X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • jusella Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, które dziś miały krew pobieraną - jak się czujecie?
    Ja bardzo osłabiona jestem, chciałam obiad zrobić ale strasznie mi się w głowie zakręciło i myślałam, że upadnę. Dostałam szlaban od Tatuśka na wszystko i każe mi leżeć. Mam nadzieję, że to od tej krwi...

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella jak nie od krwi to tez sie tak czasem zdarza w ciazy. Ja sie czesto slabo czuje i zakreci mi sie w glowie ale to normalne ;)

jusella lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się czuję dobrze, jeszcze sklep i mamę w pracy odwiedziłam :) Ale ja nawet jak oddawałam krew honorowo to od razu na zajęcia szłam :D

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę,że teściowej nikt nie bd szukał ;)

majeczka87, Dalile, kot_bury, stokrotka2013, Maka, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Dziewczynki, które dziś miały krew pobieraną - jak się czujecie?
    Ja bardzo osłabiona jestem, chciałam obiad zrobić ale strasznie mi się w głowie zakręciło i myślałam, że upadnę. Dostałam szlaban od Tatuśka na wszystko i każe mi leżeć. Mam nadzieję, że to od tej krwi...

Mnie się już kilka razy zdarzały takie osłabienia i zawroty głowy. Ja myślę, że to normalny objaw ciąży. Nie martw się :)

jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ciekawi co teściowa znów wyczynia :)

niezapominajka, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe - "zasięgnęłam języka" i takie punkty napełniania gazem na 99% podlegają pod PIP i tam można nieprawidłowości zgłosić ewentualnie do UDT-u

Telashe, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, teściowe! Moja nigdy nie była ideałem, ona raczej z tych "jak ta małpa krzywdzi mojego synka!", teraz się cieszy, że pierwszy (dla nich) wnuk w drodze, niby pyta męża jak u mnie, ale za to fundują nam innego rodzaju atrakcje i problemy i jeszcze twierdzą, że przecież nas to nie dotyczy. Nie ma różowo, ale w sumie ja to mam podejście, że to niekoniecznie moja rodzina. Moja mama za to dla mojego męża jak anioł, prędzej mnie ochrzani niż jego. No głaszcze go po główce i wychwala. Ale w sumie on to rzeczywiście chodzące dobro i cierpliwość. :-)
    Gratuluję Wam udanych wizyt i klocuszków. Moje małe w 21t.3d. ważył 418g, ciekawa jestem ile teraz, ale pewnie już niezły słodki ciężarek. :-)

jusella, eve90, kot_bury, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • martynka870 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi się zrobiło po pobieraniu krwi, 5 fiolek. Także minutę po wstanieciu z fotela to zemdlałam. Ale to u mnie normalne.

jusella lubi tę wiadomość

e96b0e4df0.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka, ale teraz już ok? Mnie tylko 2 fiolki pobrali.
    Tatusiek przywiózł przepyszne zapiekanki na obiad, popiłam sokiem marchwiowo burakowym i już mi lepiej jest :-D

eve90, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

• Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam :)

Olcia_2209 gratuluje wizyty i zdrowej Zosi. Odpoczywaj dużo i będzie dobrze z szyjką :)

Figaa ja siedze w domu od 1.03 i tez musze przyzac ze czasem się nudze. Co prawda mam prace mgr do pisania ale za to cięzko mi się zabrac.

Naditta dzieciaki maja jeszcze duzo miejsca i mogą sie ułożyć tak ze słabo je czuć. Nawet moja położna mnie dziś uspokajała ze na tym etapie ciązy moga byc dłuzsze przerwy w dawaniu o sobie znac malucha.

Stokrotka2013 gratuluje wizyty i synka :)
    Izula super zdjęcie synka. Antek pięknie zapozował.

Jusella ja tez mam często zawroty głowy. W ciązy to normalne. Mozesz tez zbadac sobie cisnienie bo czasem nieskie ciśnienie lub spadek cukru we krwi moze powodować zaworty.

Ja juz po wizycie u położnej, w sumie dowiedziałm sie kilka ciekawych rzeczy na propo ciazy i administarcji w Belgii.Dostałam kilak podpowiedzi gdzie sie zaposac do szkoły rodzenia. Rzeczowow odpowiedziałą na wszystkie moje pytania Dostałąm tez skieroawnie na badanie krzywej cukrowej:) Ogolnie jestem zadowolona z wizyty.

Połozna poleciła mi i mojemu partnerowi zaszczepienie sie na kolusz ( ksztusiec) po 30 tygodniu ciązy, ze wzgledu na bezpieczentwo maleństwa po porodzie. Zeby dostał antyciała ode mnie bo to choroba niezwykle niebezpieczna dla dzieci a tutaj szczepione na ksztusiec podaje sie w 2 miesiacu zycia. Co wy o tym sądzicie ?

jusella, stokrotka2013, Naditta, aisa, figaa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju.. na co aż 5 fiolek?

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• martynka870 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella tak,dobrze. Po polgodzinie doszłam do siebie.
    Dalile pierwsze pobieranie krwi w ciąży, musieli wszystko zbadać. Ja jestem w Norwegii to może to standard.

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

e96b0e4df0.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli11 wrote:

Połozna poleciła mi i mojemu partnerowi zaszczepienie sie na kolusz ( ksztusiec) po 30 tygodniu ciązy, ze wzgledu na bezpieczentwo maleństwa po porodzie. Zeby dostał antyciała ode mnie bo to choroba niezwykle niebezpieczna dla dzieci a tutaj szczepione na ksztusiec podaje sie w 2 miesiacu zycia. Co wy o tym sądzicie ?

Witam ponownie wszystkie Panie :-)

Pauli, ja się będę szczepić między 28-30tyg. W UK jest to zalecane więc czemu nie.

Melduję się po zakupach: 2 pary pantalonów nabytych, 2 pary ciążowych rajstop również. Oczywiście obiecaliśmy sobie z B, że mały ma wystarczająco dużo ubrań i już więcej nie kupujemy... Z mothercare wyszliśmy z kolejną reklamówką ciuchów bo akurat przecena była. Grzech nie brać jak prawie darmo ;-)

Przy okazji zdecydowalismy się na fotelik Maxi Cosi Pebble Plus z 2wayFix. Ponoć od 2018 roku wchodzą nowe regulacje dotyczące fotelików i pebble plus jako jedyne maxi cosi je spełnia. Planujemy drugiego dziecia więc inwestycja nie przepadnie. W dodatku baza 2wayfix po zdjęciu małego nosidełka pasuje pod większy fotelik do lat 4.
    Pani w sklepie nie potrafiła odpowiedzieć czy będzie na 100% pasował do naszego samochodu, że niby nie chodzi o model auta, ale o rodzaj i głębokość siedzenia. Dla pewności jutro wybieramy się do większego salonu w celu sprawdzenia i ewentualnego dopasowania elementów.

Udany dzień :-)

jusella, majeczka87, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka, tak późno dopiero robią Ci jakiekolwiek badania z krwi?
    To jednak w UK nie tak najgorzej, bo robili na pierwszej wizycie (10-12 tydzień).

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejlo meldujemy, że Marcello waży sobie 440g. Wszystko jest miód malina. Serduszko super. Mozdzek super i reszta też super. Niby na tym etapie przepływów zylnych się już nie bada. Wierzę doktorkowi. Oby tak dalej.

Ogólnie co do ułożenia to jest główka w dół czyli najzwyczajniej w świecie boksuje Mamcię rączkami. A kopniakow jeszcze nie czuje bo łożysko mam z przodu i amortyzuje. Dr powiedział, że główka nie jest w kanale rodnym i nie mam się co przejmować, że czuje tak nisko ruchu. Z czasem podejdzie wyżej.

Wiola90, Naditta, jusella, Dalile, Smile, majeczka87, LilouK, aisa, nowatorka, Kasiulina, Ejrene, eve90, figaa, _analiza, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • Smile Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    wynikla na innym forum dyskusja: odzywko do rzes mozna czy nie mozna w ciązy? typu for long lases?

Ja ostatnio wygrałam odżywkę revitalash, pytałam znajomej kosmetyczki i powiedziała, że spokojnie mogę używać.Jeszcze nie zaczęłam ale mam zamiar:)

jusella, Ejrene, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno maja jakis skladniki z b które sa szkodliwe w ciazy

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka te odżywki mają w składzie bimatoprost, który jest stosowany w leczeniu jaskry, silnie obniża ciśnienie wewnątrzgałkowe. Zdecydowanie nie powinno się używać tej substancji jeśli nie ma takiej konieczności. Myślę że lepiej poczekać

majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Telashe - "zasięgnęłam języka" i takie punkty napełniania gazem na 99% podlegają pod PIP i tam można nieprawidłowości zgłosić ewentualnie do UDT-u
    dziękuję :)

majeczka, tego typu odżywki niet. Jestem stronnicza bo sama ich nie pochwalam- rzęsy są piękne dopóki się je stosuje, później wypadają masowo i wyglądają jak obraz nędzy i rozpaczy. Testowane na własnej skórze :)

u nas cały dzień w ogrodzie :) pielenie, grabienie i inne aktywności umęczyły nas niesamowicie- powietrze wyciąga. Właśnie skończyliśmy ognisko, a wczesna kolacja w postaci kiełbasek a później ziemniaków z popiołu była nieziemska :D ach stęskniłam się już za zielenią :) Kwiaty wysiane do skrzynek już nie mogę się doczekać aż wzejdą i dadzą się pikować :D

jusella, aisa, nowatorka, olcia_2209, Ejrene, eve90, kijanka_88, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
‹‹ 625 626 627 628 629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ