Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się dziewczęta, tym razem z Polski

Dziękujemy (w dwupaku) za miłe słowa i życzenia udanego wyjazdu. Jakby nie było, w domu jest zawsze cudownie i pięknie
Wiecie co, po przyjeździe pierwsze co rzuciłam się na pączki z różą, bo chodziły za mną od tłustego czwartku jak zobaczyłam fotki na fb. Dostałam tak potwornej zgagi, że aż ulewało mi się z pyska jak nigdy. Kara boska za pazerność, ale cóż począć
Trochę Was nadrobiłam, idziecie jak burza
Gratuluję udanych wizyt, macie piękne pamiątkowe fotki. Może uda mi się namówić mojego B na takie usg.
Miłego dnia kobitki
Zuzulka88, jusella, majeczka87, Maka, julietta139, eve90, aisa, Agness27, nick nieaktualny, Agaax, _analiza lubią tę wiadomość
-
Jak ja Wam zazdroszczę tych domowych wypieków!
U mnie czarna seria- najpierw zmywarka się zepsuła, teraz piekarnik
wszystko już swoje lata ma i nie opłaca się naprawiać. I teraz muszę czekać na jakiś większy przypływ gotówki
eve90 lubi tę wiadomość
-
Hej
Wizyta u położnej spoko. Ciśnieniomierz elektryczny nie zmierzył ciśnienia dwa razy
Musiała mierzyć tradycyjnym 
Hemoglobina słaba, brać żelazo codziennie (do tej pory co drugi dzień brałam)
Pomiar macicy w środku normy, serduszko pięknie pikało.
Glukoza za miesiąc.
majeczka87, eve90, jusella, Dalile, Pauli11, nick nieaktualny, Zuzulka88, Smile, Ejrene, _analiza lubią tę wiadomość
-
Jestem po
szybka wizyta była, usg nie robił jako takiego tylko zajrzał na chwile, posłuchał serca, zobaczył z grubsza i powiedział ze łozysko juz nie jest w dole;) ot tyle sie dowiedzialam;) usg za miesiac;)
Maka, eve90, jusella, Dalile, aisa, Agness27, Pauli11, Kasiulina, Zuzulka88, Ejrene, figaa, _analiza lubią tę wiadomość

Adaś skarbuś
56 cm szczęścia 3580 g miłości 
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Panna truskawka, siostra męża miała takie same przejścia z glukozą. Badanie powtórzyła w późniejszym terminie.
Kama, z kurierem też można się dogadać. On czeka na Ciebie a nie Ty na niego. Ja wolę większość rzeczy kupić u jednego sprzedawcy.
U mnie krzywą cukrową robi się w 27-28 tygodniu ciąży.
Poprzednim razem było wszystko ok, mam nadzieję, że i tym też będzie.
Jusella, lipa że zepsuła się zmywarka i piekarnik...
jusella, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość
-
Aisa ja miałam zawsze problem z umówieniem się z kurierem i jakoś wole paczkomaty.
Majeczka to dobrze że wszystko ok
Ja właśnie robię spaghetti sobie na obiad
Byłam na zakupach i coś tam dla małej kupiłam nawet a potem zrobiłam długi spacer z psiakiem
aisa, jusella, majeczka87, nick nieaktualny, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Aisa piekarnik to już w zeszłym roku pełnoletni był i szczerze- nie mogę na niego patrzeć! Może to i dobrze, że się zepsuł bo przynajmniej nie przytyję za dużo

Zmywarka zaraz po gwarancji się zepsuła a 500zł za naprawdę nie dam.
Dobrze, że pralka działa i w miarę nowa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 17:25
kama005, aisa, Agness27, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość
-
Ja nie lubię mojej pralki, ale że wciąż działa i nie wygląda na to żeby miała się zepsuć to służy...jusella wrote:Aisa piekarnik to już w zeszłym roku pełnoletni był i szczerze- nie mogę na niego patrzeć! Może to i dobrze, że się zepsuł bo przynajmniej nie przytyję za dużo

Zmywarka zaraz po gwarancji się zepsuła a 500zł za naprawdę nie dam.
Dobrze, że pralka działa i w miarę nowa
Nie ma to jak zepsuty sprzęt zaraz po gwarancji... grrrr....
jusella lubi tę wiadomość
-
Witam serdecznie

szybko i duzo piszecie ze trudno nadrobić
Gratuluje wszystkich wizyt i pieknych zdjęć dzieciaczkow. Ja na swoja też juz nie mogę się doczekać
Jakoś te dni do piątku bardzo mi się dłuża.
Co do pieluch to ja planuje kupić 20 tetrowych i 10 flanelowych.
Zuzulka88 bardzo sie ciesze że samkowały
musze przyznać ze mimo iż bardzo proste są te muffinki jeszcze nie spotkałam osoby której by nie smakowały.
aisa, nick nieaktualny, Zuzulka88, jusella, eve90, majeczka87 lubią tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
Bardzo dobre ceny ma. Trochę z przesyłką kiepsko, że kurier nie za tani a max 5 rzeczy w paczceAgness27 wrote:zerknij sobie na ta stronke tu allegrowicz ma wszystko co potrzeba mamie i maluszkowi:)
ja tez bede z tej zamawiac i za przesyłke płacisz raz:)
http://allegro.pl/pielucha-tetrowa-80x80-tetra-pieluchy-tetrowe-pl-i5794850571.html
U Nas tez słoneczko tylko troszke mroźny wiatr ale ładnie jest:)
Jak artykuły tańsze to często kurier droższy...
Ja lukam na razie na okularki_com ale ma trochę drożej niż ten, którego napisałaś. Przesyłka za to spoko.
Agness27, Zuzulka88, jusella lubią tę wiadomość
-
Nie, nic z palca nie miałam. Tylko od razu z żyły.majeczka87 wrote:panna truskawka nic nie mow.... toż to jakas masakra... ja sie boje wlasnie czegos takego... a sprawdzali CI najpierw z palca czy Ty wogle mozesz przyjac glukoze?
Wiecie, ja się obawiam, że mój organizm nawet za drugim, trzecim i pięćsetnym razem tego nie przyjmie. Cały dzień czuję się fatalnie. Jest mi słabo, mam niskie ciśnienie, boli mnie żołądek.
Czy znacie może przypadki, że lekarz zalecił to badanie w jakiś inny sposób?
No bo zdziwiło mnie trochę to, że dziś ta lekarka z przychodni powiedziała, że od tej metody się już odchodzi, że już rzadko do nich przychodzą kobiety robiące tą glukozę bo teraz w inny sposób można to zbadać...
Agness27 lubi tę wiadomość

-
aisa wrote:Bardzo dobre ceny ma. Trochę z przesyłką kiepsko, że kurier nie za tani a max 5 rzeczy w paczce

Jak artykuły tańsze to często kurier droższy...
Ja lukam na razie na okularki_com ale ma trochę drożej niż ten, którego napisałaś. Przesyłka za to spoko.
Ja to tez staram się szukać by sprzedawca mial wszystko co potrzebuje i przesylka by byla max do 15 zl
Wiadomo troche czasu trzeba poświęcić ale sie opłaca:)
Zuzulka88, jusella, eve90 lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualnyNowatorka, witaj w klubie
te neutrofile i leukocyty mam od początku ciąży identycznie - lekarz twierdzi, że to normalne (nie czytaj internetu). Krwinki, hemoglobina i hematokryt też u mnie na podobnym poziomie. Byłam dziś u położnej, trochę pokręciła głową, ale kazała na razie regulować dietą (dużo czerwonego mięsa, a do tego obowiązkowo produkty z witaminą C- czyli na przykład do obiadu szklanka soku z pomarańczy albo żurawiny), za 3-4 tygodnie mam powtórzyć i wtedy ewentualnie dodatkowe żelazo. Fakt, ostatnio mało mięsa jem, raczej mam ochotę na warzywa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 18:23
nowatorka, Zuzulka88, jusella, aisa, eve90 lubią tę wiadomość
-
kot to mnie pocieszylas
Ja w sumie jem b malo czerwonego miesa, wiecej kurczaka. musze zaczac plus szpinak i czekolada czarna
sok wyciskany z pomaranczy i cytryny pije codziennie. wizyte mam dopiero za 2 tygodnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 18:48
Zuzulka88, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTeż bym zjadła, tylko jak na złość lubię ten średnio-krwisty (a najbardziej to tatara
), a z tabelki, którą mi mąż wydrukował i powiesił na lodówce wychodzi, że w środku ma tylko 55-60 stopni, a salmonella ginie dopiero powyżej 60 
Trudno, jak się nie ma co się lubi...
jusella, eve90, nick nieaktualny, Zuzulka88 lubią tę wiadomość