Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod/ciaza/badania/badanie-usg-w-ciazy-wyjasniamy-co-to-jest-usg-3d-i-4d,200_3935.html
Badanie USG 4D to USG trójwymiarowe ruchome – dziecko rejestrowane jest w ruchu, czyli na monitorze oglądamy ruchomy obraz. Dzięki temu widzimy maleństwo na żywo – kiedy się obraca, robi różne miny. To tak, jakby wewnątrz macicy zainstalować kamerę i podpatrywać, co właśnie robi maluszek. Różnica pomiędzy USG 3D i 4D polega więc na tym, że w 3D mamy zdjęcie trójwymiarowe nieruchome, zaś w 4D – ruchomy film.Zuzulka88 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dajcie już spokój! ciągnie się temat od wczoraj i już chyba każdej się znudził
Też chyba obczaję czy gdzieś w okolicy nie mam takiej szkoły, zawsze to jakaś rozrywka na zwolnieniui doszkoli się człowiek.
Fajna sprawa to 4D,ale pewnie też kosztowna. U nas 3D to koszt 250 zł - idę 10 marca, a 4D to nawet nie robią chyba.September, aisa, jusella lubią tę wiadomość
-
Dalile wrote:Opowiedz więcej
Chyba żyję w matrixie...kot_bury, eve90, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Sergiusz
-
Telashe wrote:Uznała że każda szanujaca się kobieta a już szczególnie u nich w rodzinie ma obowiązek przytyc w ciąży minimum 20 kg i że nie idąc w jej ślady robię jej na złość odcinając syna od początku od rodziny męża....
Chyba żyję w matrixie...
o matko...ona tak serio? oO -
MirelS wrote:Dziewczyny dajcie już spokój! ciągnie się temat od wczoraj i już chyba każdej się znudził
Też chyba obczaję czy gdzieś w okolicy nie mam takiej szkoły, zawsze to jakaś rozrywka na zwolnieniui doszkoli się człowiek.
Fajna sprawa to 4D,ale pewnie też kosztowna. U nas 3D to koszt 250 zł - idę 10 marca, a 4D to nawet nie robią chyba.Zuzulka88 lubi tę wiadomość
Sergiusz
-
Maka wrote:Nowatorka wyraźnie napisałam w razie niedoboru, i że nie widzę sensu brania jak któraś nie ma problemów. Nie doszukuj się dziury w całym. A co do pytań do Naditty, podejrzewam że nie miałaś dlatego napisałam ostatnie zdanie. Tyle w temacie.
A podejrzewaj sobie co chcesz, Twoja sprawaMaka lubi tę wiadomość
17.07.2016
-
O matko a ja od początku na minusie. Dobrze że moja nie ma takich pomysłów bo pewnie by mnie z rodziny wyrzuciła.. A Ty poprostu jesteś zła synowa, jak możesz nie przytyć 20 kg skoro tradycja nakazuje:-P
jusella, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dalile wrote:Jasny gwint
Co za kobieta
Przypomnij jej, że nie jesteście spokrewnione
cóż ona od 25 lat nie może tych 20 kg zgubić. Moja teoria zakłada że szukała towarzyszki w niedoli rozmiaru 56... Jak schudlam po odstawieniu hormonów to też patrzyła wilkiem wypytujac wszystkich czy nie zrobilam liposukcji
ot taki typ czlowieka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 14:52
Sergiusz
-
Telashe wrote:Regularnie przypominam jej gdzie są drzwi
cóż ona od 25 lat nie może tych 20 kg zgubić. Moja teoria zakłada że szukała towarzyszki w niedoli rozmiaru 56... Jak schudlam po odstawieniu hormonów to też patrzyła wilkiem wypytujac wszystkich czy nie zrobilam liposukcji
ot taki typ czlowieka
Może to też jakaś tradycja? Że te 20 kg się nosi przez całe życie...
-
nick nieaktualnyTelashe wrote:mam pytanie, jak wygląda USG połówkowe? w sensie wykonuje sie je przez powłoki brzuszne?
U mnie najpierw było krótkie dopochwowe (mierzył długość szyjki), potem już całość przez brzuch.
A propos szyjki - moja w ciągu 3 tygodni się... wydłużyła. Fakt, nie wysilałam się za mocno, ale też nie leżałam. Albo lepiej mu wyszło dzisiejsze mierzenie, albo nie wiem co
MirelS wrote:Dziewczyny czy Wy też tak macie, że malutkie czasami ugniata już jakieś miejsca? Ja to mam wrażenie, że robi we mnie jakieś ćwiczenia rozciągające tak mnie w boku uwierazwłaszcza upodobała sobie dzidzia lewą stronę
Mój zdaje się często przytula mi się do pęcherzapotrafię nagle przejść od stanu "w ogóle mi się nie chce" do "masakra, nie zdążę dobiec!" i z powrotem.
Telashe, Twoja teściowa jest niesamowita! Skąd się jej te teorie biorąjusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Hej
Ja dzisiaj byłam na kontroli u swojego lekarza prowadzącego. Na anemię dostałam tardyferon fol. Moja szyjka ma 4,4 cm, więc się uspokoiłam. Powiedział, że takie twardnienia macicy jak u mnie występują czasami i wcale nie muszą być oznaką skracającej się szyjki. Mam je dosyć często, ale jak trzeba biorę nospę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 15:09
nowatorka, majeczka87, kot_bury, nowa!, jusella, goodwill, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dalile wrote:Ona - jakie cudo! Kusi mnie zrobić 3D ale mama ciągle gada, że to strata kasy...
jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Telashe wrote:Uznała że każda szanujaca się kobieta a już szczególnie u nich w rodzinie ma obowiązek przytyc w ciąży minimum 20 kg i że nie idąc w jej ślady robię jej na złość odcinając syna od początku od rodziny męża....
Chyba żyję w matrixie...
padłam... hahahahahha:D:D to dobre !!!!
jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Kijanka