WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie - jak któraś się zaniedbała (patrz ja :) ) i dorobiła się rozstępów, to krem Palmers Massage Cream for Stretch Marks czyni cuda :) Na tyłku to mi już prawie zniknęły, oby na biuście też. Działa na czerwone i fioletowe rozstępy, nie na białe.

Asit, niezapominajka, _analiza, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile, tego Palmersa używam od początku i nic póki co mi się nie pojawiło. Świetnie nawilża i jest bardzo wydajny. Po rozcięciu tubki można wszystko ładnie paluchem wygrzebać.
    Faktycznie, te białe rozstępy na biuście jeszcze z czasów młodości mało co się wyrównały, ale przynajmniej nie pojawiły się nowe krechy :-)

Ps. Wizja rozerwanego/rozciętego krocza mnie przeraża O.o

_analiza, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam krem z Palmersa na elastyczność skóry, ale nawet jak wcześniej pisałam używałam jak sobie przypomniałam.
    Teraz sobie zapodałam ten krem i efekt po tygodniu już jest WOW.

niezapominajka lubi tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella a ile twoj "maly" wazyl na polowkowym i w ktorym bylas tyg? No to bedziemy sie razem martwic jakby co ;)

No wizja ciecia i innych atrakcji nie jest zachecajaca a potem chlop niczego nie swiadomy chce byc przy porodzie bo mysli ze plum i dzidzia wyskoczy ladnie :D

niezapominajka, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się niedzielnie,
    U mnie niestety dzis bylo pochmurnie i zimno ale wybrałam sie z moim M na zakupy dla niego bo juz patrzeć nie mogłam na jego wytarte spodnie. Moj M co do skarpetek i dziur jest ok wyrzuca jak tylko się pojawia ale swego czasu walczyłam z nim z dziurami w bokserkach i znalazłam sposób. Jak tylko zauwazylam jakas dziurę w bokserkach to rozrywałam je jeszcze na nim i sie nauczył :)
    Co do kremu to ja również używam kremu Palmers i na dzień dzisiejszy super.
    Koleżanka ktora ma termin porodu za 2 miesiące mowila mi ostatnio o jakimś żelu który ułatwia wyjście dziecka. Jesli go przetestuje to zdam wam relacje, ponoć kosztuje 150 zl. Mnie przeraża myśl o szwach miedzy nogami.

eve90, Dalile, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy synu nie byłabym cięta gdyby nie był szerszy w barkach.... Głowa wyszła i stanął... Wtedy lekko zostałam nacieta. Dużo zależy od położnej mi robiła co chwile masaż szyjki i przygotowała moja mała na rozciagniecie :-)

Gdyby nie zaklinowanie młodego nie byłabym cięta :-)

Teraz muszę powiedzieć o poprzedniej ciąży o tych barkach bo to niestety niebezpieczne..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 21:09

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzieć wg połówkowego badania w 20t1d (19t5d wg OM) był raczej średniakiem. 320g to tak trochę poniżej średniej.
    Jedyne co mnie trochę martwi to to, że kość udową i przekój móżdżku na wykresie miał zdecydowanie bliżej minimum niż średniej. Niby nadal w normie. Mam nadzieję, że wszystko się ładnie wyrówna.

Co do Palmersa to polecam Wam również masło do brzucha. Jest pierońsko tłuste, ale za to bardzo wydajne. Od początku ciąży nadal męczę 1 opakowanie i nie umiem skończyć. Odrobina (objętość migdała) starcza na wysmarowanie biustu, brzucha, pośladów i ud.

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• eve90 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa! Koniecznie daj znac! Ja się łapne wszystkiego co mogloby pomoc ;)

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to będzie za panika, jak się zaczniemy rozpakowywać :D

eve90, Naditta, niezapominajka, stokrotka2013, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Mój dzieć wg połówkowego badania w 20t1d (19t5d wg OM) był raczej średniakiem. 320g to tak trochę poniżej średniej.
    Jedyne co mnie trochę martwi to to, że kość udową i przekój móżdżku na wykresie miał zdecydowanie bliżej minimum niż średniej. Niby nadal w normie. Mam nadzieję, że wszystko się ładnie wyrówna.

Co do Palmersa to polecam Wam również masło do brzucha. Jest pierońsko tłuste, ale za to bardzo wydajne. Od początku ciąży nadal męczę 1 opakowanie i nie umiem skończyć. Odrobina (objętość migdała) starcza na wysmarowanie biustu, brzucha, pośladów i ud.

LilouK, podawali Ci wagę na połówkowym usg? Ja zapytałam ile waży młody i ile ma cm, to mi powiedziała, że nie robią takich pomiarów, tylko sprawdzają narządy czy są w normie.
    Mój z kolei ma objętość głowy i jeszcze jeden wymiar, też coś z głową, prawie przy maksimum. Ale wciąż w normie.

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta a nie masz na zdjeciach usg napisanych wymiarow? Sprawdz

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta, mam wagę podaną. O długość dziecia nawet się nie zapytałam, bo wydawało mi się, że to oczywista oczywistość, że będzie podana na wypisie. Jednak nie...

• Dalile Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że to dlatego, że ciężko zmierzyć jak dzieć zawinięty :) Teraz padają długość kości udowej FL.
    Taką mam teorię.

LilouK, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dalile, nie pomyślałam o tym. Twoja teoria trzyma się kupy :-D
    W takim razie wygląda na to, że mój dzieć jest rzeczywiście malutki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 22:32

• Naditta Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jak pytałam to tak mówili, że ciężko podać miarę i juz się tego nie robi od któregoś tygodnia. A wagi też nie mam na zdjęciu :(

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda. Jak widać, co jeden szpital to inaczej.

• Dalile Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze coś takiego znalazłam :)

długość ciała dziecka – CHL (crown to heel length) – jest to całkowita długość dziecka mierzona od czubka głowy po spód pięty. Oznaczana jest mniej więcej od dwudziestego tygodnia ciąży do jej rozwiązania. Nie wszyscy lekarze oznaczają wymiar CHL,

• Naditta Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam tego wśród wszystkich tych skrótów, które mam wypisane że sprawdzali. Kość udową (Ac) sprawdziłam i ma 33.4 mm co jest raczej na dole normy. Najbardziej mnie martwi wymiar OFD bo jest aż 70, prawie max na wykresie. Mam nadzieję, że to tylko odziedziczona dużo głowa.

kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też CHL nie oznaczali :) Ale może w czwartek powiedzą :)
    Dziewczyny, nie patrzcie na te normy (w sensie czy w górze, czy w dolnej granicy) ważne, że w normie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 22:46

• Naditta Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeczytałam jakiś artykuł w którym było napisane, żeby się nie przejmować jeśli coś w górnej/ dolnej granicy bo to może być granicą błędu, a poza tym dzieci jak dorośli mają różne wymiary.
    Ja już się nie martwię :)
    A na wymiary i wagę dzieciątka będę musiała poczekać do maja, wtedy zrobię w Polsce usg 3D i na wyproszę te wymiary. Mam nadzieję, że mój mały człowiek nie wystraszy mnie swoja wielkością ;). Oboje z mężem do drobinek nie należymy (mąż 190cm i prawie 100 kg. Ja połowa z tego i 172cm) wiec nie ma co też liczyć na to, że dziecko będzie takie standardowe, byle tylko nie miał więcej niż 4 kg bo wtedy to już na prawdę bym płakała o cesarke :D

kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
‹‹ 643 644 645 646 647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ