Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
A właśnie - jak któraś się zaniedbała (patrz ja
) i dorobiła się rozstępów, to krem Palmers Massage Cream for Stretch Marks czyni cuda
Na tyłku to mi już prawie zniknęły, oby na biuście też. Działa na czerwone i fioletowe rozstępy, nie na białe.
Asit, niezapominajka, _analiza, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dalile, tego Palmersa używam od początku i nic póki co mi się nie pojawiło. Świetnie nawilża i jest bardzo wydajny. Po rozcięciu tubki można wszystko ładnie paluchem wygrzebać.
Faktycznie, te białe rozstępy na biuście jeszcze z czasów młodości mało co się wyrównały, ale przynajmniej nie pojawiły się nowe krechy
Ps. Wizja rozerwanego/rozciętego krocza mnie przeraża_analiza, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Jusella a ile twoj "maly" wazyl na polowkowym i w ktorym bylas tyg? No to bedziemy sie razem martwic jakby co
No wizja ciecia i innych atrakcji nie jest zachecajaca a potem chlop niczego nie swiadomy chce byc przy porodzie bo mysli ze plum i dzidzia wyskoczy ladnieniezapominajka, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Witam się niedzielnie,
U mnie niestety dzis bylo pochmurnie i zimno ale wybrałam sie z moim M na zakupy dla niego bo juz patrzeć nie mogłam na jego wytarte spodnie. Moj M co do skarpetek i dziur jest ok wyrzuca jak tylko się pojawia ale swego czasu walczyłam z nim z dziurami w bokserkach i znalazłam sposób. Jak tylko zauwazylam jakas dziurę w bokserkach to rozrywałam je jeszcze na nim i sie nauczył
Co do kremu to ja również używam kremu Palmers i na dzień dzisiejszy super.
Koleżanka ktora ma termin porodu za 2 miesiące mowila mi ostatnio o jakimś żelu który ułatwia wyjście dziecka. Jesli go przetestuje to zdam wam relacje, ponoć kosztuje 150 zl. Mnie przeraża myśl o szwach miedzy nogami.eve90, Dalile, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Ja przy synu nie byłabym cięta gdyby nie był szerszy w barkach.... Głowa wyszła i stanął... Wtedy lekko zostałam nacieta. Dużo zależy od położnej mi robiła co chwile masaż szyjki i przygotowała moja mała na rozciagniecie
Gdyby nie zaklinowanie młodego nie byłabym cięta
Teraz muszę powiedzieć o poprzedniej ciąży o tych barkach bo to niestety niebezpieczne..Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 21:09
Zuzulka88 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
Mój dzieć wg połówkowego badania w 20t1d (19t5d wg OM) był raczej średniakiem. 320g to tak trochę poniżej średniej.
Jedyne co mnie trochę martwi to to, że kość udową i przekój móżdżku na wykresie miał zdecydowanie bliżej minimum niż średniej. Niby nadal w normie. Mam nadzieję, że wszystko się ładnie wyrówna.
Co do Palmersa to polecam Wam również masło do brzucha. Jest pierońsko tłuste, ale za to bardzo wydajne. Od początku ciąży nadal męczę 1 opakowanie i nie umiem skończyć. Odrobina (objętość migdała) starcza na wysmarowanie biustu, brzucha, pośladów i ud.jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
LilouK wrote:Mój dzieć wg połówkowego badania w 20t1d (19t5d wg OM) był raczej średniakiem. 320g to tak trochę poniżej średniej.
Jedyne co mnie trochę martwi to to, że kość udową i przekój móżdżku na wykresie miał zdecydowanie bliżej minimum niż średniej. Niby nadal w normie. Mam nadzieję, że wszystko się ładnie wyrówna.
Co do Palmersa to polecam Wam również masło do brzucha. Jest pierońsko tłuste, ale za to bardzo wydajne. Od początku ciąży nadal męczę 1 opakowanie i nie umiem skończyć. Odrobina (objętość migdała) starcza na wysmarowanie biustu, brzucha, pośladów i ud.
LilouK, podawali Ci wagę na połówkowym usg? Ja zapytałam ile waży młody i ile ma cm, to mi powiedziała, że nie robią takich pomiarów, tylko sprawdzają narządy czy są w normie.
Mój z kolei ma objętość głowy i jeszcze jeden wymiar, też coś z głową, prawie przy maksimum. Ale wciąż w normie.jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Jeszcze coś takiego znalazłam
długość ciała dziecka – CHL (crown to heel length) – jest to całkowita długość dziecka mierzona od czubka głowy po spód pięty. Oznaczana jest mniej więcej od dwudziestego tygodnia ciąży do jej rozwiązania. Nie wszyscy lekarze oznaczają wymiar CHL, -
Nie mam tego wśród wszystkich tych skrótów, które mam wypisane że sprawdzali. Kość udową (Ac) sprawdziłam i ma 33.4 mm co jest raczej na dole normy. Najbardziej mnie martwi wymiar OFD bo jest aż 70, prawie max na wykresie. Mam nadzieję, że to tylko odziedziczona dużo głowa.
kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Właśnie przeczytałam jakiś artykuł w którym było napisane, żeby się nie przejmować jeśli coś w górnej/ dolnej granicy bo to może być granicą błędu, a poza tym dzieci jak dorośli mają różne wymiary.
Ja już się nie martwię
A na wymiary i wagę dzieciątka będę musiała poczekać do maja, wtedy zrobię w Polsce usg 3D i na wyproszę te wymiary. Mam nadzieję, że mój mały człowiek nie wystraszy mnie swoja wielkością. Oboje z mężem do drobinek nie należymy (mąż 190cm i prawie 100 kg. Ja połowa z tego i 172cm) wiec nie ma co też liczyć na to, że dziecko będzie takie standardowe, byle tylko nie miał więcej niż 4 kg bo wtedy to już na prawdę bym płakała o cesarke
kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016