X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też tak tyje jak i ja :D moim zdaniem :p wg niego nie :D

Patutka trzymajcie się!!!! Wszystko będzie dobrze!!!!

W cholere z tymi szkołami rodzenia... Niedługo chyba pójdziemy na płatna albo weźmiemy indywidualna też płatna. Chcemy chodzić razem ale kurde nie ma jak... Wszędzie takie godziny jakby wszyscy pracowali tylko poniedziałek piątek do godz 17 Lub 18. No jasne... Chyba nie wzięli pod uwagę tego że nie wszyscy tak pracują... Szlag mnie zaraz trafi. Terminy uciekają i czas się kończy...

kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko nie martw się - taki ubytek może zniknąć do końca ciąży i jest to wielce prawdopodobne - u Was na pewno tak będzie

niezapominajka lubi tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe, mój mąż też ma dzisiaj urodziny!
    Co szykujesz dla swojego?
    Ja niestety mam tylko mały prezent i zrobię coś dobrego na obiadokolacje, plus jakieś winko dla niego. Nie mam nawet czasu, żeby jakoś specjalnie się przygotować tzn ciasto czy coś, bo wracamy z pracy o tej samej porze. A przez ostatnie zawirowania nie miałam kiedy poszukać jakiegoś mega prezentu i dzisiejszy będzie troszkę hmm prosty, nad czym bardzo ubolewam... :(
    Na szczęście mój mężu jest kochany i ucieszy go wszystko :)

jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    Wróciłam - dzisiaj maraton, rano byłam u magika z NFZ, a potem na połówkowych i sama nie wiem, czy mam się cieszyć (bo szyjka ma jednak dł 5cm i ryzyko przedwczesnego porodu minimalne) czy już się martwić, bo młody ma 1,5mm ubytek w przegrodzie w serduszku :( Dr mówił, że z tym się żyje i często przy usg w 30tc już tego nie widać, ale muszę przyznać, że mnie to zcięło z nóg. Poza tym wszystko ok - waży 368g i prawdopodobnie będzie 3,5kg facecikiem, przepływy w normie, w związku z tą szczeliną jest szmer w serduszku. Młody był strasznie znudzony tym badaniem i cały czas ziewał ;)
    Nie martw się na zapas <łatwo mówić>, ale znam kilka przypadków gdzie na połówkowym wychodziły szmery bądź właśnie ubytek w przegrodzie. Zazwyczaj nie ma po tym śladu pod koniec ciąży, czasem trzeba się jeszcze skonsultować ze specjalistą. Niektóre dzieci mają jeszcze pewne ubytki po urodzeniu, ale i to ma prawo wystąpić i zazwyczaj "samo się naprawia" do skończonego roku albo pół (już nie pamiętam).
    Szyjka super długa, reszta parametrów ok więc zdecydowanie się cieszyć z synka, u którego na kolejnym usg nie będzie śladu po tym ubytku :)

jusella, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella, brzydka Ty ;) nie kupić dziecku żabuchy ;)

Po porodach zacznie się szał albo i przed... Czy kupić czy nie kupić cuski albo spersonalizowanego Misia szumisia ;D

Naditta, sto lat dla męża!

Kama, idź sama na szkołę a potem zdawaj relacje swojemu albo tak jak piszesz na jakąś płatną gdzie będą Wam terminy pasować.

Idę robić pierogi z mięsem z zupy i cebulką... mniam.... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 17:55

eve90, jusella, Naditta, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    932b93bc8f255aa4med.jpg
    Z DZIŚ :)

kot_bury, Maka, izulala, jusella, Ejrene, majeczka87, Wiola90, eve90, nowa!, mamuśka1, renieczka, aisa, _analiza, Zuzulka88, alexxx lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • izulala Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! !

Czy wy tez czasami macie takie wrazenie ze dzidzia jak sie przewraca w was to jakby zachaczala o "krocze"... czasami tak czuje na samym dole jajby byl i sobie cos tam grzebal;) czasami z przodu czasami z tyłu; )

Patutka będzie dobrze! ! Wypoczywaj! !!

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile śliczny brzusio

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po moim pierwszynm razie w szkole rodzenia;) oczywiscie sie spoznilam bo myslalam ze zajecia sa na 14::30 a byly na 14... no ale cóz.. gapa gapą zostanie;p

Powiem Wam ze fajnie bylo niby taki pilates ale polaczony z oddechami do porodu i pani ktora prowadzi opowiada o porodzie jak to jest co sie robi lewatywach aspiratorkach do nosa ;) Niby male cwiczenia ale cale cialko czulam;) w sumie fajnie fajnie;) wzielam udzial w konkursie jeszcze pampers i na jakies szkolenie sie zapisalam;) raz w tyg jest pomiar cisnienia i ktg. Jak trzeba to ktg robia ja zyczenie;)

eve90, mamuśka1, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem czuje jak synuś chyba zmienia pozycję bo wtedy czuje takie wypychanie i jak dotykam brzucha to czuć ze maly właśnie jest w tym miejscu, czasami aż tak mocno ze w widac jak mi brzuch wystaje w jednym miejscu :-)
    Moj M ostatnio bardzo duzo pracuje bo po swojej zawodowej pracy robi nam schody do naszego domku wiec raczej bardziej schudl niż przytyl :-)
    A ja właśnie czekam aż upiecze mi sie pasztecik

jusella, kot_bury, eve90, aisa, Maka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    mamuska gratuluje synusia;) masz w dole lozysko? dobrze zrozumialam??

W 13-14 tygodniu na prenatalnych miałam z przodu nisko .Obawiałam sie o ruchy i słusznie bo ich nie było długo a to druga ciąża . Pierwsze poczułam dokładnie tydzień wcześniej jak z córką ale takie bardzo delikatne i tylko po bokach aż któregoś dnia zaczełam czuć w całym brzuchu i na dole po środku wtedy sie domysliłam ze łożysko sie przesuneło . Teraz jest z przodu w dnie macicy , czyli na chłopski rozum w najwyższym jej punkcie :)

A to buzia malucha , tyle tylko pokazał :D
    http://static.pokazywarka.pl/i/6379860/148410/img-5899.jpg

nowatorka, jusella, kot_bury, aisa, _analiza, Zuzulka88, alexxx lubią tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Maka i mamuśka dziękuję ze pytacie. Odpiszę tu, bo niestety nie mam jak do was napisać

Miałyśmy połówkowe. Malutka jest okazem zdrowia, serduszko 145 puka, wszystko jest na swoim miejscu! <3 Waży 415gram
    No i tak, pokazałam dupkę, jestem 100% dziewczynką- Nikola :-) wszystko zostało przebadane, prócz buzi, bo niestety jak zaczęli ją naciskać to się schowała. I dupa. Ale 'jakieś' zdjęcie mojego szczęścia mam.

Skurcze jeszcze są ale nie puszczają od razu tylko po paru minutach i nie są regularne ani częste. Dzisiaj muszę je policzyć i zgłosić na obchodzie jutro tak jak prosili.

Kurde sama już nie wiem.
    Wiem, że chcę aby z moją córką która właśnie mnie kopie było okej.

Mam nadzieję, że wyjdziemy z tego... rokowania są pół na pół.
    Patutka trzymamy za was kciuki. A czemu rokowania sa pól na pól ? Podają jakas przyczynę albo moze cos mi umknęło w twoich wpisach. wiem ze masz krotka szyjkę ale jest twarda i zamknięta tak ?

• eve90 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj dziewczyny dziś od rana gardło boli i wogole wszystko 2 x ciezej robie :/ tylko gardło te mnie boli i oby nie poszło dalej
    Dziś też bylam w szkole rodzenia i podobało mi się że to taka gimnastyka przy której dowiaduje sie mase ciekawych rzeczy, od podstawowych po te ważniejsze, nawet o pampersach to fajnie posłuchać :) na sali znowu większość chlopczykow, tak jak u nas ;)
    Potem pojechałam do galerii do apteki po leki na gardło i kosmetyki to taki prezent sobie zrobiłam na dzień kobiet ze wyszłam z botkami na szpilce i kopertowka :) tylko tak mysle kiedy ja to w najbliższym czasie zaloze... Nooo ale humor +100 :)

majeczka87, mamuśka1, jusella, kot_bury, aisa, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kule jednak matrwi mnie ta waga małego , sprawdzałam i jest na 10 centylu . A u was takie duże dzieciaczki . Córka urodziła sie w 38 tygodniu 2600

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 12:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    Wróciłam - dzisiaj maraton, rano byłam u magika z NFZ, a potem na połówkowych i sama nie wiem, czy mam się cieszyć (bo szyjka ma jednak dł 5cm i ryzyko przedwczesnego porodu minimalne) czy już się martwić, bo młody ma 1,5mm ubytek w przegrodzie w serduszku :( Dr mówił, że z tym się żyje i często przy usg w 30tc już tego nie widać, ale muszę przyznać, że mnie to zcięło z nóg. Poza tym wszystko ok - waży 368g i prawdopodobnie będzie 3,5kg facecikiem, przepływy w normie, w związku z tą szczeliną jest szmer w serduszku. Młody był strasznie znudzony tym badaniem i cały czas ziewał ;)

Nie martw się tą dziurka , ważne że wiesz już . Ja z córką nie dowiedziałam się tego na prenatalnych i byłam w szoku jak po urodzeniu u niej to zdiagnozowali . Ważne by dziecko było pod stałą opieką kardiologa , z tego co wiem juz w ciąży mozna do takiego chodzić . Dziórka u córki w sercu zarosła się gdy miała 3 miesiące , dokładnie był to "ubytek między przegrodami "

aisa, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuska u mnie to jest olbrzym :D, a tata jak sie urodzil to wazyl 5kg! :O Jak corka tez byla mala to moze to u was takie rodzinne po prostu :)

niezapominajka takie ubytki b czesto sie zasklepiaja same. u mojej kuzynki tak bylo :)

patutka fajnie ze dziewczynka. wrzuc jakas fotke, nawet jak niewyrazna ;) trzymajcie sie mocno i niech te skurcze przejda raz na zawsze ! (i wroca w lipcu)

ja w piatek ide sie zapisac do szkoly rodzenia

moja dzidzia sie rozszalala, kopie jak szalona zwlaszcza w nocy hihi, nudzi sie

jusella, mamuśka1, aisa, kot_bury, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    moja dzidzia sie rozszalala, kopie jak szalona zwlaszcza w nocy hihi, nudzi sie

No to poczytaj mi mamo :D

nowatorka, jusella, kot_bury, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Wczoraj już nie miałam siły wrzucić zdjęcia mojej akrobacji :)
    Uciekała przed głowicą usg, a jej pozy... Szok!
    922b1f9784bc8338med.jpg

To jedna z lepszych - nogi na głowie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 17:57

majeczka87, mamuśka1, aisa, nowatorka, jusella, Maka, eve90, figaa, kot_bury, niezapominajka, Agaax, _analiza, Zuzulka88, alexxx lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie szłam obok do sklepu i pech sprawił ze sie poślizgnełam na błocie , nogi mi sie rozjechały i upadłam . W sumie spodnie mam brudne na połowie pośladka wiec na niego upadłam , nie było to silne uderzenie ale jednak . Nic mnie nie boli , nie wiem co teraz

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuska jesli kregoslup, kosc ogonowa i brzuch nie boli to całe sczescie na strachu sie skonczylo.. uwazaj na siebie babeczko :*

mamuśka1, renieczka, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
‹‹ 558 559 560 561 562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ