X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona2012 dobrze ze wszystko dobrze;) niech sie szyjka twardo trzyma do samego lipca;)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Maka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas za 99 zł można chcieć taki film 4d i chyba się zdecydujemy.

ckaik0s3070dl07t.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oświeccie mnie na czym to 4d polega?

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłyście już usg połówkowe? Czy u kazdego ginekologa mozna je zrobic bo na internecie nic nie pisza czy robia takie usg czy nie.. I wiecie moze czy Karolina Rabenda-Łącka z Zielonej Gory je robi albo ktoś z Głogowa?

ug37e6ydmras9566.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:

Pisałam ci :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheForfie wrote:
    Robiłyście już usg połówkowe? Czy u kazdego ginekologa mozna je zrobic bo na internecie nic nie pisza czy robia takie usg czy nie.. I wiecie moze czy Karolina Rabenda-Łącka z Zielonej Gory je robi albo ktoś z Głogowa?
    Wiecie co jak tak czytam czasami ze niektore nie wiecie kiedy co i u kogo robic to sobie mysle ze ci wasi lekarze jacys mieogarnieci sa i nic wam nie tlumacza. Moj mi sam mowi np za miesiac robimy polowkowe, to samo z genetycznymi sam mi tlumaczyl co i jak i pytal co chce robic a niektore z was musza sie same dowiadywac ;)

kamenkaa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    Poprzednia strona, wpis Dalile na samej górze

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    DObry :)

mam pytanie, jak wygląda USG połówkowe? w sensie wykonuje sie je przez powłoki brzuszne?

Telashe moje badanie połówkowe rozpoczęło się od badania ,,ręcznego " szyjki i brzucha, następne miałam mierzoną szyjkę usg wewnętrznym wtedy pamiętam, że zwracał mi uwagę, że jeśli skraca się szyjka to ważne też jest jak wygląda to miejsce gdzie szyjka łączy się z dzieckiem ale dokładnie wam tego nie wytłumaczę:-) i na koniec rozpoczął badanie przez brzuch synusia i bardzo długo to trwało. raz przełączył mi na 3d ale powiedział mi że nie zaleca robienia 3d tak wcześnie i woli je robić około 28 tc bo wtedy ładnie widać wykształcone dzieciątko.

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi robil tylko przez brzuch

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa a Ty miałaś polowkowe u swojego lekarza? Ja jadę do kliniki bo mój gin nie ma dobrego sprzętu. I się zastanawiam czy jak tam poproszę o sprawdzenie długości szyjki czy się zgodzi.

ckaik0s3070dl07t.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma certyfikat i bardzo dobry sprzęt więc nie musiałam nigdzie jeździć na szczęście (chodzę oczywiście prywatnie ), wydaje mi się, że jeśli to prawda jak pisały tu niektóre dziewczyny, że przez brzuch jest możliwe zbadanie długości szyjki to nie powinni ci zrobić problemu. Zawsze możesz poprosić.

Maka lubi tę wiadomość

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to masz szczęście co do lekarza :-)
    Mój nic nie mówi mi tylko wszystko dobrze na koniec haha
    Starszy facet ordynator po prostu się wypalił pod względem rozmowy z pacjentka.
    Mimo to wolę jego bo jest dobrym specjalista..

Właśnie wróciłam od niego i niestety muszę pojechać ponownie... Byłam 20 minut Przed otwarciem a tam już 9 pacjentek... Darowalam sobie... Pojadę na koniec.. Choć zastanawiam się czy wogole jechać bo już mnie nie boli systematycznie tylko jak za dużo robię to wtedy... Zaczyna,ale jak już byłam raz to chyba pojadę dla świętego spokoju :-)

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Wiecie co jak tak czytam czasami ze niektore nie wiecie kiedy co i u kogo robic to sobie mysle ze ci wasi lekarze jacys mieogarnieci sa i nic wam nie tlumacza. Moj mi sam mowi np za miesiac robimy polowkowe, to samo z genetycznymi sam mi tlumaczyl co i jak i pytal co chce robic a niektore z was musza sie same dowiadywac ;)

Ja mam tak samo, sam mi mówi w którym tygodniu na jakie badania mam się zapisać.Sam nie robi ale w tym samym miejscu przyjmują lekarze z Wawy i Łodzi,którzy wykonują usg genetyczne czy połówkowe.Lekarz prowadzący powinien Wam wszystko tłumaczyć a jak czujecie się zagubione to zróbcie sobie listę z pytaniami, zawsze się przydaje taka ściągawka.Jak przejrzycie forum to na pewno trochę pytań na ta listę Wam wskoczy:)

A zresztą przecież wszystkie miałyście usg genetyczne, połówkowe jest takie samo tylko dziecko większe i inne parametry mierzą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 16:49

nowatorka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam witam dziewczyny

Patutka będzie dobrze bo musi byc! Pisz nam jak tam u was.

Ja dzisiaj również ledwooo ale zapisałam się do szkoły rodzenia i jutro już z rana ruszam na zajęcia pierwsze :)

Trzeba zjesc teraz obiadek chyba ;)

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka teraz przeczytałam dokładniej i tak patrzę ze masz identyczny program jak ja na szkole, chodzisz może na Bukowskiego do szkoły rodzenia? ;)

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Program w mojej to:

W programie:
    - jak radzić sobie z bólem porodowym przez ćwiczenia oparte na jodze
    - muzykoterapia
    - masaż
    - relaks
    - wizualizacja narodzin
    - ćwiczenia oddechowe
    - ćwiczenia w połogu i powrót do dawnej sylwetki
    - zwiedzanie traktu porodowego i oddziału położniczego Szpitala Miejskiego w Olsztynie

Na zajęciach teoretycznych mówimy o porodzie, połogu i stanach emocjonalnych z tym związanych oraz o potrzebach noworodka (pielęgnacja: kąpiel, przewijanie, karmienie).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 17:02

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę tej szkoły rodzenia. U mnie to chyba bez sensu skoro będzie cc..
    Dziewczyny szlag mnie trafi zaraz. Jak uporać się z natarczywa baba - kiedyś moja klientka- która wprasza się na kawę, co chwilę wydzwania.. Nie chce być nie miła ale baba jest po 50 i ciągle narzeka na swoją rodzinę, dzieci lenie, wnuki niewychowane, mąż olewus.. No nie mam pomysłu na kobietę..

ckaik0s3070dl07t.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedz, że jesteś w ciąży i źle się czujesz :) To dobra wymówka.

niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ona o tym wie... I dlatego wie że jestem w domu.. I dzisiaj wydzwaniala - nie odebrałam i jeb dzwonek do drzwi... Nosz ku*wa.

ckaik0s3070dl07t.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko współczuję takiej :/ ja kiedyś miałam taka ciotke, to krew zalewala.. więc nie dziwie Ci sie ze sie denerwujesz :/ ja bym chyba nie otwierala jej drzwi :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 17:33

atdc9vvj1ddua2x5.png
‹‹ 551 552 553 554 555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ