WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka - trzymam kciuki żeby wszelkie niepokojące objawy przeszły szybko i żebyś się w tym szpitalu po prostu nudziła! :*

My się witamy w 20 tc rozpoczętym:)

Dunda -ja mam tak samo po pierwsze z rozpoznaniem stawiania się macicy a po drugie ze złapaniem ruchów dziecka:) myślę że dopóki nie poczuje konkretnego pierd%÷nięcia to nie uwierze ze to ruchy:)

Mi cały weekend dokuczał ból kręgosłupa - chyba musze zacząć ćwiczyć bo zwłaszcza jak długo chodzę to daje się we znaki (a jeszcze na dodatek mam przepuklinę w dolnym odcinku wiec jestem wyczulona).

Gratuluję szczęśliwych wizyt, ja wybieram się 15go na wizytę i mam wielkie nadzieje na piękne usg 4d do albumu:)

majeczka87, kot_bury, jusella, Dunda, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia analiza;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia_2209 wrote:
    Patutka, bądź dobrej myśli. Szpital Św. Zofii ma świetnych specjalistów, super, że Cię tam przyjęli!
    Mam nadzieję, że będą walczyć.
    Podobno sporo leków jest ns to.

Mam nadzieję, że nam się uds. Dziękuję dziewczyny

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, modlę się za Was i trzymam mocno kciuki!

Niby był weekend, a jestem kompletnie zdechła. Mieliśmy wizytację teściów i babci, więc cały piątek spędziliśmy na sprzątaniu :) teściowa przywiozła mi genialne ciasto (z cukierni niestety, więc nie mam przepisu), pełnoziarniste orkiszowe z orzechami i śliwkami (reszta jadła sernik, którego nie lubię). Zeżarłam w dwa dni i teraz mam prawie kilogram na plusie. Niczego nie żałuję.

Melduję się po połówkowym - Filip nadal pozostał Filipkiem, wszystko ma na swoim miejscu, chociaż generalnie badanie było trudne, bo już na samym początku obrócił się do nas pupą i poszedł spać, a na szturchanie głowicą machał tylko rączkami jakby odpędzał muchy. Przez to nie udało się nam obejrzeć serca i muszę się wybrać do kardiologa-pediatry. Tzn., w sumie nie muszę, mogę przyjść na kolejne usg do mojego lekarza, ale skoro i tak trzeba dodatkowe, to poleca od razu zrobić je u specjalisty. I jakaś taka skołowana teraz jestem i nic mi się nie chce.

No i oczywiście fotka, jedyna na której coś widać :)
    6e4e599649784fa1med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 12:21

_analiza, nowatorka, majeczka87, aisa, niezapominajka, September, MirelS, Wiola90, eve90, mamuśka1, mamuśka1, jusella, stokrotka2013, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka trzymaj się!

Patutka lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka będą na pewno

Analiza my też mamy USG 15ego

Kot burry wszystko jest ok na pewno. :) więc spokojnie i mały śliczny :)

_analiza, kot_bury, Patutka, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocie_bury piękny Filipek. A ja odliczam dni do soboty- mamy polowkowe, nie umiem się doczekać. Zresztą chyba nie ja sama bo jest nas więcej :-) Dzisiaj na obiad ryż z kurczakiem i warzywami. Poza tym nic mi się nie chce. Pogoda do kitu. Jedynie kot szaleje po całym mieszkaniu z energią +100...

majeczka87, kot_bury, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, zdrowia dla Was!
    Do dobrego szpitala trafiłaś, poradzą coś!

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka trzymaj sie i informuj nas. Biedna ty jestes, ciagle cos. Dobrze ze jestes pod dobra opieka.

Kot super fotka :)

Basia to ze poronilas czego ci bbb wspolczuje to nie mozesz jednak z pewnoscia mowic ze to przez to ze nie bralas luteiny. Podobno do 10tyg jak ma sie poronic to przez wady genetyczne i zaden progesteron tego nie zatrzyma. Co nie zmienia faktu ze ja tez bralam dupka do 13 tc i sie ciesze bo bylam spokojniejsza psychicznie.

Podsumowujac ta rozmowe o progesteronie to tak jest przydatny, tak warto go brac ale nie kupowac samemu przez internet a znalezc lekarza ktory go bedzie przepisywal. Ja to bym sie wogole bala brac cos kupionego przez internet nie z apteki. Wiadomo czy tam jest na pewno luteina a nie cukier albo cos gorszego?

kot_bury, Maka, aisa, MirelS, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno jak jest silna ciąża, to nic jej nie zabije, a jak jest słaba to nawet progesteron nie pomoże.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Kocie_bury piękny Filipek. A ja odliczam dni do soboty- mamy polowkowe, nie umiem się doczekać. Zresztą chyba nie ja sama bo jest nas więcej :-) Dzisiaj na obiad ryż z kurczakiem i warzywami. Poza tym nic mi się nie chce. Pogoda do kitu. Jedynie kot szaleje po całym mieszkaniu z energią +100...

Ja też w sobotę mam połówkowe:)

Maka lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Podobno jak jest silna ciąża, to nic jej nie zabije, a jak jest słaba to nawet progesteron nie pomoże.

Tylko że początkowo za utrzymanie ciąży odpowiada progesteron.. I co jeżeli kobieta ma jakiś niedobór? Nie rozumiem? ciąża silna i słaba...? Ja wiem że są ciąże bezproblemowe i z problemami. I w tym drugim wypadku każda rozsądna kobieta robi wszystko żeby było ok.. A nie czeka co los przyniesie bo ma "słabą" ciążę..

stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja też w sobotę mam połówkowe:)

No to kochana odliczamy razem :-)

ckaik0s3070dl07t.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Maka, Naditta ma rację w tym sensie, że jak ma polecieć to i tak poleci, głównie ze względu na wady genetyczne. Ale zgadzam się z Tobą, że czasem (a może nawet i czesto) młodziutkie zarodki lecą przez niedobór progesteronu. Ja sama zwłaszcza na początku byłam bardzo przewrazliwiona na punkcie progesteronu -głównie ze względu na to czego nauczyło mnie ovufr. I sama nie czekając na to co powie spytałam lekarke czy widzi potrzeby łykania progesteronu. Dupka przepisala i brałam go gdzieś do 12 czy 13 tc. Ale potem usłyszałam ze łożysko przejmuje funkcje i jeśli nie dzieje się nic złego (jak skurcze o których pisze Patutka) to można odstawiać.
    I mimo, że w ciążę zaszłam naturalnie to jednak po dluuugim okresie starań- i wiem doskonale, o ile bardziej docenia się taka wystaraną ciaze:)

Dlatego ja zgadzam się ze Smile, że nie ma co łykać go wyłącznie ze względu na własne przekonania, bez żadnych medycznych wskazań, czy bez wiedzy lekarza. No i ponad wszystko jestem za tym żeby bez konsultacji nic nie łykać na własną rękę. Ja nawet o wit B musiałam spytać lekarza czy mogę...

Maka, aisa, jusella, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja wyraźnie napisałam o niedoborze a nie wadach genetycznych.

ckaik0s3070dl07t.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka będzie wszystko dobrze ! Trzymam za Was kciuki kochane bardzo mocno !!! Trzymajcie się ciepło :*

vbrjclq.png[/url]
  • Maka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie widzę sensownosci brania u dziewczyn bez problemów, tym bardziej jakieś kupowanie przez internet.. Ja miałam od początku problemy od plamien, krwawien i bólów @ do 13 tc później się dowiedziałam o tym łożysku, teraz też zaparcia, czasem brzuch twardy. I opinie lekarzy, jeden tak, drugi tak. Wady genetyczne wiadomo że są i w takim wypadku nic się z tym nie zrobi.. Trzeba się pogodzić. Ja mam zdanie podobne do nowatorki.

ckaik0s3070dl07t.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Dziewczyny oby wam przeszły te bóle i komplikacje... :(
    Jeśli chodzi o luteinę, to mi też wycofali po 13 tc.

Ona - jakie cudo! Kusi mnie zrobić 3D ale mama ciągle gada, że to strata kasy...

Patutka - będzie dobrze! Pomodlę się za waszą dwójkę :*

Kocie - a to uparciuch! Nieśmiały jak moja Zosia :D

Ja wciągnęłam się w serial "Elementary" :)

Wczoraj miałam gorszy dzień... nie wiem czy pisałam, ale myśmy starali się 5 lat o dzidzię i wczoraj mnie naszły takie myśli, że szkoda gadać... czy ja sobie poradzę, czy ja w ogólę chcę dziecka? Czy chodziło tylko o to, żeby się udało? Pomogła mi Zosia :) Mała rusza się od dwóch dni jak szalona, a ja z nią gadam - co mnie kopnie, to ja ją pogłaszczę, to ona mnie kopie znowu :)

W piątek mam szkolenie "Bezpieczny Maluch" nauczona doświadczeniem Warszawianek pojadę wcześniej. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 14:18

majeczka87, kot_bury, jusella, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza, dokładnie o to mi chodziło, dzięki, że to tak rozpisałaś :)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem przeciwniczką brania leków ogólnie, jestem przeciwniczką brania ich bez potrzeby i na własną rękę. Tak dla świętego spokoju. To tyle w tym temacie. I nie wiem dlaczego od razu wyczuwam jakieś nerwy dziewczyny, chyba każdy prawo ma wyrazić swoje zdanie ;)

Telashe, Dalile, aisa, _analiza, jusella, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
‹‹ 548 549 550 551 552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ