X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Grzybka Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ognisko, jak super :-)
    My też dziś aktywnie, okna na święta pomyte. W biedronce są fajne ozdoby wiosenne, z filcu i nie tylko. Obkupiłam się dziś i udekorowałam okna :-)

aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kazik - 04.08.2016 <3
    bl9canli0pykz4o2.png

Aniołek <3
  • jusella Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, zazdroszczę tej kolacji... Hmmm może ja się ruszę do ogródka a w nagrodę ognisko albo grill...

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie gadajcie już o tej kiełbasie z grilla, bo ślinię się jak bulldog od pół godziny ;-)

Wiecie, zapytałam dziś połóżną o te bezbolesne, krótkie kikusekundowe skurcze i kręcenie w dole brzucha. Stwierdziła, że to rozciąganie mięśni i więzadeł. Nie chcę podważać niczyich kompetencji, ale... sczezłam! O.o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 19:41

nowatorka, jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, do rzęs olejek rycynowy, tani i nie trzeba sie niepotrzebnie chemią faszerować.
    Och, och jakbym takie ognisko chciała, meega zazdroszczę!

Wiola90, Smile, figaa, jusella, aisa, _analiza, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokladnie, tez zazdroszcze grila. Ja mieszkam w bloku niestety :(

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Słoneczko wrote:
    Dziewczyny, do rzęs olejek rycynowy, tani i nie trzeba sie niepotrzebnie chemią faszerować.
    Och, och jakbym takie ognisko chciała, meega zazdroszczę!

A jak ten olejek aplikować na rzęsy?do brwi też ok?

kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam witam,
    Ja przed ciąża stosowalam odżywki do rzes i jakoś tak potem przestalam jak się dowiedziałam, ale szczerze mówiąc nie zastanawiałam się czy w ciąży jest to bezpieczne,dodam ze gdy zaszlam w ciaze rzesy wybilo mi w kosmos.. ekhem.. dopóki ich nie obciachalam sierota zalotka!!! No ale już odrastaja same jakos :P

jusella, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    A jak ten olejek aplikować na rzęsy?do brwi też ok?
    Do brwi też. :) Ja mam umytą starą szczoteczkę po tuszu do rzęs, ale zwykły patyczek kosmetyczny też się sprawdza. Na noc się nakłada. Na efekty trzeba zaczekać 3-4 tygodnie regularnego stosowania, ale to jak ze wszystkim. Ja tam generalnie nie wierzę w jakieś cud kosmetyki, które po tygodniu sprawią, że będę miała rzęsy jak sztuczne.
    U mnie po olejku troszkę się wydłużyły rzęsy, a i brwi i rzęsy zrobiły się ciemniejsze, więc wydaje się jakby było ich dużo więcej.

jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Witam ponownie wszystkie Panie :-)

Pauli, ja się będę szczepić między 28-30tyg. W UK jest to zalecane więc czemu nie.

Melduję się po zakupach: 2 pary pantalonów nabytych, 2 pary ciążowych rajstop również. Oczywiście obiecaliśmy sobie z B, że mały ma wystarczająco dużo ubrań i już więcej nie kupujemy... Z mothercare wyszliśmy z kolejną reklamówką ciuchów bo akurat przecena była. Grzech nie brać jak prawie darmo ;-)

Przy okazji zdecydowalismy się na fotelik Maxi Cosi Pebble Plus z 2wayFix. Ponoć od 2018 roku wchodzą nowe regulacje dotyczące fotelików i pebble plus jako jedyne maxi cosi je spełnia. Planujemy drugiego dziecia więc inwestycja nie przepadnie. W dodatku baza 2wayfix po zdjęciu małego nosidełka pasuje pod większy fotelik do lat 4.
    Pani w sklepie nie potrafiła odpowiedzieć czy będzie na 100% pasował do naszego samochodu, że niby nie chodzi o model auta, ale o rodzaj i głębokość siedzenia. Dla pewności jutro wybieramy się do większego salonu w celu sprawdzenia i ewentualnego dopasowania elementów.

Udany dzień :-)

My tak im dłuzej sie zastanwaimy to chyba tez skorzystamy, chociaż ja rok temy chorowłam na ksztusiec wiec powinnam miec antyciała.

My tez zdecydowaliśmy sie na ten fotelik i baze :) juz nawet sa zamówione :)

LilouK, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli, jaki bierzecie kolor? Bo my dalej nie możemy się zdecydować...

• jusella Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś znów serka mi się zachciało i wyciągnęłam Pierworodnego na wieczorny spacer. Dziewczyny, wróciłam poryczana ze śmiechu, mięśnie brzucha też poćwiczyłam :-D. Synu historyjki ze szkoły opowiadał. Dawno tak się nie uśmiałam i chyba jeszcze nikt nikomu w tak komiczny sposób nie przekazał, że zarobił pałę z historii :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 21:35

eve90, niezapominajka, LilouK, aisa, Kasiulina, majeczka87, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heyka po całym dniu. U nas auto się zepsuło więc pojechalo na lawecie do serwisu :D
    Na całe szczęście dzisiaj odebrałam swój samochód więc mamy czym jeździć dopóki autko mojego nie będzie sprawne.

Zjedliśmy późny obiad a jak wzięłam jeszcze sałatkę do zjedzenia to mój sie na mnie dziwnie spojrzał :D i nadal bym coś jeszcze zjadła :)

jusella, eve90, nowatorka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Pauli, jaki bierzecie kolor? Bo my dalej nie możemy się zdecydować...

My wybralismy Black Raven (czarny), bo wózek mamy w kolorze szaro-czarnym i tak nam pasował ;)

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Witam ponownie wszystkie Panie :-)

Pauli, ja się będę szczepić między 28-30tyg. W UK jest to zalecane więc czemu nie.

Melduję się po zakupach: 2 pary pantalonów nabytych, 2 pary ciążowych rajstop również. Oczywiście obiecaliśmy sobie z B, że mały ma wystarczająco dużo ubrań i już więcej nie kupujemy... Z mothercare wyszliśmy z kolejną reklamówką ciuchów bo akurat przecena była. Grzech nie brać jak prawie darmo ;-)

Przy okazji zdecydowalismy się na fotelik Maxi Cosi Pebble Plus z 2wayFix. Ponoć od 2018 roku wchodzą nowe regulacje dotyczące fotelików i pebble plus jako jedyne maxi cosi je spełnia. Planujemy drugiego dziecia więc inwestycja nie przepadnie. W dodatku baza 2wayfix po zdjęciu małego nosidełka pasuje pod większy fotelik do lat 4.
    Pani w sklepie nie potrafiła odpowiedzieć czy będzie na 100% pasował do naszego samochodu, że niby nie chodzi o model auta, ale o rodzaj i głębokość siedzenia. Dla pewności jutro wybieramy się do większego salonu w celu sprawdzenia i ewentualnego dopasowania elementów.

Udany dzień :-)

LilouK, gratuluje udanych zakupów!
    Poleć jakiś sklep ;) Bo ja od miesiąca szukam ciążowych spodni i nic nie mogę znależć, mam jedną parę dżinsów i 2 pary legginsów z Asosa, to wszystko.
    Co do szczepienia na krztuśca to mi nikt nie proponował. Chcieli mi tylko dać na grypę, prawie na siłę namawiali jak odmawiałam!

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten fotelik maxi cosi też chciałam.

Fajny wózek mi wyświetlilo na fb jako reklamę.

Wózek evado

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta, aż dziwne, że nikt nie proponował Ci szczepienia. Najlepiej zapytaj następnym razem.

Gacie i rajtki kupiłam w mothercare. Szału ni ma (szare rurki), ale są super wygodne! A drugie w Gapie na przecenie, mieli akurat 2 sztuki skądś, bo normalnie odzież dla ciężarnych sprzedają tylko online. Moja rada: najlepiej mierz wszystko, bo rozmiarówki są bardzo dziwne. Normalnie noszę 6-8, a tu w mothercare 12 (fakt, nie było niestety 10)! W Gapie rozmiar 8 okazał się mniejszy od rozmiaru 6 z tego samego modelu, ale mimo wszystko i tak gacie są ciut za duże. No ale trudno, raczej nie liczę na to, że zad mi się zmniejszy przez najbliższe 4 miechy ;-)

Pauli, też myślimy nad tym czarnym, bo mimo wszystko najlepiej będzie pasował do wózka. Inne kolory ciężko kupić tutaj.

jusella, Pauli11, kot_bury, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę sobie i zajadam oliwki i serek bo cos mnie naszło :) zdecydowałam się jednak pojechać do dentysty i to najlepsza decyzja jak ostatnio podjelam. Cos tam porobila i na razie nie boli ale musze się przyznać ze bardzo mnie dzis bolalo przy borowaniu a ja jestem juz weteranka. Dbam o moje uzębienie i często bywam u stomatologa ale mimo młodego wieku mam bardzo duży problem z zębami i nie mam zęba który byłby caly i zdrowy. Mam nadzieje ze moj synuś będzie miał zabki po tatusiu. Synuś dzisiaj rozrabia w brzuszku ze aż cieszy :)

jusella, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Naditta, aż dziwne, że nikt nie proponował Ci szczepienia. Najlepiej zapytaj następnym razem.

Gacie i rajtki kupiłam w mothercare. Szału ni ma (szare rurki), ale są super wygodne! A drugie w Gapie na przecenie, mieli akurat 2 sztuki skądś, bo normalnie odzież dla ciężarnych sprzedają tylko online. Moja rada: najlepiej mierz wszystko, bo rozmiarówki są bardzo dziwne. Normalnie noszę 6-8, a tu w mothercare 12 (fakt, nie było niestety 10)! W Gapie rozmiar 8 okazał się mniejszy od rozmiaru 6 z tego samego modelu, ale mimo wszystko i tak gacie są ciut za duże. No ale trudno, raczej nie liczę na to, że zad mi się zmniejszy przez najbliższe 4 miechy ;-)

Pauli, też myślimy nad tym czarnym, bo mimo wszystko najlepiej będzie pasował do wózka. Inne kolory ciężko kupić tutaj.

Tylko ja właśnie nie mogę trafić nigdzie na odzież ciążową, wiem że h&m i new look mają maternity, ale obeszłam wszystkie w okolicy i w żadnym nie mają... Dlatego nawet nic nie mierzyłam :)
    Zajrzę do mothercare, ale to chyba nie moja stylówka :P

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli, też myślimy nad tym czarnym, bo mimo wszystko najlepiej będzie pasował do wózka. Inne kolory ciężko kupić tutaj.[/QUOTE]

ja zmowilam z polskiego sklepu bobowozki.pl bo akurat zamwaiałm wózek baze i fotelik. A że jade do Polski na świeta to sobie przywieziemy juz do Belgii.
    A tam miałąm pełana game kolorystyczna tych fotelików :) tylko jakos tak zdecydowalismy sie ostatecznie ze najbardziej pasuje nam czarny. Zwłaszcza ze planujemy w przyszłosci drugiego smyka wiec chcielismy w kolorze neutralnym.

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta, problem w tym, że w mniejszych sklepach tych działów niestety nie ma. Wszystko polikwidowane. Szczerze, to większość tych łachów jest szyta na jedno kopyto, tak jakby ciężarna nie mogła już wyglądać modnie i fajnie. Ubrania różnią się tylko metką sklepu.

Najładniejsze spodnie (i generalnie odzież) są w Gapie, ale tak jak napisałam, bez sensu, że tylko dostępne online.
    Mothercare to też nie moja bajka, ale wybrałam lekkie, szare jeansowe rurki.

Nie planuję wydawać kasy na inne typowo ciążowe łaszki, bo od pewnego czasu inwestowałam w mocno rozkloszowane bluzki, swetry i sukienki, które idealnie sprawdzą się w czasie zaawansowanej ciąży jak i po, żeby ukryć to i owo. No chyba, że się tak spasę, że nici z moich planów ;-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 22:52

Naditta, jusella, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

‹‹ 626 627 628 629 630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ