Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
To trochę zależy jak długo chce się dane spodnie nosić.
W poprzedniej ciąży kupiłam w 18tc spodnie w H&M. Na początku były za luźne. Od ok 30tc aż do końca ciąży były ok. Jakiś miesiąc po porodzie wisiały w udach i tyłku. Obecnie są za luźne, ale niedługo będą leżały jak trzeba.
Noszę 38, wzięłam 40.
Jak mają służyć do końca ciąży to brać rozmiar większe. Jak nie do końca - potem lato więc i ciuchy lżejsze to swój rozmiar sprzed ciąży.jusella, September, Smile, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość
-
No dobra, nie wiem czy do wszystkiego się odniosę, ale spróbuję przynajmniej do części
* Patutka, tak to moja pierwsza Dzidzia (ale nie pierwsza ciąża, w maju/czerwcu byłam "chwilę" w ciąży, ale 3-4 dni po zrobieniu testu było już po wszystkim, i na badaniu nie wykazało śladu po ciąży, więc pewnie biochemiczna).
* Co do tych wszystkich darmowych warsztatów, to też ostatnio coś przeglądałam, ale wiele z nich już w Wwie się odbyło, np. Świadoma Mama. Chyba za późno zaczęłam się interesować
* A propos macicy przodującej to brzmi to straszniewspółczuję Tym, które ją mają. Swoją drogą, ja nie wiem jak ułożona jest moja. Nic mi gin nie mówiła, więc zakładam, że jest ok....
* Imion jeszcze nie wybraliśmy. Teoretycznie córka była by Zosia. Zastanawialiśmy się też trochę nad męskimi, bo mamy mini sugestię od lekarz, że będzie Synek, ale Nasze (moje ;p) typy są strasznie popularne Wwie - Antek i Julek (zresztą Zosia też 1 miejsce zajmuje). Z drugiej strony trudno, nie będę dawać wymyślnych imion dlatego, że te, które mi się podobają są popularne.
* Z mężem tydzień temu oglądaliśmy przypadkowo wózki, no cóż...nie będzie to prosty wybórTyle tego do wyboru, że nie wiadomo co wybrać. Oczywiście zrobimy filtr cenowy, więc kilka na pewno odpadnie. Ale to jeszcze jest czas na wybór (tak mi się wydaje).
* Maka, Kocie Bury - piękne Brzunia
TP 31.07.2016
-
Co do ciuchów, to musze sobie kupić jakieś większe spodnie. Bo chodzę albo w legginsach, albo w sukienkach. I jedno i drugie już jest za ciasne. Jeansy już dawno przestały się na mnie mieścić. Mam jedne, które zakładam, ale te z kolei mi spadają. Muszę nabyć takie z gumką.
No i tak jak Dalile - licze na jakieś wiosenne sukienki.
Jak to dobrze, że będziemy rodzić latem - przynajmniej nie będzie problemu z zapięciem kurtki zimowej, czy założeniem butów
Minus taki, że zapowiadają ogromne upały...jusella, nowatorka lubią tę wiadomość
TP 31.07.2016
-
Kijanka_88 ja już lepiej, cały czas robię inhalacje ale do pracy dzisiaj poszłam i jakoś funkcjonuje:)Dzięki że pytasz:)
Rozmiar spodni jaki mam to 36, a spodnie z h&m.Są bardzo wygodne i w miare ok leżą. Na allegro zamówiłam tez leginsy bryczesy i jestem z nich mega zadowolona.Oto link http://allegro.pl/30-spodnie-bryczesy-ciazowe-leginsy-kolory-36-s-i5428366664.html Ja sobie wzięłam czarne, jedyny minus, że obłażą
Witam nowe forumowiczki:)
elmalia, jusella, Maka, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnynowatorka wrote:Wyszlo pyszne. Nie suche, leciutkie, tylko nie czuc bardzo grejfruta. Nastepnym razem chyba dam wiecej albo skorke starkuje.
Jejku, ale bym jadła to ciasto!
najszczesliwsza wrote:Ja nie juz w zadne spodnie sie nie mieszcze niestety tylko jedne leginsowate bylam dzis ogladac kurtki i stwierdziłam ze nie oplaca kupować mi sie typowo ciazowej ziec zakupilam bluze i bezrękawnik szczerze jak bym miala kupic kurtke pasujaca na mnie nie wiem gdzie bym to zrobila bo bluzki normalnej zadnej nie moge kupic moja waga z przed ciazy 86 kg do szczuplych nie naleze teraz juz 93 masakra co bedzie dalej?najbardziej boje sie lata i upalow jak ja sobie poradze
Też mam ten problem, wszystkie ciążowe ciuchy, na które trafiam stacjonarnie mają rozmiarówkę typu S-L i nie ma szans, żebym weszła. Ewentualnie jak już coś jest w moim rozmiarze, to upiornie drogie (szkoda mi 250 zł na dżinsy, w których pochodzę jeszcze może z 3 miesiące, bo potem będzie już ciepło, a jedna para to za mało), przez internet się boję. Wiadomo, można odesłać, ale zawsze to koszty, a teraz od 1 marca paczki okropnie drożeją... chyba ostatecznie zacznę chodzić w kieckach, teraz modny jest fason "worek", to i z brzuchem się zmieszczę
jusella, aisa lubią tę wiadomość
-
kot_bury wrote:Też mam ten problem, wszystkie ciążowe ciuchy, na które trafiam stacjonarnie mają rozmiarówkę typu S-L i nie ma szans, żebym weszła. Ewentualnie jak już coś jest w moim rozmiarze, to upiornie drogie (szkoda mi 250 zł na dżinsy, w których pochodzę jeszcze może z 3 miesiące, bo potem będzie już ciepło, a jedna para to za mało), przez internet się boję. Wiadomo, można odesłać, ale zawsze to koszty, a teraz od 1 marca paczki okropnie drożeją... chyba ostatecznie zacznę chodzić w kieckach, teraz modny jest fason "worek", to i z brzuchem się zmieszczę
To ja polecam pochodzić po ciucholandach jak masz jakieś w okolicy:)przynajmniej w tym do którego ja zaglądam jest sporo rzeczy w większych rozmiarach.jusella, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość
-
MirelS wrote:Hej dziewczyny! dmuchnęłyście mi na południe paskudną pogodę chyba
Nic mi się przez to nie chce, z wysiłkiem ten post nawet piszę
Gratuluję udanych wizyt
Maka - fajna ciążowa piłeczka
Kocie porządny brzuszek już i ładny wózeczek
Kijanka ja też planuję zacząć ćwiczyć z filmikami Angeliki Pióro, o coś takiego znalazłam: https://www.youtube.com/watch?v=04tNOBOq44g , tylko na wizycie pojutrze muszę się upewnić czy nie ma żadnych przeciwskazań
Mirels, Kijanka - ja wczoraj zaczelam cwiczyc z Angelika i polecam;)MirelS, kijanka_88 lubią tę wiadomość
-
Smile wrote:To ja polecam pochodzić po ciucholandach jak masz jakieś w okolicy:)przynajmniej w tym do którego ja zaglądam jest sporo rzeczy w większych rozmiarach.
Z ust mi to wyjęłaś
Ja mam 2 pary spodni z lumpeksu, 3 swetry i kilka bluzek na ciążę. Fajne rzeczy można upolować i to za śmieszne pieniądzeMirelS, aisa lubią tę wiadomość
-
... W takim razie ja zaczynam od jutra ew czw
jutro wracam normalnie do pracy i mam łącznie ponad 200 km do zrobienia z wizytą pomiędzy u gina...
i duużo godzin przed sobą...
Więc zbieram siły na jutrzejszy dzień
Choć powiem że po tej infekcji mam dużo mniej siły niż wcześniej, w sumie te najlepsze miesiące ( 4,5 ) mamy za sobą teraz już lżej nie będzie, tym bardziej że przybieram na wadzę i czuje to - .. ale boje się zważyć ;PMirelS, jusella, Ana32 lubią tę wiadomość
Kijanka
-
Ana to ja się jutro dołączę do Ciebie w ćwiczeniach, bo dziś miałam chrzesnice i dopiero ja odwiozlam
dam znać jak mi idzie.
Też polecam lumpeksy - w dużych rozmiarach nawet łatwiej coś znajdziecie
Aisa będzie drożej, bo Poczta Polska podniosła opłaty z tego co wiem. Nie wiem jak inne firmy.
jusella, aisa, Ana32, stokrotka2013 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaisa wrote:Kot bury, o co cho z drożejącymi paczkami, jakie przesyłki będą droższe? To niezbyt fajna wiadomość
Paczki zwykłe i priorytetowe - z 9,50 na 13 zł i z 11 zł na 14
http://tvn24bis.pl/z-kraju,74/poczta-polska-zmienia-ceny-uslug,621532.html
Pytałam już mojej pani na poczcie, czy to prawda i niestety takaisa lubi tę wiadomość
-
kot_bury wrote:Paczki zwykłe i priorytetowe - z 9,50 na 13 zł i z 11 zł na 14
http://tvn24bis.pl/z-kraju,74/poczta-polska-zmienia-ceny-uslug,621532.html
Pytałam już mojej pani na poczcie, czy to prawda i niestety tak
Przy takim obrocie spraw będzie się bardziej opłacało brać przesyłkę kurierem, przynajmniej na allegro...