X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna animacja :)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was w ciąży miała zapalenie pęcherza? Bo ja nie miałam nigdy w życiu i wczoraj w nocy mnie dopadło, pojechałam na izbę przyjęć bo się bałam, że to może szyjka, ale na usg wszystko w porządku, dzieciak się rusza, szyjka zamknięta. Tylko strasznie boli pęcherz - lekarz zalecił przez 2 dni furaginę i dużo pić, a jak nie przejdzie do soboty to posiew i antybiotyk.

Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

• Telashe Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co dziewczyny pisały w ciąży furagina jest nie wskazana. Polecam żurawinę, zakwaszanie organizmu np kiszoną kapuchą i termofor

"Stosowanie leku w okresie ciąży i karmienia piersią stosowanie preparatu ograniczone jest do przypadków, gdy jest to bezwzględnie konieczne."
    z ulotki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 10:34

izulala, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I żurawinę pij. Powinno pomóc. Moja koleżanka miała w ciąży i też jej to przypisano :)

Milcia na pewno wszystko jest ok :) Spokojnie ;)

Analiza gratulacje!

Ja właśnie buszuje na allegro. Ale przygotowuje sobie aukcje z których będę zamawiać :)

Ze dwa dni temu znalazłam obok siebie sklep z mebelkami dziecięcymi i przejdę się do niego obejrzę łóżeczka :)

jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia zdaj potem relację jak zakupy i czy zadowolona jesteś :-).
    Ja jutro chcę Tatuśka wyciągnąć i jechać wózki pooglądać na "żywo". Odkąd Dalile dała linka do wózków Roana i odkąd zobaczyłam Maritę Prestige o żadnym innym myśleć nie mogę - no jeszcze Emma w grę wchodzi ewentualnie Sofia. Telashe - za Twoją radą jadę do fabryki Roana i tam pan Jacek ma mi prezentację wózków zrobić :-) - szkoda, że na miejscu kupić nie można :-(. Potem chcę do jeszcze jednego sklepu podjechać gdzie jest wszystko - pomacam sobie co tam będę chciała a potem, jak już mieszkanko się odmaluje przez internet zamówię hurtem - myślicie, że już teraz mogę ewentualny rabat negocjować?

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko ale sie usmialam z tych niedosmazonych plackow ziemniaczanych :D populam podloge arbuzem :D

Co do kg macie racje moze- zwlaszcza kolezanka ktora przytyla ponad 20 i zrzucila mnie podniosla na duchu :))

Na infekcje ukladu moczowego moze urosept? Ja mialam pojedyncze bakterie w moczu i wczoraj dr kazala jedno opakowanie wziac 3x2 tabletki a kolejne juz tylko 2 tabl na noc mowila ze w ciazy sa bezpieczne- to ziolowy lek :) bez recepty 60 tabl ok 10-12 zl :)

jusella, majeczka87, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoja droga... maka :) my sie znamy. Bylam kiedys na ovu pod nickiem sylwiasta159 z watku ivf :) pjsalysmy troche tez na pw... kojarzysz? :)

bobas.gif
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się słonecznie choć chłodno :)
    Wczoraj już nie miałam coś siły napisać. Po wizycie wszystko ok, krążek się trzyma (nie spodziewałam się, że będzie usadowiony tak nisko), synuś od początku jest tydzień do tyłu więc 27 tydzień i waży 1 kg więc klocek to z niego nie będzie. Główką bije mamusie po wątrobie i ewidentnie lubi tą pozycję, ponieważ bardzo często tak leży i mam nadzieję, że jeszcze się przekręci (jak to Pan doktor powiedział, że ma jeszcze miejsce ale okaże się czy będzie wędrował. teraz muszę uważać na twardnienie brzucha może być takich skurczy do 10 na dobę i mogą trwać do 40 sekund i jeśli będzie ich więcej lub będą trwały dłużej to jechać na IP. Pan doktor powiedział że najważniejsze by dotrwać do 32 tygodnia z tym pesarem a najlepiej do 36tc.

Wczoraj siedziałam na necie i szukałam łóżeczka i dzisiaj już zamówiłam z pościelą ale bez materaca bo jego chce kupić osobno.

Telashe bardzo ważne jest podejście lekarza i jak słyszę o takich przypadkach to mi się od razu ciśnienie podnosi więc jestem za zmianą przecież my płacimy spore pieniądze za wizyty.

Jusella no to naciesz się tym swoim mężem :-)

Trzymam kciuki za wyniki z waszych krzywych cukrowych i za wizytujące :)

jusella, MirelS, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Swoja droga... maka :) my sie znamy. Bylam kiedys na ovu pod nickiem sylwiasta159 z watku ivf :) pjsalysmy troche tez na pw... kojarzysz? :)

Pewnie że kojarzę :-) Podczytuje i na różowej IVF i na fiolecie :-)

_cherryLady lubi tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulala wrote:
    na mnie najbardziej działa - serio - ciepłe mleko z czosnkiem i miodem - wiem, że niedobre... ba obrzydliwe... ale działa ;)

Zrobiłam i... smakuje! Ja uwielbiam czosnek tylko właśnie później długo nie można się go pozbyć.. Na imbir muszę jeszcze poczekać - myślałam że mam ale nie mam... A nie chce mi się teraz drylowac do sklepu skoro później się wybieramy na zakupy.
    Kanapka z czosnkiem i majonezem. Na kolacje będzie jak znalazł.
    A zaraz zabieram się za inhalacje wg przepisu Juselli.
    Wczoraj zamówiłam kolejne ubranka :-) o matko... jaka to radość!

jusella, _analiza, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella zamówię jak tylko przyjdzie wypłata. A zamawiałam ubranka na 56 i tak je przejrzeliśmy i stwierdziliśmy że są fajne i nawet jakościowo wyglądają ok :)

jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka milo mi ze mnie pamietasz :))

Maka lubi tę wiadomość

bobas.gif
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    Milcia widzę, że martwisz się o -szyjkę. Ja jechałam dzisiaj na pomiar szyjki zestresowana strasznie i przekonana, że pewnie zostanę w szpitalu.Całą noc nie spałam,bo bolało mnie podbrzusze, a nawet moja "szanowna"... Nospa nawet nie pomogła ;/Bałam się normalnie,że zacznę zaraz rodzić takie bóle! Jeszcze mały tak kopał, wyginał się, że myślałam, że przebije mi brzuch w końcu ;/
    Powiedziałam dziś to gin. Szyjka okazała się Ok- jakieś 31 mm, czyli nie skraca się nadal i taka jej widać uroda, że za długa nie jest. Muszę i tak uważać przez te skurcze i twardnienia podbrzusza i jeśli mi nie przejdzie to mam się zgłosić na Izbę. Na razie leżę - Zobaczymy. W każdym razie chciałam Cię pocieszyć, że nie wpłynęły te bóle na szyjkę w żaden sposób.
    Jeszcze mi powiedziała,że moje dolegliwości mogą być spowodowane, że mały mocno napiera mi główką na szyjkę. Stwierdziła,że jestem dość szczupła i nie ma za wiele miejsca - a ja czuję się jak wieloryb już ;)

Gagaga- furaginę można w ekstremalnych przypadkach, jeśli bardzo Cię boli to ja bym brała...Oj wiem dobrze co znaczy ból pęcherza,współczuję :(

Zapodajcie linki do swoich zakupów, ja szukam łóżeczka i nic nie mogę znaleźć żeby był fajny komplet z materacem ;)

Milcia, jusella, majeczka87, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)u mnie dziś słońce przebija przez chmury :) więc samopoczucie coraz lepsze :)
    Wczoraj się wystraszylam bo mała coś zamilkla :/ ale później dała czadu :)
    Dziś tak samo już od rana się rusza :)

jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS dobrze że wszystko ok :) nie denerwuj się tyle bo maluszek też będzie nerwowy :/
    Ja dziś 27tc zaczęłam :)
    My łóżeczko wybierzemy dopiero w maju ... narazie mamy inne rzeczy N głowie...

MirelS, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I powiem wam jeszcze ciekawostkę. Zamiast picia glukozy mam iść zrobić test obciążenia kanapką z miodem :D

niezapominajka, ania181111, Kasiulina, _analiza, kot_bury, kama005, jusella, majeczka87, Telashe, Pauli11, LilouK, eve90, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) milego dnia wszystkim- ja na 14 zbieram sie na wizyte :)

_analiza, jusella, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furagina nie wskazana w 3 trymestrze, ale ostre zapalenie pęcherza to tragedia więc też bym sie pewnie w furagin zaopatrzyłam, ja polecam jeszcze urinal - biore ały czas i sobie bardzo chwale, żurawiny unikam suszonej bo bardzo kaloryczna jest..

Ja wymyłam okna i posprzątałam w sypialni, krótka przewa i lece dalej teraz łazienka... hmmm tfeee ...

jusella, majeczka87, Kasiulina, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    I powiem wam jeszcze ciekawostkę. Zamiast picia glukozy mam iść zrobić test obciążenia kanapką z miodem :D
    ahahahhaha, rozśmieszyło mnie to trochę :D Po co nas wszystkie męczą tą glukozą? Kanapka z miodem i heja :D

ania181111, kijanka_88, MirelS, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    Furagina nie wskazana w 3 trymestrze, ale ostre zapalenie pęcherza to tragedia więc też bym sie pewnie w furagin zaopatrzyłam, ja polecam jeszcze urinal - biore ały czas i sobie bardzo chwale, żurawiny unikam suszonej bo bardzo kaloryczna jest..

Ja wymyłam okna i posprzątałam w sypialni, krótka przewa i lece dalej teraz łazienka... hmmm tfeee ...

Wpadnij do mnie ;) bo chyba Cię energia rozsadza:p

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

‹‹ 767 768 769 770 771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ