X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczęta, tym razem z Polski :-)
    Dziękujemy (w dwupaku) za miłe słowa i życzenia udanego wyjazdu. Jakby nie było, w domu jest zawsze cudownie i pięknie :-)

Wiecie co, po przyjeździe pierwsze co rzuciłam się na pączki z różą, bo chodziły za mną od tłustego czwartku jak zobaczyłam fotki na fb. Dostałam tak potwornej zgagi, że aż ulewało mi się z pyska jak nigdy. Kara boska za pazerność, ale cóż począć :-D

Trochę Was nadrobiłam, idziecie jak burza ;-)
    Gratuluję udanych wizyt, macie piękne pamiątkowe fotki. Może uda mi się namówić mojego B na takie usg.

Miłego dnia kobitki :-)

Zuzulka88, jusella, majeczka87, Maka, julietta139, eve90, aisa, Agness27, nick nieaktualny, Agaax, _analiza lubią tę wiadomość

• Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile, dziękuję, zerknę jak będę na zakupach ;)

No i informuję - muffinki wyszły obłędne :D Zjadłam 2 jeszcze gorące hehe :) Pauli jeszcze raz dziękuję za przepis :)

jusella, majeczka87, Maka, eve90, aisa, Pauli11 lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja Wam zazdroszczę tych domowych wypieków!
    U mnie czarna seria- najpierw zmywarka się zepsuła, teraz piekarnik :-( wszystko już swoje lata ma i nie opłaca się naprawiać. I teraz muszę czekać na jakiś większy przypływ gotówki

eve90 lubi tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Wizyta u położnej spoko. Ciśnieniomierz elektryczny nie zmierzył ciśnienia dwa razy :P Musiała mierzyć tradycyjnym ;)
    Hemoglobina słaba, brać żelazo codziennie (do tej pory co drugi dzień brałam)
    Pomiar macicy w środku normy, serduszko pięknie pikało.
    Glukoza za miesiąc.

majeczka87, eve90, jusella, Dalile, Pauli11, nick nieaktualny, Zuzulka88, Smile, Ejrene, _analiza lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po ;) szybka wizyta była, usg nie robił jako takiego tylko zajrzał na chwile, posłuchał serca, zobaczył z grubsza i powiedział ze łozysko juz nie jest w dole;) ot tyle sie dowiedzialam;) usg za miesiac;)

Maka, eve90, jusella, Dalile, aisa, Agness27, Pauli11, Kasiulina, Zuzulka88, Ejrene, figaa, _analiza lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • aisa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna truskawka, siostra męża miała takie same przejścia z glukozą. Badanie powtórzyła w późniejszym terminie.

Kama, z kurierem też można się dogadać. On czeka na Ciebie a nie Ty na niego. Ja wolę większość rzeczy kupić u jednego sprzedawcy.

U mnie krzywą cukrową robi się w 27-28 tygodniu ciąży.
    Poprzednim razem było wszystko ok, mam nadzieję, że i tym też będzie.

Jusella, lipa że zepsuła się zmywarka i piekarnik...

jusella, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa ja miałam zawsze problem z umówieniem się z kurierem i jakoś wole paczkomaty.

Majeczka to dobrze że wszystko ok :)

Ja właśnie robię spaghetti sobie na obiad ;) Byłam na zakupach i coś tam dla małej kupiłam nawet a potem zrobiłam długi spacer z psiakiem :)

aisa, jusella, majeczka87, nick nieaktualny, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo jak mam zamawiać przez Internet to szukam sprzedawcy by miał juz wszystko czego potrzebuje bo jest sporo taniej niż w sklepach i pod nos sie dostaje:))

aisa, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa piekarnik to już w zeszłym roku pełnoletni był i szczerze- nie mogę na niego patrzeć! Może to i dobrze, że się zepsuł bo przynajmniej nie przytyję za dużo ;-)
    Zmywarka zaraz po gwarancji się zepsuła a 500zł za naprawdę nie dam.
    Dobrze, że pralka działa i w miarę nowa :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 17:25

kama005, aisa, Agness27, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Aisa piekarnik to już w zeszłym roku pełnoletni był i szczerze- nie mogę na niego patrzeć! Może to i dobrze, że się zepsuł bo przynajmniej nie przytyję za dużo ;-)
    Zmywarka zaraz po gwarancji się zepsuła a 500zł za naprawdę nie dam.
    Dobrze, że pralka działa i w miarę nowa :-)
    Ja nie lubię mojej pralki, ale że wciąż działa i nie wygląda na to żeby miała się zepsuć to służy...
    Nie ma to jak zepsuty sprzęt zaraz po gwarancji... grrrr....

jusella lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie :)

szybko i duzo piszecie ze trudno nadrobić :)

Gratuluje wszystkich wizyt i pieknych zdjęć dzieciaczkow. Ja na swoja też juz nie mogę się doczekać :) Jakoś te dni do piątku bardzo mi się dłuża.

Co do pieluch to ja planuje kupić 20 tetrowych i 10 flanelowych.

Zuzulka88 bardzo sie ciesze że samkowały :) musze przyznać ze mimo iż bardzo proste są te muffinki jeszcze nie spotkałam osoby której by nie smakowały.

aisa, nick nieaktualny, Zuzulka88, jusella, eve90, majeczka87 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • aisa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    zerknij sobie na ta stronke tu allegrowicz ma wszystko co potrzeba mamie i maluszkowi:)
    ja tez bede z tej zamawiac i za przesyłke płacisz raz:)

http://allegro.pl/pielucha-tetrowa-80x80-tetra-pieluchy-tetrowe-pl-i5794850571.html

U Nas tez słoneczko tylko troszke mroźny wiatr ale ładnie jest:)
    Bardzo dobre ceny ma. Trochę z przesyłką kiepsko, że kurier nie za tani a max 5 rzeczy w paczce :/
    Jak artykuły tańsze to często kurier droższy...
    Ja lukam na razie na okularki_com ale ma trochę drożej niż ten, którego napisałaś. Przesyłka za to spoko.

Agness27, Zuzulka88, jusella lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    panna truskawka nic nie mow.... toż to jakas masakra... ja sie boje wlasnie czegos takego... a sprawdzali CI najpierw z palca czy Ty wogle mozesz przyjac glukoze?
    Nie, nic z palca nie miałam. Tylko od razu z żyły.
    Wiecie, ja się obawiam, że mój organizm nawet za drugim, trzecim i pięćsetnym razem tego nie przyjmie. Cały dzień czuję się fatalnie. Jest mi słabo, mam niskie ciśnienie, boli mnie żołądek.

Czy znacie może przypadki, że lekarz zalecił to badanie w jakiś inny sposób?
    No bo zdziwiło mnie trochę to, że dziś ta lekarka z przychodni powiedziała, że od tej metody się już odchodzi, że już rzadko do nich przychodzą kobiety robiące tą glukozę bo teraz w inny sposób można to zbadać...

Agness27 lubi tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Bardzo dobre ceny ma. Trochę z przesyłką kiepsko, że kurier nie za tani a max 5 rzeczy w paczce :/
    Jak artykuły tańsze to często kurier droższy...
    Ja lukam na razie na okularki_com ale ma trochę drożej niż ten, którego napisałaś. Przesyłka za to spoko.

Ja to tez staram się szukać by sprzedawca mial wszystko co potrzebuje i przesylka by byla max do 15 zl :)
    Wiadomo troche czasu trzeba poświęcić ale sie opłaca:)

Zuzulka88, jusella, eve90 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wlasnie odebralam wyniki i mam lekka anemie. czerwone krwinki 3.63 (norma 4.0-5.5), Hb 10.90 (12-16), HTC 32.4 (36-48). Kto ma podobnie?

poza tym mam neutrofile podniesione i linfocyty obnizone

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, witaj w klubie :) te neutrofile i leukocyty mam od początku ciąży identycznie - lekarz twierdzi, że to normalne (nie czytaj internetu). Krwinki, hemoglobina i hematokryt też u mnie na podobnym poziomie. Byłam dziś u położnej, trochę pokręciła głową, ale kazała na razie regulować dietą (dużo czerwonego mięsa, a do tego obowiązkowo produkty z witaminą C- czyli na przykład do obiadu szklanka soku z pomarańczy albo żurawiny), za 3-4 tygodnie mam powtórzyć i wtedy ewentualnie dodatkowe żelazo. Fakt, ostatnio mało mięsa jem, raczej mam ochotę na warzywa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 18:23

nowatorka, Zuzulka88, jusella, aisa, eve90 lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot to mnie pocieszylas :) Ja w sumie jem b malo czerwonego miesa, wiecej kurczaka. musze zaczac plus szpinak i czekolada czarna ;) sok wyciskany z pomaranczy i cytryny pije codziennie. wizyte mam dopiero za 2 tygodnie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 18:48

Zuzulka88, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stejka sobie zrób :D:D Pół kilo mięcha i świat od razu jest weselszy :)

Zuzulka88, nowatorka, nick nieaktualny, jusella, Maka lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym zjadła, tylko jak na złość lubię ten średnio-krwisty (a najbardziej to tatara :D), a z tabelki, którą mi mąż wydrukował i powiesił na lodówce wychodzi, że w środku ma tylko 55-60 stopni, a salmonella ginie dopiero powyżej 60 :(
    Trudno, jak się nie ma co się lubi... :D

jusella, eve90, nick nieaktualny, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam was zapytać czy kupujecie wogole ubranka na rozmiar 50 ? bo do tej pory przeglądałam tylko te od 56 i większe i tak sie zastnawiam czy warto kupić chociaż pare sztuk na 50 ? co o tym sądzicie ?

Aurelia 9.07.2016 15.27
‹‹ 658 659 660 661 662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ