WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod/ciaza/badania/badanie-usg-w-ciazy-wyjasniamy-co-to-jest-usg-3d-i-4d,200_3935.html

Badanie USG 4D to USG trójwymiarowe ruchome – dziecko rejestrowane jest w ruchu, czyli na monitorze oglądamy ruchomy obraz. Dzięki temu widzimy maleństwo na żywo – kiedy się obraca, robi różne miny. To tak, jakby wewnątrz macicy zainstalować kamerę i podpatrywać, co właśnie robi maluszek. Różnica pomiędzy USG 3D i 4D polega więc na tym, że w 3D mamy zdjęcie trójwymiarowe nieruchome, zaś w 4D – ruchomy film.

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo fajnie jak jest taniec;) u nas dwa razy w tyg gimnastyka z oddychaniem, plus zajecia teoretyczne, zajecia z partnerem z porodu rodzinnego i cos tam jeszcze ;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Maka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka wyraźnie napisałam w razie niedoboru, i że nie widzę sensu brania jak któraś nie ma problemów. Nie doszukuj się dziury w całym. A co do pytań do Naditty, podejrzewam że nie miałaś dlatego napisałam ostatnie zdanie. Tyle w temacie.

ckaik0s3070dl07t.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dajcie już spokój! ciągnie się temat od wczoraj i już chyba każdej się znudził ;)

Też chyba obczaję czy gdzieś w okolicy nie mam takiej szkoły, zawsze to jakaś rozrywka na zwolnieniu ;) i doszkoli się człowiek.
    Fajna sprawa to 4D,ale pewnie też kosztowna. U nas 3D to koszt 250 zł - idę 10 marca, a 4D to nawet nie robią chyba.

September, aisa, jusella lubią tę wiadomość

• Telashe Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Opowiedz więcej :D
    Uznała że każda szanujaca się kobieta a już szczególnie u nich w rodzinie ma obowiązek przytyc w ciąży minimum 20 kg i że nie idąc w jej ślady robię jej na złość odcinając syna od początku od rodziny męża....

Chyba żyję w matrixie... :D

kot_bury, eve90, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    Uznała że każda szanujaca się kobieta a już szczególnie u nich w rodzinie ma obowiązek przytyc w ciąży minimum 20 kg i że nie idąc w jej ślady robię jej na złość odcinając syna od początku od rodziny męża....

o matko...ona tak serio? oO

• Dalile Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasny gwint :D Co za kobieta :D Przypomnij jej, że nie jesteście spokrewnione :)

Ewentualnie kup i noś 10 kg cukru, żeby jej było miło :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 14:47

kot_bury, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Telashe Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Dziewczyny dajcie już spokój! ciągnie się temat od wczoraj i już chyba każdej się znudził ;)

Też chyba obczaję czy gdzieś w okolicy nie mam takiej szkoły, zawsze to jakaś rozrywka na zwolnieniu ;) i doszkoli się człowiek.
    Fajna sprawa to 4D,ale pewnie też kosztowna. U nas 3D to koszt 250 zł - idę 10 marca, a 4D to nawet nie robią chyba.
    U nas połówkowe jest tylko w 3d.. W 2d nie robią, na 4d wg mnie nie warto narazie :)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Nowatorka wyraźnie napisałam w razie niedoboru, i że nie widzę sensu brania jak któraś nie ma problemów. Nie doszukuj się dziury w całym. A co do pytań do Naditty, podejrzewam że nie miałaś dlatego napisałam ostatnie zdanie. Tyle w temacie.

A podejrzewaj sobie co chcesz, Twoja sprawa :)

Maka lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko a ja od początku na minusie. Dobrze że moja nie ma takich pomysłów bo pewnie by mnie z rodziny wyrzuciła.. A Ty poprostu jesteś zła synowa, jak możesz nie przytyć 20 kg skoro tradycja nakazuje:-P

jusella, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Jasny gwint :D Co za kobieta :D Przypomnij jej, że nie jesteście spokrewnione :)
    Regularnie przypominam jej gdzie są drzwi ;) cóż ona od 25 lat nie może tych 20 kg zgubić. Moja teoria zakłada że szukała towarzyszki w niedoli rozmiaru 56... Jak schudlam po odstawieniu hormonów to też patrzyła wilkiem wypytujac wszystkich czy nie zrobilam liposukcji ;) ot taki typ czlowieka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 14:52

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unikałabym wizyt u takiej teściowej :D z księżyca spadła, czy jak ze swoimi teoriami? ;P

niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    Regularnie przypominam jej gdzie są drzwi ;) cóż ona od 25 lat nie może tych 20 kg zgubić. Moja teoria zakłada że szukała towarzyszki w niedoli rozmiaru 56... Jak schudlam po odstawieniu hormonów to też patrzyła wilkiem wypytujac wszystkich czy nie zrobilam liposukcji ;) ot taki typ czlowieka

Może to też jakaś tradycja? Że te 20 kg się nosi przez całe życie... ;-)

ckaik0s3070dl07t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    mam pytanie, jak wygląda USG połówkowe? w sensie wykonuje sie je przez powłoki brzuszne?

U mnie najpierw było krótkie dopochwowe (mierzył długość szyjki), potem już całość przez brzuch.

A propos szyjki - moja w ciągu 3 tygodni się... wydłużyła. Fakt, nie wysilałam się za mocno, ale też nie leżałam. Albo lepiej mu wyszło dzisiejsze mierzenie, albo nie wiem co :)
    MirelS wrote:
    Dziewczyny czy Wy też tak macie, że malutkie czasami ugniata już jakieś miejsca? Ja to mam wrażenie, że robi we mnie jakieś ćwiczenia rozciągające tak mnie w boku uwiera :D zwłaszcza upodobała sobie dzidzia lewą stronę ;)

Mój zdaje się często przytula mi się do pęcherza :) potrafię nagle przejść od stanu "w ogóle mi się nie chce" do "masakra, nie zdążę dobiec!" i z powrotem.

Telashe, Twoja teściowa jest niesamowita! Skąd się jej te teorie biorą :D

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Telashe Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy tradycja obejmuje zniżki na 3 drzwiowe szafy z lustrem ;)

kot_bury, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide do szkoly rodzenia w szpitalu w ktorym bede rodzic. Unas trzeba sie zapisac do 24 tc

majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja dzisiaj byłam na kontroli u swojego lekarza prowadzącego. Na anemię dostałam tardyferon fol. Moja szyjka ma 4,4 cm, więc się uspokoiłam. Powiedział, że takie twardnienia macicy jak u mnie występują czasami i wcale nie muszą być oznaką skracającej się szyjki. Mam je dosyć często, ale jak trzeba biorę nospę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 15:09

nowatorka, majeczka87, kot_bury, nowa!, jusella, goodwill, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim nie ma :/

• ona2012 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Ona - jakie cudo! Kusi mnie zrobić 3D ale mama ciągle gada, że to strata kasy...
    Dalile ja byłam na zwykłym USG 2D. Ale doktor czasami sama dla siebie przełączała na 4D. Wydrukowała mi nawet kilka zdjęć z 4D, a płaciłam jak za zwykłe:)

atdc3e5erjm386my.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:

padłam... hahahahahha :D:D:D to dobre !!!!

Kijanka
‹‹ 550 551 552 553 554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ