Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Byliśmy wczoraj na połówkowym 4D i bardzo dobrej lekarki. Zosia zdrowa, rozwija się bardzo dobrze, od głowy do pupy 14,5 cm, waga 350 g. Pięknie się pokazała z kżdej strony!
Niestety szyjka się mocno skróciła i ma 27 mm.. Jest zamknięta, ale krótka i od jutra idę na zwolnienie. Mam się oszczędzać, nie dźwigać i obserwować.
Trochę się wystraszyłam, ale lakarka mówi, żeby nie panikować.. Jeśli osiągnie długość 25 mm to zakładają pessar.kama005, aisa, _analiza, kot_bury, martynka870, ona2012, jusella, Pauli11, Smile, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny:) ja juz wstalam, rano byłam na badaniu krwi. A teraz będę leniuchowala.
Mam pytanie co robicie na L4? Bo mi na poczatku było super, dużo wolnego czasu ale teraz juz się trochę zaczynam nudzić. Wszystkie koleżanki w pracy, maz tez, dziecko w przedszkolu i myślę nad jakimś zajęciem:)jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Nowatorka, ja też często mam dziwne sny. Są tak realne, że szok. Zastanawiam się, skąd się to w ogóle bierze w mojej głowie?
Najlepsze jest to, że wstanę na siku w nocy, zasypiam, a ten sam sen dalej sobie leci jak film. Budzę się i wszystko pamiętam ze szczególami. Ponoć norma w ciąży.
Ah ten progesteronjusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
olcia dbaj o siebie i napewno szyjka bedzie sie ladnie trzymac;)
figaa ja mam czas zapelniony wizytami, lezeniem z kompem i gadaniem z wami;), wyszywam obraz w miedzyczasie, ogladam rzeczy wyprawkowe, odwiedzam kolezanki, spaceruje, sprzatam, gotuje i sporo spie;) ogolnie powiem |Ci ze jestem od poczatku ciazy na zwolnieniu i wcale nie czuje nudy
to eve dała namiary na superfarm;)
;*
Ja tez mam dziwne sny, dzis mi sie snilo ze maz uciekl ode mnie na pielgrzymke i poszlam za nim z inna grupa i plakalam ze bede musiala sama do auta wracaac a potem do białegostoku przez cała polske... Lol
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 10:21
jusella, figaa, eve90, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Dzień dobry dziewczyny!
Ostatnio któraś z Was uspokojałam, że mało ruchów nie znaczy, że coś nie tak, a dzisiaj sama się martwię, bo mój mały wczoraj słabo aktywny cały dzień, a dzisiaj nic o sobie nie daje znaćnie zareagował nawet na kawę! Mam nadzieję, że wszystko u niego ok.
17.07.2016
-
Witam sie,
Naditta mogłam to byc ja albo nowatorka bo miałyśmy ten sam problem ale uspokoję cie moj maly tez nie reagował na jedzenie ani na słodkie a wczoraj szalal caly dzien wiec to sie chyba sprawdza ze wszystko zalezy od tego jak sie ułoży w brzuszku wiec spokojnie i cierpliwie czekaj kochana.
Ja właśnie pochłaniam śniadanie, miałam kiepska noc i mam problem z zębem a nawet nie wiem ktory mnie boli to straszne wizyta w pon a ja nie wiem czy może jakos nie przełożyć na wczesniej.Naditta, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
o to w pracy jest ciagle kołysany
wrócisz do domku
polozysz sie odpoczniesz wlaczysz muzyke i maluszek sie odezwie;)
nowa zadzwon zapytaj, a noz widelec bedzie mozna,,, bo to masakra sie meczyc tak z zębem;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 10:39
Naditta, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Cześć Wam! Masakra 2 dni mnie nie ma a potem 3 dni na raty Was nadrabiam.
Gratuluję udanych wizyt i witam nowe Mamusie.
Na Marcelka nic nie działa ani Mozart ani trance ani czekoladarusza się bardzo nieregularnie i jak chce go pogłaskać to przestaje. Taki z nigo uparciuch ale to już wiemy od dawna. Cały czas mnie tylko zastanawia czy to normalne, że ruchy nadal czuje na dole i praktycznie tylko z prawej strony... ogólnie dziś sobie upodobał rozciąganie.
Wy tu o kopaniach po pęcherzu i skurczach a ja nic a nic. Ale to chyba tylko się cieszyć.
Dziś się popytam dr bo mam połowkowe po południu, całe A4 pytań zapisane
Mi siedzenie na L4 się podoba tyle w życiu nie odpoczelam. Układam puzzle i uczę się szydelkowania amigurumi.
Co do wózków oszalała na punkcie joolz day ale ta torba wydaje mi się mała... jeszcze trochę czasu na przemyślenia jestmajeczka87, aisa, kot_bury, jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
Naditta tak jak pisze Nowa, moja przedwczoraj tez nie reagowala na jedzenie nic a wczoraj juz caly dzien szalala i bez jedzenia. Moze Twoj szalal w nocy jak ty spa las. Spokojnie, na pewno sie odezwie. Moja po truskawkach zawsze kopnie
Dunda ja najczesciej tez czuje kopniaki bbb nisko. Czasami ostatnio sie pojawiaja tez wysoko, pobokach, wszedzie ale na poczatku bylo tylko niziutko i teraz tez najczesciej tak jestWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 10:50
kot_bury, jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Byłam wczoraj w superpharm, chciałam laktator kupić (cała marka lovi minus 50 %), ale prawie się przewróciłam jak zobaczyłam, że narzucili na niego cenę 539 zł
normalnie w sklepach kosztuje 270 zł
Więc trzeba uważać na niektóre minus 50 %.
renieczka, kot_bury, jusella, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam się i ja
Od rana na nogach. Byłam już w laboratorium na badaniach krwi i siuśków.
Odwiozlam laptopa do naprawy.
Teraz piekę chleb, chwilę odsapne i do pracy.
Na kolejnej wizycie juz chyba porozmawiam z lekarzem na temat przejścia na zwolnienie. Trochę ciężko mi się juz z tym brzuszkiem pracuje.
Dziewczyny mam do was pytanie, szczególnie liczę na opinię doświadczonych juz mam
A mianowicie zaczynam juz się zbierać do kupowania ubranek dla córeczki. I czytam od jakich rozmiarów zaczynać i są różne opinie. Większość radzi aby nie kupować mniejszych niż 62, a jak czytam relacje dziewczyn po porodach których dzieci maja 59cm i topily się w rozmiarach 62 to glupieję. I sama nie wiem. Co wy na to?Zuzulka88 lubi tę wiadomość
-
Renieczka, ja proponuję zakupić rozmiar 56, bo to taki standard. Nie musisz dużo, wystarczy kilka sztuk, a w razie czego można dokupić. Nie wszystkie dzieci rodzą się ok 60 cm, większość ma 53-57 cm. A jeśli urodzi się mniejsze, to nawet na 50 trzeba kupić.
Olcia, moja córka waży 11 kg i muszę ją chcąc nie chcąc podnieść, więc myślę, że 5,5 kg, to nie jest ogromny ciężar.renieczka, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
No i co do rozmiarów: rozmiar rozmiarowi nierówny. NAJGORZEJ! Np kupiłam rapersa 50 który jest większy od body z hm 62
i skąd my, mamy swiezynki, mamy wiedzieć który rozmiar to prawidłowy
wyjdzie w praktyce.
jusella, eve90, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość
Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
nick nieaktualnyolcia_2209 wrote:Dziewczyny, ja też mam pytanie. Co rozumiecie przez "nie dźwigać"? Wczoraj nie dopytałam, a mam kota, który waży 5,5 kg, może to głupio zabrzmi, ale cyz mogę go podnieść z podłogi, wziąć na ręce?
Ja moje koty noszę, ale to raczej małe egzemplarze - starsza ma w tej chwili 4,5 kg, młodszy niecałe 4 (jak dorośnie, to chyba będzie z niego ośmiokilowy klops...). W ogóle nie odczuwam ich jako ciężkicho tyle śmiesznie, że podobnego ciężaru zakupy wydają mi się ważyć tonę i oddaję mężowi, a sama noszę siatki z pieczywem. Tylko u mnie problem leży w kręgosłupie, bo od cięższych rzeczy zaraz zaczyna mnie boleć w części lędźwiowej (mam krzywy kręgosłup, za mocno wygięty w tym miejscu do przodu), nad szkodliwością dla malucha się nie zastanawiałam.
Muszę pochwalić mojego męża, romantyk z niego żaden, a wczoraj przyjechał po mnie z bukietem kwiatów i... eklerkąwiedział skubany, czym mnie zadowolić
jusella, eve90, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość