Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczynki, które dziś miały krew pobieraną - jak się czujecie?
Ja bardzo osłabiona jestem, chciałam obiad zrobić ale strasznie mi się w głowie zakręciło i myślałam, że upadnę. Dostałam szlaban od Tatuśka na wszystko i każe mi leżeć. Mam nadzieję, że to od tej krwi... -
jusella wrote:Dziewczynki, które dziś miały krew pobieraną - jak się czujecie?
Ja bardzo osłabiona jestem, chciałam obiad zrobić ale strasznie mi się w głowie zakręciło i myślałam, że upadnę. Dostałam szlaban od Tatuśka na wszystko i każe mi leżeć. Mam nadzieję, że to od tej krwi...
Mnie się już kilka razy zdarzały takie osłabienia i zawroty głowy. Ja myślę, że to normalny objaw ciąży. Nie martw sięjusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Ech, teściowe! Moja nigdy nie była ideałem, ona raczej z tych "jak ta małpa krzywdzi mojego synka!", teraz się cieszy, że pierwszy (dla nich) wnuk w drodze, niby pyta męża jak u mnie, ale za to fundują nam innego rodzaju atrakcje i problemy i jeszcze twierdzą, że przecież nas to nie dotyczy. Nie ma różowo, ale w sumie ja to mam podejście, że to niekoniecznie moja rodzina. Moja mama za to dla mojego męża jak anioł, prędzej mnie ochrzani niż jego. No głaszcze go po główce i wychwala. Ale w sumie on to rzeczywiście chodzące dobro i cierpliwość.
Gratuluję Wam udanych wizyt i klocuszków. Moje małe w 21t.3d. ważył 418g, ciekawa jestem ile teraz, ale pewnie już niezły słodki ciężarek.jusella, eve90, kot_bury, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72733.png
Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście! -
Cześć Wam
Olcia_2209 gratuluje wizyty i zdrowej Zosi. Odpoczywaj dużo i będzie dobrze z szyjką
Figaa ja siedze w domu od 1.03 i tez musze przyzac ze czasem się nudze. Co prawda mam prace mgr do pisania ale za to cięzko mi się zabrac.
Naditta dzieciaki maja jeszcze duzo miejsca i mogą sie ułożyć tak ze słabo je czuć. Nawet moja położna mnie dziś uspokajała ze na tym etapie ciązy moga byc dłuzsze przerwy w dawaniu o sobie znac malucha.
Stokrotka2013 gratuluje wizyty i synka
Izula super zdjęcie synka. Antek pięknie zapozował.
Jusella ja tez mam często zawroty głowy. W ciązy to normalne. Mozesz tez zbadac sobie cisnienie bo czasem nieskie ciśnienie lub spadek cukru we krwi moze powodować zaworty.
Ja juz po wizycie u położnej, w sumie dowiedziałm sie kilka ciekawych rzeczy na propo ciazy i administarcji w Belgii.Dostałam kilak podpowiedzi gdzie sie zaposac do szkoły rodzenia. Rzeczowow odpowiedziałą na wszystkie moje pytania Dostałąm tez skieroawnie na badanie krzywej cukrowej:) Ogolnie jestem zadowolona z wizyty.
Połozna poleciła mi i mojemu partnerowi zaszczepienie sie na kolusz ( ksztusiec) po 30 tygodniu ciązy, ze wzgledu na bezpieczentwo maleństwa po porodzie. Zeby dostał antyciała ode mnie bo to choroba niezwykle niebezpieczna dla dzieci a tutaj szczepione na ksztusiec podaje sie w 2 miesiacu zycia. Co wy o tym sądzicie ?jusella, stokrotka2013, Naditta, aisa, figaa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
Pauli11 wrote:
Połozna poleciła mi i mojemu partnerowi zaszczepienie sie na kolusz ( ksztusiec) po 30 tygodniu ciązy, ze wzgledu na bezpieczentwo maleństwa po porodzie. Zeby dostał antyciała ode mnie bo to choroba niezwykle niebezpieczna dla dzieci a tutaj szczepione na ksztusiec podaje sie w 2 miesiacu zycia. Co wy o tym sądzicie ?
Witam ponownie wszystkie Panie
Pauli, ja się będę szczepić między 28-30tyg. W UK jest to zalecane więc czemu nie.
Melduję się po zakupach: 2 pary pantalonów nabytych, 2 pary ciążowych rajstop również. Oczywiście obiecaliśmy sobie z B, że mały ma wystarczająco dużo ubrań i już więcej nie kupujemy... Z mothercare wyszliśmy z kolejną reklamówką ciuchów bo akurat przecena była. Grzech nie brać jak prawie darmo
Przy okazji zdecydowalismy się na fotelik Maxi Cosi Pebble Plus z 2wayFix. Ponoć od 2018 roku wchodzą nowe regulacje dotyczące fotelików i pebble plus jako jedyne maxi cosi je spełnia. Planujemy drugiego dziecia więc inwestycja nie przepadnie. W dodatku baza 2wayfix po zdjęciu małego nosidełka pasuje pod większy fotelik do lat 4.
Pani w sklepie nie potrafiła odpowiedzieć czy będzie na 100% pasował do naszego samochodu, że niby nie chodzi o model auta, ale o rodzaj i głębokość siedzenia. Dla pewności jutro wybieramy się do większego salonu w celu sprawdzenia i ewentualnego dopasowania elementów.
Udany dzień
jusella, majeczka87, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Hejlo meldujemy, że Marcello waży sobie 440g. Wszystko jest miód malina. Serduszko super. Mozdzek super i reszta też super. Niby na tym etapie przepływów zylnych się już nie bada. Wierzę doktorkowi. Oby tak dalej.
Ogólnie co do ułożenia to jest główka w dół czyli najzwyczajniej w świecie boksuje Mamcię rączkami. A kopniakow jeszcze nie czuje bo łożysko mam z przodu i amortyzuje. Dr powiedział, że główka nie jest w kanale rodnym i nie mam się co przejmować, że czuje tak nisko ruchu. Z czasem podejdzie wyżej.Wiola90, Naditta, jusella, Dalile, Smile, majeczka87, LilouK, aisa, nowatorka, Kasiulina, Ejrene, eve90, figaa, _analiza, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
majeczka87 wrote:wynikla na innym forum dyskusja: odzywko do rzes mozna czy nie mozna w ciązy? typu for long lases?
Ja ostatnio wygrałam odżywkę revitalash, pytałam znajomej kosmetyczki i powiedziała, że spokojnie mogę używać.Jeszcze nie zaczęłam ale mam zamiar:)jusella, Ejrene, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Majeczka te odżywki mają w składzie bimatoprost, który jest stosowany w leczeniu jaskry, silnie obniża ciśnienie wewnątrzgałkowe. Zdecydowanie nie powinno się używać tej substancji jeśli nie ma takiej konieczności. Myślę że lepiej poczekać
majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
6.06.2015 Aniołek (8tc) -
jusella wrote:Telashe - "zasięgnęłam języka" i takie punkty napełniania gazem na 99% podlegają pod PIP i tam można nieprawidłowości zgłosić ewentualnie do UDT-u
majeczka, tego typu odżywki niet. Jestem stronnicza bo sama ich nie pochwalam- rzęsy są piękne dopóki się je stosuje, później wypadają masowo i wyglądają jak obraz nędzy i rozpaczy. Testowane na własnej skórze
u nas cały dzień w ogrodziepielenie, grabienie i inne aktywności umęczyły nas niesamowicie- powietrze wyciąga. Właśnie skończyliśmy ognisko, a wczesna kolacja w postaci kiełbasek a później ziemniaków z popiołu była nieziemska
ach stęskniłam się już za zielenią
Kwiaty wysiane do skrzynek już nie mogę się doczekać aż wzejdą i dadzą się pikować
jusella, aisa, nowatorka, olcia_2209, Ejrene, eve90, kijanka_88, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Sergiusz