Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się dziewczęta, tym razem z Polski
Dziękujemy (w dwupaku) za miłe słowa i życzenia udanego wyjazdu. Jakby nie było, w domu jest zawsze cudownie i pięknie
Wiecie co, po przyjeździe pierwsze co rzuciłam się na pączki z różą, bo chodziły za mną od tłustego czwartku jak zobaczyłam fotki na fb. Dostałam tak potwornej zgagi, że aż ulewało mi się z pyska jak nigdy. Kara boska za pazerność, ale cóż począć
Trochę Was nadrobiłam, idziecie jak burza
Gratuluję udanych wizyt, macie piękne pamiątkowe fotki. Może uda mi się namówić mojego B na takie usg.
Miłego dnia kobitki
Zuzulka88, jusella, majeczka87, Maka, julietta139, eve90, aisa, Agness27, kot_bury, Agaax, _analiza lubią tę wiadomość
-
Jak ja Wam zazdroszczę tych domowych wypieków!
U mnie czarna seria- najpierw zmywarka się zepsuła, teraz piekarnikwszystko już swoje lata ma i nie opłaca się naprawiać. I teraz muszę czekać na jakiś większy przypływ gotówki
eve90 lubi tę wiadomość
-
Hej
Wizyta u położnej spoko. Ciśnieniomierz elektryczny nie zmierzył ciśnienia dwa razyMusiała mierzyć tradycyjnym
Hemoglobina słaba, brać żelazo codziennie (do tej pory co drugi dzień brałam)
Pomiar macicy w środku normy, serduszko pięknie pikało.
Glukoza za miesiąc.majeczka87, eve90, jusella, Dalile, Pauli11, kot_bury, Zuzulka88, Smile, Ejrene, _analiza lubią tę wiadomość
-
Jestem po
szybka wizyta była, usg nie robił jako takiego tylko zajrzał na chwile, posłuchał serca, zobaczył z grubsza i powiedział ze łozysko juz nie jest w dole;) ot tyle sie dowiedzialam;) usg za miesiac;)
Maka, eve90, jusella, Dalile, aisa, Agness27, Pauli11, Kasiulina, Zuzulka88, Ejrene, figaa, _analiza lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Panna truskawka, siostra męża miała takie same przejścia z glukozą. Badanie powtórzyła w późniejszym terminie.
Kama, z kurierem też można się dogadać. On czeka na Ciebie a nie Ty na niego. Ja wolę większość rzeczy kupić u jednego sprzedawcy.
U mnie krzywą cukrową robi się w 27-28 tygodniu ciąży.
Poprzednim razem było wszystko ok, mam nadzieję, że i tym też będzie.
Jusella, lipa że zepsuła się zmywarka i piekarnik...
jusella, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość
-
Aisa ja miałam zawsze problem z umówieniem się z kurierem i jakoś wole paczkomaty.
Majeczka to dobrze że wszystko ok
Ja właśnie robię spaghetti sobie na obiadByłam na zakupach i coś tam dla małej kupiłam nawet a potem zrobiłam długi spacer z psiakiem
aisa, jusella, majeczka87, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Aisa piekarnik to już w zeszłym roku pełnoletni był i szczerze- nie mogę na niego patrzeć! Może to i dobrze, że się zepsuł bo przynajmniej nie przytyję za dużo
Zmywarka zaraz po gwarancji się zepsuła a 500zł za naprawdę nie dam.
Dobrze, że pralka działa i w miarę nowaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 17:25
kama005, aisa, Agness27, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość
-
jusella wrote:Aisa piekarnik to już w zeszłym roku pełnoletni był i szczerze- nie mogę na niego patrzeć! Może to i dobrze, że się zepsuł bo przynajmniej nie przytyję za dużo
Zmywarka zaraz po gwarancji się zepsuła a 500zł za naprawdę nie dam.
Dobrze, że pralka działa i w miarę nowa
Nie ma to jak zepsuty sprzęt zaraz po gwarancji... grrrr....jusella lubi tę wiadomość
-
Witam serdecznie
szybko i duzo piszecie ze trudno nadrobić
Gratuluje wszystkich wizyt i pieknych zdjęć dzieciaczkow. Ja na swoja też juz nie mogę się doczekaćJakoś te dni do piątku bardzo mi się dłuża.
Co do pieluch to ja planuje kupić 20 tetrowych i 10 flanelowych.
Zuzulka88 bardzo sie ciesze że samkowałymusze przyznać ze mimo iż bardzo proste są te muffinki jeszcze nie spotkałam osoby której by nie smakowały.
aisa, kot_bury, Zuzulka88, jusella, eve90, majeczka87 lubią tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
Agness27 wrote:zerknij sobie na ta stronke tu allegrowicz ma wszystko co potrzeba mamie i maluszkowi:)
ja tez bede z tej zamawiac i za przesyłke płacisz raz:)
http://allegro.pl/pielucha-tetrowa-80x80-tetra-pieluchy-tetrowe-pl-i5794850571.html
U Nas tez słoneczko tylko troszke mroźny wiatr ale ładnie jest:)
Jak artykuły tańsze to często kurier droższy...
Ja lukam na razie na okularki_com ale ma trochę drożej niż ten, którego napisałaś. Przesyłka za to spoko.Agness27, Zuzulka88, jusella lubią tę wiadomość
-
majeczka87 wrote:panna truskawka nic nie mow.... toż to jakas masakra... ja sie boje wlasnie czegos takego... a sprawdzali CI najpierw z palca czy Ty wogle mozesz przyjac glukoze?
Wiecie, ja się obawiam, że mój organizm nawet za drugim, trzecim i pięćsetnym razem tego nie przyjmie. Cały dzień czuję się fatalnie. Jest mi słabo, mam niskie ciśnienie, boli mnie żołądek.
Czy znacie może przypadki, że lekarz zalecił to badanie w jakiś inny sposób?
No bo zdziwiło mnie trochę to, że dziś ta lekarka z przychodni powiedziała, że od tej metody się już odchodzi, że już rzadko do nich przychodzą kobiety robiące tą glukozę bo teraz w inny sposób można to zbadać...
Agness27 lubi tę wiadomość
-
aisa wrote:Bardzo dobre ceny ma. Trochę z przesyłką kiepsko, że kurier nie za tani a max 5 rzeczy w paczce
Jak artykuły tańsze to często kurier droższy...
Ja lukam na razie na okularki_com ale ma trochę drożej niż ten, którego napisałaś. Przesyłka za to spoko.
Ja to tez staram się szukać by sprzedawca mial wszystko co potrzebuje i przesylka by byla max do 15 zl
Wiadomo troche czasu trzeba poświęcić ale sie opłaca:)Zuzulka88, jusella, eve90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNowatorka, witaj w klubie
te neutrofile i leukocyty mam od początku ciąży identycznie - lekarz twierdzi, że to normalne (nie czytaj internetu). Krwinki, hemoglobina i hematokryt też u mnie na podobnym poziomie. Byłam dziś u położnej, trochę pokręciła głową, ale kazała na razie regulować dietą (dużo czerwonego mięsa, a do tego obowiązkowo produkty z witaminą C- czyli na przykład do obiadu szklanka soku z pomarańczy albo żurawiny), za 3-4 tygodnie mam powtórzyć i wtedy ewentualnie dodatkowe żelazo. Fakt, ostatnio mało mięsa jem, raczej mam ochotę na warzywa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 18:23
nowatorka, Zuzulka88, jusella, aisa, eve90 lubią tę wiadomość
-
kot to mnie pocieszylas
Ja w sumie jem b malo czerwonego miesa, wiecej kurczaka. musze zaczac plus szpinak i czekolada czarna
sok wyciskany z pomaranczy i cytryny pije codziennie. wizyte mam dopiero za 2 tygodnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 18:48
Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTeż bym zjadła, tylko jak na złość lubię ten średnio-krwisty (a najbardziej to tatara
), a z tabelki, którą mi mąż wydrukował i powiesił na lodówce wychodzi, że w środku ma tylko 55-60 stopni, a salmonella ginie dopiero powyżej 60
Trudno, jak się nie ma co się lubi...jusella, eve90, renieczka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość