X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja jakies glupie sny mialam. Poza tym rozdrapalam krostkepod nosem i tak mi sie z niej krew zaczela lac ze normalnie nie moglam powstrzymac...

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy wczoraj na połówkowym 4D i bardzo dobrej lekarki. Zosia zdrowa, rozwija się bardzo dobrze, od głowy do pupy 14,5 cm, waga 350 g. Pięknie się pokazała z kżdej strony!
    Niestety szyjka się mocno skróciła i ma 27 mm.. Jest zamknięta, ale krótka i od jutra idę na zwolnienie. Mam się oszczędzać, nie dźwigać i obserwować.
    Trochę się wystraszyłam, ale lakarka mówi, żeby nie panikować.. Jeśli osiągnie długość 25 mm to zakładają pessar.

kama005, aisa, _analiza, kot_bury, martynka870, ona2012, jusella, Pauli11, Smile, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • figaa Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) ja juz wstalam, rano byłam na badaniu krwi. A teraz będę leniuchowala.
    Mam pytanie co robicie na L4? Bo mi na poczatku było super, dużo wolnego czasu ale teraz juz się trochę zaczynam nudzić. Wszystkie koleżanki w pracy, maz tez, dziecko w przedszkolu i myślę nad jakimś zajęciem:)

jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usag7rf69y59i8r.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, ja też często mam dziwne sny. Są tak realne, że szok. Zastanawiam się, skąd się to w ogóle bierze w mojej głowie? :-D
    Najlepsze jest to, że wstanę na siku w nocy, zasypiam, a ten sam sen dalej sobie leci jak film. Budzę się i wszystko pamiętam ze szczególami. Ponoć norma w ciąży.
    Ah ten progesteron ;-)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zajęcie typuzrobie ciasto. Pójdę na zakupy, ogarnę papiery i w ogóle mieszkanie w n etapach :)

jusella, figaa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK haha ja tez tak mam z tym siku i potem ten sam sen glupi leci :D

Olcia gratki coreczki. No di teraz staraj sie duzo lezec i odpoczywac. I sluchaj lekarki bo wie co robi ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia dbaj o siebie i napewno szyjka bedzie sie ladnie trzymac;)

figaa ja mam czas zapelniony wizytami, lezeniem z kompem i gadaniem z wami;), wyszywam obraz w miedzyczasie, ogladam rzeczy wyprawkowe, odwiedzam kolezanki, spaceruje, sprzatam, gotuje i sporo spie;) ogolnie powiem |Ci ze jestem od poczatku ciazy na zwolnieniu i wcale nie czuje nudy ;)

to eve dała namiary na superfarm;)
    ;*

Ja tez mam dziwne sny, dzis mi sie snilo ze maz uciekl ode mnie na pielgrzymke i poszlam za nim z inna grupa i plakalam ze bede musiala sama do auta wracaac a potem do białegostoku przez cała polske... Lol

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 10:21

jusella, figaa, eve90, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!
    Ostatnio któraś z Was uspokojałam, że mało ruchów nie znaczy, że coś nie tak, a dzisiaj sama się martwię, bo mój mały wczoraj słabo aktywny cały dzień, a dzisiaj nic o sobie nie daje znać :( nie zareagował nawet na kawę! Mam nadzieję, że wszystko u niego ok.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włącz mozarta dzieciom ;) poczujesz;)

jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pracy jestem dzisiaj, więc nie da rady Majeczka :)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie,
    Naditta mogłam to byc ja albo nowatorka bo miałyśmy ten sam problem ale uspokoję cie moj maly tez nie reagował na jedzenie ani na słodkie a wczoraj szalal caly dzien wiec to sie chyba sprawdza ze wszystko zalezy od tego jak sie ułoży w brzuszku wiec spokojnie i cierpliwie czekaj kochana.
    Ja właśnie pochłaniam śniadanie, miałam kiepska noc i mam problem z zębem a nawet nie wiem ktory mnie boli to straszne wizyta w pon a ja nie wiem czy może jakos nie przełożyć na wczesniej.

Naditta, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to w pracy jest ciagle kołysany ;) wrócisz do domku ;) polozysz sie odpoczniesz wlaczysz muzyke i maluszek sie odezwie;)

nowa zadzwon zapytaj, a noz widelec bedzie mozna,,, bo to masakra sie meczyc tak z zębem;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 10:39

Naditta, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam! Masakra 2 dni mnie nie ma a potem 3 dni na raty Was nadrabiam.
    Gratuluję udanych wizyt i witam nowe Mamusie.

Na Marcelka nic nie działa ani Mozart ani trance ani czekolada ;) rusza się bardzo nieregularnie i jak chce go pogłaskać to przestaje. Taki z nigo uparciuch ale to już wiemy od dawna. Cały czas mnie tylko zastanawia czy to normalne, że ruchy nadal czuje na dole i praktycznie tylko z prawej strony... ogólnie dziś sobie upodobał rozciąganie.

Wy tu o kopaniach po pęcherzu i skurczach a ja nic a nic. Ale to chyba tylko się cieszyć.

Dziś się popytam dr bo mam połowkowe po południu, całe A4 pytań zapisane ;)

Mi siedzenie na L4 się podoba tyle w życiu nie odpoczelam. Układam puzzle i uczę się szydelkowania amigurumi.

Co do wózków oszalała na punkcie joolz day ale ta torba wydaje mi się mała... jeszcze trochę czasu na przemyślenia jest

majeczka87, aisa, kot_bury, jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta tak jak pisze Nowa, moja przedwczoraj tez nie reagowala na jedzenie nic a wczoraj juz caly dzien szalala i bez jedzenia. Moze Twoj szalal w nocy jak ty spa las. Spokojnie, na pewno sie odezwie. Moja po truskawkach zawsze kopnie ;)

Dunda ja najczesciej tez czuje kopniaki bbb nisko. Czasami ostatnio sie pojawiaja tez wysoko, pobokach, wszedzie ale na poczatku bylo tylko niziutko i teraz tez najczesciej tak jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 10:50

kot_bury, jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj w superpharm, chciałam laktator kupić (cała marka lovi minus 50 %), ale prawie się przewróciłam jak zobaczyłam, że narzucili na niego cenę 539 zł ;) normalnie w sklepach kosztuje 270 zł :) Więc trzeba uważać na niektóre minus 50 %.

renieczka, kot_bury, jusella, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Od rana na nogach. Byłam już w laboratorium na badaniach krwi i siuśków.
    Odwiozlam laptopa do naprawy.
    Teraz piekę chleb, chwilę odsapne i do pracy.
    Na kolejnej wizycie juz chyba porozmawiam z lekarzem na temat przejścia na zwolnienie. Trochę ciężko mi się juz z tym brzuszkiem pracuje.

Dziewczyny mam do was pytanie, szczególnie liczę na opinię doświadczonych juz mam :)
    A mianowicie zaczynam juz się zbierać do kupowania ubranek dla córeczki. I czytam od jakich rozmiarów zaczynać i są różne opinie. Większość radzi aby nie kupować mniejszych niż 62, a jak czytam relacje dziewczyn po porodach których dzieci maja 59cm i topily się w rozmiarach 62 to glupieję. I sama nie wiem. Co wy na to?

• olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja też mam pytanie. Co rozumiecie przez "nie dźwigać"? Wczoraj nie dopytałam, a mam kota, który waży 5,5 kg, może to głupio zabrzmi, ale cyz mogę go podnieść z podłogi, wziąć na ręce?

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka, ja proponuję zakupić rozmiar 56, bo to taki standard. Nie musisz dużo, wystarczy kilka sztuk, a w razie czego można dokupić. Nie wszystkie dzieci rodzą się ok 60 cm, większość ma 53-57 cm. A jeśli urodzi się mniejsze, to nawet na 50 trzeba kupić.

Olcia, moja córka waży 11 kg i muszę ją chcąc nie chcąc podnieść, więc myślę, że 5,5 kg, to nie jest ogromny ciężar.

renieczka, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i co do rozmiarów: rozmiar rozmiarowi nierówny. NAJGORZEJ! Np kupiłam rapersa 50 który jest większy od body z hm 62 :/ i skąd my, mamy swiezynki, mamy wiedzieć który rozmiar to prawidłowy ;) wyjdzie w praktyce.

jusella, eve90, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia_2209 wrote:
    Dziewczyny, ja też mam pytanie. Co rozumiecie przez "nie dźwigać"? Wczoraj nie dopytałam, a mam kota, który waży 5,5 kg, może to głupio zabrzmi, ale cyz mogę go podnieść z podłogi, wziąć na ręce?

Ja moje koty noszę, ale to raczej małe egzemplarze - starsza ma w tej chwili 4,5 kg, młodszy niecałe 4 (jak dorośnie, to chyba będzie z niego ośmiokilowy klops...). W ogóle nie odczuwam ich jako ciężkich :) o tyle śmiesznie, że podobnego ciężaru zakupy wydają mi się ważyć tonę i oddaję mężowi, a sama noszę siatki z pieczywem. Tylko u mnie problem leży w kręgosłupie, bo od cięższych rzeczy zaraz zaczyna mnie boleć w części lędźwiowej (mam krzywy kręgosłup, za mocno wygięty w tym miejscu do przodu), nad szkodliwością dla malucha się nie zastanawiałam.

Muszę pochwalić mojego męża, romantyk z niego żaden, a wczoraj przyjechał po mnie z bukietem kwiatów i... eklerką :D wiedział skubany, czym mnie zadowolić :)

jusella, eve90, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

‹‹ 623 624 625 626 627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ