Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
A właśnie - jak któraś się zaniedbała (patrz ja
) i dorobiła się rozstępów, to krem Palmers Massage Cream for Stretch Marks czyni cuda
Na tyłku to mi już prawie zniknęły, oby na biuście też. Działa na czerwone i fioletowe rozstępy, nie na białe.
Asit, niezapominajka, _analiza, nick nieaktualny, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

-
Dalile, tego Palmersa używam od początku i nic póki co mi się nie pojawiło. Świetnie nawilża i jest bardzo wydajny. Po rozcięciu tubki można wszystko ładnie paluchem wygrzebać.
Faktycznie, te białe rozstępy na biuście jeszcze z czasów młodości mało co się wyrównały, ale przynajmniej nie pojawiły się nowe krechy
Ps. Wizja rozerwanego/rozciętego krocza mnie przeraża
_analiza, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Jusella a ile twoj "maly" wazyl na polowkowym i w ktorym bylas tyg? No to bedziemy sie razem martwic jakby co

No wizja ciecia i innych atrakcji nie jest zachecajaca a potem chlop niczego nie swiadomy chce byc przy porodzie bo mysli ze plum i dzidzia wyskoczy ladnie
niezapominajka, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Witam się niedzielnie,
U mnie niestety dzis bylo pochmurnie i zimno ale wybrałam sie z moim M na zakupy dla niego bo juz patrzeć nie mogłam na jego wytarte spodnie. Moj M co do skarpetek i dziur jest ok wyrzuca jak tylko się pojawia ale swego czasu walczyłam z nim z dziurami w bokserkach i znalazłam sposób. Jak tylko zauwazylam jakas dziurę w bokserkach to rozrywałam je jeszcze na nim i sie nauczył
Co do kremu to ja również używam kremu Palmers i na dzień dzisiejszy super.
Koleżanka ktora ma termin porodu za 2 miesiące mowila mi ostatnio o jakimś żelu który ułatwia wyjście dziecka. Jesli go przetestuje to zdam wam relacje, ponoć kosztuje 150 zl. Mnie przeraża myśl o szwach miedzy nogami.
eve90, Dalile, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Ja przy synu nie byłabym cięta gdyby nie był szerszy w barkach.... Głowa wyszła i stanął... Wtedy lekko zostałam nacieta. Dużo zależy od położnej mi robiła co chwile masaż szyjki i przygotowała moja mała na rozciagniecie

Gdyby nie zaklinowanie młodego nie byłabym cięta
Teraz muszę powiedzieć o poprzedniej ciąży o tych barkach bo to niestety niebezpieczne..Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 21:09
Zuzulka88 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
Mój dzieć wg połówkowego badania w 20t1d (19t5d wg OM) był raczej średniakiem. 320g to tak trochę poniżej średniej.
Jedyne co mnie trochę martwi to to, że kość udową i przekój móżdżku na wykresie miał zdecydowanie bliżej minimum niż średniej. Niby nadal w normie. Mam nadzieję, że wszystko się ładnie wyrówna.
Co do Palmersa to polecam Wam również masło do brzucha. Jest pierońsko tłuste, ale za to bardzo wydajne. Od początku ciąży nadal męczę 1 opakowanie i nie umiem skończyć. Odrobina (objętość migdała) starcza na wysmarowanie biustu, brzucha, pośladów i ud.
jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
LilouK wrote:Mój dzieć wg połówkowego badania w 20t1d (19t5d wg OM) był raczej średniakiem. 320g to tak trochę poniżej średniej.
Jedyne co mnie trochę martwi to to, że kość udową i przekój móżdżku na wykresie miał zdecydowanie bliżej minimum niż średniej. Niby nadal w normie. Mam nadzieję, że wszystko się ładnie wyrówna.
Co do Palmersa to polecam Wam również masło do brzucha. Jest pierońsko tłuste, ale za to bardzo wydajne. Od początku ciąży nadal męczę 1 opakowanie i nie umiem skończyć. Odrobina (objętość migdała) starcza na wysmarowanie biustu, brzucha, pośladów i ud.
LilouK, podawali Ci wagę na połówkowym usg? Ja zapytałam ile waży młody i ile ma cm, to mi powiedziała, że nie robią takich pomiarów, tylko sprawdzają narządy czy są w normie.
Mój z kolei ma objętość głowy i jeszcze jeden wymiar, też coś z głową, prawie przy maksimum. Ale wciąż w normie.
jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016

-
Jeszcze coś takiego znalazłam

długość ciała dziecka – CHL (crown to heel length) – jest to całkowita długość dziecka mierzona od czubka głowy po spód pięty. Oznaczana jest mniej więcej od dwudziestego tygodnia ciąży do jej rozwiązania. Nie wszyscy lekarze oznaczają wymiar CHL,

-
Nie mam tego wśród wszystkich tych skrótów, które mam wypisane że sprawdzali. Kość udową (Ac) sprawdziłam i ma 33.4 mm co jest raczej na dole normy. Najbardziej mnie martwi wymiar OFD bo jest aż 70, prawie max na wykresie. Mam nadzieję, że to tylko odziedziczona dużo głowa.
nick nieaktualny, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016

-
Właśnie przeczytałam jakiś artykuł w którym było napisane, żeby się nie przejmować jeśli coś w górnej/ dolnej granicy bo to może być granicą błędu, a poza tym dzieci jak dorośli mają różne wymiary.
Ja już się nie martwię
A na wymiary i wagę dzieciątka będę musiała poczekać do maja, wtedy zrobię w Polsce usg 3D i na wyproszę te wymiary. Mam nadzieję, że mój mały człowiek nie wystraszy mnie swoja wielkością
. Oboje z mężem do drobinek nie należymy (mąż 190cm i prawie 100 kg. Ja połowa z tego i 172cm) wiec nie ma co też liczyć na to, że dziecko będzie takie standardowe, byle tylko nie miał więcej niż 4 kg bo wtedy to już na prawdę bym płakała o cesarke
nick nieaktualny, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016