X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie - jak któraś się zaniedbała (patrz ja :) ) i dorobiła się rozstępów, to krem Palmers Massage Cream for Stretch Marks czyni cuda :) Na tyłku to mi już prawie zniknęły, oby na biuście też. Działa na czerwone i fioletowe rozstępy, nie na białe.

Asit, niezapominajka, _analiza, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile, tego Palmersa używam od początku i nic póki co mi się nie pojawiło. Świetnie nawilża i jest bardzo wydajny. Po rozcięciu tubki można wszystko ładnie paluchem wygrzebać.
    Faktycznie, te białe rozstępy na biuście jeszcze z czasów młodości mało co się wyrównały, ale przynajmniej nie pojawiły się nowe krechy :-)

Ps. Wizja rozerwanego/rozciętego krocza mnie przeraża O.o

_analiza, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam krem z Palmersa na elastyczność skóry, ale nawet jak wcześniej pisałam używałam jak sobie przypomniałam.
    Teraz sobie zapodałam ten krem i efekt po tygodniu już jest WOW.

niezapominajka lubi tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella a ile twoj "maly" wazyl na polowkowym i w ktorym bylas tyg? No to bedziemy sie razem martwic jakby co ;)

No wizja ciecia i innych atrakcji nie jest zachecajaca a potem chlop niczego nie swiadomy chce byc przy porodzie bo mysli ze plum i dzidzia wyskoczy ladnie :D

niezapominajka, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się niedzielnie,
    U mnie niestety dzis bylo pochmurnie i zimno ale wybrałam sie z moim M na zakupy dla niego bo juz patrzeć nie mogłam na jego wytarte spodnie. Moj M co do skarpetek i dziur jest ok wyrzuca jak tylko się pojawia ale swego czasu walczyłam z nim z dziurami w bokserkach i znalazłam sposób. Jak tylko zauwazylam jakas dziurę w bokserkach to rozrywałam je jeszcze na nim i sie nauczył :)
    Co do kremu to ja również używam kremu Palmers i na dzień dzisiejszy super.
    Koleżanka ktora ma termin porodu za 2 miesiące mowila mi ostatnio o jakimś żelu który ułatwia wyjście dziecka. Jesli go przetestuje to zdam wam relacje, ponoć kosztuje 150 zl. Mnie przeraża myśl o szwach miedzy nogami.

eve90, Dalile, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy synu nie byłabym cięta gdyby nie był szerszy w barkach.... Głowa wyszła i stanął... Wtedy lekko zostałam nacieta. Dużo zależy od położnej mi robiła co chwile masaż szyjki i przygotowała moja mała na rozciagniecie :-)

Gdyby nie zaklinowanie młodego nie byłabym cięta :-)

Teraz muszę powiedzieć o poprzedniej ciąży o tych barkach bo to niestety niebezpieczne..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 21:09

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzieć wg połówkowego badania w 20t1d (19t5d wg OM) był raczej średniakiem. 320g to tak trochę poniżej średniej.
    Jedyne co mnie trochę martwi to to, że kość udową i przekój móżdżku na wykresie miał zdecydowanie bliżej minimum niż średniej. Niby nadal w normie. Mam nadzieję, że wszystko się ładnie wyrówna.

Co do Palmersa to polecam Wam również masło do brzucha. Jest pierońsko tłuste, ale za to bardzo wydajne. Od początku ciąży nadal męczę 1 opakowanie i nie umiem skończyć. Odrobina (objętość migdała) starcza na wysmarowanie biustu, brzucha, pośladów i ud.

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• eve90 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa! Koniecznie daj znac! Ja się łapne wszystkiego co mogloby pomoc ;)

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to będzie za panika, jak się zaczniemy rozpakowywać :D

eve90, Naditta, niezapominajka, stokrotka2013, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Mój dzieć wg połówkowego badania w 20t1d (19t5d wg OM) był raczej średniakiem. 320g to tak trochę poniżej średniej.
    Jedyne co mnie trochę martwi to to, że kość udową i przekój móżdżku na wykresie miał zdecydowanie bliżej minimum niż średniej. Niby nadal w normie. Mam nadzieję, że wszystko się ładnie wyrówna.

Co do Palmersa to polecam Wam również masło do brzucha. Jest pierońsko tłuste, ale za to bardzo wydajne. Od początku ciąży nadal męczę 1 opakowanie i nie umiem skończyć. Odrobina (objętość migdała) starcza na wysmarowanie biustu, brzucha, pośladów i ud.

LilouK, podawali Ci wagę na połówkowym usg? Ja zapytałam ile waży młody i ile ma cm, to mi powiedziała, że nie robią takich pomiarów, tylko sprawdzają narządy czy są w normie.
    Mój z kolei ma objętość głowy i jeszcze jeden wymiar, też coś z głową, prawie przy maksimum. Ale wciąż w normie.

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta a nie masz na zdjeciach usg napisanych wymiarow? Sprawdz

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta, mam wagę podaną. O długość dziecia nawet się nie zapytałam, bo wydawało mi się, że to oczywista oczywistość, że będzie podana na wypisie. Jednak nie...

• Dalile Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że to dlatego, że ciężko zmierzyć jak dzieć zawinięty :) Teraz padają długość kości udowej FL.
    Taką mam teorię.

LilouK, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dalile, nie pomyślałam o tym. Twoja teoria trzyma się kupy :-D
    W takim razie wygląda na to, że mój dzieć jest rzeczywiście malutki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 22:32

• Naditta Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jak pytałam to tak mówili, że ciężko podać miarę i juz się tego nie robi od któregoś tygodnia. A wagi też nie mam na zdjęciu :(

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda. Jak widać, co jeden szpital to inaczej.

• Dalile Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze coś takiego znalazłam :)

długość ciała dziecka – CHL (crown to heel length) – jest to całkowita długość dziecka mierzona od czubka głowy po spód pięty. Oznaczana jest mniej więcej od dwudziestego tygodnia ciąży do jej rozwiązania. Nie wszyscy lekarze oznaczają wymiar CHL,

• Naditta Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam tego wśród wszystkich tych skrótów, które mam wypisane że sprawdzali. Kość udową (Ac) sprawdziłam i ma 33.4 mm co jest raczej na dole normy. Najbardziej mnie martwi wymiar OFD bo jest aż 70, prawie max na wykresie. Mam nadzieję, że to tylko odziedziczona dużo głowa.

kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też CHL nie oznaczali :) Ale może w czwartek powiedzą :)
    Dziewczyny, nie patrzcie na te normy (w sensie czy w górze, czy w dolnej granicy) ważne, że w normie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 22:46

• Naditta Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeczytałam jakiś artykuł w którym było napisane, żeby się nie przejmować jeśli coś w górnej/ dolnej granicy bo to może być granicą błędu, a poza tym dzieci jak dorośli mają różne wymiary.
    Ja już się nie martwię :)
    A na wymiary i wagę dzieciątka będę musiała poczekać do maja, wtedy zrobię w Polsce usg 3D i na wyproszę te wymiary. Mam nadzieję, że mój mały człowiek nie wystraszy mnie swoja wielkością ;). Oboje z mężem do drobinek nie należymy (mąż 190cm i prawie 100 kg. Ja połowa z tego i 172cm) wiec nie ma co też liczyć na to, że dziecko będzie takie standardowe, byle tylko nie miał więcej niż 4 kg bo wtedy to już na prawdę bym płakała o cesarke :D

kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
‹‹ 643 644 645 646 647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ