Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa juz pod koniec czerwca będę miała donoszoną i wtedy Marysia może wychodzić
Kurcze, ja bez kawy nie funkcjonuje. Rano pije jedną naturalną z mlekiem. Popołudniu, jak bardzo mi się chce, to mieszam łyżeczkę rozpuszczalnej z inka i pije z mlekiem ofkors.
Ja koszul jeszcze nie mam. Zamówię 2 lub 3. A do samego porodu to wybiorę jakaś juz używaną, żeby nie było szkoda wyrzucić jak się zniszczy, zabrudzi.aisa, majeczka87, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Uśmiecham się pod nosem
Zapiszcie Wasze słowa i wracajcie do nich przez pierwsze dwa tygodnie po porodzieCzasem są potrzebne żeby mieć siłę po nieprzespanej nocy, żeby powalczyć o laktację itp
Ale z każdym dniem jest coraz lepiej
kot_bury, majeczka87, Naditta, renieczka, jusella, _analiza, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZ koszul do szpitala też chyba kupię sobie jakąkolwiek. Nawet lepiej, jak nie będzie mi się podobać, bo jak się poplami czy popruje nie będzie szkoda
Na razie kupiłam sobie taką, do wyglądanianiby jest ciążowo-karmieniowa, ale wydaje mi się, że ta góra średnio się sprawdzi przy karmieniu, przynajmniej przy moim gabarycie. No, ale dla ładności jej wybaczam
Kręgosłup mi tak od wczoraj dokucza, że masakra... wieczorem położyłam się na chwilę, żeby odpocząć, i autentycznie nie mogłam wstać, co ruszyłam nogą, to jakby ktoś mi wbijał milion igieł od kostki po pośladek. Aż się z tego bólu poryczałam, a mąż się śmiał, bo myślał, że się wygłupiam. Dziś nieco lepiej, ale mam wrażenie, że pogarsza się od siedzenia, tylko przy staniu jest lepiej, ale jak tu pracować przy biurku stojącTheForfie, majeczka87, aisa, jusella, Ejrene, _analiza, eve90, nowa!, nowatorka, Maka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Ja jestem dzisiaj po krzywej cukrowej, nie wiem co wy tak narzekałyście :p normalnie wypiłam, tylko z tym czekaniem masakra, za 3 razem juz mi krew nie chciala leciec :p
Co do wyprawki ja jeszcze nic nie mam! Teraz szafa i malowanie, w nastepnym miesiacu ciuszki dla mamy ( już w mało które się mieszczę :p ), komoda i pomału ciuszki dla córuni. A w międzyczasie rodzice chcą nam kupić wózek ( 3w1 ).
Ja staniki kupiję teraz w szachownicy :p Ran mi mama kupiła większy, po miesiącu już mnie tak uciskał.. Teraz sobie kupiłam znów 2 większe, a w szachownicy tanio bo po 20zł, a po co teraz przepłacać jak nie wiadomo czy jeszcze urosną czy po porodzie się zmniejsząTeraz mi rosną wolniej, na początku ciąży mi strasznie przybrały i od razu rozstępy, tak szybko mi urosły. Teraz z rozmiaru 75C mam 85D, masakra :p
W środę mam prenatalne a wizyta dopiero 12 kwiatnia
Nie mogę się doczekać, ponieważ martwią mnie wyniki ostatnie, może któraś z was też takie miała? Bo w internecie wszędzie piszą inaczej. Chciałam bardzo rodzić w wodzie ale boje się, że przez to nie będę mogła
Posiew z dróg moczowo-płciowych - tlenowo = dodatni
Posiew z dróg mocz.-pł. w k. grzybów drożdżopodo. = dodatni
Posiew z dróg moczowo-płciowych-beztlenowo = ujemny -
Kot bury - naprawdę ślicznościowa koszulka;)
co do kregoslupa to moze sprobuj sie pogimnastykowac... ja jak sie nie ruszam caly dzien to mam ten problem lub jak znow za duzo robie np sprzatam to go bardzo czuje i promieniuje mi do biodra. Moze jakas lekka gimnastyka?
hehe no poprzypominamy sobie nasze slowa bo świeżo upieczone matki to zazwyczaj mówią ze chciałyby z powrotem zeby idch dzieci byly w brzuchu;)
TheForfie narazie do porodu masz daleko i mysle ze ze dostaniesz leki na te bakterie i trzymam kciuki żeby juz nie wrociły bo niestety lubią wracać..;/ ale nie ma co zakładać pesymistycznej opcji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 11:47
TheForfie, jusella, eve90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Jeżeli chodzi o ubrania dla Kubusia to mam sporo rzeczy od siostry
z zakupow narazie nie wiele, ale wstrzymuje się, bo narazie nie mam gdzie tego wszystkiego trzymac. Kupiliśmy mieszkanie, ale jest w trakcie remontu (jeszcze z miesiac-poltora) a sprzedalismy naszą kawalerke i w czwartek rano podpisujemy akt i musimy sie wynieść ;/ wiec czeka nas spanie po rodzicach, gdzie tez za duzo miejsca nie ma. Wiec wieksze zakupy dopiero w maju...
jusella, eve90, kot_bury, Smile, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
06.2015 - poronienie
-
witam wszystkich, ja dzis po wizycie kontrolnej :d wszystko jest super anemie ktora podejzewalam nie mam wiec to zwykly len u mnie hehhe, William mierzy 33 cm i wazy 780 g wiec wszystko jest w normie , czeka mnie tez wizyta dodatkowa w szpitalu na 32 tydz zaisana ze wzgledu na konflikt serologiczny, za to kolejna wizyta u lekarza przewidziana na 18 kwietnia plus na 22 kwietnia umowilam sie na usg 3d/4d
jusella, eve90, nowa!, kot_bury, aisa, _analiza, nowatorka, majeczka87, Maka, Zuzulka88, Agaax lubią tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Jezeli chodzi o zakupy ja siedzialam dzis na zalando i pokupowalam troszke ciuszkow , glownie bodziaki na krotki rekaw z GAP byly w paku w atrakcyjnej ceie i pizamki :)plus buty wygodne na wiosne dla mnie
jusella, kot_bury, Naditta, aisa, Maka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
kot_bury wrote:Z koszul do szpitala też chyba kupię sobie jakąkolwiek. Nawet lepiej, jak nie będzie mi się podobać, bo jak się poplami czy popruje nie będzie szkoda
Na razie kupiłam sobie taką, do wyglądanianiby jest ciążowo-karmieniowa, ale wydaje mi się, że ta góra średnio się sprawdzi przy karmieniu, przynajmniej przy moim gabarycie. No, ale dla ładności jej wybaczam
Kręgosłup mi tak od wczoraj dokucza, że masakra... wieczorem położyłam się na chwilę, żeby odpocząć, i autentycznie nie mogłam wstać, co ruszyłam nogą, to jakby ktoś mi wbijał milion igieł od kostki po pośladek. Aż się z tego bólu poryczałam, a mąż się śmiał, bo myślał, że się wygłupiam. Dziś nieco lepiej, ale mam wrażenie, że pogarsza się od siedzenia, tylko przy staniu jest lepiej, ale jak tu pracować przy biurku stojąc
Gdzie ją kupiłaś? Daj linka
kot_bury, basia7777, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Co do wyprawek to ja mam na razie wózek, fotelik z bazą i trochę ubranek. W kwietniu zakupię łóżeczko ale takie w zestawie z pościelą a na maj, czerwiec pozostawiam całą resztę. Tak sobie to rozłożyłam, żeby kasy starczyło bo dodatkowo cały czas coś wykańczamy w domu i jeszcze kredyt i rachunki a nie mówię ile mi ostatnio idzie na lekarzy ale czego się nie robi dla dziecka.
Dodatkowo mój mąż chce zmienić pracę i w środę idzie na rozmowę kwalifikacyjną pierwszy etap, sama nie jestem przekonana ale będę go wspierać.
Mój synek jest ułożony pośladkowo i często czuje jak bije mnie po pęcherzu. Chciałabym pić więcej wody ale jak piję więcej to czasami potrafię być co 15-20 min w wc i weź tu bądź mądry.
Mniej więcej już wiem kiedy mam te słynne skurcze, nie mam ich często ale jak coś porobię to po południu czuję że nie jest najlepiej.
Życzę nam dziewczyny pogodnego i spokojnego tygodnia.renieczka, kot_bury, majeczka87, Smile, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
renieczka wrote:Ja juz pod koniec czerwca będę miała donoszoną i wtedy Marysia może wychodzić
Kurcze, ja bez kawy nie funkcjonuje. Rano pije jedną naturalną z mlekiem. Popołudniu, jak bardzo mi się chce, to mieszam łyżeczkę rozpuszczalnej z inka i pije z mlekiem ofkors.
Ja koszul jeszcze nie mam. Zamówię 2 lub 3. A do samego porodu to wybiorę jakaś juz używaną, żeby nie było szkoda wyrzucić jak się zniszczy, zabrudzi. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKupowałam tutaj, ale widzę, że już wyszła: http://nika-bra.pl/koszulki-nocne/542-koszulka-mama-pastell
w każdym razie nazywa się Alles Mama Pastell (i na żywo jest bardziej brzoskwiniowa, niż różowa jak na zdjęciu)jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKiedyś, jak załapałam stanikowego bakcyla, to spałam
teraz zrobiłam się wygodnicka, nawet jak położę się w dzień, to mnie fiszbiny gniotą, nocy sobie nie wyobrażam. Mam taki stanik-top do spania (trochę typu jak sportowy), ale też niespecjalnie go noszę, bo robi mi z biustu monolit i budzę się zlana potem. Śpię głównie w zwykłych, obcisłych bawełnianych koszulkach
w luźnych też mi źle, bo cyc lata, gdzie chce, nic przyjemnego sobie przygnieść :p
jusella, _analiza, Maka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość