X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wizyta 1kwietnia :) a 2to ja mam urodziny hehe :P
    Ciśnienie ogolnie spokojnie sie wyregulowało ,,,,
    Malutka waży coraz wiecej i ma coraz więcej siły bo kopie mega mocno :)
    a tak to wszystko wporzo ale dokucza mi straszny bol krzyża że masakra

nowatorka, kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• martynka870 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, cześć.
    Macie jakieś sprawdzone staniki na okres ciąży i do karmienia? Ja zamówiłam jeden na próbę z allegro, ale okazał się za mały i jakiś taki nieciekawy. Pomożecie?

kamenkaa lubi tę wiadomość

e96b0e4df0.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalie bo cos o kredycie hipoteczym pisalas ;) Chyba nie w temacie jestem ;)

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka teraz to lepiej biustonosz przymierzyć. Ja kupiłam zwykły ale na grubych ramiączkach i z sztywną miseczką i jest mega wygodny, wszystko trzyma na swoim miejscu :-)
    no i nigdzie nie uciska. Jestem mega zadowolona bo niecałe 30zł zapłaciłam :-)

Szymonek budzi się 5 minut przed budzikiem i kopniakami zmusza mnie do wstania- chyba pilnuje, żeby starszy brat dostał śniadanie przed wyjściem do szkoły :-D

renieczka, Telashe, MirelS, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w nowym tygodniu po ciężkiej nocy... Miałam koszmary, ciągle się budziłam. A moje koszmary dotyczyły porodu. Niepotrzebnie zaczęłam o tym myśleć przed snem. Matko, dziewczyny ja nie wiem co to będzie jak już bliżej porodu będę. Strasznie się boję, już teraz, prawie 4 mce wcześniej.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Ja kupuje staniki w H&M i są mega wygodna zwykle proste :) wg ich rozmiarów cycki mi urosły o 2 rozmiary i już dwa zakupy musiałam robić. Stanik do karmienia lepiej kupić gdzieś bliżej porodu by trafić w wielkość :)

aisa, jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :) ja kupuję z firmy ava bo tylko tam mają krój dopasowany do kształtu moich piersi :) są dobre i stosunkowo nie drogie.

Dziś Idę na spacer\wojne* do US i Zakładu Utylizacji Składek

*nie potrzebne skreślić

renieczka, jusella, aisa, _analiza, Maka, kot_bury, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

U mnie dziś słoneczko przeblyskuje zza chmur, ptaszki śpiewają... Kurcze, chyba idzie wiosna :)

Zaczynam właśnie 24tc :) nie wiem kiedy to zlecialo.

Naditta myślę, że bliżej porodu będziesz oswajać ten strach. A na końcówce to chyba się nawet na poród czeka. Tym bardziej, że będziemy się rozpakowywać w lato. Więc będzie gorąco, ciężko chodzić, spuchniete nogi itd.

Zaczynam odliczanie, zostało mi 8 dni roboczych w pracy :) I zaczynam odpoczywać, robić zakupy :)

Dużo słońca życzę wszystkim na nowy tydzień i udanych wizyt :)

aisa, jusella, Pauli11, TheForfie, nowatorka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka ja leczylam zeby z miesiac temu, dwa razy. I normlanie ze znieczuleniem. SMialo idz tylko powiedz ze jestes w ciazy jakby nie zauwazyly;)

widze ze nie tylko moj syn mial aktywna niedziele;) teraz tez siedzi i mame kopie, o ludy co bedzie jak beda te kopniaki jeszcze silniejsze;p

jusella, eve90, Malwinaa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowilam dzis kawy nie pic i sie buzia drze caly czas i sie oczy zamykaja.. a tak dobrze mi bez niesj szlo na poczatku ciazy ..

eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mnie to zawsze dziwił i zastanawiało, że na końcówce ciąży to kobiety już marudz, że chcą urodzić :).
    Ja nie będę cierpieć z powodu upałów, bo u mnie ich raczej nie będzie. Tyle dobrego.

Renieczka, zazdroszczę tych 8 dni w pracy. Mi zostało jakieś 2 mce, ale pocieszam się teraz myślą o długim weekendzie świątecznym już za kilka dni ;)

Majeczka, ja bez kawy to bym się zaziewała na śmierć!

Telashe, powodzenia!

aisa, jusella, renieczka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i nici z mojego postanowienia.. kawka z jednej lyzeczki pije;) ale czuje ze odzyskuje sily i ze serce zaczyna bic;)

aisa, kot_bury, jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powitać po weekendzie :)

Ja codziennie rano kawę z mlekiem pije, czasem z inką mieszam.

Tak to natura urządziła, że już chce się urodzić. Ciężko się chodzi, śpi, dziecko bardzo mocno kopie bądź się rozpycha, woda gromadzi się w organizmie, puchnie się, ciężko chodzi chodem kaczki, plecy bolą do tego więzadła się rozluźniają by ułatwić wyjście dziecka. Wszystko robi się wiotkie, nie ma się siły na wiele rzeczy. I do tego dochodzi chęć by zobaczyć i przytulic już to maleństwo :)

majeczka87, kot_bury, jusella, Ejrene, renieczka, TheForfie, eve90, nowatorka, Malwinaa, Smile, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie i mimo ze jeszcze nie ma tych wszystkich objawow, to ja juz bym mogla urodzic wiecie?;) tzn Adas ma zakaz wyjscia do terminu ale chcialabym zeby byl juz lipiec;)

_analiza, kot_bury, Maka, jusella, aisa, renieczka, stokrotka2013, TheForfie, eve90, Telashe, Agness27, Smile, Zuzulka88, julietta139 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mogłaby wyjść na początku lipca i byłabym happy :)

Ja wczoraj zrobiłam sobie normalna kawę i stwierdziłam że mi nie smakuje :D chyba się odzwuczailam :)

jusella, renieczka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Dalie bo cos o kredycie hipoteczym pisalas ;) Chyba nie w temacie jestem ;)

A nie, to walczę z urzędniczym betonem ws. obsługi :) Mieszkanko mamy i spłacamy już od dwóch lat :)

ada89, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zamawiała któraś z Was już może koszule dla siebie do szpitala?

atdc15nmjt4tk663.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już chciałabym mieć maleństwo przy sobie. Tak jak pisze Majeczka, zakaz wychodzenia conajmniej do końca czerwca, ale już bym chciała żeby było po wszystkim. Nawet mój mąż wczoraj się rozmarzyl i jak lezelismy, mówi że chciałby, żeby mały był już z nami :)

aisa, majeczka87, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:

Zamawiała któraś z Was już może koszule dla siebie do szpitala?
    Ja chciałam ale wszystkie które oglądałam są tak paskudne ze mnie skutecznie odstraszają. Myślałam że znajdę coś akceptowalnego ale ciężka z tym sprawa.

Ja oglądałam na www.pieknamama.pl

Ejrene, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Też już chciałabym mieć maleństwo przy sobie. Tak jak pisze Majeczka, zakaz wychodzenia conajmniej do końca czerwca, ale już bym chciała żeby było po wszystkim. Nawet mój mąż wczoraj się rozmarzyl i jak lezelismy, mówi że chciałby, żeby mały był już z nami :)
    To my z moim przebijamy chyba Was wszystkie z niecierpliwością - bo nie dość ze nie możemy się doczekać porodu właściwie od początku (:D) to w ogóle nie możemy się doczekać jak mały będzie miał takie pół roku-rok ;) :P

renieczka, kot_bury, aisa, majeczka87, jusella, eve90, nowatorka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
‹‹ 676 677 678 679 680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ