X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella, dzięki za przepis! No to przepadłam, jutro będę robiła :)

jusella lubi tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Smile - takie zasłabnięcia to u mnie kolejny objaw ciąży. Słabo robi mi się właśnie w sklepach - pomaga wyjście na świeże powietrze. Często też jest mi duszno - nawet jak siedzę i wtedy też świeże powietrze pomaga - muszę często wietrzyć a w nocy najchętniej spałabym przy otwartym oknie - i tu prowadzimy "wojnę" z Tatuśkiem - ja otwieram, on zamyka :/

hihi prowadzę codziennie dokładnie taką samą wojnę! też od początku ciąży robi mi się słabo i mam napady gorąca. Świeże powietrze to najlepsze lekarstwo ;)

jusella lubi tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka i mamuśka dziękuję ze pytacie. Odpiszę tu, bo niestety nie mam jak do was napisać

Miałyśmy połówkowe. Malutka jest okazem zdrowia, serduszko 145 puka, wszystko jest na swoim miejscu! <3 Waży 415gram
    No i tak, pokazałam dupkę, jestem 100% dziewczynką- Nikola :-) wszystko zostało przebadane, prócz buzi, bo niestety jak zaczęli ją naciskać to się schowała. I dupa. Ale 'jakieś' zdjęcie mojego szczęścia mam.

Skurcze jeszcze są ale nie puszczają od razu tylko po paru minutach i nie są regularne ani częste. Dzisiaj muszę je policzyć i zgłosić na obchodzie jutro tak jak prosili.

Kurde sama już nie wiem.
    Wiem, że chcę aby z moją córką która właśnie mnie kopie było okej.

Mam nadzieję, że wyjdziemy z tego... rokowania są pół na pół.

Maka, jusella, Wiola90, majeczka87, kot_bury, Pazur_, kama005, nowatorka, mamuśka1, _analiza, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot_bury wrote:
    O serach znalazłam tak:
    "Parmezan to ser twardy, o ziarnistej konsystencji, słomkowożółtego koloru, ma charakterystyczny, bardzo pikantny, lecz dojrzały i przyjemny smak i zapach. Przede wszystkim powszechnie znany jako najpopularniejszy na świecie ser do ucierania. Jest to ser typu grana, twardy, robiony z pasteryzowanego twarogu."
    http://www.seromaniacy.pl/seropedia/ser,Parmezan

Bursztyn, Rubin, Szafir firmy Spomlek:
    "Ser jest zrobiony z pasteryzowanego mleka krowiego."
    http://serypolskie.pl/skarby-serowara/

Niepasteryzowane chyba właściwie trudno znaleźć. Z polskich kojarzę chyba tylko oscypki i koryciński, może jeszcze jakieś sery z małych, lokalnych mleczarni.
    Kot_buty - bardzo Ci dziękuję. Jakoś nie umiałam tego znaleźć. Dziś w takim razie lecę po Bursztyna! aż mi ślinka leci :D

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wszystko dobrze będzie - Nikola zdrowa to dacie sobie radę. Teraz leż i odpoczywaj i zbieraj siły bo w lipcu Nikolka da Ci popalić

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Dziewczyny a zdarza Wam się, że robi Wam się słabo?Ja miałam dzisiaj taką sytuacje w sklepie i aż się wystraszyłam.Teraz wszystko ok.
    Smile u mnie najgorzej było na przełomie 1 i 2 trymestru. Bałam się sama wyjść gdzieś dalej niż do sklepu osiedlowego bo często miałam takie sytuacje. Teraz jest dużo lepiej, ale jak jestem głodna albo za ciepło się ubiorę to zaraz robi mi się słabo. Chyba nie ma się czym martwić, uroki ciąży.

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka i KotBury- dzięki za info o parmezanie, jeszcze to sprawdze zaraz żeby nie było :)

Tak swoją drogą Nowatorka, nawet nie wiesz jak ja Ci zazdroszczę tego, że mieszkasz we Włoszech! Uwielbiam ten kraj <3

aisa, eve90, nowatorka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Patutka wszystko dobrze będzie - Nikola zdrowa to dacie sobie radę. Teraz leż i odpoczywaj i zbieraj siły bo w lipcu Nikolka da Ci popalić
    Narazie to jestesmy dalej s szpitalu i na pewno trochę tu posiedzimy.
    Ale spoko jeżeli to mi da gwarancję, że będzie dobrze, to mi się nie spieszy.
    Mogłyby te skurcze ustać już zupełnie....

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • aisa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Słoneczko wrote:
    Martwi mnie to szczerze mówiąc, że będzie gorzej, bo nie chciałam się ze sobą pieścić w ciąży i ogólnie jestem "zosią samosią", nie za bardzo lubię prosić kogoś o pomoc. A tu chyba będzie trzeba. U mnie oddech wyćwiczony, prawidłowy (czyli przeponowy), bo śpiewam tak powiedzmy że pół-zawodowo i aktywna też jestem (turystyka wszelaka), a i tak dopadło...
    Pewne rzeczy będzie trzeba wykonywać wolniej a inne na raty po krótkim odpoczynku, ale wszystko jest do zrobienia. Dalej można być "zosią samosią" tylko trochę wolniejszą :P

jusella, *Słoneczko, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe, wszystkiego najlepszego dla męża!

Smile, uroki ciąży ;) Warto ubrać się na cebulę żeby w razie czego od razu się rozpiąć. W lato to niestety nie będzie działało :P Mieć przy sobie wodę, usiąść i pooddychać głęboko (najlepiej na powietrzu)

Alexxx, lubię za powrót i potwierdzenie płci a nie atak kolki nerkowej ;) Dobrze, że już jest lepiej :)

Witaj Mał

Zuzulka88, alexxx lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka trzymajcie sie dziewczynki ;*

Telashe wspolczuje Ci takich przezyc... Ileż Ty sie dziewczyno musiałaś nacierpieć.. ;*

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexxx wrote:
    Witam Was Dziewczyny :) dawno mnie tu nie było :) miałam paskudny atak kolki nerkowej, następnie IP i dowiedziałam się ze mam ucisk. Tydzień leżenia bo ból okropny.

Wczoraj miałam badanie połówkowe. Marcel nadal jest Marcelem i już nim pozostanie, wątpliwości nie ma żadnych. Waży pół kilo i rozwija się prawidłowo. No i widziałam pierwszy raz jego buzie <3. Dostałam filmik, na którym jest jak ssie kciuka i wsadza sobie stopkę do buzi :D

Postaram się Was nadrobić, ale będzie ciężko :)

Ja mam podobne bóle tylko jeszcze nie miała takiego ataku ostrego jak Ty ale boli mnie praktycznie codziennie i jeden lekarz twierdzi że mi właśnie łożysko uciska na wątrobę, a drugi że to za wcześnie na taki ucisk i najprawdopodobniej mam kamienie na nerkach albo w woreczku :/

alexxx lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy Wasi partnerzy/mężowie też są "w ciąży"? Tatuśkowi brzuszek rośnie (a ćwiczy systematycznie i kaloryferek na brzuszku posiada), wcześniej miał mdłości razem ze mną i śmiejemy się, że ciężarny jest.

Maka, aisa, niezapominajka, eve90, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojemu tez rosnie i ma zachciamki;) zaczal jesc sledzie ktorych nienawidzil od malego;)

jusella, niezapominajka, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Maka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w ciąży i to takiej zaawansowanej chodzi od dwóch lat... - tak stwierdzam po brzuchu.. wybredny nie jest, ale humorki za to ma...
    Muszę się ogarnąć i jakiś obiad ugotować... :-/

jusella, kot_bury, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    mojemu tez rosnie i ma zachciamki;) zaczal jesc sledzie ktorych nienawidzil od malego;)

Mój też zachcianki ma - kurcze zastanawiam się, czy drugiej wyprawki nie zacząć szykować ;-)

majeczka87, niezapominajka, kama005, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Telashe Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Mój też zachcianki ma - kurcze zastanawiam się, czy drugiej wyprawki nie zacząć szykować ;-)
    Ten syndrom chyba ma nawet nazwę :)

jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • aisa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi czy Wasi partnerzy/mężowie też są "w ciąży"? Tatuśkowi brzuszek rośnie (a ćwiczy systematycznie i kaloryferek na brzuszku posiada), wcześniej miał mdłości razem ze mną i śmiejemy się, że ciężarny jest.
    Mój M nie jest ciążowy ;)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam - dzisiaj maraton, rano byłam u magika z NFZ, a potem na połówkowych i sama nie wiem, czy mam się cieszyć (bo szyjka ma jednak dł 5cm i ryzyko przedwczesnego porodu minimalne) czy już się martwić, bo młody ma 1,5mm ubytek w przegrodzie w serduszku :( Dr mówił, że z tym się żyje i często przy usg w 30tc już tego nie widać, ale muszę przyznać, że mnie to zcięło z nóg. Poza tym wszystko ok - waży 368g i prawdopodobnie będzie 3,5kg facecikiem, przepływy w normie, w związku z tą szczeliną jest szmer w serduszku. Młody był strasznie znudzony tym badaniem i cały czas ziewał ;)

Ja%C5%9B_20tc_jpg_300x300_q85.jpg

Mój mąż też jest w ciąży współczującej ;) I ja niestety też dołączyłam do grona zadyszkowców, a jak na nieszczęście mieszkam na 4 piętrze bez windy :/

jusella, aisa, kot_bury, majeczka87, nowa!, nowatorka, mamuśka1, Zuzulka88, alexxx lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego zmęczenia i wczorajszej złości na samą siebie zapomniałam się z Wami podzielić informacją, że w Smyku są przeceny na wózki - ok. 300 zł

W Smyku też Szymonek "upatrzył" sobie maskotkę - jest tam stoisko "Fabryka Misia, gdzie najpierw wybiera się maskotkę (jest pusta w środku) potem wybiera się serce i głos misia, ubranka następnie nadaje się miśkowi imię, drukuje certyfikat (fajna sprawa dla starszych maluchów - koszt ok. 30 -40 zł). I tak oglądałam sobie te misiaki przesłodkie i wśród nich była brzydka, zielona wypłowiała żaba (taka kupka nieszczęścia) - wydawała się tak paskudna, że aż piękna i musiałam ją dotknąć - jak dotknęłam to Szymcio mnie kopnął (wcześniej i później cisza), potem poszłam sobie pooglądać inne rzeczy i jak wracałam znów do tej żaby doszłam, znów dotknęłam i znów kopniak i dziś opowiadałam to Tatuśkowi i delikatnie mnie"zjechał", że Synkowi ewidentnie podobała się paskuda i, że wyrodna matka ze mnie bo dziecku nie kupiłam

Ejrene, Maka, aisa, eve90, kot_bury, majeczka87, Wiola90, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

‹‹ 557 558 559 560 561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ