Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny, czy któraś z Was w ciąży miała zapalenie pęcherza? Bo ja nie miałam nigdy w życiu i wczoraj w nocy mnie dopadło, pojechałam na izbę przyjęć bo się bałam, że to może szyjka, ale na usg wszystko w porządku, dzieciak się rusza, szyjka zamknięta. Tylko strasznie boli pęcherz - lekarz zalecił przez 2 dni furaginę i dużo pić, a jak nie przejdzie do soboty to posiew i antybiotyk.
Agness27, eve90 lubią tę wiadomość
-
z tego co dziewczyny pisały w ciąży furagina jest nie wskazana. Polecam żurawinę, zakwaszanie organizmu np kiszoną kapuchą i termofor
"Stosowanie leku w okresie ciąży i karmienia piersią stosowanie preparatu ograniczone jest do przypadków, gdy jest to bezwzględnie konieczne."
z ulotkiWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 10:34
izulala, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Sergiusz
-
I żurawinę pij. Powinno pomóc. Moja koleżanka miała w ciąży i też jej to przypisano
Milcia na pewno wszystko jest okSpokojnie
Analiza gratulacje!
Ja właśnie buszuje na allegro. Ale przygotowuje sobie aukcje z których będę zamawiać
Ze dwa dni temu znalazłam obok siebie sklep z mebelkami dziecięcymi i przejdę się do niego obejrzę łóżeczkajusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Kamcia zdaj potem relację jak zakupy i czy zadowolona jesteś
.
Ja jutro chcę Tatuśka wyciągnąć i jechać wózki pooglądać na "żywo". Odkąd Dalile dała linka do wózków Roana i odkąd zobaczyłam Maritę Prestige o żadnym innym myśleć nie mogę - no jeszcze Emma w grę wchodzi ewentualnie Sofia. Telashe - za Twoją radą jadę do fabryki Roana i tam pan Jacek ma mi prezentację wózków zrobić- szkoda, że na miejscu kupić nie można
. Potem chcę do jeszcze jednego sklepu podjechać gdzie jest wszystko - pomacam sobie co tam będę chciała a potem, jak już mieszkanko się odmaluje przez internet zamówię hurtem - myślicie, że już teraz mogę ewentualny rabat negocjować?
Zuzulka88 lubi tę wiadomość
-
Matko ale sie usmialam z tych niedosmazonych plackow ziemniaczanych
populam podloge arbuzem
Co do kg macie racje moze- zwlaszcza kolezanka ktora przytyla ponad 20 i zrzucila mnie podniosla na duchu)
Na infekcje ukladu moczowego moze urosept? Ja mialam pojedyncze bakterie w moczu i wczoraj dr kazala jedno opakowanie wziac 3x2 tabletki a kolejne juz tylko 2 tabl na noc mowila ze w ciazy sa bezpieczne- to ziolowy lekbez recepty 60 tabl ok 10-12 zl
jusella, majeczka87, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Nasza Marcysia jest już z nami
-
Witam się słonecznie choć chłodno
Wczoraj już nie miałam coś siły napisać. Po wizycie wszystko ok, krążek się trzyma (nie spodziewałam się, że będzie usadowiony tak nisko), synuś od początku jest tydzień do tyłu więc 27 tydzień i waży 1 kg więc klocek to z niego nie będzie. Główką bije mamusie po wątrobie i ewidentnie lubi tą pozycję, ponieważ bardzo często tak leży i mam nadzieję, że jeszcze się przekręci (jak to Pan doktor powiedział, że ma jeszcze miejsce ale okaże się czy będzie wędrował. teraz muszę uważać na twardnienie brzucha może być takich skurczy do 10 na dobę i mogą trwać do 40 sekund i jeśli będzie ich więcej lub będą trwały dłużej to jechać na IP. Pan doktor powiedział że najważniejsze by dotrwać do 32 tygodnia z tym pesarem a najlepiej do 36tc.
Wczoraj siedziałam na necie i szukałam łóżeczka i dzisiaj już zamówiłam z pościelą ale bez materaca bo jego chce kupić osobno.
Telashe bardzo ważne jest podejście lekarza i jak słyszę o takich przypadkach to mi się od razu ciśnienie podnosi więc jestem za zmianą przecież my płacimy spore pieniądze za wizyty.
Jusella no to naciesz się tym swoim mężem
Trzymam kciuki za wyniki z waszych krzywych cukrowych i za wizytujące
jusella, MirelS, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
izulala wrote:na mnie najbardziej działa - serio - ciepłe mleko z czosnkiem i miodem - wiem, że niedobre... ba obrzydliwe... ale działa
Zrobiłam i... smakuje! Ja uwielbiam czosnek tylko właśnie później długo nie można się go pozbyć.. Na imbir muszę jeszcze poczekać - myślałam że mam ale nie mam... A nie chce mi się teraz drylowac do sklepu skoro później się wybieramy na zakupy.
Kanapka z czosnkiem i majonezem. Na kolacje będzie jak znalazł.
A zaraz zabieram się za inhalacje wg przepisu Juselli.
Wczoraj zamówiłam kolejne ubrankao matko... jaka to radość!
jusella, _analiza, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
hej!
Milcia widzę, że martwisz się o -szyjkę. Ja jechałam dzisiaj na pomiar szyjki zestresowana strasznie i przekonana, że pewnie zostanę w szpitalu.Całą noc nie spałam,bo bolało mnie podbrzusze, a nawet moja "szanowna"... Nospa nawet nie pomogła ;/Bałam się normalnie,że zacznę zaraz rodzić takie bóle! Jeszcze mały tak kopał, wyginał się, że myślałam, że przebije mi brzuch w końcu ;/
Powiedziałam dziś to gin. Szyjka okazała się Ok- jakieś 31 mm, czyli nie skraca się nadal i taka jej widać uroda, że za długa nie jest. Muszę i tak uważać przez te skurcze i twardnienia podbrzusza i jeśli mi nie przejdzie to mam się zgłosić na Izbę. Na razie leżę - Zobaczymy. W każdym razie chciałam Cię pocieszyć, że nie wpłynęły te bóle na szyjkę w żaden sposób.
Jeszcze mi powiedziała,że moje dolegliwości mogą być spowodowane, że mały mocno napiera mi główką na szyjkę. Stwierdziła,że jestem dość szczupła i nie ma za wiele miejsca - a ja czuję się jak wieloryb już
Gagaga- furaginę można w ekstremalnych przypadkach, jeśli bardzo Cię boli to ja bym brała...Oj wiem dobrze co znaczy ból pęcherza,współczuję
Zapodajcie linki do swoich zakupów, ja szukam łóżeczka i nic nie mogę znaleźć żeby był fajny komplet z materacemMilcia, jusella, majeczka87, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny :)u mnie dziś słońce przebija przez chmury
więc samopoczucie coraz lepsze
Wczoraj się wystraszylam bo mała coś zamilklaale później dała czadu
Dziś tak samo już od rana się ruszajusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
MirelS dobrze że wszystko ok
nie denerwuj się tyle bo maluszek też będzie nerwowy
Ja dziś 27tc zaczęłam
My łóżeczko wybierzemy dopiero w maju ... narazie mamy inne rzeczy N głowie...MirelS, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
I powiem wam jeszcze ciekawostkę. Zamiast picia glukozy mam iść zrobić test obciążenia kanapką z miodem
niezapominajka, ania181111, Kasiulina, _analiza, kot_bury, kama005, jusella, majeczka87, Telashe, Pauli11, LilouK, eve90, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Furagina nie wskazana w 3 trymestrze, ale ostre zapalenie pęcherza to tragedia więc też bym sie pewnie w furagin zaopatrzyłam, ja polecam jeszcze urinal - biore ały czas i sobie bardzo chwale, żurawiny unikam suszonej bo bardzo kaloryczna jest..
Ja wymyłam okna i posprzątałam w sypialni, krótka przewa i lece dalej teraz łazienka... hmmm tfeee ...jusella, majeczka87, Kasiulina, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Kijanka
-
MirelS wrote:I powiem wam jeszcze ciekawostkę. Zamiast picia glukozy mam iść zrobić test obciążenia kanapką z miodem
Po co nas wszystkie męczą tą glukozą? Kanapka z miodem i heja
ania181111, kijanka_88, MirelS, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
kijanka_88 wrote:Furagina nie wskazana w 3 trymestrze, ale ostre zapalenie pęcherza to tragedia więc też bym sie pewnie w furagin zaopatrzyłam, ja polecam jeszcze urinal - biore ały czas i sobie bardzo chwale, żurawiny unikam suszonej bo bardzo kaloryczna jest..
Ja wymyłam okna i posprzątałam w sypialni, krótka przewa i lece dalej teraz łazienka... hmmm tfeee ...
Wpadnij do mniebo chyba Cię energia rozsadza:p
jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość