X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DObry :)

mam pytanie, jak wygląda USG połówkowe? w sensie wykonuje sie je przez powłoki brzuszne?

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hormony szaleją :D

Maka, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe tak normalne. Jesli lekarz uwaza ze trzeba to jeszcze zrobi delikatnie dopochwowe. Jesli nie to nie ;)

Dalile możliwe ze hormony ;) ja mialam na poczatku ciazy tak albo jak mnie maz wkurzyl.. denerwowalam sie bardzo i jak mowili mi ze uspokoj sie ze wzgledu na dziecko to mowilam ze neiwiem czy chce je z nim miec.. przepraszalam potem dziecinke;D Maluszek przewroci nam swiat do góry nogami, ale bedziemy szczesciarami ze mozemy je miec... Tak wiele osob nie moze miec dzieci i nigdy nie spojrzy w oczka maluszka

Maka, eve90, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj 17.30 USG połówkowe, a jutro pierwsze zajęcia w szkole rodzenia.. Uch intensywny tydzień się zapowiada.

majeczka87, Maka, nowatorka, kot_bury, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musze dupe ruszyc i zadzwonic do szkoly rodzenia... jak znalesc silyyy.... na taPCZANIE SIEDZI LEŃ....;P

Telashe, MirelS, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile, mam połówkowe tego samego dnia co Ty :)

Dalile lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak każda ma prawo wyrazić swoje zdanie. Ale nikt nie namawia do brania. A że sama miałam problemy to rozumiem obawy dziewczyn. Miałaś problemy z ciąża, w ciąży? To Twoja pierwsza? Punkt widzenia zmienia się w raz z punktem siedzenia.

stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:

mam pytanie, jak wygląda USG połówkowe? w sensie wykonuje sie je przez powłoki brzuszne?

Wydaje mi się, że tak :)

• MirelS Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w drugiej połowie!

Patutka dałaś mi do myślenia tymi skurczami,bo ja też miałam przez kilka ostatnich nocy, ale brałam nospę i pomagało,więc nie jechałam na IP,a mam szyjkę tylko 31 mm i w dodatku kicham jak szalona cały tydzień...Nie wiem jak wytrzymam do następnej wizyty.
    Trzymajcie się tam i też się za Was pomodlę.

Kot bury - śliczny pysiaczek ma ten Twój Filipek:)

A co do wątpliwości - chyba każda z nas je ma, ale ja powtarzam sobie, że damy radę. Martwię się bardziej czy będzie wszystko dobrze do końca ciąży,bo tyle się teraz słyszy o różnych przypadkach, przedwczesnych porodach, komplikacjach, itd. A czemu byśmy nie poradzili sobie z jednym maluszkiem skoro niektórzy mają po kilkoro i dają radę:) Tym bardziej, że teraz jest tyle ułatwień,a dawniej trzeba było prać tetrę :D

Dziewczyny czy Wy też tak macie, że malutkie czasami ugniata już jakieś miejsca? Ja to mam wrażenie, że robi we mnie jakieś ćwiczenia rozciągające tak mnie w boku uwiera :D zwłaszcza upodobała sobie dzidzia lewą stronę ;)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• Telashe Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowa made my day.... Uznała że nie tyje w ciąży jej na złość :D

MirelS, Naditta, kot_bury, jusella, kama005, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile też mam połówkowe 10 marca:) znowu w tym samym terminie wizytujemy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 14:24

Dalile, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Telashe Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Witam się i ja w drugiej połowie!

Patutka dałaś mi do myślenia tymi skurczami,bo ja też miałam przez kilka ostatnich nocy, ale brałam nospę i pomagało,więc nie jechałam na IP,a mam szyjkę tylko 31 mm i w dodatku kicham jak szalona cały tydzień...Nie wiem jak wytrzymam do następnej wizyty.
    Trzymajcie się tam i też się za Was pomodlę.

Kot bury - śliczny pysiaczek ma ten Twój Filipek:)

A co do wątpliwości - chyba każda z nas je ma, ale ja powtarzam sobie, że damy radę. Martwię się bardziej czy będzie wszystko dobrze do końca ciąży,bo tyle się teraz słyszy o różnych przypadkach, przedwczesnych porodach, komplikacjach, itd. A czemu byśmy nie poradzili sobie z jednym maluszkiem skoro niektórzy mają po kilkoro i dają radę:) Tym bardziej, że teraz jest tyle ułatwień,a dawniej trzeba było prać tetrę :D

Dziewczyny czy Wy też tak macie, że malutkie czasami ugniata już jakieś miejsca? Ja to mam wrażenie, że robi we mnie jakieś ćwiczenia rozciągające tak mnie w boku uwiera :D zwłaszcza upodobała sobie dzidzia lewą stronę ;)
    Nie, ale ją głównie czuje ruchy jakby od spodu

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Tylko że początkowo za utrzymanie ciąży odpowiada progesteron.. I co jeżeli kobieta ma jakiś niedobór? Nie rozumiem? ciąża silna i słaba...? Ja wiem że są ciąże bezproblemowe i z problemami. I w tym drugim wypadku każda rozsądna kobieta robi wszystko żeby było ok.. A nie czeka co los przyniesie bo ma "słabą" ciążę..
    Jak kobieta ma wystarczajaco progesteronu zeby zajsc w ciaze bez problemu to ma i go wystarczajaco zeby ja utrzymac. I nie robmy z wszystkich lekarzy konowalow ktorzy nie wiedza co to progesteron i kiedy go przepisac...

Naditta, jusella lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok ruszylam sie ;) jutro pierwsze zajecia w szkole rodzenia;)

nowatorka, Telashe, _analiza, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:

U mnie zapraszają od 30 tyg :)

• Naditta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Tak każda ma prawo wyrazić swoje zdanie. Ale nikt nie namawia do brania. A że sama miałam problemy to rozumiem obawy dziewczyn. Miałaś problemy z ciąża, w ciąży? To Twoja pierwsza? Punkt widzenia zmienia się w raz z punktem siedzenia.

Widzę, że na siłę chcesz kontynuować dyskusje. Jak już napisałam, ja skończyłam i nie wypowiadam się więcej na ten temat.

nowatorka lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    Teściowa made my day.... Uznała że nie tyje w ciąży jej na złość :D

Opowiedz więcej :D

• olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:

Ja miałam połówkowe przez powłoki brzuszne.

8 marca idę prywatnie na USG połówkowe plus 4D ;)

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czym sie rozni 4d od 3 d?

u nas od 21 mozna;) ciekawe czy mnie nie pogonia jak uslysza ze mam przodujace lozysko;) bedzie widac jutro ;)

f2wlanlihx9vcryh.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    Ja tez jade w tym tygodniu sie zapisac. U nas sa 3 spotkania z partnerem i 5 same babeczki. Moze bedzie tez pilates i taniec dla ciezarowek ale zalezy czy beda sie zapisywac :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
‹‹ 549 550 551 552 553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ