WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny takie branie leków też trzeba dobrze przemyśleć, bo jeżeli nie ma potrzeby to po co brać? Nie ma skutków ubocznych. Ale skąd to wiadomo? Pewnie nie ma po prostu badań i za 20 lat się dowiemy, że jakieś skutki uboczne były. Ja, że tak powiem bywam u 2 lekarzy, jeden w Polsce, drugi w UK. I obie moje lekarki Twierdzą, że zapisuje się to jak witaminę A w Polsce to chyba co 2 ciężarna ma zapisane leki na podtrzymanie ciąży, właśnie progesteron. Tylko czy Ci lekarze wcześniej sprawdzają poziom tego hormonu? Mało który.
    Mam 4 koleżanki w Polsce które mają dzieci, każda z nich brała luteine. Żadna nie miała badań czy jest taka potrzeba, a tylko jedna miała wskazania (plamienia).
    Trzeba troszkę samemu czytać i sprawdzać no i nie łykac leków dla świętego spokoju.

Ejrene, jusella, kijanka_88, aisa, September, Zuzulka88, Asit lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Dziewczyny takie branie leków też trzeba dobrze przemyśleć, bo jeżeli nie ma potrzeby to po co brać? Nie ma skutków ubocznych. Ale skąd to wiadomo? Pewnie nie ma po prostu badań i za 20 lat się dowiemy, że jakieś skutki uboczne były. Ja, że tak powiem bywam u 2 lekarzy, jeden w Polsce, drugi w UK. I obie moje lekarki Twierdzą, że zapisuje się to jak witaminę A w Polsce to chyba co 2 ciężarna ma zapisane leki na podtrzymanie ciąży, właśnie progesteron. Tylko czy Ci lekarze wcześniej sprawdzają poziom tego hormonu? Mało który.
    Mam 4 koleżanki w Polsce które mają dzieci, każda z nich brała luteine. Żadna nie miała badań czy jest taka potrzeba, a tylko jedna miała wskazania (plamienia).
    Trzeba troszkę samemu czytać i sprawdzać no i nie łykac leków dla świętego spokoju.

A wiesz dlaczego się nie sprawdza? Bo wynik jest niemiarodajny. Pora dnia, stres wszystko ma na ten hormon wpływ. Wydaje mi się że lepiej brać i się nie stresować (i dziecka przy okazji)..A tym bardziej jeżeli są wskazania. Wiadomo że dziewczyna która wpadła albo zaszła w 2 cyklu i nie ma żadnych problemów nawet nie wie co to jest i żyje, donosi. Super. Zazdroszczę. Ale jeżeli ciąża jest wystarana albo są jakieś problemy to niestety bardziej się o wszystko boi. A ten święty spokój akurat w ciąży jest bardzo ważny.

Patutka, stokrotka2013, Milcia, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta- zgadzam się :-) dziwne, że lekarze dali im tak po prostu luteine..
    Nie rozumiem akurat tego.
    Ja na początku miałam bo 1 ciążę straciłam i mialam silne bole brzucha.
    A teraz przez szyjkę, skurcze no i to poronienie zagrażające.

Dziwne, że lekarze dają ten lek tak o....

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 02:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 19:04

2016 🩷

2020 🩵

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka powodzenia! odpoczywaj i odpczywaj i w miedzy czasie odpoczywaj. Jestes w dobrych rekach wiec wszystko bedzie dobrze;*

U mnie lekarz obserwowwal poziom progesteronu i ufalam wasilewskiemu dzieki ktoremu zaciazylam. Rozumiem ze lęk u Was sie pojawia, ja tez tak mialam ale zaufalam i obserowwalam sie.. i jest ok;D u nas lutka dopochwowa 100 zl opakowwanie

Patutka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Stokrotka a Ty miałaś problemy tylko z orogesteronem?

Tak jestem po IVF i od początku miałam za niski

Patutka wszystko będzie dobrze jesteście dzielne odpoczywaj jestesc w dobrych rękach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 07:53

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lekarzowi ufam bo gdyby tak nie było to był lutki nie odstawiala lekarz nie negal sugerował żeby spróbować odstawić i ja się zgodzilam.
    Tak jak pisałam od początku miałam problemy z progesteronem i wczoraj miałam słabszy dzień i tak jak Maka pisałam ciąża która nie przychodzi łatwo powoduje że obawy są i będą duże i zwraca się uwagę na wszystko. Strach o ciążę nam wszystkim się włącza w większym lub mniejszym stopniu.
    Dziś oznaczę progesteron wiem że wynik jest nie miarodajny ale to pozwoli mi się uspokoić.

Za wizytujace dziś planowo i polowkowo trzymam mocno kciuki :)
    Patutka za was też :)

Ja dziś mam w planie laboratorium a później spotkanie z koleżanką ze studiów z którą się dobrych kilka lat nie widziałam :) będę wieczorem miłego dnia :)

jusella, Patutka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka powodzenia! Koleżanka też to miała założone i przenosiła ciążę :-) teraz znowu jej założyli bo szybko się skrscala wiwc głowa do góry będzie dobrze!

Hmm dziewczyny widzę podzielone zdania co do luteiny lub duphaston.
    Ja powiem po swoim doświadczeniu... Zaufałam lekarzowi i kazał dupka nie brać.. Choć bardzo nalegalam.. Ale Zaufałam... Skończyło się poronienie a co lekarz? No cóż rozłożył ręce i tyle kolejna klientka weszła do niego a ja odeszlam z brakiem nadzieji,rozzalona.

Dziewczyny moja intuicja mnie nie zawiodła tego lekarz nie ma on działa mechanicznie.. Ja teraz brałam duphaston i gdyby ten lekarz nie kazał brać to i tam bym wzięła na własną rękę Abu dmuchać na zimne. Ten lek nie ma tyle skutków ubocznych a luteina to już wcale..nadmiar progesteronu się wchłania. Jak dla swojego komfortu psychicznego brałam jest więcej zalet brania niż minusów np.stracic ciążę..
    Pamiętajcie dziewczyny biorące leki jak np.luteine sa bardziej czasami poinformowane o skutkach działania niż niektóry lekarz ponieważ się tym interesuje na bieżąco a lekarz już niekoniecznie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 08:31

Maka, Patutka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka Ty to masz przeboje. Dobrze, że jesteś pod opieką i nawet jakbyś miała leżeć do rozwiązania to dasz rade. 3mamy kciuki.

Trochę się teraz wystraszyłam, że niektóre mają jakieś skurcze czy stawiania. Ja sama nie wiem czy ich nie mam czy najzwyczajniej w świecie nie potrafię rozpoznać... bo niekiedy mnie zakluje, pociągnie itp. Lekarz powiedział, że ja nie wiem czy coś czuje to znaczy, że nie mam żadnych skurczy...

Teraz mnie martwi tylko to, że po lewej stronie pod pepkiem mam jakby takie delikatne wybrzuszenie i bardziej twarde niż po lewej i nie wiem co to. W sumie od początku tak nam więc to pewnie macica albo coś.

Dziś jadę pierwszy raz pooglądać i podotykac wózki i to będzie ciężki dzień coś czuje. Mimo wszystko udanego dnia Mamuśki i Dzieciaczki!

jusella, _analiza, Zuzulka88, najszczesliwsza lubią tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas luteine dopochwowa z recepta kosztuje niecałe 6zl :D

Mi odstawila dupka i kazała brać tylko lutke. Na początku progesteron miałam niski i zagrożenie poronienia i dlatego każe mi brać :)

Ja jednego wózka nir dostanę w W-wie ale drugi juz tak co mnie pociesza :)

Patutka zdrówka!!!! Trzymajcie się a my trzymamy za was kciuki. Jesteś w dobrych rękach więc spokojnie :) wszystko będzie dobrze!!!

jusella, Patutka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, ale miała to zakładane przez skurcze? :-(

2016 🩷

2020 🩵

• jusella Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Szanownym Koleżankom :-)

Patutka szybkiego powrotu do zdrowia! Odpoczywaj i staraj się nie zamartwiać

Wizytującym powodzenia życzę i czekam na same dobre wieści

Miłego, spokojnego dnia :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 09:02

Patutka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka trzymaj się, na pewno wszystko będzie dobrze, ważne że macie dobrą opiekę.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)
    Miłego dnia :)

Patutka lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Maka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:-)
    Patutka pomodle się napewno. Odpoczywaj. Ja dalej nie wiem jak rozpoznać takie skurcze?

Majeczka a nie bierzesz czasem lutinusa, który właśnie jest dużo droższy a niczym się nie różni od zwykłej luteiny?

Patutka lubi tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w drugiej połowie ciąży. Jeee, jeee, jeeee...

Patutka, zaufaj lekarzom i odpoczywaj.
    Co do luteiny - ja biorę do tej pory 2x100 i prawdopodobnie będę ją brała do końca ciąży. Wcześniejszą ciążę poroniłam, a w ciąży z synem miałam niewydolność szyjki, która teraz też daje sie we znaki...

Plan na dzisiaj - odwiozę młodego do szkoły i leżę ;)Miłego dnia Wam życzę, będę zagladać.

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 19:05

2016 🩷

2020 🩵

• olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, trzymam za Ciebie mocno kciuki! w jakim szpitalu leżysz?

Dziewczyny, gratuluję wszystkim, które poznały płeć i wyszły dobre USG! Za kolejne też trzymam kciuki.
    W piątek wpadłam na chwilę i dopiero nadrabiam.

jusella, goodwill, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórzyłam mocz i wyniki mam w normie: leukocyty od 3 do 5, a bakterie nieliczne ;)

_analiza, goodwill, aisa, eve90, jusella, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia_2209 wrote:
    Patutka, trzymam za Ciebie mocno kciuki! w jakim szpitalu leżysz?

Dziewczyny, gratuluję wszystkim, które poznały płeć i wyszły dobre USG! Za kolejne też trzymam kciuki.
    W piątek wpadłam na chwilę i dopiero nadrabiam.
    Na żelaznej, bo tu wylądowałam ze skurczami.
    Conajmniej tydzień przede mną.

Mogę i miesiąc leżeć, oby tylko uratowali...

2016 🩷

2020 🩵

• olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, bądź dobrej myśli. Szpital Św. Zofii ma świetnych specjalistów, super, że Cię tam przyjęli!

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
‹‹ 547 548 549 550 551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ