X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja jakies glupie sny mialam. Poza tym rozdrapalam krostkepod nosem i tak mi sie z niej krew zaczela lac ze normalnie nie moglam powstrzymac...

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy wczoraj na połówkowym 4D i bardzo dobrej lekarki. Zosia zdrowa, rozwija się bardzo dobrze, od głowy do pupy 14,5 cm, waga 350 g. Pięknie się pokazała z kżdej strony!
    Niestety szyjka się mocno skróciła i ma 27 mm.. Jest zamknięta, ale krótka i od jutra idę na zwolnienie. Mam się oszczędzać, nie dźwigać i obserwować.
    Trochę się wystraszyłam, ale lakarka mówi, żeby nie panikować.. Jeśli osiągnie długość 25 mm to zakładają pessar.

kama005, aisa, _analiza, kot_bury, martynka870, ona2012, jusella, Pauli11, Smile, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • figaa Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) ja juz wstalam, rano byłam na badaniu krwi. A teraz będę leniuchowala.
    Mam pytanie co robicie na L4? Bo mi na poczatku było super, dużo wolnego czasu ale teraz juz się trochę zaczynam nudzić. Wszystkie koleżanki w pracy, maz tez, dziecko w przedszkolu i myślę nad jakimś zajęciem:)

jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usag7rf69y59i8r.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, ja też często mam dziwne sny. Są tak realne, że szok. Zastanawiam się, skąd się to w ogóle bierze w mojej głowie? :-D
    Najlepsze jest to, że wstanę na siku w nocy, zasypiam, a ten sam sen dalej sobie leci jak film. Budzę się i wszystko pamiętam ze szczególami. Ponoć norma w ciąży.
    Ah ten progesteron ;-)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zajęcie typuzrobie ciasto. Pójdę na zakupy, ogarnę papiery i w ogóle mieszkanie w n etapach :)

jusella, figaa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK haha ja tez tak mam z tym siku i potem ten sam sen glupi leci :D

Olcia gratki coreczki. No di teraz staraj sie duzo lezec i odpoczywac. I sluchaj lekarki bo wie co robi ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia dbaj o siebie i napewno szyjka bedzie sie ladnie trzymac;)

figaa ja mam czas zapelniony wizytami, lezeniem z kompem i gadaniem z wami;), wyszywam obraz w miedzyczasie, ogladam rzeczy wyprawkowe, odwiedzam kolezanki, spaceruje, sprzatam, gotuje i sporo spie;) ogolnie powiem |Ci ze jestem od poczatku ciazy na zwolnieniu i wcale nie czuje nudy ;)

to eve dała namiary na superfarm;)
    ;*

Ja tez mam dziwne sny, dzis mi sie snilo ze maz uciekl ode mnie na pielgrzymke i poszlam za nim z inna grupa i plakalam ze bede musiala sama do auta wracaac a potem do białegostoku przez cała polske... Lol

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 10:21

jusella, figaa, eve90, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!
    Ostatnio któraś z Was uspokojałam, że mało ruchów nie znaczy, że coś nie tak, a dzisiaj sama się martwię, bo mój mały wczoraj słabo aktywny cały dzień, a dzisiaj nic o sobie nie daje znać :( nie zareagował nawet na kawę! Mam nadzieję, że wszystko u niego ok.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włącz mozarta dzieciom ;) poczujesz;)

jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pracy jestem dzisiaj, więc nie da rady Majeczka :)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie,
    Naditta mogłam to byc ja albo nowatorka bo miałyśmy ten sam problem ale uspokoję cie moj maly tez nie reagował na jedzenie ani na słodkie a wczoraj szalal caly dzien wiec to sie chyba sprawdza ze wszystko zalezy od tego jak sie ułoży w brzuszku wiec spokojnie i cierpliwie czekaj kochana.
    Ja właśnie pochłaniam śniadanie, miałam kiepska noc i mam problem z zębem a nawet nie wiem ktory mnie boli to straszne wizyta w pon a ja nie wiem czy może jakos nie przełożyć na wczesniej.

Naditta, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to w pracy jest ciagle kołysany ;) wrócisz do domku ;) polozysz sie odpoczniesz wlaczysz muzyke i maluszek sie odezwie;)

nowa zadzwon zapytaj, a noz widelec bedzie mozna,,, bo to masakra sie meczyc tak z zębem;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 10:39

Naditta, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam! Masakra 2 dni mnie nie ma a potem 3 dni na raty Was nadrabiam.
    Gratuluję udanych wizyt i witam nowe Mamusie.

Na Marcelka nic nie działa ani Mozart ani trance ani czekolada ;) rusza się bardzo nieregularnie i jak chce go pogłaskać to przestaje. Taki z nigo uparciuch ale to już wiemy od dawna. Cały czas mnie tylko zastanawia czy to normalne, że ruchy nadal czuje na dole i praktycznie tylko z prawej strony... ogólnie dziś sobie upodobał rozciąganie.

Wy tu o kopaniach po pęcherzu i skurczach a ja nic a nic. Ale to chyba tylko się cieszyć.

Dziś się popytam dr bo mam połowkowe po południu, całe A4 pytań zapisane ;)

Mi siedzenie na L4 się podoba tyle w życiu nie odpoczelam. Układam puzzle i uczę się szydelkowania amigurumi.

Co do wózków oszalała na punkcie joolz day ale ta torba wydaje mi się mała... jeszcze trochę czasu na przemyślenia jest

majeczka87, aisa, kot_bury, jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta tak jak pisze Nowa, moja przedwczoraj tez nie reagowala na jedzenie nic a wczoraj juz caly dzien szalala i bez jedzenia. Moze Twoj szalal w nocy jak ty spa las. Spokojnie, na pewno sie odezwie. Moja po truskawkach zawsze kopnie ;)

Dunda ja najczesciej tez czuje kopniaki bbb nisko. Czasami ostatnio sie pojawiaja tez wysoko, pobokach, wszedzie ale na poczatku bylo tylko niziutko i teraz tez najczesciej tak jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 10:50

kot_bury, jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj w superpharm, chciałam laktator kupić (cała marka lovi minus 50 %), ale prawie się przewróciłam jak zobaczyłam, że narzucili na niego cenę 539 zł ;) normalnie w sklepach kosztuje 270 zł :) Więc trzeba uważać na niektóre minus 50 %.

renieczka, kot_bury, jusella, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Od rana na nogach. Byłam już w laboratorium na badaniach krwi i siuśków.
    Odwiozlam laptopa do naprawy.
    Teraz piekę chleb, chwilę odsapne i do pracy.
    Na kolejnej wizycie juz chyba porozmawiam z lekarzem na temat przejścia na zwolnienie. Trochę ciężko mi się juz z tym brzuszkiem pracuje.

Dziewczyny mam do was pytanie, szczególnie liczę na opinię doświadczonych juz mam :)
    A mianowicie zaczynam juz się zbierać do kupowania ubranek dla córeczki. I czytam od jakich rozmiarów zaczynać i są różne opinie. Większość radzi aby nie kupować mniejszych niż 62, a jak czytam relacje dziewczyn po porodach których dzieci maja 59cm i topily się w rozmiarach 62 to glupieję. I sama nie wiem. Co wy na to?

• olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja też mam pytanie. Co rozumiecie przez "nie dźwigać"? Wczoraj nie dopytałam, a mam kota, który waży 5,5 kg, może to głupio zabrzmi, ale cyz mogę go podnieść z podłogi, wziąć na ręce?

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka, ja proponuję zakupić rozmiar 56, bo to taki standard. Nie musisz dużo, wystarczy kilka sztuk, a w razie czego można dokupić. Nie wszystkie dzieci rodzą się ok 60 cm, większość ma 53-57 cm. A jeśli urodzi się mniejsze, to nawet na 50 trzeba kupić.

Olcia, moja córka waży 11 kg i muszę ją chcąc nie chcąc podnieść, więc myślę, że 5,5 kg, to nie jest ogromny ciężar.

renieczka, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i co do rozmiarów: rozmiar rozmiarowi nierówny. NAJGORZEJ! Np kupiłam rapersa 50 który jest większy od body z hm 62 :/ i skąd my, mamy swiezynki, mamy wiedzieć który rozmiar to prawidłowy ;) wyjdzie w praktyce.

jusella, eve90, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia_2209 wrote:
    Dziewczyny, ja też mam pytanie. Co rozumiecie przez "nie dźwigać"? Wczoraj nie dopytałam, a mam kota, który waży 5,5 kg, może to głupio zabrzmi, ale cyz mogę go podnieść z podłogi, wziąć na ręce?

Ja moje koty noszę, ale to raczej małe egzemplarze - starsza ma w tej chwili 4,5 kg, młodszy niecałe 4 (jak dorośnie, to chyba będzie z niego ośmiokilowy klops...). W ogóle nie odczuwam ich jako ciężkich :) o tyle śmiesznie, że podobnego ciężaru zakupy wydają mi się ważyć tonę i oddaję mężowi, a sama noszę siatki z pieczywem. Tylko u mnie problem leży w kręgosłupie, bo od cięższych rzeczy zaraz zaczyna mnie boleć w części lędźwiowej (mam krzywy kręgosłup, za mocno wygięty w tym miejscu do przodu), nad szkodliwością dla malucha się nie zastanawiałam.

Muszę pochwalić mojego męża, romantyk z niego żaden, a wczoraj przyjechał po mnie z bukietem kwiatów i... eklerką :D wiedział skubany, czym mnie zadowolić :)

jusella, eve90, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

‹‹ 623 624 625 626 627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ