka - ja wczoraj zaczelam cwiczyc z Angelika i polecam;)

MirelS, kijanka_88 lubią tę wiadomość

5Yi6p1.png

Wszystko dla mnie nowe!
  • jusella Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    To ja polecam pochodzić po ciucholandach jak masz jakieś w okolicy:)przynajmniej w tym do którego ja zaglądam jest sporo rzeczy w większych rozmiarach.

Z ust mi to wyjęłaś :-)
    Ja mam 2 pary spodni z lumpeksu, 3 swetry i kilka bluzek na ciążę. Fajne rzeczy można upolować i to za śmieszne pieniądze

MirelS, aisa lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym dziabnęła ciasta od nowatorki ;)

Kot bury, o co cho z drożejącymi paczkami, jakie przesyłki będą droższe? To niezbyt fajna wiadomość :/

Milcia, jak brzuch, przeszło trochę?

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ... W takim razie ja zaczynam od jutra ew czw ;) jutro wracam normalnie do pracy i mam łącznie ponad 200 km do zrobienia z wizytą pomiędzy u gina... ;) i duużo godzin przed sobą...

Więc zbieram siły na jutrzejszy dzień ;)

Choć powiem że po tej infekcji mam dużo mniej siły niż wcześniej, w sumie te najlepsze miesiące ( 4,5 ) mamy za sobą teraz już lżej nie będzie, tym bardziej że przybieram na wadzę i czuje to - .. ale boje się zważyć ;P

MirelS, jusella, Ana32 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana to ja się jutro dołączę do Ciebie w ćwiczeniach, bo dziś miałam chrzesnice i dopiero ja odwiozlam :) dam znać jak mi idzie.

Też polecam lumpeksy - w dużych rozmiarach nawet łatwiej coś znajdziecie :)
    Aisa będzie drożej, bo Poczta Polska podniosła opłaty z tego co wiem. Nie wiem jak inne firmy.

jusella, aisa, Ana32, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Kot bury, o co cho z drożejącymi paczkami, jakie przesyłki będą droższe? To niezbyt fajna wiadomość :/

Paczki zwykłe i priorytetowe - z 9,50 na 13 zł i z 11 zł na 14 :/
    http://tvn24bis.pl/z-kraju,74/poczta-polska-zmienia-ceny-uslug,621532.html

Pytałam już mojej pani na poczcie, czy to prawda i niestety tak :(

aisa lubi tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot_bury wrote:
    Paczki zwykłe i priorytetowe - z 9,50 na 13 zł i z 11 zł na 14 :/
    http://tvn24bis.pl/z-kraju,74/poczta-polska-zmienia-ceny-uslug,621532.html

Pytałam już mojej pani na poczcie, czy to prawda i niestety tak :(
    Kiepski motyw... :/
    Przy takim obrocie spraw będzie się bardziej opłacało brać przesyłkę kurierem, przynajmniej na allegro...

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana32 zmotywowalas mnie, zrobilam 15 min ale zawsze cos :p

Ana32 lubi tę wiadomość

Kijanka
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniam.. kakao na dobry sen :D

Dobranoc kobitki :)

aisa, kot_bury, kijanka_88, Zuzulka88, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ